- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBlazee
tag
Sziasztok, hosszú évek óta használok nagy megelégedéssel egy Zidoo Z9S-t. Egy ideje azt tapasztalom, hogy nem tudja letölteni a filmek borítóját automatikusan. Ha az újra azonosítást próbálom akkor a TMDB forrás esetén azt írja "nem találhatók kapcsolódó filmek vagy tévéműsorok, kérjük keressen más kulcsszavakat". A gépen a legutolsó hivatalos 2.3.88-as firmware fut. Van valakinek ötlete mi lehet a gond?
Köszönöm,
B. -
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
geno2018 #20674 üzenetére
Nincs mit.
Olvass vissza tegnap írtam miképpen lehet a PW appot és mindenfélét felrakni.
Kövesd a topicot, hogy ne kelljen mindent többször leírni.
Ez a fekete kép már kezdetekor 8 éve is jelen volt. Építettek be erre kapcsolót, lehet rövíditeni de nálam nem nagyon működik.
Más a win10 és a win11 biztonsági fokozata. Van már olyan, hogy Nick és jelszó párossal lehet elérni. Van videóm a hálózati elérésre.
Az elérésről is van több diskurzus, keress rá. -
geno2018
csendes tag
válasz
Beni2360 #20673 üzenetére
Köszönöm!
A plakát frissítés megcsinálom, bár még nem raktam fel Apk fájlt.
You tube on gondolom fenn van.
Az fps, és a felbonás váltás az előző verziónál egy, másfél másodperc alatt megvolt.
Azért tudom mert Hdmi kábelt cseréltem kettesről, kettő pont egyre. És szinte azonnal bejött a kép. Frissített a Zido és rosszabb lett. Remélem a következő frissítéssel megoldódik.
Illetve nem látja a számítógép a Zido- ban a vinyot (hálozati megosztásnál)
Majd valamelyik nap jön egy barátom aztán ránéz, lehet a számitógép frissűlt és az nem jó, és nem a frissítés miatt van. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
geno2018 #20671 üzenetére
A plakát beállítások van kell kutakodnod.
A plakát mentési helye: beáll-plakát katalógus-Pioritás-.... mentése.
A P.W. javításra pedig kiadtak frissítést, a Z30 proRendszer törlés nem kell hanam frissítés után kikapcs és 2 perc áramtalanítás a boxnak.
Ha jól van beállítva igen van pár mp sötétség míg a kijelző felbontásához áll át a videó lejátszásánál.
Van úgye, fps és felbontás váltás.
Tidalra nem tudok válaszolni nem használom.
A folytatást hibára nem találtam megoldást, de talán a plakát frissitésnél megoldódik. -
geno2018
csendes tag
válasz
Beni2360 #20667 üzenetére
Szia!
Megnőtt a HDMI- kézfogás ideje. Eddig szinte azonnal bejött, most 6mp kb ( Sony proji)
Ha megáltam egy filmnél, menet közben és két nap mulva folytatnám, akkor előlről kezdi. Ha beletekerek akkor müködik.
A Tidal alkalmazás elindul, de random számokat nem játszik le, ki is kapcsol és ujraindul.
A plakátokat nem tölti be, minden az egyéb mappába köt ki.
Egy sorozatnál tőbb résznél elsötétült a kép egy pillanatra.
A plakátoknál, valami dereng, hogy le kéne tölteni valami fájlt? Ebbe is tudnál segíteni, hogy kell?
És megnéztem tényleg van rendszeradat törlés. Frissítés után mindig csináljam meg?
Köszönöm. -
blakey
titán
remélem nem untatunk mást az eszmecserével, de szerintem nem mond ellent amit én írtam és amit te
- úgy reagálsz az írásaimra, mint aki nem érti a leírtakat és ellent akar mondani, azzal, amit írtam.….ki írta , hogy ez összefügg? Attól még egyidőben tudja?!
- azt írtad, hogya Zidoo saját lejátszó sw-evel csinál fps váltást a felkonvertálással egyetemben.
(a "felskálázást" amúgy jobb lenne a TV-re bízni), erre írtam, hogy ez két különböző dolog, ami nem azt jelenti, hogy te azt írtad volna, hogy összefüggenek, hanem azt, hogy a kettőnek nincs közük egymáshoz, tehát az egyiket a másik nélkül is tudja. -
blakey
titán
azt írtam a saját lejátszójával tud fpst válltani.
-…többnyire a saját lejátszójára összpontosít, azt fejleszti, azon kívül szinte semminek nincs támogatása
- ebben nem az szerepel, hogy nem tudná, a többi, telepített alkalmazás nem tudja, de azt le is írtam.A felkonvertálással egyidőben csinálja a freki váltást is.
- ennek a két dolognak semmi köze egymáshoz. A Zidoo csakis saját lejátszójával jó, ezt úgy értsd, hogy ott minden támogatott, amit egy lejétszótól elvárunk. -
blakey
titán
Mindenre tökéletes volt,
- Streamingre alkalmatlan, már ha fontos a 720p/sztereónál magasabb.a Zidoo saját lejátszó sw-evel csinál fps váltást a felkonvertálással egyetemben
. - igen, és elolvastad, amit írtam? Más, telepített alkalmazás esetében nem fog fps-t váltani. A felkonvertálás egy másik dolog, sok köze nincs az fps-váltáshoz. -
geno2018
csendes tag
Hello!
Z30 Pro-nál ha gyári visszaállítást csinálok akkor a benne lévő vinyót is érinti?
Törölhet adatot? Frissített v1.2.05-re, és vannak kisebb hibák. Ha megcsinálom a gyári resetet, gondoltam hátha megoldja.
Köszi a válaszokat. -
blakey
titán
A Dunénél lehet rátenni AppleTV, Netflix, és egyéb szolgáltatói alkalmazást.
- Sokra nem ész vele, hacsak nem Homatics/Premier 4K Pro, mert azok hivatalos, támogatott, licensszel rendelkező lejátszók. A Zidoo kevésbé támogatja az egyéb alkalmazásokat a Dune-hez képest, értsd, többnyire a saját lejátszójára összpontosít, azt fejleszti, azon kívül szinte semminek nincs támogatása és ezáltal pl. fps-váltás sincs, ha telepítenél egy Kodit, Plexet, SmartTube-ot, míg Dune-n van fps-váltás. -
-
Beni2360
Topikgazda
-
Tuto
tag
itt rámegyek a letöltésre , de nem történik semmi (nincs a letöltés mappába)
[link]
mi lehet a baj?
Z20 pro hoz melyik FW-t érdemes feltenni ami stabil és jó, a jelenleg v1.0.58 firmware helyett? -
Sasi001
senior tag
Azért elég sok javítást adtak ki a következőkben.
-
blakey
titán
Egyre alapozol, én már 100+-ra, Realtek, Amlogic, Sigma lejátszókból. Ha egy jó Amlogic lejátszót + CoreELEC-et használnál, ami mellesleg az összes Dolby Vision formátumot hibátlanul tudja, akkor nem lenne ilyen véleményed. Mindenből a megfelelő kell használni.
A Zidoo nem úgy frissíti a lejátszóit, ahogy a Dune, úh. neked kell levadászni, a többieket megkérdezni, hogy megéri-e , stb. Ha van frissítés és a többiek szerint megéri, akkor frissítsd, vélhetően javítottak 1-2 dolgot. -
Beni2360
Topikgazda
-
Tuto
tag
válasz
blakey #20629 üzenetére
volt Amlogic még Dune Smart lejátszós (talán s905x procis) , hát akkor még elég gyenge volt, ugrott tekerésnél, kifagyott, stb.
Senki nem mondta, hogy nincsen erősebb proci mint a Realtek, de akkor is tény, hogy NAS-okban is használják előszeretettel, tehát nem olyan rossz.
Természetesen egy régebbi proci ami Realtek , kevesebbet tud mint egy Amlogic, de általánosságban akkor is kellene ezekhez a lejátszókhoz is hosszabb ideig támogatást biztosítani.
Egyébként nem frissítettem még, mert stabil a v1.0.58 firmware is, csak érdekelt volna, hogy jobbak e az újabbak, és melyiket lenne érdemes feltenni ami atomstabil (mert hát itt borító és egyéb hibákról is olvasni) -
blakey
titán
7-8 éve vannak Amlogic lejátszóim (már több mint 100), nincs hype, egyszerűen jobb képet és több kodeket ismer. Nagyjából 8 éve van Amlogic topik is, és azóta van szó a Realtek vs. Amlogic SoC-okról. Kereső segítségével sok írást találhatsz, akár itt is. A Realtek a gyengébb, rosszul gondolod, hogy az ilyen NAS-ok a jobbak. A Zidoo támogatása gyengébb, mint a Dune-jé.Most legalább kipróbálod, hogy milyen.
-
Tuto
tag
válasz
gulyasa #20626 üzenetére
Akkor valjon mi okozza ezt a nagy Amlogic hipot, és a Realtek fw frissítésének a háttérbeszorulását? A régebbi Sigma chiphez majd 10 évre is jött frissítés, plusz Realtek is nagyon komoly gyártó, ugyanezen chipek vannak pld Synology NAS-okba, és ahhoz is kb 10 év a támogatás, ha jól rémlik.
-
-
Tuto
tag
válasz
Beni2360 #20624 üzenetére
Köszönöm, azt hittem a Zidoo jobban támogatott mint a Dune, de ezekből nem úgy látom.
Mondjuk a Realtek-re ott is minth a 2024.06 havi körül volt az utolsó fw.
Nem értem miért nem jönn rá újabb fw, amikor csúcsmodellekben (és még forgalmazott eszkben) is van ilyen processzor.
Amlogic miveé jobb? -
Tuto
tag
Sziasztok!
Vettem egy Z20 Pro-t, amelyen v1.0.58 firmware van.
Érdemes frissíteni, vagy ne bántsam, működik normálisan, bár szoknom kell (Dune után :-) ).
Köszönöm az infot -
embe
nagyúr
válasz
kosinalajos #20611 üzenetére
Van olyan androidos médiaplayer ami tudja kezelni? Esetleg ha particionálva lenne...talán.
-
gulyasa
őstag
válasz
kosinalajos #20611 üzenetére
Megnézed az összeset a Zidoo oldalán, a legújabbaknál is a felső határ: 16TB.
Tehát a 28TB-ot nem valószínű, hogy ki fogod tudni használni számítógépen kívül más eszközzel. -
kosinalajos
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy van-e a ZIDOO-nak olyan lejátszója, ami kezelné-e ezt a külső HDD-t 4K (UHD,DoVi, HDR...stb) felbontású filmekkel?
https://www.alza.hu/seagate-expansion-desktop-28tb-d12890055.htm#reviews -
Mankó
veterán
Mostanában azt vettem észre, hogy nem tölti be a filmek borítóját a Z9x pro-m. Eddig nem volt ilyen problémája, de mostanában 10 filmből csak 1-et ismer fel. Van sok ami fulcrum-os, de más régebbi letöltésekkel, normál nevű filmekkel is ez a helyzet.
Mi a megoldás szerintetek? Csináljak egy gyári vissza állítást? Minden más rendben működik. -
Kacatka4
újonc
Sziasztok volna 1 olyan problémám van 1 zidoo 1000 PRo media lejátszóm és próbáltam a felbontáson állítani. Sajnos addig sikerült , hogy elment a kép. Van valami gomb kombináció amivel vissza lehet állítani a felbontást . Köszönöm előre is a gyors segítséget.
-
geno2018
csendes tag
válasz
geno2018 #20602 üzenetére
Illetve még egy észrevétel. A Hdmi kapcsolási idő is megnőtt. Multkor már megoldottam, 2.1-es Hdmi kábelre cseréltem a kábelt, és 5 másodpercről szinte azonnalra bejöttt a kép.
Most megint 5-6 másodperc, mire kép lessz.
Ha gyári visszaálitást csinálnék, megoldodna?
És a vinyot ki kell vennem, nehogy töröljön onnan valamit? -
Kowa
tag
Sose lesz új frissités a Z10 Pro ra ?
ez kb. olyan mint a régebbi mobilok ha akartál terméktámogatást cseréld le a telefonod egy újabbra -
geno2018
csendes tag
Sziasztok!
Z 30 Pro v1.2.05
Most vettem észre, hogy nem tudja, hol tart a film. Előlről kezdi mindig. Eddig jó volt. Másnál is van?
Illetve, ha beletekerek a filmbe, mindegy hol, akkor az a film már jó, onnan indul legközelebb ahol abbahagytam. Köszi a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Netfone
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmgyűjtés
- Nintendo Switch 2
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest