- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz kiskuplung #14894 üzenetére
Akkor mégiscsak gagyi hiába a ps4 verziókat húzták le. Mind1 már megvettem, nézelődésre jó lesz.
-
dan83
tag
válasz kiskuplung #14898 üzenetére
Kb 4 méter. Az mennyire rossz, ha hatul lenne ugyan, de a sarokban?
Eleg macera lenne kozepre tenni sajna. -
kiskuplung
őstag
Raymond finoman fogalmazott Valahogy oldd meg, hogy a harmadik hátul legyen, különben nem sok értelme van. Mennyire lenne messze? Ezzel a programmal meg tudod nézni, hogy mit látnak a szenzorok, és le tudod ellenőrizni a harmadiknak a "látóterét": Sensor bounds
-
Raymond
félisten
-
dan83
tag
Megérkezett a plusz 2 kontroller es erzekelom.
Tudom, a harmadikat celszeru lenne szembe tenni a tobbivel, hogy mogottem legyen jatek kozben, de “sajna” eleg nagy a szoba, es tavol lenne. Gondolom rosszabb nem lesz, hogyha velem szembe teszem a harmadikat is, es akkor egy sorban lenne 3.
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #14894 üzenetére
Hanyingerig nem ment el a dolog nalam, de mar a hataran volt - melegem lett rendesen es a fejem mar erezte hogy barmikor a piros vonalon tulra erhetek. Csak nem ertem, maradt azon a limbo szinten. Nem sokkal jobb as se.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #14891 üzenetére
Közben most játszottam vele egy fél órát.
Ha lehet mutogatni valamit, hogy mit NE csináljunk VR-ban, akkor az ez a játék.
A grafikán kívül kb. minden idegesít és mindent elrontottak benne.
Kezdve a rohadt bonyolult irányítással, hogy mindenféle logikátlan kombinációkat kell nyomogatni.
Rendben, van hozzá egy help, de hogy van megcsinálva! Túl közel úszik a szemed előtt ezért kénytelen vagy elmozdítani a fejed, de a menü lebeg a fejeddel együtt.... Megoldás: forgasd a szemed balra-jobbra, és szembesülj vele, hogy egy VR sisak van a fejeden. Nézegesd a peremet, esetleg egyik szemed csukd le, hogy a másik szemedben látható perem ne takarja ki a képet, amikor teljesen el kell nézned oldalra. Garantált hányinger.Aztán ott a mozgás. Nem elég hogy baromi lassan mozog a figura, sikerült valami idegesítően hányingertkeltő módon lebegni a föld felett. És a legrosszabb: el lehet akadni a földön lévő 1mm-es akadályokban is. Nagyon rossz élmény, mikor nyomod a kart, hogy menjen előre a karakter, de egyszer csak elakad. És itt már egyből jön is a hányinger, mert nem azt látod, amire felkészülsz előre.
Meg az is milyen már, hogy ha jön a dinód, és az útjában vagy, akkor simán eltol, újabb mozgási betegséget stimulálva.Ha 360 fokos tracking-gel nyomja az ember, akkor amikor rányom a menü gombra, akkor nem abba az irányba jön fel a menü/térkép, ahova éppen néz, hanem a játék legelején centernek beállított pozícióba. Ha ez a hátad mögött van, akkor ott. Ezt mégis hogy gondolták?
A kezeim! Te jó ég! Szidták az Arktikát, hogy nagy a kéz, de ebben hatalmasak. És ami a legrosszabb, a Touch lehetőségeiből semmit se használ ki. Ez is nagyon zavaró, hogy nem mozognak úgy az ujjaim, ahogy más játékokban megszoktam. Itt csak egy halott 3D modell lebeg a kezed helyén, ráadásul szerintem kb 10 centivel elcsúsztatva, tehát rossz helyen. Aztán nézzed paraszt, ez a Touch support.
Nagyon-nagyon látszik ezen a játékon, hogy nulla VR-os tapasztalattal tolták ki annak idején.
-
szente
addikt
válasz fulton #14890 üzenetére
A szenzor tartókat nem fényképeztem le, mert magasan vannak, de itt a többi:
Nyilván nem egy fröccsöntött minőség, de nem is annyiba került.
Illetve azt se garantálom, hogy te is ilyen olcsón megúsznád, de egy próbát sztem megér.
A felrögzítés módján még lehetne finomítani, de amikor felraktam már este 8 volt és siettem, hogy a szomszédok ne dobjanak ki a fúrógéppel együtt.[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
válasz fulton #14883 üzenetére
Most a kedvedért feltelepítettem újra.
Én nem tudom, eddig mit nyomkodtál, de a jobb kezedet ha felemeled, akkor megjelenik egy rohadt nagy kereszt, amit megérintve bejön egy menü.
Ennek a bal sarkában van egy házikó ikon, amire ha ráböksz, akkor megkérdezi, hogy vissza akarsz-e menni a toronyba. Ennyike.
Amúgy valami ilyesmire emlékeztem, csak homályosan. Abban mondjuk szinte biztos vagyok, hogy korábban a bal kézen volt ez a menü, a térképpel, meg az aktuális küldetés céljával stb.
De úgy látom, elég sokat frissítettek rajta. Rohadt jó ez a játék, most mindjárt végigviszem újra
-
Raymond
félisten
Honapok ota megvan es meg nem is inditottam el Most hogy szoba kerult megneztem. A grafika nagyon szep, de a jatekmenet nem az igazi. Eltart egy darabig amig kijutsz a kezdo palyarol es a walk speed is alacsony ami egy ido utan idegesito mert szeretnel gyorsabban haladni
-
szente
addikt
válasz kiskuplung #14887 üzenetére
Átlagba 500Ft-ba került/db amiket csináltattam. A PVC cső se sokkal olcsóbb szerintem, és így egy fokkal igényesebb.
-
Joshi
titán
válasz kiskuplung #14881 üzenetére
Végül megvettem, tényleg nem nagy összeg.
-
kiskuplung
őstag
válasz fulton #14885 üzenetére
Vagy csinálsz ilyet fillérekből : Custom made VR gun stock for Oculus Touch Controllers and Onward
-
fulton
addikt
Áá most imádom. Ez nagyon bejövős így.
Jut eszembe, mit tudnátok ajánlani amivel nem kéne a levegőben tartanom a két touch-ot fegyveres játéknál, hanem ilyen müanyag valami amire rá lehet huzni elől hátul a két touch-ot ezáltal fixen tartaná a kezem és mintha tényleg a fegyvert fognám? (sóry de nem tudom jobban körbe írni )
[ Szerkesztve ]
-
dan83
tag
Seeking Dawn-t kipróbáltam, engem annyira nem nyűgözött le mint azt sok helyen olvastam ( még szerencse hogy ingyen volt ) Mentem vele fél órát, órát, de letettem, nem fogott meg, lehet a scifi mivolta miatt.
Super HOT -ból viszont csinálhatnának 2-ik részt, vagy esetleg még több pályát. Igaz van benne endless funkció, de az nem az igazi. -
fulton
addikt
válasz kiskuplung #14881 üzenetére
Na nem nem baj hátha valami fana majd kipróbálja és ír róla.
Pince 6 hónap? akkor én velem ott mi lesz ha egy ajtón nem merek belépni
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz kago akira #14878 üzenetére
(#14879) Joshi: Szerintem ez nem neked válasz, hanem sima új hsz akart lenni.
2-es pontodra reagálnék: Engem soloban is hajt az, hogy megcsináljak hibátlanra egy-egy expert pályát, de valóban úgy van ahogy mondod: Ha csapatban játszik az ember, még függősebb, jobb a hangulat! Van pár haverom akik időnként átjönnek csak beat saberezni hozzám, én persze mindig hagyom, hogy ők tolják mert úgysem lógnak nálam minden este. De azért én is érzem, hogy most úgy megmutatnám nekik hogy kell ezt csinálni.
Aztán egyik este mondták is, hogy toljam már én is kicsit, hát nem kellett sokáig noszogatni...
De kitoltak velem, mert hiába van letöltve 60 custom song, azt mondták töltsek le valami újat, amit még nem játszottam, expert+ fokozattal... Na jól be is szívtam mert valami atom darálósat szedettek le velem (nem is tudom a címét de nem olyan ismert) a pálya kb feléig így is elkardoztam de ott nagyon lehetetlen kombók voltak amik gyakorlással is nehezen mennének.
Szóval az tény, hogy ha az ilyen ritmus játékokra még társaság is van az nagyban növeli a játékélményt.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
kiskuplung
őstag
válasz fulton #14880 üzenetére
Ah, ne haragudj, de nincs feltelepítve, kellett a hely az újabb VR-os cuccoknak a VR SSD-men
A horror miatt ne érezd magad rosszul, én a Don't knock twice-ban 6 hónapja nem merek lemenni a pincébe...
@Joshi: lehet, hogy lehúzták, de ezek a tesztek amit mutatsz, a PS4-es verziót mutatják be. 18 ezer pénzért nekem se tetszene
De 7 EUR-ért, mindent maxra tekerve kapsz egy rohadt jól kinéző VR szafarit (ami játéknak lehet, hogy szar).A hányingeres rész szerintem annak köszönhető, hogy akkoriban nem volt még hozzászokva a tesztelő a smooth locomotionhöz, és a snap turning tényleg hiányzott belőle. 360 fokos tracking-gel vagy snap turninget bekapcsolva szerintem nem kelt jobban hányingert, mint bármelyik ilyen jellegű anyag.
-
fulton
addikt
válasz kiskuplung #14864 üzenetére
Szia!
Nah? Nem nézted véletlen. Annyira zavaró. Minden gombot végig nyomkodtam, meg a kezem is nyomkodtam mindenütt..de smemi. Game pause ennyi. A beállításokat sem találtam...baromi zavaró.Megvettem ezt a Hellblade gamét, amiről beszéltetek pár napja. Tökös napom volt tegnap, nem paráztam a játék alatt, nagyon jó a grafika a hangulat a mélység minden pöpec. És mivel ennyire tökösnek éreztem magam tegnap ezekhez a horrorokhoz, felbuzdulva majdnem elindítottam az Affected-et azon a k ajtón be kéne menni az elején de aztán leragadtam a Hellblade-ben. De már itt is elakadtam, annyira de annyira bosszantó hogy nincs kellő angolom.
Egy nagy kapu előtt állok ahol azt mondják fókuszáljak, és ilyen "M" betüket látok...van az a gomb a joy on amivel mintha meditálnék, próbáltam nézegetni az M betüket (mondom lehet ilyen frappáns dolgot kell csinálni) de kész..elakaadtam áááá[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz kago akira #14878 üzenetére
-
kago akira
tag
Fuuu mennyi hozzászolás jött be..
Kezdésnek: nekem az egyik haveromnak szint ugy 5os dioptriája van és eddig mindig sikerült tök simán berakni a vive ba. Erre van is kivágás a szivacson. Ahogy néztem eddig nincs karc de gondoltam ra hogy egy ilyen szivacs utkozot rakok rá mert kb nonstopp beat saberezünk : D
Hányinger: nálam most a beat sabernel elojott 1.5x méretezes es 8x os simitás mellet. Jo ha volt 60fps de nem szagatott csak total laggos volt. Szoval lehet hogy gép nem birja vagy valami usb-bizbasz van.
2: van már lassab 35-40 orám a beat saberbe es eddig egyaltalan nem erzem tech demonak. Söt egyik legjobb játéknak mondanam most. Ezt tobb okbol is érzem. Egyik hogy ebben tény leg mozogsz a térben nem ugy mint egy sim, vagy más játékban ahol csak forgolodsz. Amint felveszed ott erzed magad benn, nem erzed hogy szar a felbontás, hogy rosszak a joyok, azt hogy hol log a kábel a lábadra. Csak ütsz mindenhová legyen az csillár vagy egy box. :d
Jó beletartozik hogy én kb minden játékot haverral tolok egyszerre igy nem onalmas hogy egy pontszámot probálsz feljebb tornázni. Mondjuk ez igaz általánosan szerintem hogy ez a vr is akkor jo ha másokkal tolod. Egyedül fele akkora se az élvezet.Pakolászos problémák:
(Vive-nál is támogatott amugy az egyhelyben állos kialakitás) szinte mimdenhol hangsulyozták hogy a vr-hoz hely kell es hogy emiatt mindenkinek nem jo. Ezek utan nem ertem miert sir valaki ha nincs helye a lakásba es rendet kell rakni? Nonszensz. Irogasson a medence tulajdonosok topikjába hogy mekkora szar hogy nem számoltak azzal hogy nem fer be a szobájába...Nálam a vive két szobát fed le. Mindket szobába felfurtam a tartokat vagy csinaltam olyan alkalmatosságot amire feltekerheto a base station. Innentol kezdve egyik szobábol a masikba atrakni 5 perc kalibrálással. Vettem hozzá dc-hosszabitot amiket el tudok szepen vezetni igy csak tapot dugom rá és kész. Ezek utan ne mondja senki hogy macerás. Max lusta az ember rendes kornyezetet csinálni.
Vegezetul: a vr-nak vannak hátrányai de ezek kozott a szobaméret, kábel dugdosas nincs. Ezek FELTÉTELEK nem hátrányok.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 2600x - 32GB RAM - SAPPHIRE Nitro RX6700XT - 970 EVO 500Gb SSD - INWIN 301 sevenfan eDition :D
-
Joshi
titán
válasz kiskuplung #14875 üzenetére
-
Hunork
veterán
Köszönöm a sok választ!
Hát nem lettem nyugodtabb. Így nem kis költség. Plusz ugye kell egy DP-HDMI átalaító, meg a lencsék, amit nem tudok értelmezni, hogy milyen kell, mik a kritériumok... Majd eldöntöm, holnap két cuccot kipróbálok, utána döntök.Újabb esti kérdésem is lenne, mivel itt hála Isten, van válasz:
Korábbi PS4 VR csomagomat eladtam. A kedves vevő szenved, így segítséget kérek.
Összerakta a PS4 VR cuccot, van Aim Controller is. A szemüveg tökéletes, a move nyalókákat is felismeri, az Aim controller is működik (Farpoint). Viszont azt mondja, hogy ha belép egy menübe (pl VR Wolrds) , akkor egy idő után azt írja, hogy a move controller lecsatlakozott. És nem tud vele mit kezdeni, max a sima PS4 vezérlővel. A gép PS4 Slim. A PS4 Setting menüben is rendben van minden. Nálam pedig nem volt ilyen hiba, vásárlás előtt nálam ki lett próbálva, Rush of Blood játékkal. Szerintem user error, fogalmam sincs, mi a baj.
Ez mitől lehet, ötlet a megoldásra?[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
kiskuplung
őstag
75%-os engedmény van a Robinson: The Journey-re!!
Nem tudom, milyen játék, de az első 5 perc az nagyon jól néz ki. Meg merem kockáztatni, hogy a Top3 VR szépségversenybe befér.(CryEngine-es).
[ Szerkesztve ]
-
zsozsa74
őstag
válasz Hunork #14868 üzenetére
Oculust használok. Először megpróbáltam a szemüvegemmel, és bár nem lehetetlen, de nagyon kényelmetlen. Én is tudom ajánlani a vr-lens.eu-t, onnan rendeltem hozzá lencsét. Ég és föld. Amúgy a Rift-be 14.2 cm a max. szélességű szemüveg ami befér. Nekem talán 13-as, de akkor is tök kényelmetlen volt.
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
qqzs
őstag
Vettem egy 64gigas go-t vegul. Tul hamar teleraktam 32est. Azt hittem majd torolgetem mindig de annyi van hogy macera ujra felrakosgatni.
Meg abba remenykedem hogy hamarosan lesz valami szinkron nezegetos lehetoseg. Egyutt nezni 3d videokat fotokat foleg csaladit nagy elmeny lenne.
A baratkozos reszben mit lehet kozosen csinalni? Van ott par jatek amoba vagy mi azon kivul nincs ott kozos fotovideo nezegetes vagy nem tervezik?[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
Tomdriver
őstag
válasz Hunork #14868 üzenetére
Én pár hónapig szemüvegben toltam és paráztam is rendesen a karcoktól, mivel összeért a lencsékkel. De végül nem lett semmi probléma, csodálkoztam is.
Viszont szemüveg nélkül ég és föld, nagyon más az élmény kényelmi szempontból, (ami azért fontos egy maszkkal a fejeden), így nem bántam meg a beruházást.Az utolsó kérdésedre a válaszom, hogy ennyiért most is megvenném, megéri hidd el.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz kiskuplung #14867 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Hát a szemüveg marad, ezen nem lehet segíteni. Fiamnak és nekem is más, azért lencse hegyekre nem ruháznék be. PS4 esetében nem volt gond. Majd eldöntöm, melyik lesz, az Oculus a legszimpatikusabb.Más: mivel a VGA-n egyetlen HDMI port van és az a monitornak kell, ami 75Hz-es, ezért a nagy kérdésem most az, hogy hol lehet, milyen gyártótól beszerezni DisplayPort 1.4 - HDMI 2.0 átalakítót? A netet böngészve egy halom DP1.2 átalakító van, nem tudom, hogy az jó-e? Kicsit most elkeseredtem, hogy még mennyi minden kell ehhez a mókához. És itt könnyev belefuthat az ember egy gagyi cuccba. Tehát hol érdemes körbenéznem? Boltokban az eladók igen bambán néznek rám ilyen kérdésnél, nagy segítséget nem kapok...A VGA-n van még egy DVI-D is, de az meg a TV-nek kell.
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
kiskuplung
őstag
válasz Hunork #14865 üzenetére
Egyik se jó.
Rift-hez, Vive-hoz biztosan lehet rendelni dioptriás lencsét : [link]
Én biztos ilyet vennék, ha kellene.Amúgy vékony szárút a Rift alá be lehet szuszakolni, csak közben gyomoridegem volt, hogy a vendégem a nagy ugrálásban mikor koccintja össze a lencséket
Szóval szemüveget szerintem ne erőltesd, csak megsérted a HMD lencséjét. -
Hunork
veterán
Üdv Urak!
PC VR felől érdeklődnék, összefoglalót elolvastam.
Pár kérdésem lenne:
1. Szemüveges tulajnak melyik a legjobb választás? És sajnos -5 dipotria. Tehát kell a szemüveg.
2. Erről valakinek konkrét vélemény: Lenovo Explorer Bundle, Wireless Headset and Motion Controllers for Windows Mixed Reality, Iron Grey, G0A20002WW. 300$ körül van szállítással.
3. Szintén kérdés, hogy milyen tapasztalatok vannak az Acer Windows Mixed Reality cuccal?
4. Sajnos nem elérhető most, de talán az lesz, az Oculus Rift + Oculus Touch Controller Bundle 157k pénzért jól érzem, hogy jó vétel lenne?Ha valaki tud segíteni, azt nagyon megköszönöm!
-
kiskuplung
őstag
válasz fulton #14863 üzenetére
Sehogy. NIncsenek checkpointok. Ha elkezdesz egy küldetést, akkor azt végig kell nyomni.De miért olyan nagy probléma ez? A leghosszabb küldetés is max 20 perc.Felejtsd el. újraolvastam a kérdést
Hm, ilyen problémára nem emlékszem, este megnézem és megírom.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sziasztok
Árulja már el nekem valaki, hogy az Artika 1 ben hogy a bánatba lehet kilépni egy küldetésből, anélkül hogy az egész játékból kelljen kilépnem. Csak azt látom ha megnyomom a menü gombot hogy game paused. bakker...
-
mulli86
tag
válasz kiskuplung #14779 üzenetére
Köszi Kuplung és Carlas a válaszokat!
Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
-
-Solt-
veterán
válasz tobias88888 #14852 üzenetére
Neked lehet, de ebből nem lehet általánosítani, ergo a tökéletesen elég kijelentés nem állja meg a helyét. A helyes kifejezés az lenne, hogy számodra tökéletesen elég.
www.smart-bus.hu
-
dan83
tag
válasz tobias88888 #14853 üzenetére
Koszi! Eleg akkor eloszor a debug toolt inditani, ballitani az 1.5 os erteket, aztan az Oculus Home-t ugye ez a sorrend? Es persze nyitva hagyni a debug progit
-
KFury
csendes tag
válasz #45997568 #12096 üzenetére
Szia!
Hasonló szem problémám van és amúgy is gondoltam már, hogy beruházok VR-re repülő, meg autó szimulátorozni, így összekötném a kellemeset a hasznossal.
Németországban láttam, hogy van szerződött provider, de mielőtt elmennék oda, érdekelne, hogy Neked sikerült-e javulást elérned ezzel.Üdv.
Ryzen 3600; MSI B450 Tomahawk MAX; 4 * 8 GB Corsair Vengeance 3200 DDR4 RAM ; Sapphire Pulse 5700XT; Kingston A1000 1TB SSD ; LG 29UM68-P ; XFX XTR 650W
-
szente
addikt
válasz kiskuplung #14855 üzenetére
Miért nem jössz és próbálod ki? Ingyen van, ráadásul nincs 3 GB az egész játék.
[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
Ha valakit érdekel, Echo Combat nyílt béta van ma.
Kicsit lassú a machmaking, szóval gyertek![ Szerkesztve ]
-
swado
tag
Ma beat saber volt terítéken és néhány előadó képének a kerete valóban vibrál. Bár ezek elvileg csak innen-onnan beollózott ki tudja milyen formátumú dolgok, ezért szerintem te nem erre gondoltál, hanem valami alap hibára.
A másik ha a fejem elforgatása nélkül nézek oldalra, a vonalak elmosódnak és vibrálnak. Ez mondjuk ránézésre is egy másfajta jelenség.
Bigscreen-t majd még kíváncsiságból megnézem.
Folding@Hungary (Team Number: 43299) http://folding.stanford.edu
-
Raymond
félisten
válasz Márton #14848 üzenetére
Amikor a gepben ulsz:
1) Baloldali piros pocok - Fuel - felmegy a sarga ize
2) Jobboldali also piros pocok - Magnet
3) Jobboldali piros gomb - Start (nyomd 1-2mp-ig amig hallod hogy beindult a motor)
4) Tapipad felso reszet nyomni - gaz - ezt latod balooldalt a gazkaron hogy eloremegy
5) A palya vegen dontsd a controllert hatraA controller dontesevel iranyitod a geped plusz a tapipad bal/jobb szelenek lenyomasaval van yaw.
Egyebkent a tutorial ott van ha bejelentkezel a notebookba. Valaszd a Lincense-t es ott van 6 misszio ami megtanit mindenre.
-
Márton
nagyúr
válasz Raymond #14846 üzenetére
Én is megvettem anno, mert annyian dícsérték, de egyszerűen képtelen voltam eddig felszállni
Leírnád, hogy kell?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
swado
tag
válasz -Solt- #14827 üzenetére
Mire gondolsz, hogy figyelni kell a beállításokra és nincs hányinger? Nálam elég sok progi kiesik emiatt.
Joshi: Ma direkt nézni fogom, hogy nálam van-e ilyen. Azt hogy szoftveres vagy hardveres oldalról mi befolyásolja ezt, valaki szaki talán majd meg mondja.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Oculus Go Daily Deal - Ultrawings - 4.99EUR
Nagyon jol meg van csinalva Go-n. Epp ma jatszottam vele hosszu ido utan es ugy nez ki volt update mert sokkal tisztabb es elesebb a kep mint amikor eloszor jatszottam vele Go-n.
-
Joshi
titán
Pl a Bigscreen alkalmazás is ilyen, a szövegek élei de úgy emlékszem minden játéknál nagyjából ez van. Persze játék függő is, van ahol nem annyira szembetűnő a dolog. Lehet hogy csak érzékeny a szemem erre.
Egyébként minden alkalmazásra 1,5-ös SS-t használok, többet nem is ajánlanak mert csak rontja a képminőséget. Esetleg játékon/alkalmazáson belül van még valami amit érdemes beállítani?
[ Szerkesztve ]
-
swado
tag
Azt értem mire gondolsz, hogy nem kötnek le már a játékok. Én legutolsó mentsvárként vettem meg az oculust, hátha meg fog. Egyenlőre tetszik.
Viszont a recés szélek és a vonalak vibráláshoz én sem tudok hozzászolni, pedig minimum konfiggal tolom. Ez inkább anno a 3d-s szemüvegre volt jellemző. Biztos, hogy nincs ott valami bibi?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz kiskuplung #14833 üzenetére
"De hogy Google Earth lenne a király VR app, az durván megmosolyogtató túlzás"
Pedig sokaknak ez tetszett, szerintem is jó. Egyébként félre ne értsen senki, teljesen rendben van a VR feeling azzal soha nem volt gond.(#14840) -Solt- ha kijött a 2080-as nv széria, akkor én is beruházok vagy egy 2080Ti-re, vagy egy használt 1080Ti-re. Minden attól függ milyen lesz az új széria.
[ Szerkesztve ]
-
dan83
tag
Vannak összehasonlító képek a sima , 1.0 -ás és az 1.5-ös supersampling között? Érdemes feltornászni ezt a beállítást?
i7-6700k, 1070, 16GB a konfig, vagy ezen ne is álmodozzak? -
-Solt-
veterán
válasz tobias88888 #14839 üzenetére
A Home-ban található játékokhoz lehet, de a szimulátorok többségéhez még az 1080Ti is kompromisszumos. Addig amíg van olyan beállítás ami a képminőséget érezhetően javítja de nem tudjuk bekapcsolni mert nem bírja a VGA vele a fix 90 FPS-t, addig nem lehet ilyen általános kijelentéseket tenni. Én sem azért cseréltem le a 980Ti-t 1080Ti-re mert előbbi a legtöbb játékhoz elég volt... nem volt az, sőt nekem még az 1080Ti sem az.
www.smart-bus.hu
-
qqzs
őstag
Google earth nem megy valahogy go-n?
Eladó: GTS450
-
kiskuplung
őstag
válasz Carlas #14830 üzenetére
Én se értem, miket dugdos ide-oda, meg milyen recékről beszél.
Vagyis a dugdosós részt azt hiszem értem, ez volt az amire direkt figyelmeztettem, mikor felvázolta, hogy milyen körülmények közt akarja majd használni.
Meg "gagyi a Touch"... Öregapám, aki még életében nem fogott egeret se, úgy használta, mikor kipróbálta, mintha belenőtt volna a kezébe. Az elképzelt, minden ujjat követő kesztyű meg jól hangzik, de pontosan mivel is tudna többet az ember egy ilyen eszközzel mint a Touch-csal, ami már így is lekövet 5 ujjból 3-at? Zongorázni?
Joshi szerintem csak épp kifogyott a VR cuccokból és szívja a topiclakók vérét
Ha nem lenne egyszerű a használat, és se tolnám napi szinten. Nálam pont ezért esnek ki folyamatosan a szimulátorok, mert ahhoz szerelni kellene az asztalon, arra meg lusta vagyok
De szerencsére annyi az egész hogy felkapom a HMD-t, ami az asztal alatt van a gépen, szépen összetekerve, mellette a Touch-ok, és már mehet is a móka.
És ha egyszer ráharapsz, akkor utána nagyon ingerszegénynek hat a monitor, ahogy itt is írtam : [link]Nyilván, ha nem érdekelne, hogy épp az életemért küzdök egy elhagyatott bolygón, vagy még meg kell szerelnem egy siklót a Szaturnusz gyűrűinél, esetleg fél kézzel csimpaszkodok az Alpokban egy meredek sziklafalon, akkor azt figyelném, hogy jé, de sz@r ez a felbontás, mér nem 4K, de mivel elvarázsol, ezért nem is érdekel.
A Beat saber-es mondatával mondjuk egyetértek, nálam is 1 hét, kb 4 óra alatt kifulladt. Pont ezért nem kellene ilyen anyagokat ajánlgatni, mert rohadt drágák, és sajnos azt a sztereotípiát erősítik, hogy VR-ra csak ilyen anyagok jelennek meg (tech demo, ritmus játék, meg miket szoktak még felhozni a VR-ra fújók).
De hogy Google Earth lenne a király VR app, az durván megmosolyogtató túlzás -
Joshi
titán
válasz Carlas #14830 üzenetére
Persze nem vagyunk egyformák, és én nem akarom azt erőltetni hogy ez sz@r. Nekem is van légkondi, ráadásul 80Kg se vagyok 175cm magasság mellett, szóval teljesen átlagos. Ettől függetlenül a fejem izzad főleg ha "sisak" van rajta. A CV1-et biztosan nem adom el, szimezéshez jó lesz. Az viszont biztos, hogy váltásig várok még néhány VR generációt.
-
Carlas
senior tag
Grafika mar most kiraly egy rendes gamenel. A gepigeny se sok. Persze ha jon a 4-8k vagy nagyobb az mas lesz. De mindig is kolteni kelett a gepre. Ha 4k jatekot akarunk is sok ez ugyan annyi lesz. Varj addig mig kijon a 8ks verzio majd valts arra.
[ Szerkesztve ]
Több mint 15 éve a Hardveraprón!
-
Carlas
senior tag
Add el. Neked nem csak ezzel van bajod. En mindenfele gamet tolok megsem dugdosok semmit sehova. De ha bajod van ott a vezetek nelkuli kiegeszito. Ha beat saber felallok vagy egy robo recalnal. Ha kell ulok. Egy zsinor sincs csak a fulesbol kijovo. Senkit nem zavart meg. Grafika allat, az elmeny meg jobb. Raadasul nem is draga. En nem izzadok megy a legkondi
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Én nem tudom te mit csinálsz, de ezek közül nekem egyikkel sincs gondom!
Beülök a cockpit-be, leveszem a takarót a HMD-ről, felveszem és élvezem a játékot órákon át. Nem izzadok bele, nem dugdosok semmit sehova, és főleg nem émelygek! Utóbbi szinte biztos, hogy beállítási gond miatt van... Időt kell fordítani a helyes beállításokra.
www.smart-bus.hu
-
Joshi
titán
Ja és ne egy ceremónia legyen az, hogy játszhassak VR szettemmel. Konkrétan herótom van attól hogy ide-oda dugdosom a kábeleket és szabaddá teszem a környezetemet ahhoz, hogy játszhassak. Röviden nagyon körülményes.
ui.: még rövidebben. Inkább beírok a VR topikba és fikázom a VR-t.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz -Solt- #14824 üzenetére
Nagyon nagy áttörésre lesz szükség ahhoz, hogy ez mindenki által elfogadható legyen. Első körben ne izzadjon bele a HMD-be a fejem, tudjak szabadabban mozogni(vezeték nélkül), ne émelyegjen a gyomrom.
Nekem ez már ok lenne. Persze a grafikáról és gépigényről még nem beszéltünk, az egy másik történet. -
Joshi
titán
válasz -Solt- #14822 üzenetére
Próbáltam egy 49"-os 4K tévén és most egy 65"-os OLED-en, de valahogy nincs meg az az élmény ami ezeken a kijelzőkön meg van. A VR élménnyel nem vitatkozom, de az is egy megszokás aztán teszed a dolgodat a "világban". Nehéz ezt leírni, de mindenképpen gyerekcipőben jár a VR.
-
-Solt-
veterán
Egyrészt a 980Ti kevés a VR + szim pároshoz, másrészt mérlegre kell helyezni az élményt. 2d szebb, és még jó darabig szebb is lesz, főleg a 4K, de az ott vagyok érzést nem adja. Nekem utóbbi többet ér mint a puszta látvány. A CV1 már bőven hozza azt a látványt egy erős géppel ami már elég ahhoz, hogy a virtuális valóság beszippantson.
Nyilván a nagyobb fov, nagyobb felbontás még jobb lesz, de a 2d már most sem ellenfél... mondom ezt úgy, hogy egy 27”-s 1440p-s G-Sync-s monitor van az asztalomon.
www.smart-bus.hu
-
Carlas
senior tag
Neked nagyon nem jott at. a Touch sztem atom kiraly cucc. En nem tudom milyen elekre gondolsz de nekem semmi ilyen nincs nem villog semmi. feltolom maxra amit lehet + feljebb allitomn az elsimitast a debugtoolban. ok ehhez erosebb gep kell de igy meg jobb, kozel sem reces semmi. tavoli kep meg a felbontas novelesevel lehet de annak korlatai vannak most.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz -Solt- #14814 üzenetére
Más világ, de csak felbontásban egyébként nagyjából ugyan az. Nekem pl semmivel se kényelmesebb a CV1 mint a DK2. Vagy ha kényelmesebb akkor se ez az első dolog amiben jobb a CV1. Most nem akarom fikázni a VR-t, egyszerűen csak leírom a tapasztalataimat. Ha éppen úgy van akkor ugyan úgy ver a víz CV1-ben is, aztán meg ugyan úgy nem élvezem az adott VR játékot. Bennem elmúlt a VR iránti Hype.
De hogy írjak olyat is ami esetleg segíti a VR terjedését. A Tuch felejtős, nagyon gagyi. Én azt tudnám elképzelni, hogy felhúzok egy nagyon vékony légáteresztő kesztyűt, és a benne lévő érzékelőkkel minden ujjmozdulatomat érzékeli a vevő. Azt hiszem valami ilyesmi lesz az új generációs Oculusban is.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
-
Carlas
senior tag
hat en maxba tolom es imadom. eszmeletlen elmeny max grafikan minden. nem erzek kompromisszumot a szorakozasomban. nincs lagg, akadas stb. persze majd a felbontas no meg a latoszog de ez nem zavar. baromi kiraly es semmi hibat eddig nem lattam ami zavarna.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz kiskuplung #14802 üzenetére
A VR a jelenlegi technológiák mellett nagyon kompromisszumos. Sajnos ez így lesz még sok-sok évig.
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #14799 üzenetére
A kontrollerek a PC-hez csaktlakoznak, ezert kell a BT. Igen, sajnos beepitett fules nincs, egy jack van rajta.
Full aron szerintem nem eri meg, a Rift sokkal jobb. Ha akcios lenne itt is mint USA-ban es olyan 200-250EUR koruli aron megkapnad akkor OK, de 400-450EUR nem jatszik hacsak nem azert kell hogy hordozd magaddal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt HTC Vive – álomból valóság
- Videoteszt Vélemény: lufi vagy tényleg nagy durranás a virtuális valóság?
- Blogbejegyzés Fürdőruhás lányok a virtuális valóságban
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest