Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
válasz AndrewTdi #9570 üzenetére
Mondanám, hogy egyszer ha meg akarsz majd válni a Gyöngygurámi párodtól, gondolj rám szeretettel (megvenném őket, v. cserélnék), de sajna messze vagy.
Apropó! Eladó bujkáló (sziklaszerűség) érdekel?
-
sellerbuyer
őstag
válasz AndrewTdi #9570 üzenetére
Semmiképp nem szükséges ugyanolyan pumpát venned, különösen ha külsővé alakítod. Minden eltérést meg tudsz oldani gumicsövekkel+szilikonos ragasztóval.
Ha veszel egy egyszerű, olcsó, de nagy teljesítményű belső pumpát az úgy fog kinézni, hogy lesz rajta egy bemenő csőcsonk, ahol beszívja a vizet, meg egy kimenő csőcsonk, ahol kinyomja.
A pumpát belerakod a műanyag dobozba, pont, ahogy az előző is volt. A kimenő csövét hozzáilleszted a kimenő csőhöz, amit most linkeltél, belülről. Ha esetleg nem illeszkedik, akkor veszel gumicsöveket és azzal megoldod, semmiből nem tart megcsinálni, pár perces munka. Gumicsövet a halas boltban is tudsz venni, vagy kertész üzletben.
Itt jött egy hosszú leírás, hogy hogyan lehetne átalakítani külsővé az egészet, de töröltem, mert nagyon túlbonyolítottam. Az egész lényege, hogy vízzáróvá kell tenni a dobozt (szilikonos ragasztó+műanyagdarabok+gumicsík a tetejére), alul menjen bele a víz (gumicsövek kereskedésből), felül pedig nyomja ki a pumpa a csőnél. Ha nagyon precízre szeretnéd, akkor egy-két órás munka+ragasztószáradás.
Magam részéről ezt a gyönyörűséget ajánlom, én is ezt használom: [link]
Neked fontos, hogy nagy legyen az emelése a pumpának, így át tudja a szivacson húzni majd a vizet és ennek nagy az emelése és erős is (szabályozható). Van ahol csak 5e Ft környékén van, csak most hirtelen ezt a linket találtam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Yettel topik
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja