Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz Vision #15715 üzenetére

Általában gyerekeknek segített pszichológiai problémák megoldásában, kommunikációs készség fejlesztésében, vagy ahhoz készített segítő eszközöket. Használták óvodák, iskolák, családsegítők, stb. a termékeket, csak miután bejött ez a KATA baromság, azóta nekik nem számlázhat, a magán jellegű forgalom meg teljesen leült az ukrán válság kezdete óta, és egyedül kevés. Próbálkozott mindennel az elmúlt hónapokban, de azt mondja, hogy nem tudja merre van a kiút, és valami nagyon profi szaktanácsadás nélkül szerintem esélytelen életben tartani a vállalkozást ilyen feltételekkel. Én azt mondtam neki, hogy nyisson külföldre, de ott is közvetítő cégeken keresztül mennek az eladások, ami szintén céges számlát jelentene. Ilyen helyzetben meg kilépni a KATA-ból és áttérni az átalányadóra még nagyobb adóterhekkel kb. öngyilkosság. Átérzem a helyzetét, nekem is már nyírták ki a vállalkozásom ilyen irreális adóterhekkel. Most szerencsém volt, hogy tőke nélkül el tudtam indulni, de nálam is rezeg még a léc. Próbálok diverzifikálni, hátha betalál még egy-két dolog, és talpon maradok. Mondjuk fura, hogy 2 évi SZOCHÓ mentességet olvastam pont tegnap, ha valaki foglalkoztatott, érdekes, hogy egyéni vállalkozókra ez nem vonatkozik, és mi fizethetjük fullba a járulékokat kezdőként is, csak hogy szokjuk a törődést.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák