Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fücsök007

őstag

válasz hobizoli #115214 üzenetére

Amíg nem lett a cégből Universial abit, addig sok kivételes vagy első lapjuk volt, később azért több középszerű lap jött tőlük ha nem a csúcskategóriát nézzük. Gyakorlatilag 975X majd Nforce 680i + X38 és végül nem hivatalosan X48-as lapok voltak jók, alatta 965P/P35/P43 nem volt egyedi. A végén azért pár dologban pl. fekete hátterű bios, meg 16GB DDR3 támogatás gyakorlatilag csak X48-Max és Rampage Extreme lapban ment stabilan, az összes többi lap 8GB-ot támogatott a gyakorlatban. Nyilván az X38 Quad GT DDR2-vel tudta a 16GB-ot de csak 800Mhz-en ami visszafogja a Quad procikat, de a portok ugyanazok ott is. Ma már nem lehetne annyi pluszt kicsikarni a procikból, de nincs is értelme, ezért a mezei felhasználó csúcslapra nem vágyik, bőven elég a középmezőny ha jó a chipset. :))

• KROK640

nagyúr

válasz hobizoli #115214 üzenetére

Igen, emlékszem, hogy anno a mesternél láttam olyat, hogy két 366-os Celeron dualba, 550MHZ-en, meg 256MB RAM. Nálam meg otthon akkor volt Celeron 366 meg 32MB RAM.

De a K7 platformra visszatérve, a másik jelöltem egy ketchup deszka Abit NF7 lett volna, de ASUS-t egyszerűen hamarabb találtam, és úgy voltam vele akkoriban, hogy ASUS vagy Abit. Akkor még nem sejtettem, hogy majd Phenom 9500 mellett megutálom az ASUS-t.
    Akkoriban jött be az Asrock is, eleinte bottal se piszkálnám márkának indult, utána érdekes megoldásaival (azok is mindent IS megoldottak okosba) hívta fel magára a figyelmemet, és mára odajutottunk, hogy a főgépemben is Asrock van (B560M Pro4 -- mellesleg az egyik legszebb/legvagányabb kinézetű alap szerintem) meg a másikban is (Asrock Z790 PRO RS).

Új hozzászólás Aktív témák