Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Viktor0610 #191 üzenetére
MIUI/HyperOS váltás tüntette el egyébként.
Nálam csak az Időzítő rak ki ikont az óraalkalmazásból.[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Predatorr #144 üzenetére
Majd ha a Magic6-ot akarom összevetni a Xiaomi 14-gyel, azt írom.
Teljesen igazad van, akár a Xiaomi 14 Ultra-val is összevetheted felőlem. Mindössze amiatt említettem, amit említettem, mert fő paramétereiben a Xiaomi 14 hasonlítható leginkább a Magic6 Pro-hoz. (display, CPU, GPU, USB mind ugyanaz)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Donki Hóte #116 üzenetére
Azt a 101. hsz-re reagáltam, az USB 2.0-val kapcsolatos utalásra!
Bocs, ha félreérthetően fogalmaztam!
-
nagyúr
válasz Donki Hóte #111 üzenetére
Nem nagyon forgalmazták, de ez a paraméterek alapján történő összehasonlítást annyira nem befolyásolja.
-
nagyúr
válasz nikilauda #106 üzenetére
Annyira hamar nem fog az ára beesni szerintem, de 330-at tényleg nem éri meg. Hülyén hangzik elsőre, de mindig a megelőző modellt éri meg megvenni, annyira kis különbség van a 14T Pro és a 13T Pro között tudásban, árban viszont már jelentős és a Xiaomi 14 is jóval olcsóbb.
Aztán az is lehet, hogy az 500-500 db promóciós TV elfogy lassan, a 14T sorozat ára meg lemegy.
Honor 200 Pro is nagyon jó teló, de az a kifejezetten nőies kamerasziget...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dcsabika84 #85 üzenetére
Jól látod, valóban szövegértelmezési gondom van és ez mindig akkor jön elő, mikor zagyvaságot és/vagy ellentmondó, konkrétumokat nélkülöző szöveggel szembesülök! Sorry!
-
nagyúr
A 12X sikeressége után vártam azért, hogy vagy a 13-nak vagy a 14-nek is lesz egy X verziója hasonló paraméterekkel, mint a 12X, bőven elegendő lenne egy 14X-nél is az előző Snapdragon hasonló méretben, de lehet azért nem csináltak, mert akkor nem fogyna a 14. Főleg ha a jelentős árkülönbséget is figyelembe vesszük. Egyébként a userek 95%-ának tök felesleges az épp csúcs vagy csúcsközeli Snapi is.
-
nagyúr
válasz dcsabika84 #80 üzenetére
Igazad van, nem kellett volna okoskodónak lennem, inkább írtam volna azt, hogy ekkora baromságot ne írj már le, hogy ha egy IP68-as zárt térben az oldószer párát okozott, akkor majd a külső nedvesség is be fog jutni a készülékbe. De gondolom ezt is csak azért írtad már, hogy igazold a tézised, mert amúgy hol azt írod, rengetegen szárítgatják, hol meg azt, hogy 4 embert is érintett itthon!
Mindegy, túlbeszéltük ezt a tesztkészülékek párásodása témakört is, ha meg valaki venni akar egy technikai eszközt és azt kezdi kigyűjtögetni a netről, hány ember szerint van annak ilyen-olyan baja, az inkább ne vegyen semmit.
-
nagyúr
válasz dcsabika84 #75 üzenetére
Az akksi ragasztója nem száradt meg, elvileg attól van a párásodás.
Nem értek hozzá, de ezek az illékony oldószerek meg a víz nem ugyanazon tulajdonságokkal bírnak, lehet nem jött ki semmi, hanem hő hatására egyszerűen eltűnt, felszívódott. Így viszont minden párásabb napon minden készüléknek be kellett volna párásodnia, kivéve, ha kintől nem tud bejutni a pára. Kicsit durva is lenne, ha IP68-nál már a pára is bekúszna. Ha már fizikát emlegetsz... Mellesleg kéne valami külső jelentős nyomás is, ami jóval nagyobb, mint a készülék belső nyomása.
Pár hete kijutott valahogy a poharamból az összes sör, ha legközelebb így járok, pár órát majd járkálok az üres poharammal, hátha vissza is jut bele a sör!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Akkor Te nem vagy a 4 hazai tesztelő között! Meg tudlak érteni, hogy bánod, egy éve majdnem eladtam én is a 12X-et, mert túl jónak tartottam ahhoz, hogy a nap 10-12 órájában egy szekrénybe elzárva pihenjen, de amiket vettem, hogy majd pótolja ezt, mind pár nap alatt eladásra kerültek és ma is jól elvagyok a 12X-szel, már nem végzek tisztatéri labormelót sem. Lassan ez is 2,5 éves, akksija 91%-os, szerencsére gyorsan lehet bele tölteni szuflát.
-
nagyúr
válasz dcsabika84 #63 üzenetére
4 tesztre kiadott példánynál is jelentkezett... Jól van, én már szerintem nem leszek tesztelő. De amúgy a kifejezetten zseniális címmel* ellátott ismertető topikban is van pár helyen említik a jelenséget, a cikkíróhoz hasonlóan olyanok, akik kollégájának a sógorának az öccse már hallott erről a dologról...
*ugye egy főcímbe beleírni valamit, amit magunk nem tapasztalunk, finoman szólva is nem igazán helyénvaló
Nekem amúgy nem annyira sürgős, ha most kéne, lehet a 13 kéne vagy a 13T, ha mégis meg tudnám szokni az ólajtóméretet, de mivel a 12X akku életartamától függ a csere, lehet még az Xiaomi 15 is.
csak itthon is 4 olyan tesztelt példány volt, ami ilyen hibától szenvedett
Először azt hittem, nálatok otthon van 4 ilyen szenvedő példány.
Amúgy ha jól értem, nagyon az elején lehetett ez és nem is a külső nedvesség okozta, hanem valami ragasztó belül? Mert ha ez így van, már rég kiszáradhatott, gondolom a tesztelőknek kiadott példányok meg frissen lettek ragasztva.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dcsabika84 #59 üzenetére
Ez a milyen OS a jó, teljesen megszokás kérdése, aki MIUI-t használ sok éve, az arcidegzsábát kapna a Samsung OS-től.
Kb olyan ez is, mint az, hogy nemrég Windowst kellett használnom és 10 perc alatt kész voltam, más meg desktop Linuxtól kapna agyfrászt. No most akkor melyik a jobb?
-
nagyúr
válasz dcsabika84 #55 üzenetére
Ez a párásodó kamera dolog nem különösebben aggaszt, voltak ilyenek nyilván, de azért nem gondolnám tömegjelenségnek.
-
nagyúr
válasz janeszgol #49 üzenetére
Sokan dönthetnek fentiek alapján is. 14-nél LTPO OLED, USB Type-C 3.2, aptX HD, aptX Adaptive is is vonzóbb lehet a jobb fótóképesség mellett. A telefon mérete meg nyilván megszokás, egykezes használat preferálása...de szerencsére van kompakt méretben is jó Xiaomi.
Nekem úgy látom a jelenlegi mobilom alapján, hogy a 14 lenne jobb...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
...a Xiaomi továbbra is biztosítja a lehetőséget az integrált értesítési- és vezérlőközpont bekapcsolására, nem kell az iPhone-os jobb-bal rendszert használni.
Ez egy fura mondat, de értelmezhetetlen, ugyanis van az Értesítési és vezérlőközpont és ennyi, a kettő integrálva van. A szerző nem tudni mire gondolt ezzel a mondattal, viszont írhatott volna erről még vagy legalább megpróbálhatta volna ezt a képet elővarázsolni:
Ugyanis ha megpróbálta volna, kiderül, hogy nem fog sikerrel járni. Nincs már ilyen opció. MIUI-ról HyperOS-re frissített mobilokon még van lehetőség a korábbi verzióra váltásra, de a HyperOS-sel kijött mobiloknál értelmezhetetlen a korábbi verzió, ezért nincs is opció a váltásra.
Ez az, amit a user naponta tucatszor is használ, mégis el van intézve egy mondattal, ami értelmezhetetlen, teljesítménytesztekről ezernyi kép van, ami ugye a mezei usernek lényegtelen. Célszerű lenne a cikkben javítani ezt az Értesítési sáv dolgot, mert sokan rá fognak kérdezni, hol lehet ezt az említett bekapcsolást megtalálni! Írjuk le bátran, hogy nincs ilyen lehetőség, egyetlen Értesítési és vezérlőközpont van, ami jobb és bal oldali lehúzással váltva látható. Nem ismerem az iPhone-os jobb-bal rendszert, de szerintem pont ugyanaz van itt is.
(fenti screenshot egy MIUI to HyperOS mobilon készült)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
... a CPU a mediatekes 14T Próban több szálon mért teljesítménye időnként meg is előzi a Snapdragon 8 Gen 3-mal szerelt sima Xiaomi 14-et, de a grafikailag intenzív feladatokban rendszerint alább marad.
A cikkben is ez van amúgy, de a gsmarena összehasonlítása alapján is meglepő megállapítás a 14 fölé pozícionálás. Maradhatunk annyiban, hogy méretben és súlyban a 14 és az Ultra között helyezkedik el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest