-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rendben akkor az kiderült, hogy miért nem lehet és mi a hátráltato tényezök, de akkor térjunk át a konkrét megoldásokra.
Mert eddig csak anyni jött le , hogy vectoros programban pdf-be, de hogy konkrétan , ott hogy lesz egy pixeles jpg képből mérethelyes pdf arról még nem tudtam nnmeg semmit sem.
Amikor megemlitik , hogy vectoros programot kell használni akkor a legtöbb ember gondolata, hogy vectoros grafikát kell késziteni, de mivel nem vagyok gondolatolvaso én sem igy nem tudom, hogy mire gondoltatok amikor azt mondtátok, hogy nem kell ahhoz átszerkesztenem a pixeles képet vectorosra , hogy a célnak megfeleljen.
Inkscape van fenn a gépemen, de attól, hogy ott megnyitom még nem tudom, hogy lesz belöle mérethelyes a kép.
Egyébként A4 vagy A3 as papirlapra szeretném kinyomtatni öket, ha az méretarány miatt nem férne ki a A4es lapra.
Amugy sztem ha már mérethelyes a kép és PDF-ben van akkor egy 10cm es vonalnak 10cm-esnek kéne lennie függetlenül attol, hogy A4 vagy A3 as lapra nyomtatom kicsi vagy nagy margoval.
-
válasz kuyarashi #28671 üzenetére
ezt én is igy gondoltam, de hogy kell megoldani a problémát PS-ben?
Mert hogy rajzolok pontosan 3m-es téglalapot?
Ha tudok rajzolni akkor ahhoz tudnám nagyitani a képet is.
DE mint irtam, nem 1/1-ben akarom kinyomtatni hanem az 1/48as méretében .Vektorosan nem tudom átrajzolni mivel ahhoz egy másik programot a nullárol kéne ujra megtanulni, hogy mit hogyan és akkor se biztos, hogy ugyan igy meg tudnám csinálni ahogy a letölthetö képeken van.
Az automatikus vagy online vectorrá alakitás meg még rosszabb egy csomo részletet lehagy vagy megváltozik az alakja fuggöen a forrás kép felbontásátol és minöségétol.Bonefire: nem értem a válaszod, nem kértem ilyet . most vagy én kérdeztem olyat ami a 21. században is megoldhatatlan feladat vagy nem akarjátok érteni, hogy mit szeretnék csinálni.
Biztosan anynira egyedi, hoyg egy tetszöleges képet szeretnék egy A4es lapra leehtöleg mérethelyesen kinyomtatni? De ha már lapokat emlitesz, ha a forrás képet kinagyitom az eredeti méretre és azt 1/48Ban akarom kinyomtatni annak már tökmindegy, hogy laminált padlora vagy járolapra nyomtatom, a méretnek ugyan akkorának kéne lennie.
Szóval, nem értem egy egyszerü kérdésre miért válaszolsz ilyen támadolag és szarkasztikusan , ha szeretnél segiteni akkor tedd meg ha nem akkor inkább ne tereld el a témát más irányba mert másvalaki lehet segitene. -
-
még pontosabban , hogy mit szeretnék, szoval egy random letöltött 3 nézeti rajzot kinyomtatni megadott méretben.
De ahhoz, kellene ugy beállítani a képet , hogy az az eredeti méretű legyen, hogy utána például 1/48-as méretben ki lehessen nyomtatni és igy méret és alakhű maradjon.
[link]
például itt meg van adva a kerék átmérő meg alul a lépték is, de attól még nem tudom, hogy 1031x1500 pixeles képen maga a gép mennyi pixel és az mekkora valós méretnek felel meg.
Azt már nem is részletezem, ha a kép maga nem mérethelyes az eredeti adattal, hogy akkor hogy modositsam, hogy ne torzuljon az alakilletve ha kört akarok rajzolni azt se tudom mm re állitani csak pixelre
-
Sablon referencia képhez, hogy kéne megtervezni vagy megrajzolni az ábárt vagy csak beállitani, hogy a nyomtatásnál pontos méretet és színhuséget kapjak?
A színhuség, az nagyban befolyásolja a nyomtato ez kevésbé számitana, de az jobban, hogy hogy lehetne pontos méretet nyomtatni.
Vagy ha nem PS akkor melyik grafikai szoftverrel tudnám ezt megtenni, hogy amit például 10 cm az a nyomtatásban is anyni lenne?
Mert még CAD programban se biztos ,hogy a nyomatatás az méret helyes lenne mégha a szerkesztés alatt igen. -
válasz aldebaran #28282 üzenetére
mivel pixelgrafikus képet akarok szerkeszteni igy gondolom, hogy a legjobb erre egy pixelgrafikus softver, nem egy vectrografikus mert ott meg átt kellen ahhoz is alakitani .
DE akkor probáljuk meg igy:
ha van egy jázrol alaprajz képet bescannelve akkor hogy tudod , hogy mekkora téglalapot tegyél a nappaliba ha azt tudod, hogy 140x80as az asztal mérete?
ehhez tudnod kell, hogy a képen a falak milyen hosszuak . tehát ha tudod, hogy 5mes az egyik fal akkor hogy tudod , hogy a képen mekkora pixelre esik hogy 5 méter legyen ?
Meg a vonalzót a felső részen is igy kellene méretezni , mert másnak nem értem minek van ott és miért van megadva SI mértékegység ha nem lehet mérni vele ezeket az egységeket a képen. -
válasz BonFire #28279 üzenetére
most az a baj, hogy angol vagy, hogy amit eddig leirtam nem lehet összekombinálni a linkelt oldallal?
Mert szoban vagy videon se tudnám jobban elmagyarázni mint ahogy eddig .
Látnátok egy 3 nézeti rajzot keresztmetszet részekkel ahogy a linkelt oldalon is.
A többit meg már leirtam, hogy mit szeretnék vele csinálni. mit szeretnék megoldani PS-ben.
Hogy valos méreteket tudjak a képrol leolvasni és felvinni ha valami nincs a képen . -
válasz BonFire #28276 üzenetére
még sose csináltam videot nincs is semmi programom az editáláshoz hozzá. Az megint ido, mire megtanulonm azt is kezelni és ugy megcsinálni a videot, hogy az értelmes is legyen
Igen ezért is egy kicsit bonyolult, mert 3dsmaxba és CAD-ba lenne referenciakép, de elötte rendbe kellene tenni, hogy minden nézedben passzoljanak a részek , hogy ne okozzon zavart, hogy felulnézetben passzol , de oldalnézetben meg nem jó a képpont helyzete.
Mert a legtöbb 3 nézeti kép torz vagy épp nem pontos méretü -
-
válasz BonFire #28272 üzenetére
3 nézeti rajzot akarok szétvagdosni ugy hogy a keresztmetszeti rajzokat egymásra tenni meg a 3 nézetet is , hogy a vetitési képeknek megfelelö pozicioba áljanak.
ÉS ugy, hogy ha egy repülö a valoságban 14,8m hosszu akkor a vonalzo azt mutassa ha az origot az ottához teszem és huzok egy vonalat a végéig akkor az 14,8m legyen anélkül, hogy a kép torzulna csak a méret kijelzést akarom modositani a vonalzón.
Ez lenne a lényeg, de ehhez az kellene , hogy minden rétegen lévo vonalat kitakarás nélkül lássak (ez megvan)
Az origót oda tudom mozgatni ahova kell
A vonalzo méretét nem tudom a kivánt arányba modositani és a rétegeket csak egérel tudom modositani billentyuzettel nem , hogy finomhangolva pozicionáljam pixelenként.ÉS amit javasoltál a view->analisys részt az nálam nincs lehet a CS3as verzio miatt , mert az csak később jött be talán.
-
válasz BonFire #28269 üzenetére
köszi, mert ha nem tudom mit keresek akkor nem tudok rákeresni sem.
és sokszor nem is találom meg azt amit ott irnak vagy amit találok az azt fogja e csináűlni amit szeretnékNem akarom groupolni öket, mert egyedileg is akarom még mozgatni 9ket nem csak egybe.
illetve nem csak shifttel snapolni akarom amikor mozgatom hanem csak egyszerüen bármerre tetszólegesen, de billel nem megy csak egérrel
-
válasz kuyarashi #28264 üzenetére
köszi, az origos az müködik,
A mozgatásnál talán az is bejátszhat, hogy amikor megnyitottam a filet majd csináltam egy uj ures vásznat, erre mozgattam át a kivágott rétegeket, de kicsire állitottam be elsöre ezért a canvas resize menüvel megnöveltem a méretét 200% al, lehet , hogy emiatt csak az eredeti rajzteret veszi és a többi részt meg üresnek?
DE akkor egérrel miért engedi oda mozgatni és billentyüzettel meg nem, és a rajz közepén sem engedi, nem csaka szélén.A méretezst ugy értem, hogy ha letesem az origót a tárgy elejéhez akkor fent a vonalzó részen a tárgy valós méretét tudjam leolvasni , tehát az origonál lenne a nulla és ha a végére kattintok akkor mondjuk 14 méter 60 cm- nél legyen a kurzor. inkscapenél volt ilyen beállitás, hogy nem a képet hanem a vonalzót méreteztem ugy, hogy a képhez igazodjon.
Igy a kép nem válna pixelessé.Ha igy huzok vonalat akkor csak a felső rétegen vagy csak egy kijelölt rétegen fog látszodni megmaradni a vonal, vagy bármynni rétegen ami egymáson van ? és a fedett rész alatt is ?
-
Még pár kérdésem felmerült.
Ha több réteget kijelölök és egyszerre akarom mozgatni kurzorral akkort kiirja, hogy nem lehet végrehajtani mert a kijelölt terület üres. de egérrel meg engedi, ez akkor hogy?A másik, hogy , hogyan lehet ha lehet egyáltalán a vonalzót és ugy egyáltalán a képet a valos méretre felnagyitani?
Ugy értem, ha a rajzon meg van adva a méretjelző csik, hogy az a cik a valóságban 5m-es akkor a PS-ben ha olyan hosszu vonalat huzok akkor az 5 m legyen ?
Illetve a vonalzónál , hogy tudok beállitani tetszöleges origót? , hogy onnan jobbra és balra növekedjenek az értékek és igy le lehessen olvasni a távolságokat?illetve ha lehuzok egy segédvonalat a vonalzórol akkor a kijelölt helyen , hogy tudom minden rétegre rárajzolni , hogy megmaradjon az a vonal ?
illetve , hogy tudok rögzíteni irányokat, hogy csak vizszintesen vagy függölegesen tudjam a képet mozgatni ?
-
-
azt hogy lehet megoldani, ha egy fekete fehér muszaki rajzbol akarok kivágni darabokat és egymásra helyezni, hogy a külön layerek ne takarják ki egymást és mindegyik vonal ugyan olyan erősen látszódjon?
A háttér fehér és ha kivágom a rajzot egy külön layerre akkor ez a fehér háttér kitakarja a másik layeren lévü fekete vonalat.
Igen a layerek sorrendjével lehet játszani, de 10 rétegnél már nem lehet olyan sorrendbe tenni öket, hogy valamelyik ne takarja a másikat.
A lényeg, hogy fehér háttérrel az összes rajzolt vonal látszodjon és ne legyen egyik se halványoabb a másiknál mintha csak az áttetszóséggel játszanék.ÉS nem atalálom azt az opciot se , hogy ne ográljon a kürzol egységeket, hanem finoman lehessen annyit monzditani amenynit az egélrrel mozditok, vagy legalább is pixelenként.
-
válasz tasiadam #28192 üzenetére
reméljuk,nem de nekem is hasonlo igéret volt mint az oldalon, a valoság meg nagyon más,
DE mivel szerzuodés volt igy nem lehetett kiszálni sem belole mindenképp ki kellett fizetni a lovét akkor is ha nem adták meg amit igértek. ha van szerzodés akkor alaposan nézze meg az aprobetust is . -
válasz tasiadam #28184 üzenetére
remélem az a képzés, nem ilyen ügynökökön keresztül történo megkeresés alkalmával történt.
Van rendes referenciája, mert nekem sikerült beleugrani egy ilyen webdesing tanfolyamba , aztán ilyen alapdolgokat tanitottak , hogy statikus html weoldal készitése , és flash animáciok behelyezése . az egész annyira amatör és gygyi volt, hogy birosági per lett belöle , meg ugye azt igérték, hogy a használt szoftvereket is megkapjuk , na azok egy 30napos kiprobálható verziok voltak és a tanár azt mondta, hogy lehet hozzá találni cracket. ja és OKJ bizonyitványt igértek a végén ami egy A4es oklevél lett a végén.ugyhogy remélem ,nem ilyen tanfolyam mert akkro az a gép nagyon is overkill lesz hozzá.
-
válasz BonFire #28181 üzenetére
hát a legkisebb 5mb a legnagyobb 26mb-os elvileg nem kellene kb 100mb os filemérettől lehasalni
szurkeárnyalatos height map, ezért nem lenne jo ha elcsuszna a kép, mert minden pixel más magasságot jelent és elég látványos ha nem paszolna a szomszédos részek .[ Szerkesztve ]
-
válasz BonFire #28176 üzenetére
köszi, akkor ez a hiba, de nagyon fejleszteni nem akarok, minden funkciot tud ami nekem kell , de igy használhatatlan sajnos.
esetleg valaki abban még tud segiteni, hogy 8db 10800x10800 pixeles képet , hogy tudok pixel helyesen osszeilleszteni, hogy 2x4es csoportba legyen összerakva? tehát 2x10800 magas és 4x10800 pixel széles kép legyen avégeredmény, de manuálisan nem egyszerü , hogy ne legyen elcsuszva és ne legyen átfedés sem köztük.
-
udv, tudja valaki, hogy hol lehet PS cs3 ban beállitani, hogy a GUI nagyobb ikonokat és betuket mutasson?
Most a PC rol a 4kTVre van kitéve a képe és ott 4K-ban jeleniti meg a képet, de az ikonok és a feliratok nagyon kicsit szinte alig lehet elolvasni vagy megtalálni a megfelelo funkciot.
Maga a program teljes képernyobe fut, csak épp a ikonjai nagyon kicsik.A másik ami problémám van , hogy a nyilak és a kulonbozo miutató eszközök duplán látszodnak és eléggé megneheziti a munkát , hogy kitalálni, hol is van az érzékelési pontja igy.
Ha a kiterjesztést megszuntetem és csak a PC-n használom ott minden jo 1080p ben.
-
válasz BonFire #27450 üzenetére
egy kicsit részletesebben, hogy hogy gondolod ezt a kombinálást?
[kép]
a linkelt képen van a problémám, itt 4 kép találkozik egymással és azt akarom ,hogy mindegyik képen azonos szinek legyenek , hogy egyezzen a képen a szinskála .
mindegyik kép külön layeren van[ Szerkesztve ]
-
Tudja valaki, hogy azt hogy tudom megoldani, hogy ha van egy height map-em, de több részból áll akkor hogy tudom beállitani a szinátmenetet , hogy egyszerre legyen érvényes mindegyikre?És egy egységes egybefüggö mapot kapjak ?
Mert ha mindegyik külön rétegen van és ugy adom meg, hogy melyik a legfehérebb (legmagasabb) pontja és melyik a legsötétebb (legmélyebb) akkor nem fog egyezni a teljes képpel az átmenet.
tehát van 6 külön állo heigt mappem ,de csak az egyiken van a legmagasabb és egy másikon a legmélyebb pont, az összes többinek meg a kettö közé kéne esnie. -
válasz BonFire #26556 üzenetére
még sose használtam illustrátort és nincs is meg , hogy feltegyem.
igy elég nehéz lenne használhato dolgot csinálni vele.De ahogy nézem itt megjelennének a vonalak végpontjai is, amiket akár a modellezés során is fel lehetne használni , nem kellene az alapokat megalkotni hanem egybol csak összekötni a pontokat facekkel.
-
-
válasz BonFire #26548 üzenetére
nekem nem a részletgazdagsággal van gondom, mert csak fekete fehér vonalas rajz, a méretezéssel van gondom ,hogy tudjam a megfelelö méretet megtalálni mind a két programnál.A vectoros és a raszteres képek között
átrajzolni viszont nagyon sok idő lenne föleg , hogy nem értek annyira a rajzolós részéhez a PS vagy inkscapenek,
a automata vectorrá alakitás lenne jó megoldás, de abból még nem találtam olyat ammi megfelelő eredményt adott volna -
válasz BonFire #26544 üzenetére
igen ezt olvastam, hogy a monitor felbontása befolyásolja a megjelenitett méretet.
De mivel én nem kinyomtatni akarom, hanem ujbol felhasználni digitálisan ezért sztem más a helyzet.Azt nem tudom, ha a PS-ben a vonalzót a kép szélén, hogyan lehet változtatni vagy az mi alapján szá,olja az értékeket? milyen mértéjókegységet használ.
Meg már az se lenne baj, ha megmaradna a mérete az alapképhez képest a croppolt verzionak .
Ami tutorialt néztem ott a képet már-már szörszál hasogatoan pontosan beméretezte a csávó( igaz inkscapeben)és a blenderbe csak simán betöltötte, mert az alap mértékegység inch igy ö is abban dolgozott emiatt pontos lett a beállitása is.
De nem részletezte , hogy hogyan tette[ Szerkesztve ]
-
Később 3dsmqx vagy blenderhez akarom felhasználni, de előtte szeretném a 3 nézeti képeket pontosan beállitani és méretezni, hogy a modellezés során ne okozzon problémát.
Most ha beillesztem akkor nem a valós mérete látszik.
És az is érdekes ha a 10k x 10k képet betöltom akkor az kb 2m hosszú, de ha abból a képből croppolt 100x100 as képet töltöm be módosítás nélkül akkor az meg kb 3m-es lesz.
Ez amit nem tudom miért csinálja és ha módosítom a méretét akkor már nem lesz olyan pontos.
Tehát nem csak kivagdosni akarom.
A bonyolultsagat az adja hogy a cross sectionokat uj layeren at oldalnezetre illesztve állítanám be a pontos középpontjat a képnek, ezért csak azt a kis részt és csak a külön layeren való képet akarom elmenteni, mert ha kivagnam akkor az alatta lévő vonalak is ott lesznek feleslegesen. -
üdv. Szeretnék egy kis segitséget kérni Ps cs3 at használok jelenleg.
A kérdés az lenne ,hogy van egy scannelt 3 nézeti képem és , azt hogy lehet megoldani, hogy A tárgy nézetein beállitani, hogy azok a valós méretnek megfelelöek e?
Tehát az eleje hátulja között mért pixel távolság az a valós métert mutassa? Csak , hogy le lehessen ellenörizni a nézet mérethelyességét.Illetvve, hogy lehet csak a külön rétegen lévö képet elmenteni függetlenül a többitöl?Most el tudom menteni export to file menüvel, de sajnos ez a háttér méretével megeggyező méretünek menti el nem akkorának amekkora képet beillesztettem a layerre.
pl: a háttér 10kx10k méretü az első layerre teszek egy 100x100as képet és azt exportálom akkor 10kx10k méretbe menti el igaz, hogy marad a kis képtartalom, de igy extra nagy felesleges felület marad.
ÉS abban sem vagyok biztos, hogy a transformácio középpontját szimbolizálo origó se változott meg.
PEdig ez fontos lenne, hogy ott legyen ahova beállitottam. -
tud valaki abban segíteni, hogy a PS10es cs3at hogyan tudom feltelepíteni ha nincs fizikai optikai meghajtóm?
iso-bol usb-n próbálom feltenni, be is mountolon rámegyek a setupra és kiírja, hogy tegyem be a cd lemezt.
De hogyan ha fizikailag nincs, de virtuálisan meg már be van téve lévén arról indítottam el.Otthon ugyan így működött azzal a különbséggel, hogy ott volt fizikai meghajtó viszont nem használtam ott sem hanem ugyan így iso telepítés volt.
Próbáltam másik telepítővel is hasonló eredménnyel.
Nem kell a legújabb verzió csak egy offline is működő photoshop amivel tudom a képeimet szerkeszteni -
válasz *Ropi* #24378 üzenetére
sajna vagy nem egy Pentax K200D-m van.
esetleg erre a verzióra van kint ujabb firm vagy valami ujitás? vagy létezik valahol olyan cég ahol ujra kalibrálást vagy hasonlót végeznek? Mert valahogy az összes képe alulexpos vele és fakók a szinei egy Nikon D90 összehasonlitva ugyan ott készült képekkel. -
válasz BonFire #24370 üzenetére
Köszi majd legközelebb talán csinálok RAWBAN is.
Egyébként a raw képeknél akkor mekkora szabadságom van a készitéskor? tehát csak a kompozicióra kell figyelnem a többit szabadon tudom állitani utólag is vayg még milyen megkötések vannak amit még utolag sem tudok változtatni?
Gondolom a Dof és az F számmal sem tudok mit kezdeni miután elkészült a kép.
Ezekre a megoldásra a még csak mostanában láttam vcalami fejlesztést, hogy utolagosan lehet kiválasztani a fokuszpontot és hasonló dolgokat -
-
tud valaki egy gyors segítséget , hogy hogyan lehet a képeken javitani , ha alulexponáltak és, hogy egy kicsit a hisztogramja egyensúlyba kerüljön, hogy ne legyen értékelhetetlen katyvasz a végére bizonyos részeknél?
Sok képnél kéne megcsinálni, de az autó contrast és auto tune nem nagyon hozzák a megfelelő eredményt.
A fehéregyensulyt is meg kéne találni rajta.MAjd ha ezek megvannak akkor talán egy kis effectelés is menne rá amivel ki lehetne pár elemet hagsulyozni .
-
Igen a kép minőségével nincs baj, a gond azzal van, hogy amikor tükrözném a model felét akkor látszik, hogy mekkora eltérés van közte és sokkal könnyebb a rajzhoz pontosan odaigazitani a vertexeket és nem zavar be ha mellette fut fél centivel ami a másik oldalon pontosan rajta van.
Főleg a cross sectionoknél ha nem pontosan lehet a középpontjait mbeállitani.Persze nem a modellen akarom a szegecselést megcsinálni csak ha van egy normális vectorrajz akkor azt a texturánál is fel tudom használni nem kell ujra megrajzolni a panel osztást.
DE ez már tényleg nem PS.
-
válasz Grafirka #23263 üzenetére
Ez lenne a felülnézet, tehát még beforgatni is kéne és a többi nézetnél még van ,hogy ki kell egésziteni vagy összeilleszteni két félből az egy nézetet.
Tehát nem olyan egyszerü még az elkezdés sem, hogy csak beszórom a 3 nézetet.
ÉS jó lenne ha a kész rajzon is látszanának a panelek és szegecsek a könnyebb azonositás végett és esetlega kész modellnél felhasználni a texturához, de az már egy másik történetAzt nem tudom, hogy a kész vector grafikát DXF,DWG fájlba is el lehet menteni? mert ugy még egyszerübb is lenne a modellezésnél.
[ Szerkesztve ]
-
ÉS mit , hogyan kéne nekikezdeni , az ajánlott 2 programot még sosem használtam.
Nem mintha PS-ben olyan nagy gyakorlatom lenne, de legalább nagyjából eligazodok a menüjében már.Meg ha jól tudom Te is 3d ben is utazol, a jó 3 nézethez , hogyan másolod át , hogy pontosan passzoljon és alak és mérethű is legyen ?
-
valakinek van ötlete vagy tanácsa, hogy hogyan lehetne legegyszerübben ujrarajzolni akár vectorosan is 3 nézeti rajzokat , blueprinteket?
ÉS természetesen kijavitani az eltéréseket, ha valami nem szimetrikus vagy csak eltér az eredeti méretétől.
Az eredeti blueprintet a valós méretnek megfelelő pixel nagyságra megrajzolni, hogy a további feldolgozás szorán könnyebb legyen beálitani a valós méretét és a 3 nézetek összeillesztéseit.Egyáltalán ez a megfelelő progi rá vagy van amibe egyszerübben megoldható? (inkscape, gimp stb..)
-
Tud valaki valami tanácsot addni, hogy hogyan tudom PS-ben vagy light roomban összefüzni több képet egy képpé HDR-be .
Mert készitettem, több képet ugyan abból a pozicióből változó záridővel és Fé értékkel is,de PS-ben 4-5 kép után megfagy a program ha a merge to HDR opciot használom. lightroomban meg mg nem jöttem rá hogy hogy használjam.Egyenlöre mégcsak sima JPG képekket használok,de majd később RAW-ből is megpróbálkozok.
Pentax K200D-vel készitem a képeket és egy AMD965BEx4, 8gb ram és HD 4850 1gb ram VGA win7 64 bit gépen próbálkoznék a kivitelezéssel.
-
Bocs az OFF-ért,de egy ismerősömnek szeretnék munkát találni. Kiadványtervezés meghívók és szórólapok tervezése (photoshoppal) és több éves porcelánfestői tapasztalattal rendelkezik. Ilyen jellegű vagy adminisztratív munkát keresne.
30-as hölgyről van szó és győr vagy környékén kelleneKöszi és bocs ha mégsem fér meg akkor törölje az illetékes
-
-
Tud valaki abban segiteni, hogy hogy lehet azt megoldani, ha megszerkesztek egy képet különbözö képekböl tehát szines ,feketefehér keverékböl akkor a végén olyan réteget rátenni hogy a végső kép egységes szinárnyalatot kapjon,de az élességen ne változtasson.
Mondjuk shepia hatású legyen utánna az egész.Van esetleg valahol moziplakát stilushoz valahol sablon? olyanra gondolok hogy a szinek és a szövegstilusok egy bizonyos filmére hasonlit és abba lehet beletenni saját képeket amik ezután olyan szint kapnak mint a plakát.
-
válasz BonFire #12976 üzenetére
Közben rátaláltam a video tutoriálodra ami pont a match colorral és a kijelölésekkel foglalkozik.A kijelőléssel nincs baj és az éleket lágyitom is a végén csak a szinekkel van bajom.amugy épp igy használom én is ,de mégis torz szineket kapok nem azokat az árnyalatokat ami a háttérképen van.
Valahogyan lehet még megoldani a dolgot máshogyan vagy pontosabban behatárolni , hogy mindegyik kép ugyan olyan árnyalatot kapjon?
[ Szerkesztve ]
-
válasz BonFire #12972 üzenetére
Nem biztos hogy nem jó a color match csak még én nem tudom megfelelően használni.
De amit eddig észrevettem hgy ugye a háttér állandó és a beillesztett képrészeteknél vannak eltérések a szinekben ehez képest nem lesznek egyformák a képek árnyalatai a háttérrel, mindegyiket más más beállitásra kell huzni és igy is nagyon nagy eltérések vannak a háttérrel köztük, nagyon elütnek , látszik hogy montázs lett ahelyett hogy hihető kép lenne.A lényeg hogy posterek alakjainak az arcait szeretném kicserélni pár ismerősömére és ugye a posterek nem szokványos szinárnyalatokat használnak , de a féynképekböl az arcokat a lehető legjobban bele szeretném illeszteni ebbe a környezetbe.
És mivel van hogy több szereplö is van igy több különbözö fotoból találok hozzá alanyt ahol megint másoka fényviszonyok.
-
válasz BonFire #12964 üzenetére
Hát majdnem jó de nem az igazi!
Mert itt minden egyes képen nekem kell állitgatni és nem lesz minden kép egyforma szinárnyalatú a háttérrel.
Amit régebben használtam az valami olyan volt hogy a háttérre ahogy ráhuztam a kivágott szines képet az mindenféle beavatkozás nékül olyan szinű lett mint a háttér
Meg ez a kolor match elég érdekesen müködik néha elég jól eltalálja az árnyalatot néha meg teljesen inverz szinek lesznek rajt.Bár azt sem tudom még pontosan, hogy mit miért kel l állitani, hogyan tudom a legjobb hatást elérni hogy megeggyezen a háttérrel
-
Abban tud segiteni valaki, hogy azt hogyan tudom elérni, hogy ha van egy képem amit háttérként használok és ha egy másik képröl átmásolok rá egy részletet akkor a képrészlet átvegye a háttér szinbeállitását?
Pl van egy szines sepia hatásu háttérkép és egy szines képröl egy arcot akarok átmásolni rá akkor a szines átvegye a sepia hatásu háttérkép szinárnyatait,mert anélkül szemre nem igen lehet belöni hogy megeggyezen .Régebben talán még PS cs2 nél müködött de nem kellett sokat trükközni vele,de azota elfelejtettem hogy kell.
Most CS5 van fen valaki tudna segiteni benne? -
válasz BonFire #12816 üzenetére
Azzal nem lenne gond, ha lenne digit tabla a gépemhez,de egérrel nem tudom megoldani normálisan és a program kezelése sem megy megfelelő szinten.
Más téren mozgok a 3d világában (3dmax és társai) igy a térlátás és szemmértékkel nincs gond és ha papiron lenne a kép már kész lenne az árnyékolás is,de igy rosszabb mint az ovodás rajzok . -
válasz BonFire #12814 üzenetére
Köszi erre nem is gondoltam volna , de komolyra forditva a szót fekete fehéren hoogy lehet megoldani a dolgot esetleg, hogy a foldön is legyen árnyék .
Nem értek nagyon a PS-hez az illusztrátorhoz meg annyit sem.Fényképeket meg tudom szerkeszteni,de a semmiből kreálni valamit föleg egérrel az már nem megy. -
-
válasz Dluinet #12784 üzenetére
Köszönöm a gyors segitséget, de kérnék még egy kis segitséget, mert gondolom, hogy én nem csinálok valamit jól.
Szóval megnyitom PScs5-ben ezt az ESP fájlt, de azon kivül, hogy a háttér átlátszó nem látok rajta változást, tehát ha belenyagyitok akkor pixelesedik és az árnyékolást sem látom .
Esetleg kell valamit állitani vagy nem PS-be kéne megnyitnom ? -
valaki tud segiteni abban hogy ezt a képet átalakitani vectorosnak és valahogy egy kis árnyékolást addni neki vagy kiemelést, hogy elkülönüljenek a különálló részek és egy kicsit térbelibb formát mutasson.
Pólóra akarom nyomattni ezért maradhat ez a vonalas jelleg és az egyszinű fekete.
[link] -
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy egy ilyen képet szeretnék ugy átalakítani, hogy valakinek a neve legyen a táblán és egy HAppy birthday felirat.
Tudna valaki egy ennél nagyobb és jobb minőségűbb képet ahol így áll a csapat?És ami a PS-hez is kapcsolodik hogyan lehet a feliratot ugy kicserélni hogy valósnak hasson és Bármilyen feliratot ki lehessen irni rá?
csapat -
válasz ViZion #12136 üzenetére
köszi , de nincs sok lehetöségem és idöm rá, hogy megvegyem az uveget és a matricát megtervezzem hozá, csak ugy tudom megoldani ha elöbb megcsinálom a matricát kinyomtatom és szinte csak aznap tudom rátenni az üvegre mikor már át kéne addni
Ezért kellenének a méretek és a formák.De köszi a kiindulási alapot hozzá.
-
tud valaki abban segiteni, hogy mekkora méretei vannak a kisuveges pezsgön a cimkéknek és a 0,7l-esen ?
Esetleg tud valaki egy mintát küldeni vagy honnan tudok leszedni ami az uveg nyakára lehet tenni ?Szeretnék egy egyedi ajándékot és kéne hozzá egy minta
köszi!
-
válasz #57018880 #4745 üzenetére
én is ezt tettem, de ha belenyagyitottam a pentoollal rajzolt ábrába ugyan olyan csakkos lett a széle mint a kiindulo képnek csak annyi különbség lett hogy egységes lett a szine a területnek .
És még egy kérdés hogy hogyan lehet azt megoldani hogy a háttérre rátett szöveget kivágjam a háttérböl ?
[ Szerkesztve ]
-
tudja valaki hogy a vector magic álltal vektorizált képet hogyan lehet PS-be megnyitni ?hiába mentem AI vagy EPS kiterjesztésbe hibát ir ki a PS .
CS3-at használok
Illetve ha a PS-be a pen toolal körberajzolok egy ábrát az miért nem marad meg vektoros és ugyan ez a hiba ha a szövegbevitellel csinálok egy feliratot ha belenyagyitok cakkos lesz a széle és romlik a minösége .
Egyáltalán hogyan lehet a legegyszerübben egy ábrárol vectoros képet késziteni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest