Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kazimír
őstag
válasz Frigetrus #1550 üzenetére
A kérdésére válaszoltam. A feladat: Úgy exponálni, hogy ne égjen ki az ég. Ha fotózik, tudja, hogy az említett lépések az egész képet sötétítik, de ő dönti el, hogy a figyelmet a fal érdemli, vagy az égbolt. Az érzékelő - egy felvételből - ennyi dinamikára képes, ezt tudomásul kell venni
Igen, lehet RAW-ból bűvészkedni, vagy HDR-ezni, de ezek alapja is a helyes expozíció.Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
-
Kazimír
őstag
válasz fireproof #1342 üzenetére
Nos, erősen érződik a rendes világítás hiánya, de témát azt látom, találtál..
Bár, mintha nem annyira az autók kötöttek volna le... Amiért tulajdonképpen kár. Mert ha nőt akarsz fotózni, akkor bérelj egy modellt, cipeld el egy normálisan be/megvilágított helyre (akár egy szép autóval körítve), és készíts róla ízléses felvételeket! Szerintem..[ Szerkesztve ]
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Kazimír
őstag
válasz Milan24 #1287 üzenetére
Nos, nem tudom mennyire törekedtél a természetes hatásra. A hivatali monitoromon a leány arca lilás, az ajka narancsszínű.. (persze, lehet, hogy most ez a divat és én vagyok a maradi)
és kép többi részén is ez a kékes lilás árnyalat uralkodik..
Az út és a horizont balra dől. Persze nem az a téma, csak hát.. naAz én ízlésemnek ráadásul egy picit túlélesített is.
Legközelebb kérd meg a kisasszonyt, hogy mosolyogjon - vagy legalább próbálja meg - mert ránézésre jól/jobban állna neki. Sima portré, szűkebben, csak melltől felfelé, szépen elmosva a hátteret... tavaszig. Akkor aztán újra ki a zöldbe a virágok közé!Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Kazimír
őstag
Engem is néha elragadnak az érzelmeim, emlékeim a saját képeim megítélésében. Máskor pedig olyan fotómat dicsérik, amelyet csak úgy elkattintottam, vagy egyáltalán nem fektettem bele munkát. Szóval érdekes dolgok ezek..
"Azért még majd próbálkozom itt képekkel..."
De mindenképpen fotózz sokat, az idő, amit a városon/szobán kívül töltesz valahol a természetben önmagában is hasznos, egészséges.
-
Kazimír
őstag
Ha az eget szántad főtémának, akkor ahhoz nem szerepel belőle elég a képen. Ráadásul, jellegtelen, "szürke", a tekintetet nem vonzza. Ha a várost, akkor túl sok..
Ez utóbbival ugyanaz a helyzet.
Valamiféle előtér sem ártana, ami érzékeltetné a távolságot. Fakoronák csúcsa, sziklák, vagy nem tudom mi van ott..
Az, hogy a kép kontraszttalan, és sötét, a körülmények ismeretében megbocsájtható, de nem segít abban, hogy a nézőt megragadd.
Címadás és színek: Önmagában a barnás színvilágtól nem lesz valami régi, vagy régies. (ellenpéldának ott a már említett "retro" képed, amihez illik, de ott ezt egyéb képi elemek erősítik. Mellesleg ahhoz a fotóhoz érdemes lenne megpróbálni összehozni olyan színeket, amik a kifakult diafilmre emlékeztetnek.)
Azt mondod érzelmi szálak fűznek a képhez, rendben. De ezt egy kívülálló nem tudhatja, érezheti.. (a helyzet egyébként több, mint ismerős..)Ettől persze még biztos van, akinek tetszik.. vagy esetleg mindenkinek, rajtam kívül.
-
Kazimír
őstag
Stúdióban bizonyára ki lehet hozni a járműből valami értékeset, de ez így nem.
A nézőpont lehetne még alacsonyabban, a kocsi széleit és a szélvédőt sem kellene ilyen csúnyán elvagdosni..
A tükröződések, kiégések, fényfoltok szintén elterelik a figyelmet.. Nem voltak adottak a körülmények egy letisztult, érdekes képhez..Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Kazimír
őstag
1. Használd ki a géped adta lehetőségeket, fotózz RAW-ban, és utómunkával korrigálj! Vigyázz, ha átesel a ló túlsó oldalára, annak borzasztó végeredménye lehet (ld.: dongós-virágos kép)
2. Keress egyedi témákat, amelyek érdekesek (számodra is) és mások nem, vagy ritkán fotózzák!
3. Ha találtál ilyet, próbáld meg különleges, egyedi nézőpontból/szögből bemutatni.
4. A téma elhelyezése a képen, a keret megadása, az előtér-, háttér-, az élesség pontjának kiválasztása, stb. mind fontos dolgok, akárcsak néhány szerkesztési alapelv ismerete. (mondom ezt azért, mert minden képedet középre szerkeszted, mely néhány helyzetben indokolt lehet, az esetek többségében viszont nem jó választás.)
5. Olvass minél többet (ne csak fotós témában, egyébként is)!
6. Legalább a képek címét próbáld meg helyesen írni..
Hirtelen nagyjából ennyi...
-
Kazimír
őstag
Ajjj már! Pedig annyira félre szerettem volna érteni!
Na jó, viccet félretéve. Nem tudom pontosan milyen állítási lehetőségek vannak a gépeden, de sportprogram biztosan. Azzal vélhetően nem mozdulna be (ennyire) a harmadik kép. Mert így hasztalan kerestem rajta éles pontot. A beégést megint te varázsoltad rá az ő kedvéért? Mert akkor nem szólhatok miatta.
Nem próbáltam még ilyet soha, de az első kép körülvágásával elbíbelődhettél egy darabig. A korábbi véleményemet azzal kapcsolatban fenntartom.
-
Kazimír
őstag
-
Kazimír
őstag
válasz vakondvok #695 üzenetére
Az utolsó ötletes, jópofa. Állítsd be a függőlegest, a fehéregyesúlyt, és még jobb lesz!
atike
Bár ez a fajta utómunka és végeredmény nem az én világom, mégis hozzászólok.
Ha böngészőben nyitom meg, akkor jól mutat a teljesen fehér háttér. Ha eltekintünk a kiégett részektől (ami itt valószínűleg tudatos), akkor ami zavar, az a ruházaton erősen tükröződő vaku, és a színtelen bőr ill. fejdísz. A lágyítás talán még belefér (ugye az is volt? ).
Egyébként pedig legyetek boldogok!Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Kazimír
őstag
Első körben értékelendő, hogy próbálsz érdekes nézőpontokat találni a szokványos témákhoz.
Mindenképpen azt tanácsolom, hogy mielőbb barátkozz meg a RAW formátummal és annak feldolgozásával, ha eddig még nem tetted.
Gyakorlás, gyakorlás.
A 15-ös tetszik.Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Kazimír
őstag
válasz Szten Márs #312 üzenetére
Én a makettházakat is földközelből fotóztam volna - ahol a növényzet lehetővé teszi..
-
Kazimír
őstag
Én nem érzem úgy, hogy nagyobb problémák lennének a képpel élesség vagy más téren. A képzaj és annak mosottsága olyan, amilyen, de fenntartom, hogy egy ilyen kis géptől szép teljesítmény, és jól elkapott pillanat.
szerk: na, *Ropi* meg is előzött..
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
válasz Murderer69 #277 üzenetére
Nincs azzal az árvácskával semmi baj, szép kép, csak vágd szűkebbre.
Az ég pedig olyan kis helyen látszik, hogy nem zavaró a beégése. Szerintem.Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Kazimír
őstag
válasz philoxenia #264 üzenetére
A zöld háttérből én is többet hagynék. Így-így.
-
Kazimír
őstag
válasz Zoli1222 #251 üzenetére
Még valami:
Kapcsold ki a dátum jelzést, ha meg lehet tenni. Ha másvalaki nézi a képed, nem érdekli mikor készült - ha mégis, akkor az exifből megtudja -, és nem szép.A tengerről készült egyébként tényleg jó lenne, ha egy másik hajó, vízben úszó akármi, vagy sziget színesítené.
-
Kazimír
őstag
Valóban sokan kattintanak a siklósi vár bejáratára, bár a legtöbben valószínűleg a "felhajtóval" szemben teszik.
Szép fények és színek, nekem tetszik. Talán még jobb lenne, ha a zászlók teljes felületükkel látszódnának, (és érzésem szerint nem egészen vízszintes a kép). Az ott oldalt graffiti?
Ha nem családdal vagy, akkor érdemes körbejárni a falakat más nézőpontokért.Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Kazimír
őstag
Azt mondom, hogy egy kis kompakt gép tudásához képest egész jó. Nyilván nem közelről pixelenként kell nézni.. és bizonyára lehetne sokminden (élesebb, zajmentes, kontrasztosabb, akármi.. gondolom ez már digitális "zoom" volt), de akkor is ügyes!
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
Az még a kisebb baj.
A nagyobb, ami sajnos általános nagyon sok templomnál, történelmi emlékhelynél, szobornál, stb., hogy körbeveszik a villanyvezetékek. Ha csak nem azt szánjuk a fő témának, akkor nem árt körbejárni az építményt, hátha akad egy olyan nézőpont, ahonnan a legtöbb ilyesféle zavaró elem kiszűrhető..
Egyébként szép kis templom, próbálkozz vele!Be köll fizetni, azt' jólvan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest