-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz janos666 #13450 üzenetére
Ki zavar el? Neked üldözési mániád van, koma! Ok nélkül megsértődtél, és a sértődést most is folytatod, mert önmagad előtt tetszik az áldozat szerepébe bújni. Ez nem az én asztalom. Fogd már fel végre, hogy én nem kioktattalak, hanem egy jóval ésszerűbb alternatívát ajánlottam fel. Ezen mit kell megsértődni, meg felkapni a vizet? Olyan dolgokat tulajdonítasz nekem, amit én nem tettem meg. Te mondtad, hogy ne vigyem félre a témát, holott eleve off volt a nyitásod. Utána meg azt mondod, elzavarlak?! Jézusom…!
Komolyan mondom, nem értem az ilyen mimóza lelkületű embereket, akik készakarva félreértenek mindent, hogy aztán legyen kire duzzogni. Ha ilyen érzékeny vagy, minek fórumozol? Még meg talál szólítani egy vadidegen! OMFG!
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz janos666 #13446 üzenetére
És ki vitte félre a témát?! Ez eleve nem fotós topic, hanem Photoshop (képszerkesztő) topic! Itt általában nem foglalkozunk a képek létrehozásával, te jössz itt mindenféle halandzsával: „shutter speed bracketingre” – tőlem leírhatod hatvanhatszor is, ha nem magyarázod el, hogy mi ez a bullshit, akkor nem lesz megértve. Aki A-t mond, az mondjon B-t is. Tudálékoskodsz itt az angol szókincseddel, „resizézel” meg „ditherelsz”, utána meg amikor a legésszerűbb javaslatot kapod, akkor besértődsz – csak tudnám mire, mikor senki egy szóval vagy utalással meg nem bántott, mindössze felhívta az ésszerűbb munkára a figyelmedet. Tudniillik nem muszáj egy szénnel készült rajz digitalizálásához HDR fényképezés. Ceruzához pláne nem!
Szóval ne süketelj itt, hanem beszélj magyarul, és mondd meg végre, mit is akarsz tulajdonképpen! Ha tanácsot kérsz, mondjad, és kapsz tanácsot. Ha csak a lelkedet szeretnéd kiönteni, akkor fordulj a feleségedhez vagy egy szakemberhez, akit azért fizetnek!
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz janos666 #13444 üzenetére
Ha a motorja döglődik, akkor venni kell új szkennert. 20 körül már egész használható darabok vannak, ennyiből egy jobb kompaktot sem kapsz, amivel HDR-t fényképezhetsz az egyébként igen kis tónusú ceruzarajzból! Egy szén vagy grafitrajzon hol van akkora kontrasztkülönbség, mint a napba nézve, illetve árnyékban? A HDR-nek az a lényege, hogy nagy dinamikatartományt fogjon át, a ceruzarajz meg ennek a töredéke. És még mindig ott vannak a hardverek, amelyeket nélkülözhetetlennek tartok egy jó repró fotózáshoz. Állvány, derítő, trigger, lámpák.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz janos666 #13436 üzenetére
Márpedig ha egy képet fényképezel és nem szkennelsz, akkor a purizmuson kívül egy rakás dologra szükséged lesz. Szintezés, fehér-egyensúly, egyenesítés, élesítés stb. Nem beszélve a szükséges hardverekről. Megfelelő lámpák, stativ, derítők, hogy normálisan lekaphasd. Akkor már inkább a szkenner. Egy lepedőt is be lehet szkennelni egy A4-es lapszkenneren darabokban, aztán a Photoshop összeilleszti neked, és a végeredmény fényévekkel jobb lesz, mint fényképezőgéppel.
-
kiskornel
addikt
válasz janos666 #13436 üzenetére
Az első reakcióm az volt, hogy ehhez nem kell HDR. Nem szinte biztos, hanem teljesen biztos. HDR-t akkor érdemes / lehet egyáltalán készíteni, ha hisztogramon látható spektrum meghaladja a kamerád rögzítési tartományát. +/-2Fé-t szoktak átrázolni (minimum), és ez a PS-ben 16bit (amúgy kisformátumú cuccal 14bit, amit 16-ra konvertál) megnyitáskor.
Csak akkor érdemes multiexpoban gondolkodni, ha a hisztogram vagy az alsó, vagy a felső felén van kiégett / bebukott részek vannak.kicsit expózd lejjebb, és jó lesz. Én inkább egy jófajta scannert használnék. Mégiscsak az a céleszköz rá...
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
kiskornel
addikt
válasz janos666 #13434 üzenetére
Szerintem az első, de kihagytál egy lépést. Nem a méretezéssel kell élesíteni, bár az se baj, ha élesít valamit miközben méretez.
Szóval a resize és a 8bit konvertálás közé nem árt egy unsharp mask vagy egy inteligens élesítés. A 8bitre konvertálás meg már nem nyúl hozzá a képhez a végén drasztikusan (persze csak főbb kinézet szempontjából, mert azért kevesebb árnyalat lesz).A 2. megoldást nem ajánlom. Amit lehet nagyméretben kell elintézni. Pl. világosítás, kontraszt, szintek beállítása... utána leméretezni, élesíteni, majd konvertálni 8bitessé, hogy menteni lehessen jpg-be. Így a legkisebb a végére az információ veszteség.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Autós topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Call of Duty: Black Ops 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest