Aktív témák

• hommeros

őstag

válasz SFONarayan #40860 üzenetére

Azért az ilyen dolgok mindig kétélűek.
    A kedves vásárló a 8 napot arra is használja sok esetben, szétszarja, eltöri a terméket, és küldené vissza. Na most ez a 8 nap is olyan, hogy csak abban az esetben kell visszavennie, ha azt még el tudja adni, vagy ha meghibásodás a készülék hibájából ered. Tehát, ha te kakaót öntesz a dobozba, vagy úgy bontod fel, hogy a rosszhiszeműség ereje meglátszik a terméken csomagolásán (kettészakítod pl), azaz már eladhatatlan, nem köteles visszavenni. A fogyasztóra nézve is van megkötés, miszerint törekednie kell, hogy a felbontás közben minél kisebb kár keletkezzen a termék csomagolásán, és az ismét eladható legyen. Ezen persze mindenki vitatkozik, de a fogyasztóvédelem állásfoglalása a mérvadó, a honlapjukon volt is szó erről már. Tehát ha veszel valamit, kutya kötelességed vigyázni arra, és ha elszarod, nem fogják visszavenni.

A másik ez a telefon sztori is olyan, ki mondja meg, hogy nem te ejtetted el? Azért gondolom a csávó okkal volt goromba, nem? Nem tudom, én még ilyet nem is igazán tapasztaltam személyesen. Akkor láttam ilyet, ha valami nem stimmelt valamelyik személynél. (vagy eladó vagy vásárló).
    Láttam én már olyat is, hogy a "kedves" vásárló összekarcolta valami csavarhúzó szerűséggel a billentyűzetet (kb 100eft-os teló), majd visszament, hogy izé, ezt ő így vette és cseréljék ki neki. :C Aztán meg csak néz, ha rossz napon rossz eladóhoz megy és annak meg elpukkan az agya, hogy ilyen pitiáner dumával akarják hülyére venni. (én nem vagyok telefon kereskedő, beszállításnál láttunk sok érdekes visszárut.)

Nagy áruházakról meg annyit, 2 hónapot vártam xbox javításra, mire go fogyasztóvédelem és csere lett. De ez is áruház válogatja, ki a főnök, hogy intézi a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.

Aktív témák