-
GAMEPOD.hu
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pablo26
csendes tag
válasz Warton #250244 üzenetére
Lángszóros tankokra szerintem igazán igény sincs ahogy olvasgattam néhány fórumon + halott mechanika az egész. Ha nem tudsz közvetlen közelről lángszórózni valakire akkor egy nettó mínusz tank vagy a meccsben. Amúgy sem gondolnám, hogy a mostani 3 perces 2-15 fesztiválba még kimondottan ezek a fantázia tankok kellenének.
Ahogy a rombolható épületekkel sem értek egyet. Városi pályán hogy nézne ki egy meccs?
Éjszakai pályákba lenne fantázia még, ha kihatással lenne a látótáv, álca, lövés pontosság értékekre. Csak ez megint hova vezetne? Alapvetően még inkább az aktív játék lenne büntetve. Mechanikai változások nélkül viszont ez is csak reskin. Amúgy ezzel már próbálkozott a WG úgy 8 éve kb Winter Ruinberg, Winter Himmelsdorf, Ruinberg on fire stb variánsokkal és nem volt különösebben népszerű.
Prémium arty kacc kacc -
Pablo26
csendes tag
Én 2011-től játszottam a játékkal úgy 2019-ig aktívan. Számomra már az elmúlt 2-3 év is maszatolás volt. Most már évente 2-3x néha megjön a kedvem, és akkor randomozok pár hétig ami utána ismét totál unalomba fullad.
Szerintem ebbe a játékba már nem igen lehetne bele erőszakolni újabb adag tartalmakat. Új tank ágak?? Hova?? TÖBB SZÁZ balanszolatlan OFF meta tank van így is a játékban. Nem tudom elképzelni milyen mechanika az, ami még lehetne a játékban. Vannak szuper heavyk, mozgékony heavyk. Gyorsabban tárazó heavyk, lassabban tárazó heavyk mindféle tár mechanikákkal. Egyet lövő, duplázni tudó heavyk. Rakéta boosteres ág stb. Vannak brawler meg sniper TD-k, táras meg nem táras lövegekkel, 1k aflás brawlerek, 1750 alfás nem brawlerek stb. Medeknél lightoknál aztán végképp ki van maxolva a paletta.
Rakjanak be egy újabb broken ágat? Az nem jó. Rakjanak be egy érdektelenségbe fulladó szürke ágat? Minek? Válogass 500 tank közül.
Ezt valahol érzi a WG is szerintem, a prém tankok terén már keményen megy a reskinPályák? A jó része a pályáknak most is foglalkozós, amúgy most sincs szerintem kevés pálya már a játékban.
Eventek? Én már az eventek esetében is azt érzem, hogy egyszerűen kifulladtak. Az mostani karácsonyi event nekem pl már unalmas volt (de már a tavalyi sem tartogatott meglepetéseket). Most volt az első év, hogy nem vettem már ládát sem pl.
Az egész játék totál elinflálódott, szinte semminek sincs értéke. Össze-vissza blue printezel át tankokat, free xp-zel, közben pörgeted a boostereket mert sosem fogy el. Akciók eventek hátán amiket egyéb akciók követnek, időnként szinte már külön logisztika követni, hogy épp mik futnak.
Csaták jó része dögunalomba fullasztott 15-3-as bohóckodás.Nyilván látja a WG bizonyos adatokból, hogy a játék ki van maxolva. Nem tudom pontosan mi a tervük. 2025-től tényleg átállnak csak karbantartásra? De az is lehet simán, hogy egy komplexebb újradolgozásnak állnak neki ami akár 1-2 éves folyamat is lehet, és addig nem lesz fejlesztés? Az is lehet, hogy dolgoznka a következő húzó játékukon.
Szerintem egy 6-7 évet még biztos elfut a játék bárhogy is alakul. -
Pablo26
csendes tag
válasz NomAd_82 #236938 üzenetére
Kezdj el az alapvető játékmechanikáknak utána olvasni:
Álca rendszer (álca érték, látótáv, bokrok, dupla bokor, render distance, 50 méteres spot stb.)Átütés/sebzés rendszer (átütés, páncél, effektív páncélvastagság, 3 kaliber szabály, lőszertípusok közti különbségek működés közben, +-25% rng értelmezése)
Optimális játékbeállítások (must have beállítások, felesleges dolgok offolása, egér stb.)
Ha ezek megvannak érdemes streamet nézni, legalább addig amíg azt megtanulod melyik pályán hol vannak a kulcshelyek, hol dőlnek el a meccsek.
Tank felszerelés: összetettebb kérdés.
Light tankozást hagyám a helyedben egy darabig még, mert amíg azt sem tudod konkrétan, hogy mi történt a meccsben, addig light tankkal mínusz vagy a csapatban. -
Pablo26
csendes tag
Persze tudom, hogy 2021 van, mindenkinek mindenhez joga van, kötelessége meg semmi. Nyugodtan lehet spammelni a saját kis konteos, tárgyi tévedésekkel tűzdelt hülyeségeidet konkrét érvek/bizonyítékok nélkül.
Ki imádja a WG-t? Hol olvastál tőlem ilyet?
Neked amúgy itt mindenki a kisfiad? Mindenki hülye? Szerintem inkább te vagy az, akivel mindenki szembe megy azon a szállóigévé vált autópályán.
Booomer
[ Szerkesztve ]
-
Pablo26
csendes tag
válasz Swinegod #227144 üzenetére
Még egy ekkora toxikus usert nem láttam amúgy fórumokon minte te. Mármint nem csak WoT-os témában értem, hanem úgy minden vonatkozásban
"Akkora szar a játék.."
... hogy tököm tudja hány éve jössz fel naponta 5-10 kommentet tolni róla, hogy mekkora szar? ÉrtemMiért nem teszed félre kicsit? Eléggé cringe már ez az ámokfutás amit hónapok óta művelsz itt. Ennyire függője vagy ennek a "szar" játéknak? Vagy mi a gond? Tedd félre, tolj valami mást etc.
-
Pablo26
csendes tag
válasz zozyk #226903 üzenetére
Idióta a WG igen...
Az feltűnt, hogy az egyikben 10-es tankokat lőttél, a másikban 8ast?
100% hogy a 4300as körben 300+ méterről vitted be a sebzést, amire jóformán semmi xp nem jár szinte bár ehhez látni kéne ugye a részletes jelentés fület is, de hát az általában már államtitok -
Pablo26
csendes tag
válasz popey37 #226334 üzenetére
Mi a baj? Talán zavar ha valaki nem csak bólogat a folyamatos agymenésedhez? Tudod ez a fórum lényege. Csak mára már inkább a rendkívül alacsony vitakultúra + funkcionális analfabetizmus miatt nem tölti be a valós funckióját (vita, párbeszédek, érvekkel alátámasztva).
Hanem inkább feljártok beböfögni egy nap 10x ugyanazt 3-4-5 éve, az sem számít hogy amúgy triviális tárgyi tévedéseitek vannak (jelen esetben konrkétan rossz lőszerválasztás mellett hivatkozol a tanks.gg-re), aztán várjátok hogy feljöjjön a 4-5 másik hasonló képességű, hogy elkezdhessétek egymást szopkodni hogy minden szar a WoT-ban de azért toljuk még 10 évig, meg vegyünk 120 dobozt majd.
-
Pablo26
csendes tag
A WoT amúgy is egy nagyon alacsony skill cap igényű játék. Valós refelxekre nincs benne szükség ellenben egy FPS játékkal. Az elért eredmények 80%-át a helyzetfelismerésed határozza meg, amit nem igazán tudsz konkrét csalással kompenzálni.
Amúgy Liquido továbbra sem lehet csalni pl azzal amit te írsz mert továbbra is szerver oldalon történik a számítás. Ezt fel tudod fogni? Tudod értelmezni mit jelent? Nem tudod megpiszkálni a sebzés, átütés mértékét sem.
A játékok kezdete óta létezik csalás egy nettó közhelyes hülyeség amit a magad fajta öntudatos, a témában amúgy nagyon max felületesen jártas emberek szoktak érvként durrogtatni. Kb ott bukik meg a történet, hogy 2021-ben online játékokban szinte mindent szerveroldal számol. -
Pablo26
csendes tag
válasz popey37 #226317 üzenetére
Talán ki kellene választani első körben a k*rva REPESZ LÖVEDÉKET ha már azzal lőttél nem? Kis öndtudatos barátom. Vagy szerinted a tanks.gg majd kitalálja hogy te a kis fejecskédben a HE-re gondoltál?
Komolyan akkora vicc vagy baszki hogy naponta kitolsz ide 6-8 kommentet amik ordítanak tárgyi tévedéseidtől illetve a játékmechanika ismeretének teljes hiányától
-
Pablo26
csendes tag
Swinegod te amúgy mit élsz át játék közben? Komolyan érdekelne.
Jó ideje jövök fixen napi 5-6 posztot tolsz ide ki, ahol vagy magát a játékot fikázod, vagy egy játékmechanikai probléma miatt hisztizel ami amúgy 99%-ban user error
Miért nem teszed félre egy kicsit? Ennyire masszív a függőséged?
-
Pablo26
csendes tag
válasz nomic #224707 üzenetére
Nekem is megvolt a tank. Egyszerűen förtelmes. Nagyon eljárt felette az idő. Még 4-5 éve legunmarkoltam egy másik fiókon. Most 2021-ben annyira szarnak éreztem, hogy inkább eladtam, egy stabil 3k átlagsebzést nem tudtam tartani vele. Valami hihetetlen rosszak a löveg soft statjai. Egyszerűen nem akart működni. Vagy misselek vele teljesen, vagy ha magát a tankot el is találom, akkor is annyira félre hordja hogy egy tök erős ponton lövöm meg, amit már nem üt át. Ha esetleg minden klappol akkor meg jön a "critical hit". Kedvencem az, amikor hull downból akarok peakelni, és szó szerint az előttem lévő földet lövöm el. wtf??
Mi lenne ha nem lenne pótkaja benne?Meg az egész tank olyan hendikep kategória nekem. Mai 3 perces meccsekben ezzel a tetű lassúsággal nehéz mit kezdeni, cserébe meg egy tornyot kapsz, semmi mást. Kicsit olyan két szék közé esett nálam a tank. Heavynek pusztán azért mert van egy tornya még nem hívnám. TD viszonylatban meg ez a löveg tragikusan szar. Ha heavyzni akarok akkor sok alternatíva van ez helyett jelenelg t9ben a teljesség igénye nélkül emil, conq, e75, 50tp. Ha meg td-zni akarok akkor ott van egy igazi td: wtp4, vagy a bl10.
-
Pablo26
csendes tag
Szerintem az RNG témát nagyon lesarkítjátok arra, hogy +-25% sebzés és kész. Holott szerintem nem is feltétlenül a SEBZÉSRE !! vonatkozó +-25% öngamában a sok.
A pen-re is jár a +-25% ami viszont rengeteg, és tekitnettel arra hogy effektív páncélvastagság számítás is működik a játékban, nem is igazán tudom miért szükséges. Nagyon erőlködve max azt lehetne ráhúzni, hogy a való életben volt szél, eső. Persze ez már nagyon izzadságszagú magyarázat, és érzi szerintem mindenki hogy a szórás mértéke ehhez óriási.+ Arra hogy egy +-25%-os random szám generátoros szórásod van az átütésre, és a sebzésre is még rátesz a játék egy lapáttal az szinte felfoghatatlan mértékű szórásképpel, ami garantált hogy régen nem volt ekkora. Konkrétan egy 4 (?) éve volt a szóráskép babrálása, azóta elképesztő ez az egész ami lövéspontosság néven fut a játékban
Azért azt minimum kurva erősnek érzem amikor az alapból 0.3as E50 megtámogatva BIA + szellőzés + csokival 79 méterről misseli a t110e4 kupolát aki később az miatt kilő. Persze ez egy szélsőséges eset, de szerintem már az probléma, hogy ez megtörténhet. 300 méter felett viszont teljesen alap, hogy szórják a lövegek a skullót mint bolod a lisztet.
Én többek között ezért is tettem félre a játékot picit több mint fél éve, azóta 300-400 csatát ha mentem. Egyszerűen egy bizonyos "szint felett" (értsd mondjuk tier9ben 3000-3500 dpg-k) kurva frusztráló tud lenni az, hogy bizonyos helyzetekben kb egy dobókockaszimulátorba megy át az egész. Egyszerűen megüti azt a szintet amit nem tudsz komolyan venni már.
Rátesz erre az egészre egy jókora lapáttal a mai fogyatékosbarát meta is, azaz a weak spot nélküli tankok. Amin meg esetleg van, azon pixeleket kell tudnod ellőni, csak ez kicsit cinkes a mai metában ahol a bountys e50 t110e4 kupolát is missel 79 méterről.
Lehetne itt durrogtatni a lózungokat hogy RNG nélkül unalmas lenne a játék. Csak így meg egy komolyanvehetetlen valami, amit tök jól tükröz az Esport-ban is betöltött (mém) szerepe.
A játék alapvetően is nagyon szélsőséges minden téren. Kerülhetsz egy csapatba jó játékosokkal, de szó szerint bot szintűekkel is. Kaphatsz olyan mapot, ami neked tökéletes, de olyat is ahonnan kis túlzással dezertálhatnál. Ezek azok a dolgok amiket skillel kompenzálni tudsz. De azt, hogy 200 méternél lecsapódik a földbe a lövedék because of the reasons, vagy hogy valamiről pattansz, mert egyszerűen nem ott találod el, ahova céloztál, vagy úgy anblokk förtelmes RNG-t kapsz egy meccsen, azzal nehéz mit kezdeni.
-
Pablo26
csendes tag
válasz popey37 #224500 üzenetére
Régóta olvasgatom amiket összebeszélsz úgy kb minden tankról, játékmechanikáról, miközben ordít hogy sok esetben tárgyi tévedésekkel is tele van a mondanivalód
Mi az hogy nincs átütésed? 264/330 penje van. Ha azt állítod, hogy ez nem elég arra, hogy egy 9es heavyt belőjj vele akkro azt állítod, hogy a 10-es heavy tankokkal nem lehet a 9es heavykel belőni (azoknak is ugyanennyi az átütése). Miért pattana le ami talál ? És miért pontatlan? Gondolom ha egy heavyt tárazol ki, akkor feltételezhetőleg nem 500 méterre vagy épp tőle.
Egyébként nem kötelező ám kiállni egy másik tank elé, és kikapcsolt aggyal kint maradva kitárazni. Mielőtt betölt akár vissza is húzódhatsz te is, és ha lőtt újra akkor tárazod tovább. Csak sokan valamiért nem tudnak még 2021-ben sem elvonatkoztatni a t57 heavy / amx50b féle stílustól
Mobilitás szintén rendben, némi páncéllal is bír top tierben. Teljesen rendben van a tank.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- Robotporszívók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ASUS routerek
- Delta Force (2024)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Gamer PC + 170Hz Monitor (Ryzen 5 5600g, RTX 4060, 16GB RAM, garancia)
- félconfig - GIGABYTE GA-AX370-Gaming 3, AMD Ryzen 7 5800X Vízhűtő, FURY 32GB RAM
- Ryzen 5 3600X/RX 5700XT/256GBNvme SSD/1TB HDD/24 GB RGB memória 3200 mhz
- Eladó Gamer PC! I5-10400f+RTX 2070 Super+16 GB DDR4
- //ÚJ!!//"PC: Ryzen 5 5600X, RX 6700 XT, 16GB RAM, 480GB SSD, Corsair Ház Garanciával!"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest