Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok! Az IT területeken jártas kollégáktól szeretnék érdeklődni, hogy ebben a szituációban szerintetek milyen lehetőségeim vannak.

    Gépészmérnök BSc + MSc végzettséggel, 3 év gépészmérnöki szakmai tapasztalattal erősen gondolkodom pályaváltáson, mert egyre inkább azt érzem, hogy jobban érdekel a programozás, mint az, amivel jelenleg foglalkozom. Az egyetemen a matematikát és a fizikát komolyan megtanították, illetve volt két tantárgy, ami a C/C++ alapjairól szólt, volt egy kicsi Matlab is. Ezen felül otthon is C++-oztam néhány hétig, továbbá egy-két hónapot rászántam Python tanulására. Végigcsináltam a Codecademy és Datacamp oktatókat, és otthon csináltam egy-két kis projektet. Jelenleg ezt a gépész munkaidőmön kívül folytatom, tehát elég lassan haladok, jó lenne munka közben gyűjteni a releváns szakmai tudást. Budapestre akarok költözni, és ott esetleg találni valamilyen fejlesztői állást.

    Meglátásotok szerint milyen lehetőségeim lennének most, ha egyáltalán ilyen minimális alapokkal lennének, és milyen bérre számíthatnék ebben az esetben? Ha ez még kevés, akkor mennyit kellene még otthon önszorgalomból fejlődnöm, hogy a továbbiakban erre már munka közben legyen lehetőségem?
    Az analitikus gondolkodásmód, nyelvtudás, és bármi egyéb soft skill, ami ilyen munkához szükséges, bőven megvan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák