-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny001
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #35287 üzenetére
Hi!
Akkor már öreg az xp, nem kínlódok vele, volt jobb gombos próbálkozás is a telepítésre, de nem csinált semmit, talán jobb is
Ha újratelepítem rendesen, akkor majd átállítom telepítés előtt az a tiszta, meg beleintegrálom a telepítőbe is.Köszönöm a segítséget!!!
By.: Johnny
[ Szerkesztve ]
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
Johnny001
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #35284 üzenetére
Hi!
Ha az eszközöket nézem, kapcsolódás szerint, van olyan, hogy logikai lemezkezelő, azt nem hiszem hogy ki kéne cserélni?
-
Johnny001
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #35284 üzenetére
Hi!
Nálam van az ide ata/atapi vezérlők alatt 2 elsődleges, 2 másodlagos ide csatorna, amd pci ide controller, amd sata controller(native ide mode) található. Egyiket sem engedi kicserélni. (Ha registry-ben kicserélem a driver nevét, system32/drivers-be beleteszem az se jó!)
Sima driver: amdide.sys
[ Szerkesztve ]
-
Johnny001
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #35282 üzenetére
Hi!
Azt letöltöttem, csak valamiért, ha ki akarom cserélni a primary ide vezérlő driverét rá, akkor az a hibaüzenet, hogy nem tartalmaz információkat a hardverről az inf file.
Nálunk úgy szerepel, hogy raid driver, ahcix86.sys, inf, cat - ezek vannak.
Most már nem hagy nyugodni a kérdés!
[ Szerkesztve ]
-
Johnny001
senior tag
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Visszaolvasva találtam egy "mankót" az XP-sata winyó, ahci beállítására. Jó lenne xp alatt is ahci mód. Sajnos ahcix86.inf-re azt mondja a leírtak szerint csinálva a dolgokat, hogy nem tartalmaz információkat a hardverről. Szóval sehogy se sikerül ezt a drivert megetetni az xp-vel.
Tanácsot kérnék! Van a gépen win7 is, amivel semmi gond, azzal működik a dolog, csak mivel még egy darabig szükségem van az xp-re, jó lenne ha az is tudná.
-
Johnny001
senior tag
válasz Digital #33320 üzenetére
Hi!
Ezt általában akkor csinálja, ha nem talál eszközt amiről bootolhatna, vagy olyan eszközről akar indulni, amiről nem lehet. CD nincs benne? Valahogy meg kéne nézni, hogy a winchester tuti-e és biosban első helyen van-e ahonnan indít.
Most látom csak, hogy a menézés már folyamatban van
[ Szerkesztve ]
-
Johnny001
senior tag
Hi!
CPU driver telepítés is volt - nem segített Visszaállítás után proci@3700Mhz, hibátlanul működik NB freki 2400, szóval megfoghatatlan. Ha feljebb tolom a procit 3800-ra. szintén elmegy a cq, de még megyeget a gép! Az XP se régi telepítés. A memóriát próbálgattam, vajon mennyivel tud menni max. és eközben romlott el a dolog. (már majdnem 1800-on mentek )
[ Szerkesztve ]
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Közben megoldódott, visszaállítottam egy korábbi időpontra és most jó a c'q!
Ha valaki azért tudja, hogy ez mitől romlik el az nyugodtan megoszthatja, mert nagyon érdekel
Le kéne már szokni az XP-ről - de levelezés (megszokott), HP scanner
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Pont ez az érdekes, XP-hez hozzá se nyúltam, se programtelepítés, se eltávolítás, visszaállítottam a defaultra is a Bios-t, c&q volt enabled és auto is, de csak nem veszi vissza a procit Ugyanezen a gépen Win7 64 alatt tökéletesen működik! Valami elromlott az XP-ben.
Eseménynaplóban valami lbd illesztőprogram nem tud elindulni. (régi Lavasoft talán)
[ Szerkesztve ]
-
Johnny001
senior tag
Hi!
XP Sp3-as alatt egyszer csak nem működik a Cool and Quite! Ugyanazzal a beállítással ami volt régebben nem veszi vissza az órajelet, szorzót. Win 7 64 bit jól működik ugyanazzal a beállítással. Azt szeretném, hogy megint működjön a C'Q XP alatt is.
Közben azért volt tuningpróbálkozás is, de mindent visszaállítottam.
Alaplap: MSI 785G-E53, Proci 955 BE Phenom II, egyéb: adataimnál
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Hát nem nagyon válaszoltatok, de a kérdésemben is benne volt a titkon sejtett válasz.
Újratelepítettem aztán kész.
Mindenkinek Kellemes Ünnepeket!
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Hát senki?
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Van egy kis gondom: WIN XP SP2 HUN PROF nem hajlandó újabb összetevők telepítésére (semmilyenre se)
"A telepítő nem tudja a fájlt másolni" hibaüzenettel találkozom, pedig a másolandó file megvan! Hát erre varrjunk gombot.Ha tud valaki válaszolni, azt jónéven venném, az újratelepítés már amúgy is aktuális, de egy hónappal jó lenne elodázni, meló miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest