-
GAMEPOD.hu
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
-
abydos
aktív tag
válasz Carlas #15889 üzenetére
Gyere a discordunkra és van ott egy srác, aki megbízható és a lehető legolcsóbban küld neked egyet, ha megkéred.
De lehet itt is tud valaki valami megoldást.
VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)
-
kiskuplung
őstag
válasz Carlas #14830 üzenetére
Én se értem, miket dugdos ide-oda, meg milyen recékről beszél.
Vagyis a dugdosós részt azt hiszem értem, ez volt az amire direkt figyelmeztettem, mikor felvázolta, hogy milyen körülmények közt akarja majd használni.
Meg "gagyi a Touch"... Öregapám, aki még életében nem fogott egeret se, úgy használta, mikor kipróbálta, mintha belenőtt volna a kezébe. Az elképzelt, minden ujjat követő kesztyű meg jól hangzik, de pontosan mivel is tudna többet az ember egy ilyen eszközzel mint a Touch-csal, ami már így is lekövet 5 ujjból 3-at? Zongorázni?
Joshi szerintem csak épp kifogyott a VR cuccokból és szívja a topiclakók vérét
Ha nem lenne egyszerű a használat, és se tolnám napi szinten. Nálam pont ezért esnek ki folyamatosan a szimulátorok, mert ahhoz szerelni kellene az asztalon, arra meg lusta vagyok
De szerencsére annyi az egész hogy felkapom a HMD-t, ami az asztal alatt van a gépen, szépen összetekerve, mellette a Touch-ok, és már mehet is a móka.
És ha egyszer ráharapsz, akkor utána nagyon ingerszegénynek hat a monitor, ahogy itt is írtam : [link]Nyilván, ha nem érdekelne, hogy épp az életemért küzdök egy elhagyatott bolygón, vagy még meg kell szerelnem egy siklót a Szaturnusz gyűrűinél, esetleg fél kézzel csimpaszkodok az Alpokban egy meredek sziklafalon, akkor azt figyelném, hogy jé, de sz@r ez a felbontás, mér nem 4K, de mivel elvarázsol, ezért nem is érdekel.
A Beat saber-es mondatával mondjuk egyetértek, nálam is 1 hét, kb 4 óra alatt kifulladt. Pont ezért nem kellene ilyen anyagokat ajánlgatni, mert rohadt drágák, és sajnos azt a sztereotípiát erősítik, hogy VR-ra csak ilyen anyagok jelennek meg (tech demo, ritmus játék, meg miket szoktak még felhozni a VR-ra fújók).
De hogy Google Earth lenne a király VR app, az durván megmosolyogtató túlzás -
Joshi
titán
válasz Carlas #14830 üzenetére
Persze nem vagyunk egyformák, és én nem akarom azt erőltetni hogy ez sz@r. Nekem is van légkondi, ráadásul 80Kg se vagyok 175cm magasság mellett, szóval teljesen átlagos. Ettől függetlenül a fejem izzad főleg ha "sisak" van rajta. A CV1-et biztosan nem adom el, szimezéshez jó lesz. Az viszont biztos, hogy váltásig várok még néhány VR generációt.
-
Joshi
titán
-
zsozsa74
őstag
válasz Carlas #14681 üzenetére
Erről nem tudtam, de az azért barokkos túlzás, hogy értelmetlen. Pcars 2-ben eddig majd minden medium beállításon ment, most meg high-on van a legtöbb dolog, van ami ultrán is és szépen fut. Utánanézek majd, hogy mit is jelentene az erősebb proci. Mondjuk egy darabig már nincs kedvem a pc-re költeni...
Automobilista 2 - www.lowfuelmotorsport.com - Steam: zsozsa74
-
kiskuplung
őstag
válasz Carlas #14684 üzenetére
Ahogy fentebb írták, VorpX vagy TriDef.
De ezek fizetős megoldások, és egyáltalán nem nyújtanak jó megoldást. Az utólag VR-osított anyagok nagyon ritkán nyújtanak elfogadható élményt. A rosszullét garantált, főleg ha kezdő VR-os vagy.Illetve az Alien Isolation-höz van egy mod, az ingyenes, és a srác aki fejleszti elég sokat foglalkozik vele, hogy csökkentse a fellépő rosszullétet. Innen tudod letölteni, és a fórumkeresőt használva találsz még tapasztalatokat ezzel kapcsolatban.
Ha horrorjátékra vágysz, akkor inkább vegyél natívan VR-ra fejlesztett játékokat: Dont knock twice (ebből van demo is), The exorcist, vagy Affected: The Manor. Esetleg ha kicsit jobban zsebbe nyúlnál, akkor Wilson's Heart.
-
törölt tag
válasz Carlas #14667 üzenetére
A kemikáliákkal vigyázz, mert tönkre teheted velük a lencséket. Ezen kívül a párásodásgátló kigőzölgése bent rekedhet a hmd-ben és nem tesz jót a szemednek.
A rift-nél nem kell amúgy annyira aggódni a párásodás miatt, mert a hmd nem 100%-osan zárt és az orrod (ha jól rakod fel a riftet) kilóg a hmd-ből. Ezen kívül érdemes megvárni, amíg kicsit bemelegszik és azzal eleve csökken a párásodás esélye.
Tapasztalataim szerint sokkal többször kell a lencséket pucolni ujjlenyomat, hajról átragadt zsír, por, stb. miatt. A haj koszol a leggyakrabban, főleg ha többen próbálgatják a riftet egymás után és fel-le kapkodják a hmd-t. -
dan83
tag
válasz Carlas #14653 üzenetére
Én is azthittem hogy legtöbb játék ülve is jó, de nem Nagyon sok játék van ahol pl. le kell nyúlni dolgokért, és egyszerűen nem tudod őket megfogni mert a kontroller beleütközik a földbe.
Tegnap próbáltam ki a Superhot VR-t, nem fűztam hozzá nagy reményeket, de valami brutálisan jó így VR-on keresztül
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Carlas #14650 üzenetére
Nem muszáj a két szenzor ha ülsz, úgy 1-el is működik. Én azt tanácsolnám akkor is próbáld ki mindkettővel, legalább kiderül van-e valami USB-s probléma. Ülős játékok közül is van bőven szerintem.
Az asztalodat mi nem látjuk, nem tudom milyen akadályok vannak rajta, illetve a monitorod mekkora és hogy helyezkedik el. Csak annyi a lényeg, hogy rád lássanak a szenzorok. De ezen szerintem ne aggódj, ha megjön beállítod és látni fogod hogy működik. Ha konkrét problémád lesz, akkor azt írd majd le és segítünk.
Tanács: arra figyelj majd, hogy ha lehet direkt napsütés ne érje a HMD-t de a szonzoroknak sem tesz túl jót (Cappys kupak jó szenzorvédőnek a naptól, ha félsz a kémkedéstől akkor béleld ki alufóliával a kupakot de akkor az elé tegyél valami szövetet vagy papírt hogy ne karcolja meg a szenzor lencséjét. Én ilyet nem csinálok mert nem érdekel de van aki tart ilyesmitől.)
Ha beállítottad a szenzorokat ne pakolgasd. Ha átrendezed kalibráld újra, különben lehetnek tracking problémáid.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
HoyHoy2
tag
válasz Carlas #14607 üzenetére
most munkába vagyok nem emlékszema pontos tipusára, de felső kategoriás, szvsz nem. Most, hogy épp kinél jőn elő nem derül ki, de nem vagyok/voltam egyedül a problémával
szerintem emberfüggő, így melegben azért lehet izzadni erősen valami aktívabb játék alatt , ajánlom hogy vegyél.
[ Szerkesztve ]
It is always more difficult to fight against faith than against knowledge.
-
HoyHoy2
tag
válasz Carlas #14600 üzenetére
USB gond nekem is volt (tudtommal csak Win 10 után jön elő az egyik frissitéssel). Nekem csak 3.1(3db) 3(1db) 2 (2db) portjaim voltak, és egyszerűen a 3.1-be nem működtek a szenzorok (hozzáteszem a billentyűzetem sem működik abba, minden más igen), így mivel elég sok cuccom van vennem kellet egy Hub-ot, ezt találtam neten mint megoldást... pff (2.0ba és 3.0-ba azonnal felismerte) Amúgy elég sok forumba kerestem megoldást, semmi sem működött
[ Szerkesztve ]
It is always more difficult to fight against faith than against knowledge.
-
Enton
addikt
válasz Carlas #14596 üzenetére
Caseking-en van már ebből is azonnos áron mint a sima rift+touch:
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Carlas #14596 üzenetére
Szia!
Miért nem találsz eladót? Használt piacon nézelődsz? Arról tudj, hogy ha használtan veszed amellett, hogy egy használt terméket fogsz kapni, nem járnak hozzá a touch kontroller beaktiválásakor kapott ingyen játékok (Pl Robo Recall ami maga 30$). A Rifthez adott játékok listáját itt találod, az ingyen játékok árait megtalálod az oculus store-ban. Megegyezhetsz még az eladóval abban is hogy adja mellé az oculus accountját ami problémás ha esetleg faceboook accounthoz is kötötte (én nem kötöttem, így nem is tudom hogy le lehet-e választani de neten biztos erről is van infó).
A lényeg: szvsz jobban jársz egy új rifttel az viszont kapható több helyen is (pl alza). Ha soknak tartod, lehet várni akciókra, nemrég volt is. Érdemes figyelni az amazon.de-t is.-Játékok folyamatosan jönnek, a Riftnek a legjobb a támogatása. Pár hozzászólással olvass feljebb.
-Igen, sokkal jobb a képe, főleg ha a géped bika és tudsz rá pakolni supersamplinget (bírja a géped).
-Az ilyen játékokban mindig tájékozódni kell vásárlás előtt! Olvasni az értékeléseket, kérdezni fórumban, youtube videókat nézegetni. Ezek többsége úgy megy, hogy a steamben beállítod az indítási paramétert, ami játékonként eltérő ezügyben megint csak keresni és kérdezni kell. Másik lehetőség szintén steamben beállítani a játékot valamelyik beta branchre, ami kezeli az oculust.
-Valóban.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
törölt tag
válasz Carlas #13455 üzenetére
Hogy kell-e usb kártya az úgyis kiderül pár nap használat után.
Elmélegileg az én alaplapomnak is bírnia kellett volna két szenzort, de mivel egy 20EUR alkatrészről van szó, nekem a kevesebb hibalehetőséggel járó kevesebb idegeskedés megért annyit, hogy látatlanba is megrendeljem a rifttel együtt.
Amúgy mekkora játéktérrel számolsz? Alapvetően a játéktér méretének függvénye, hogy hány darab szenzor kell és három szenzornál már érdemes külön usb kátyát használni (afölött meg kb. kötelező), hogy eloszd az usb chipset terhelését.
A játéktér függvénye továbbá, hogy érdemes-e esetleg rift helyett vive-ot venni. -
szente
addikt
válasz Carlas #13453 üzenetére
Függ attól is, hogy milyen eszközöket dugsz USB-re. Nekem pl a kormány eléggé leterheli a Rift mellett az USB portokat, nem mindegy mit melyikre dugok, mert fejfordításnál előfordul, hogy remeg a kép. Illetve a Rift fülhallgatóján pattog néha a hang, ez is elvileg az alaplapi USB kontroller számlájára írható.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Carlas #13449 üzenetére
Az USB kártya azért kell, mert a Rift szenzorai nagy sávszélt használnak ami leterheli az alaplapi USB kontrollert de ez nagyban függ az alaplapi USB vezérlőjétől. Az én lapom simán bírta a 2 szenzort és egy rakás másik USB eszközt a bill+egéren felül. 3. szenzorhoz (teljes room scale) már beszerzés előtt vettem 2 db inateck kártyát mert egyébként sem fértek már el a perifériáim.
Tracking problémák léphetnek fel ha nem megfelelő az alaplapi USB controller.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
törölt tag
válasz Carlas #13445 üzenetére
A tartalom kérdés attól függ, hogy mi jön be neked.
AAA VR címek igazából csak szimulátorokból vannak (az egyszerűség kedvéért ide sorolnám az Elite Dangerous-t is).
Ezen kívül van még a Fallout 4, aminek a VR adaptációjára elég sok a panasz és a Skyrim, amiben a VR adaptácó az egyik legjobb, csak maga a játék kissé koros (bár modokkal fel lehet tuningolni).Ugyanakkor a VR olyan új élmény, amit mindenkinek magának kell kipróbálnia, hogy meg tudja ítélni, hogy megéri-e neki többet invesztálni bele.
Kb. olyan, mint amikor az xbox360 és a PS3 mellett megjelent a Nintendo Wii: akinek bejött a gyökeresen új játékélmény, az istenítette és lazán túltette magát a grafikai hiányosságokon, akinek nem, az nem is értette, hogy miért rajonganak a többiek.
Rengeteg olyan VR játék van, amit 2d-ben még ingyen sem töltenél le, VR-ben meg napokat el tudsz játszani vele.A kérdés tehát, amit első sorban Neked kell eldöntened, hogy általában érdemes-e "early adopterként" beszállni a PC-s VR-ba.
Ha erre igent mondasz, akkor már nyugodtan lehet ajánlani a Riftet, mert jelenleg az a legjobb ár/teljesítményű hmd a piacon (legalábbis az EU-ban) és arra van a legtöbb elérhető tartalom.A géped bőven megfelel VR-hoz, legfeljebb csak a szokásos inateck usb kártyát kell extraként beszerezned.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt HTC Vive – álomból valóság
- Videoteszt Vélemény: lufi vagy tényleg nagy durranás a virtuális valóság?
- Blogbejegyzés Fürdőruhás lányok a virtuális valóságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest