Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz sgery #13195 üzenetére

    A „kollégák” azért szívóznak, mert:

    • jó néha kicsit gonoszkodni (főleg, ha van alapja. Nem írtál semmit, még mértékegységet sem, rossz képeket linkeltél stb)
    • Álló kép méreteit adtad meg, míg végül egy fekvő kép lett belőle. Itt már felmerül a kérdés, hogy nem csak unalmadban viccelsz-e velünk.
    • Kérésre ugyanazt a rossz képet linkelted be másodjára is! Felmerül, hogy tényleg csak unalmadban irkálsz nekünk? Vagy tán nem csak a Ps-ban vagy kezdő, de a fórumozásban is? Senior tagként már megtanulhattál volna tisztességesen linkelni – no offense egyébként. Csak akkor nem kell meglepődni a válaszokon.
    • Ha meg nem értesz hozzá, akkor most nem fogom elmagyarázni, miért kell átskálázni a felbontást 300 dpi-re, úgysem fogod megérteni.
    • Bónusz: nincs olyan, hogy „vitelezni”, csak „kivitelezni”. Ez nem igekötős szerkezet. Tehát helyesen: „…akkor minden nyomda tudja kivitelezni…” :D

    Ui.: Nem elegáns magadat „kollégánknak” nevezni, ha már kiderült, hogy közöd nincs a Ps-hez, még a legalapvetőbb dolgokkal sem vagy tisztában (pl hogy egy méret megadásánál az első mindig a szélesség, második a magasság)!

    ON: Az összes kérésed könnyedén orvosolható. A pixelhibákat Clone Stamp eszközzel tudod javítani. Tanácsos új rétegen dolgozni, és az eszköz eszköztárán a Current and Below opciót kipipálva az alatta lévőből mintát venni. Így ha elrontod, az nem az eredeti rétegen történik.

    Az égbolt színezésére színmintát veszel a bal oldalból az Eyedropper eszközzel. Majd nyitsz egy üres réteget és feltöltöd ezzel a színnel. A blending módját Multiply-ra állítod, és hozzákapcsolsz egy rétegmaszkot. A maszkon ecsettel feketére fested a hegyek és épületek körvonalait, így azokra nem lesz hatással a színréteg, csak az égboltra.

    Körülbelül ennyi, és mehet a nyomdába. Azért ne felejtsd el átállítani a kép színmódját _munka előtt_ CMYK-ra.

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák