-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poctar
senior tag
Hello!
- Keresek olyan programot, mellyel mérhetek/logolhatok hálózati terheltséget. Pontosabban hálózati csomópontok (átjárók) forgalmát. Találtam már programot, de egyiket sem tudtam működésre bírni.
- Keresek olyan programot, mellyel szerverek (Win) kihasználtságát mérhetem.
-
Poctar
senior tag
Hello!
A következő problémához kérnék segítséget:
Egy Sp2-es Xp-n nem töltődik be a rendszergazdai profil normálisan. Azaz kiírja két kis ablakban belépésnél, hogy nem tölthető be a helyi profil... és visszaszámol. Majd kis idő elteltével betöltődik, de jó pár hiba lép fel.
Készítettem másik profilt, de nem tudom a tagságát beállítani, mert kiírja, hogy a ... szolgáltatás nem megy. Így ez nem oldotta meg a problémát.Hogyan lehet helyre tenni a helyi profilt?
-
Poctar
senior tag
Hi!
A következő problémához kérnék egy kis segítséget:
Szeretném a felhasználó(k) elöl elrejteni a meghajtókat (Csak 1-et lásson).
Használtam a TweakUiPowertoy programot, mely rendszergazdai profilban el is rejtette a meghajtókat, de a felhasználó fiókjában ugyanúgy látszanak a nem kívánt meghajtók.A felhasználói fiókban a TweakUiPowertoy programban nem is lehet eltávolítani a meghajtókat, mert nincs benne az opció, pedig megadtam neki minden jogosultságot (e program használatára).
Mi lehet a megoldás? Hogyan lehet eltüntetni a meghajtókat felhasználói (korlátozott) fiókokból? (active directory-s felhasználókról van szó.)
-
Poctar
senior tag
válasz Sk8erPeter #22303 üzenetére
Stoppert nem használtam.
Viszont jó pár gép (~50) alatt láttam már sp2-t és sp3-at működni.Gyors gépnél nincs is igazán sebességbeli különbség, azonban egy régebbi gépnél, amiben max csak 512Mb ram van, az már jelentősen lelassul az Sp3 miatt.
Érezhető az összes program futásánál is a lassulás. -
Poctar
senior tag
válasz Casanova* #22293 üzenetére
Persze
-Nézd meg a szolgáltatásokban, hogy a Súgó és támogatás fut-e(Elindítva Automatikusan).
Vezérlőpult/felügyeleti eszközökben található a szolgáltatások.
-Érdemes, még a \WINDOWS\Help\ könyvtárt is meglesni, hogy van-e egyáltalán benn valami.
-Csökkentett módban nézd meg, hogy működik-e a súgó.
-Felhasználói postafiók alatt mit értesz pontosabban?
-Rendszergazdai jogosultságokkal rendelkezik a profilod?Nem biztos, hogy az sp3 törlése után helyreállnak ezek a dolgok.
-
Poctar
senior tag
válasz #46372352 #22291 üzenetére
Elképzelhető, de nem hiszem, hogy az sp3 ilyet tenne.
Inkább vírus vagy valami "spy"-os progi.
Ha van wifid, akkor az is okozhatja ezt a fagyást, vagy egy vírusírtó vagy tűzfal...
kapcsolj ki minden futó progit egyszer és húzd ki a falból a net kábelt. Ha így "tisztán" is lefagy akkor van baj... -
Poctar
senior tag
válasz Mr.Skyline #22043 üzenetére
Találtam itt egy leírást, bár nincs benne sok használható infó.
Lépj be csökkentett módba és ott állítsd be rendezési módot.
Szimplán rendszergazdai profillal használod a gépet vagy van egy saját profilod ami rendszergazdai jogosultságokkal van ellátva? Munkahelyi hálózati belépés, stb van, nincs?
-
Poctar
senior tag
válasz Mr.Skyline #22041 üzenetére
Szerintem ha rendszergazdai profilban állítod be akkor megfogja jegyezni.
-
Poctar
senior tag
-
Poctar
senior tag
válasz cellpeti #20471 üzenetére
Az első kérdésedre a válasz:
Eszközkezelő/Speciális/Teljesítmény-Beállítások/ Vetett árnyék az Asztal ikoncímkéin
Ezt kell bepipálni, majd alkalmalmazniMásodik kérdésedre a válasz:
Eszközkezelő/Speciális/Indítás és helyreállítás-Beállítások/ Szerkesztés és ott töröld ki a Windows XP - telepítéses részt
Ennyi az alap ami az induláshoz kell, ha egy partíciód van:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect[ Szerkesztve ]
-
Poctar
senior tag
válasz 8nemesis8 #20266 üzenetére
-Ha a %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe nem indul el, akkor szerintem nem fogod tudni visszaállítani a rendszert.
-Ha a telepítésnél a javítást választod, akkor sem lesz sok sikered a működésben. Talán el fog indulni csökkentet módban az Xp, de nem hiszem.Még mindig azt javaslom: Reinstall
Esetleg olvasd el ezt.
-
Poctar
senior tag
válasz kraftxld #20250 üzenetére
Kérdésedre a választ itt találhatod: A Vista Mizer
-
Poctar
senior tag
A "lehetettlen" probléma:
Windows Xp Home verziót használok egy laptopon. Olyan hibával találkoztam, melynek nem találom a forrását...
Jó pár program indításánál a képernyő színe visszavált 16 színre és nem akar automatikusan visszaállni csak ritkán. Így manuálisan kell mindig visszaállítani...Mi lehet a gond? Valami ötlet a megoldásra?
-
Poctar
senior tag
Sp2-es Xp-ből biztonságosan el lehet távolítani a frissítéseket?
-
Poctar
senior tag
-
Poctar
senior tag
Szerintem egy szép ki féreg belemászott a gépedbe.
Ez ilyenkor előfordul, hisz jön a tavasz és éledeznek a bogarak, férgek.Szerintem futass le 1-2 féreg eltávolító programot.
Kicsit keresgéltem a neten és a következőket találtam:
[link]
[link]Én ezeket használom féreg írtásra:
[link]
[link]Ha nagy a gond, akkor érdemes a fenti írtókat csökkentett módban futtatni, egy vírus-írtó melett.
[ Szerkesztve ]
-
-
Poctar
senior tag
Hello!
A következő kérdésem lenne:
A WINDOWS\system32\ könyvtárban találtam egy ksvcl.dll nevű fájlt.
A mérete 4,50 GB és Ismeretlen alkalmazás.Pár napja ez a fájl még sehol sem volt és volt még helyem is a gépen. Azóta elfogyott
Sajnos nem tudom eltávolítani és azt sem tudom milyen programé e "kis" fájl.
Elképzelhet, hogy valami Spyware lenne?Neten keresgéltem egy keveset és a magyar oldalakon semmit nem találtam. Csak Angolon, ahol valami ilyet írnak róla: Polymorphic.File.Exploit
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Milyen mosógépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest