-
GAMEPOD.hu
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz Dupree #25253 üzenetére
253/2004. (VIII. 31.) Korm. rendtelet a fegyverekről és lőszerekről:
39. § (1) A kizárólag 7,5 joule vagy ennél kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyvert, a légfegyvert, a festéklövő fegyvert, gáz- és riasztófegyvert a hozzá tartozó lövedékektől, tölténytől elkülönítve, jól zárható helyen úgy kell tárolni, hogy ahhoz illetéktelen személyek ne férjenek hozzá.
(2) A kizárólag 7,5 joule vagy ennél kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyveren, a légfegyveren, a festéklövő fegyveren, a gáz- és riasztófegyveren olyan változtatás nem végezhető, amely annak csőtorkolati teljesítményét megnövelné, illetve azt a fegyver jellegének megváltoztatásával lőfegyverré alakítaná át.
(3) A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy csak cselekvőképes, nagykorú személy felügyelete mellett használhat festéklövő fegyvert, légfegyvert.
(4) A kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyver, festéklövő fegyver, légfegyver lőtéren (pincelőtéren, szobai lőtéren), céllövöldében, bekerített magánterületen, a fegyver használatára vonatkozó biztonsági előírások betartása mellett, kizárólag sportlövészetre vagy céllövészetre használható.
(5) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában a kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú légfegyver, számszeríj, szigonypuska közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, közforgalmú közlekedési eszközön csak zárt tárolóeszközben birtokolható (szállítható).A lényeget kiemelten. Tehát kocsiban is táskában legyen.
A szomszéd kertjébe ne kerüljön BB, legyen kerítésed és a lőirány ne a szomszéd felé essen.
Tárold úgy, hogy kulccsal nyíljon. (Nekünk a fegyverboltra úgy megadták az engedélyt, hogy a puskák zárható vitrinben voltak sima 6 mm üveg mögött.)Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Dupree #24804 üzenetére
Én az alap Glock-kal 9-10 ezer lövést adtam le, mire hozzá nyúltam. A tár kapott erősebb kiömlő szelepet, ehhez a pisztolyban nem kellett semmit sem csinálni, de kapott erősebb kalapácsrugót és szánhelyretoló rugót.
A tár szelepeihez érdemes lehet tömítőgyűrűket beszerezni, illetve a tárfenéken lévő betöltő szelepnél nincs kívül gumigyűrű, így némi gáz pocsékba megy töltéskor. Szelepcserélő szerszámot is érdemes venni, mert a nélkül elég gányolós a kiengedő szelep cseréje.
Ha rendelsz, szólj, mert egy marék apróságot én is rendelnék a Glockhoz.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Dupree #24802 üzenetére
TM Glock 17-tel van hosszú távú tapasztalatom, nagyon jó, strapabíró fegyver. A G17 is kellemes fogású, kézreálló, "egykezes" fegyver. (Eléred a szánakasztót is hüvelykujjal. Nekem a .45 kaliberek markolata túl nagy, testes. A TM G17-hez az Army G17 tárja tökéletes, mindig beszerezhető és olcsóbb is.
Megnyugtatlak, az alapára WE szán spiáter.
Mind a WE, mint a TM fegyvereihez van alkatrész, tár, stb. Sok esetben az alkatrészek, kiegészítők kompatibilisek egymással, de vannak kivételek is. Hi-Capa-ból építettem már IPSC és IDPA versenyfegyvert WE és TM alapokra is.Maga az XDM fegyver, mármint az éles is egy elég új keletű, talán ha 10 éves rendszer. Az airsoft verzió egyik jellemző hibája a tűzkész állapotot jelző kis fém tüske meghibásodása a szán végén.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
macilaci78
nagyúr
-
szbalogh
addikt
válasz Dupree #24203 üzenetére
Ha teljesen fel akarod tölteni, akkor tedd a tárat egy kicsit hűvösebb helyre, mint a palackot. Vagy pár percre a napra a gázt. Így nagyobb nyomás lesz a palackban. Ha ugyanis a tár melegebb, az első pár csepp gáz (azaz még folyadék) amikor bemegy a tárba azonnal felmelegszik és ha nagyobb lesz benne a nyomás, mint a palackban, akkor nyilván több már nem megy bele.
Nick: HE_Storm
-
macilaci78
nagyúr
válasz Dupree #24203 üzenetére
Palackból nem tudod túltölteni. A tárat fenekével/betöltő szeleppel felfelé állítod és a hajtógázas flakont fejjel lefelé rányomod a töltőszelepre. 4-5 másodpercig rányomod, esetleg a kettőt összenyomva kicsit megrázod.
A hajtógáz a flakonban és a palackban is cseppfolyós halmazállapotú, egyik sem merülőcsöves. Vagyis ha talpán áll a tár, vagy a flakon, akkor hagyományos petpalackként ha nyitod, a gáz légneműként sziszeg. Ezért kell töltéskor fejjel lefelé fordítani a palackot, hogy a szódához hasonlóan először a folyadék jöjjön ki belőle.
Mivel a palackban lévő nyomás adott és több nem lesz attól, hogy a tárba engedsz belőle, így nem lesz nagyobb nyomás a tárban, mint amit el tud viselni. Ha mégis lenne, a gumitömítéseknél szép lassan elsziszegne idővel, hacsak nem erőszakolod rá a 10 bárt egy az egyben.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Dupree #24104 üzenetére
Én Bergent nyúzok civilben is. A két oldalsó nagy zsebből a megfelelő hevederrel kis 40 literes hátizsákot tudsz összepattintani, ami kényelmes, csak széles. Elvileg az egyik oldalzseb is használható hátitatyóként.
-
macilaci78
nagyúr
-
stefanitsr
senior tag
válasz Dupree #24073 üzenetére
Airsoft gránátvető használati utasítás:
Megrendeled, megkapod, kicsomagolod, lősz vele, becsomagolod, meghirdeted.
RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com http://playtogether.worldofwarships.eu/invite/mqwb539
-
stefanitsr
senior tag
válasz Dupree #24045 üzenetére
Nem feltétlen rossz a cyma sem, de áráért szerintem jelentősen jobb az a&k (vagy pj, p&j átnevezés után).
Más kérdés, hogy e&l ak-k (barnított full acél, nagy nyomatékú motor, modern külsejű változatok), jelenleg 240 eurtól indulnak gunfire-n így meg sokallom, NAGYON sokallom a 170-180 eurt egy pj m4-ért.
RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com http://playtogether.worldofwarships.eu/invite/mqwb539
-
stefanitsr
senior tag
válasz Dupree #24042 üzenetére
Jó lesz, hopup kamra cserés guarder meztelen kamrára, meg gyengíteni kell a rugót, de szép alumínium puskák CNC mart rassal. Annyi, hogy én lehet a gunfire-ről rendelném inkább, mert ott nem raknak bele bore-up hengert.
-
stefanitsr
senior tag
válasz Dupree #23956 üzenetére
A 74-es, tehát a kisebb ívű tárak autentikusak bele, ha nagyon szigorúan nézzük, de még a különféle, azonos küllemű AK-k között is szokott lenni legalább 3 féle kaliber, eltérő tárakkal (7,62, 5,45, 5,56 NATO).
Mindkét tár fajtából kaphatóak műanyag, fém, és nagyon taktikúl új hullámos múanyag, (waffle, magpul utánérzés, stb), szóval teljesen rajtad áll mit teszel bele. Személy szerint maradnék a 74-es ívnél és abból azt venném amelyik tetszik.
BB részemről bbone, vagy G&G bio, amúgy a lengyel bb-k közül a rockets "platinum" jelölésűek is jók (igaz rögtön nem is annyira olcsóak). A simák (sima rockets, platinum felirat nélkül) nem mindig szeretnek midcapben adagolni.
[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
válasz Dupree #23956 üzenetére
Én a fém midcapet használom arra tudom támasztani is nemharagszik, ha véletlen lehasaláskor hozzáütődik egyéb talaj-tereptárgyakhoz.
http://gunfire.pl/product-eng-1152204503-250rd-hi-cap-magazine-for-AK-type-replicas-black.html
Konkrétan ezt használom. Jó mert a 240-50BB-t szinte teljesen kitolja, ha fel van teljesen tekerve. Nem kell közbe tekergetni. Le lehet vele hasalni szépen mutat a fegyverben stb.Sérülékeny vagy házilag csiszolnak elé egy víztiszta plexit vagy vesznek 1500-2500Ft van itthon is ennyiért egy védő plexi elég készen.
A minőségi BB eddig nekem körülbelül csak a madbull és a P&J G&G . A BB One al sem volt még bajom de mások jelezték, hogy nagy a szórása minőséget tekintve. Rockets részemről felejtős..... viszont erről is nyilatkozták, hogy 0.25 kategóriában jó.Su-ba én 0.30 G&G "ajánlásával ellátott"-t használok P.S.B.P. márkajelzés van a zacsin feltüntetve nagy betűkkel.
Valószínű mivel nem minőség irányított az AS termék és BB gyártás ezért kifoghatsz ugyanazon márkából egy zacskó silányabb minőséget is. ( Gyárilag karcos szemmel látható kis lyukak benne kívül stb.)
[ Szerkesztve ]
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Lacuss20
senior tag
válasz Dupree #23949 üzenetére
Üdv nekem ilyen van sok éve!
Nagyon jó full acél nem esik szét, ha véletlen falhoz koppintod stb. Érdemes venni, hozzá 250 BB's midcap tárat. Kék madbull gumit bele mert gyárilag is erős 420-30. Esetleg vissza gyengíteni 400-ra. Sima nyílt reflex dotot érdemes rátenni belőne 30-40m-re.
http://www.ebay.com/itm/Tactical-Reflex-Holographic-4-Reticle-Red-Green-Dot-Sight-Picatinny-Weaver-Rail-/251525255496?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item3a9012d148
Mindegy, hogy A-b-c más tussal van ennyi. A faelőagy szerintem szép nekem is az van. Szokták pácolni világosra-sötétre. Érdemes utána 2-3 lakkot tenni rá, hogy ne sérüljön ha eltalálják.
Kicsi, rövid, nehéz Viszont nagyon szép lő távja van 0.30 minőségi BB-vel. Nekem kimérve 75m.
Kezdésnek is és "örök" fegyvernek is kiváló választás. Szíjat érdemes hozzá venni mert egész nap hurcolni fárasztó. Ha ügyesen használod könnyebb a szíjjal kitámasztva célozni.
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Home server / házi szerver építése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Bestbuy játékok
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- SSD kibeszélő
- Rádióamatőrök - HAM topik
- További aktív témák...