-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tosee
őstag
válasz steve8181 #29510 üzenetére
Szia!
Szerintem erre a konfigra nem érdemes xp-t főleg nem home változatot telepíteni! 32 bitest meg pláne nem!
Indok:
4gb ram + 1gb vga ebből kapából csak 3-at fog kezelni az xp (32bit)!
5770 DX11 is kihasználatlan marad mivel csak dx9-et támogat az xp
És ha jól tudom akkor a home váltaozat a dupla magot sem kezeli...Szóval véleményem szerint jobban járnál egy win7 64bit vagy esetleg egy vista 64bitessel!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
-
Tosee
őstag
válasz nfsu17 #29472 üzenetére
Szia!
Pár hete én is így jártam az itthoni gépek egyikével! Hd sentinel 100/100 asnak jelezte a hdd-t (majd 10 éves maxtor ) sem hibás szektor sem felpörgési hibák... Aztán egyszer csak lefagyott az egész rendszer, és újraindítás után a betöltőcsík kifagyott, csökkentett mód megint csak nem akart indulni! Gondoltam sebaj van a serveren egy mentés a gépekről pár perc és visszaállítom! Erre az acronis is kifagyott mikor a hdd-t inicializálta! Itt már sejtettem, hogy ennek R.I.P.! Úgy is lett... Bios még látta a hdd-t és egy-két tesztelő progi is elindult egészen addig el nem jutott a read/write testig, mert ezt már nem tudta csinálni! Esetemben vagy az író/olvasó fej, vagy az elektronika hibásodhatott meg ami miatt nem lehet már mit kezdeni vele!
Szóval csak annyit tudok mondani, hogy ha tovább romlik az állapota akkor hiába megy az os, kifagy az egész rendszer! Ezt csak azért mondom, nehogy adatvesztés legyen a vége! Én javaslom az új hdd-t mert két hét az hosszú idő ilyen állapotban, és ahogy az lenni szokott mindig akkor krepál be valami amikor a legjobban kellene! Ha mégis úgy döntesz, hogy veszel egy új hdd-t akkor amennyiben ez még használható (nem garantálható) lesz percek alatt át lehet ghostolni az új vincsi-re az os-t és a beállításokat!
Addig is ne kapcsold ki a gépet, és sűrűn mentsd az adatokat, főleg ha a szakdolit írod!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
-
Tosee
őstag
válasz peti_s #28729 üzenetére
Szerintem azzal lesz a gond, hogy a rendszer partíciót szeretnéd buherálni win alól! Ezt véleményem szerint valami boot-cd vel kellene csinálni! (pl: Hiren's Boot cd) Van rajta több partícionáló program is... Először felszabadítasz x GB helyet egy mondjuk a D meghajtóról (átméretezed), és utána a ezt hozzáadod a C hez! Valahogy így kellene csinálni, mert win alól biztosan nem fogja engedni, hogy megbolygasd a rendszer partíciót! Természetesen a fontosabb adatokat ajánlott ilyen művelet előtt menteni!
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
Szia!
1. Hagyhatod gyári beállításon, de az automatikus frissítést kapcsold be! Abból sem lesz gond ha nem várod meg, hogy magától keresse meg a frissítéseket, hanem internet explorer biztonság menüpont windows update frissíted a rendszered (elég a gyors frissítés)!
2. Véleményem szerint nem lesz probléma!
3. XP tűzfala nem valami jó (egyirányú, csak a bejövő kapcsolatokat szűri), tehát én javaslom, hogy tegyél fel egy másikat és ezt kapcsold ki!
4. Rendszer visszaállítást nem használok, inkább ghostolok időnként!
5. Igen jó lesz!
-
Tosee
őstag
válasz DioKVP #28614 üzenetére
Természetesen tudsz csökkentett módban is! Sőt a vírusirtást ajánlott csökkentett módban végezni, rendszer-visszaállítás kikapcsolása után! Viszont ha sikerül mindenképp hálózattal kéne indítani... nem árt frissíteni az vírusadatbázist!
-
Tosee
őstag
válasz DioKVP #28611 üzenetére
Ideiglenes megoldásként a linux live cd-t tudom javasolni! Futtatható cd-ről szóval még telepíteni sem kell!
Szóval ha rendelkezésedre áll egy másik gép, akkor töltsd le, majd írd ki egy cd-re és bootolj arról!jobb most nem jut eszembe...
ui: Az is lehet, hogy a vírus a másik hdd-n van és akkor hiába telepíted újra a win-t x-szer nem lesz jó!
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz DioKVP #28609 üzenetére
Egyes vírusok túlélik a formázást is! Szóval esetenként ez nem megoldás...
Esetleg a Hard disk sentinel-el ránézhetnél a hdd-re! Ez jelezni fogja ha hibás a vincsi!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz n_stolz #28594 üzenetére
"Fájlok és mappák tulajdonbavétele Windows XP rendszerben..."
Ezzel próbálkozz, így be kell engednie a mappába!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz chungee #28597 üzenetére
tudomásom szerint a win kb annyi helyet foglal le virtuális memória számára amennyi ram található a gépben! Legalábbis ezt figyeltem meg! Természetesen ezt lehet csökkenteni! Nekem is 4Gb ram van a gépben, és 4393mb a virtuális memória mérete... Annak idején mikor a s.t.a.l.k.e.r -t telepítettem 2gb ramom volt, és a win panaszkodott indításnál, hogy ezt addig nem fogja elindítani amíg nem növelem meg a virtuális memóriát legalább 3gb-ra!
-
Tosee
őstag
válasz tete007 #28529 üzenetére
jobb klikk a sajátgépre, majd tulajdonságok...
speciális fül -> indítás és helyreállítás
Automatikus újraindítás elől vedd ki a pipát!
Ha újra jelentkezne a kék képernyő, akkor írd ki az adatokat, vagy készíts egy fényképet róla, és linkeld be!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz kriszbon #28245 üzenetére
Melyik böngészőt használod?
Mozilla esetén a következő helyen tárolja!
c:\Documents & Settings\Felhasználóneved\Application Data\Mozilla Firefox
Ezt a mappát mentettem mindig annak idején rendszer újratelepítésekor, és mikor kész voltam vele (+mozillát is telepítettem) ugyan ide visszamásolva semmi nem tűnt el a régi beállításaimból és egyebekből!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Ezekkel teszteld:
1. Memtest86
2. Prime95Az elsővel a memóriát, a másodikkal pedig a processzort tesztelheted!
A memória tesztet ne win alól csináld, írd ki egy újraírható lemezre a letölthető image-t majd arról bootolj! Mindegyik teszthez idő kell, legalább minimum 2-3 óra!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Tessék: Windows XP telepítése USB-ről
-
Tosee
őstag
válasz Jarod1 #27391 üzenetére
nem tudom, hogy működik-e vendég fiók alatt de próbáld ki!
jobb klikk a telelepítő fájlra, majd válaszd a futtatás mint... lehetőséget! Beírod egy rendszergazda fiók nevét és jelszavát, így ideiglenesen magasabb(rendszergazda) jogosultságokkal futtatja!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz BemAnyó #27361 üzenetére
Az új xp-n vezérlőpult -> mappa beállításai "egyszerű fájlmegosztás használata" elől vedd ki a pipát! Ekkor ha rákattintasz jobb egérgombbal (majd tulajdonságok) a nem hozzáférhető mappára már lesz Biztonság fül! Ezen a fülön katt a speciális-ra, majd a következő ablakban a tulajdonos fülre! Szerkesztés... Kiválasztod az új tulajdonost, majd kipipálod "a tulajdonos cseréje az objektumokon és az altárolókon is", majd Alkalmazod!
itt egy leírás ha valamit nem értenél!
ui: rendszergazda jogosultság szükséges!
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
Sata raid driver kell, ahogy a saját alaplapom oldalán nézem! A sata-sok közül pedig a preinstallos!
Gigabyte-nál ezt írják alá: Note: Press F6 during Windows* setup to read from floppy. (For non-VISTA operating systems)
Feltételezem a te alaplapod oldalán is megkülönböztetik valahogyan az os telepítéséhez szükségszerű driver-eket...[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz TrollBalint #26829 üzenetére
hát igen sajnos... ennek is megvan a maga hátránya! Természetesen ha olyan használja aki ért hozzá, annak megéri! De annyi biztos, hogy aki nem ért hozzá az könnyen a maga csapdájába eshet a használat során!
-
Tosee
őstag
válasz EmberXY #26801 üzenetére
De ha a szoftver egyféle kulccsal dolgozik akkor elvileg az újratelepítése után fel fogja ismerni a fájlokat, hogy azok az ő kulcsával lettek titkosítva....
Feltéve ha a kulcsot a titkosított mappába, vagy esetleg meghajtóra rakja, nem pedig valahova a C:\ mélyére! Mert ez szívás... Annyira én sem ismerem őket, azért írtam aki jártasabb a témában javítson ki ha hülyeséget írok! Annak idején én is próbálkoztam ilyesmivel, de feladtam, mert nem akartam saját magam áldozata lenni!Én úgy vagyok vele, hogy amíg az adatok a géppel együtt nálam vannak, addig minden OK, ha a gépet ellopnák, akkor úgyis megette a fene az egészet.
Ez így van! Általában nem amatőrök lopnak számítógépet aki azt sem tudja, hogy mire jó! Akinek meg az adatok kellenek róla annak meg már van elég gyakorlata ahhoz, hogy leküzdje ezt a néhány akadályt![ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz jahatpersze #26797 üzenetére
de azért egy BIOS jelszóval megnehezítem a dolgukat
Nagyon, de nagyon nehéz dolguk lesz a BIOS jelszóval! Fél perc sem kell, és már a BIOS-ban matat! De ennyivel több időd van, hogy utolérd, vagy megtaláld őket!
Ha sikerül bejutni neki a biosba onnan már az oprendszerbe sem kell belépni neki! A megfelelő hozzáértéssel mire eljut a bejelentkező képernyőig jelszó sem lesz!
Komolyra fordítva a szót nem hinném, hogy ennyire védeni kéne! Ha valaki meg akarja szerezni ami rajta van, vagy esetleg csak azért húzza be mert neki még ilyen nincs az úgy is megszerzi ami kell neki!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz EmberXY #26799 üzenetére
Ehhez még annyit hozzátennék, hogy ennek is megvan a maga hátránya (javítsatok ki ha tévedek)! Könnyen adatvesztés lehet a vége! Hallottam olyanról, hogy az illető ilyesmi programot használt a fájlok, mappák titkosítására, és egy esetleges rendszer összeomlás után nem tudta megnyitni őket! Ez történhet azért mert tegyük fel az adatokat külön partíción / vincsin tárolod, és ahhoz is alkalmazod a titkosítást, majd egy esetleges újratelepítés esetén törlődik a titkosító szoftver, és maga a kulcs is ami a titkosítás adatait kezelte! Ezután már nem tudod újra használhatóvá tenni a fájlokat a kulcs hiányában! Szóval az adatoknak annyi...
-
Tosee
őstag
válasz Bj Brooklyn #26779 üzenetére
Szia!
Itt nagyvonalakban le van írva!
-
Tosee
őstag
válasz dave93 #26776 üzenetére
Még az jutott eszembe, hogy a bios-ban valahol van egy ehhez "agp aperture size" (ha jól emlékszem) hasonló opció, és itt lehet választani 32,64,128,256... Mivel neked nem agp-s vga van a gépedben, így lehet, hogy a túl magas érték kavar be! Szóval ezt kellene lejjebb venni! Nekem anno volt ilyen problémám win98-al! Nekem is csak a kurzor jött be a telepítés után, és nem volt hajlandó továbbmenni! Csökkentettem ezt az értéket, majd utána jó lett!
ui: Így távolról nem tudom mi lehetett a gond, de szívesen segítettem!
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz dave93 #26774 üzenetére
Szerintem a vga-nak bírni kéne! Esetleg próbáld ki a ramokat külön-külön! Vagy a vga-t átrakhatnád egy másik slot-ba, csak ne közvetlenül az agp-slot alá!
Hirtelen más ötletem nincs...
ui: sikerült clone-ozni a hdd-t?
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz superecneB #26574 üzenetére
letelt a mod idő...
Szóval elsőként próbálkozz azzal, hogy a start > futtatásba beírod, hogy sfc /scannow majd enter (xp telepítő cd kell hozzá)! A windows ellenőrzi a rendszerfájlokat, és ha hibásat (esetleg valami felülírta) talál akkor azt felülírja / lecseréli az eredetire! Ha esetleg nem menne win alól, mert nem tudja végrehajtani a cserét, akkor bootolj telepítő lemezről, és válaszd a [J] helyreállító konzol, vagy javítás, de lehet, hogy rosszul emlékszem a névre! Egy dos-os ablak fog előjönni, majd oda gépeld be a fentebb leírt parancsot! És ha ezután működik minden rendesen, akkor jöhet a víruskeresés, és egyéb kártevők keresése...
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz superecneB #26574 üzenetére
Hali!
A kernel32.dll nek biztosan nem a karanténban lenne a helye! Valószínű, hogy összeszedtél valami vírust, ami megfertőzte az adott fájlt, és az avast ezért rakta karanténba! A cserét nem hiszem, hogy meg lehetne oldani, mert használatban van a fájl! Próbáld meg visszaállítani az eredeti helyére (avast > karantén > jobb klikk a fájlra, és visszaállítás, nem ismerem az avastot, lehet, hogy máshogyan kell csinálni...)! Majd futtass le csökkentett módban egy vírus és pár spyware ellenőrzést!
-
Tosee
őstag
válasz broaff #26521 üzenetére
Hát ez jó kérdés! Eredeti lemez? Vagy módosítottál rajt valamit, esetleg integráltál bele valamiket? Ha rendelkezésedre áll egy másik telepítő lemez akkor tégy egy próbát azzal!
Milyen telepítő? Tartalmazza valamelyik service packot? Esetleg ha nem akkor telepítés után installáltál service packot? Bár véleményem szerint ez nem befolyásolhatja, esetleg annyiban, hogy a sp felrakása után frissült egy-két rendszer fájl is, ami azt eredményezhette, hogy az sp nélküli telepítő javítani nem tudja a rendszert, csak újratelepíteni... (de ez csak az én elméletem, nem biztos, hogy ez a hiba oka!)A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz broaff #26519 üzenetére
Hogyan tudom előhozni a system recovery módot?
Nem floppy kell neked, hanem egy XP telepítő cd amiről bootolva eléred a recovery konzolt!
Tudom is miről beszél amikor kikell választani hogy recovery vagy frissítés vagy új install, de ezt a menüt valamiért nem akarja megjeleníteni, rögtön a driverek után bedobja a két partíciót és onnan már csak újratelepíteni lehet.
Ez azért lehet, mert valami összetákolt telepítővel próbálkozol, amiben ki tudja, hogy miket módosítottak, ami ezt eredményezi! De javíts ki ha tévedek... gondolom nem jogtiszta win telepítőlemezéről beszélünk!
-
Tosee
őstag
válasz Kal-El #26498 üzenetére
Szia!
Érdemes! De nem kötelező! Sok hibajavítást, és biztonsági frissítést tartalmaz!
Nekem nem lassította a gépet, és a neten sem vettem észre lassulást! Nem gond ha nem rakod fel a te döntésed, de nyilván a microsoft nem véletlenül adja ki frissítéseit![ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz Adiking #25965 üzenetére
Hali!
Igen van ram keret! Ami a gépben lévő összer memória méretére vonatkozik ahogy írtad max 4GB! Ebbe beleértve a ram, vram, stb...
Tehát ha van 3,5GB RAM-om, meg mellé valami 1 vagy 2GB-os VGA-m, akkor már lassul a rendszer?
Ez a 3,5gb kb. úgy jön ki, hogy 4gb ram, és egy 512-es vga! Szóval ha van 4gb ram a gépbe, és még mellé raksz egy 2gb os vga-t akkor lehet, hogy a ramból csak 1,5-2 gb ot tud megcímezni a 2gb-os vga miatt... Szóval ilyen esetben már érdemesebb 64-bites rendszert használni! 1GB-os vga esetén kb 2,5-3gb lesz a megcímezhető memória tudomásom szerint!
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz vikcsi #25162 üzenetére
a korlátozott jogú felhasználó, csak a program files könyvtárba nem telepíthet, vagy egyéb más védett mappába, de ha megad neki egy másikat vagy létrehoz egy újat akkor már tudja telepíteni!
Windows installer letiltása (sajnos csak a .msi kiterjesztésű fájlok tartoznak bele):
gpedit.msc (3 bejegyzést kell tiltani/engedélyezni)
Számítógép konfigurációja/felügyeleti sablonok/windows összetevők/windows installer
1, Telepítés mindig magasabb szintű rendszerjogosultságokkal (engedélyezni)!
Ezt be kell állítani a felhasználó konfigurációjánál* is, mert csak akkor érvényes!
2, Windwos installer letiltása (csak nem felügyelt alkalmazásokhoz)
3, Telepítések vezérlésének engedélyezése a felhasználók számára (tiltott, ezzel elvileg kizártad, hogy módosítsák a telepítés helyét, és csak a program file-s mappába tudnának telepíteni, de mivel korlátozott felhasználók, nincs hozzá jogosultságuk)!*: Felhasználó konfigurációja/felügyeleti sablonok/windows összetevők/windows installer
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz pumatom #25101 üzenetére
Nem kötekedés ként mondom, de használd a "Válasz" gombot, mert egy idő után nem lehet majd követni, hogy kinek a hozzászólására válaszoltál! Minden hozzászólásnál megtalálod, és értelemszerűen annál használd amelyikre válaszolni szeretnél!
Látom már használod... akkor nem mondtam semmit!
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
kapcsold ki az automatikus újraindítást...
jobb klikk a sajátgépre/tulajdonságok
speciális fül/indítás és helyreállítás/beállítások
"Automatikus újraindítás" elől pipa ki! (ha jól emlékszem itt található)
Ha legközelebb megint jelentkezik akkor már lesz időd elolvasni!Egyébként egy memteszt szerintem sem ártana!
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz kelly7 #24646 üzenetére
Szerintem mindenki érteni fogja!
Az a fránya kis szöveg nem véletlenül került oda biztosan!
Azt lehet vele kezdeni, hogy veszel egy legális oprendszert, és kicseréled a kulcsot az eredetire! Vagy ha már mindenképpen ragaszkodsz a kalóz verzióhoz, akkor ha legközelebb újratelepíted, akkor kapcsold ki az automatikus frissítéseket!Többet nem segíthetek... tiltják az alapelvek!
-
Tosee
őstag
iertutil.dll az internet explorerhez tartozik...
Nem értem, a hibaüzenetet, vagyis az okát! Őszintén szólva még nem találkoztam ezzel a hibaüzenettel!
Melyik explorer van fent? Esetleg tedd fel a 7-es vagy 8-as verziót hátha az segít! Ha ezek közül valamelyik van fent akkor passzolok... Esetleg próbálj meg egy másik iertutil.dll letölteni netről, de mielőtt felülírnád a mostanit, a régit mentsd el valahova!!Kíváncsi vagyok, hogy a többiek milyen ötletet adnak és mi lesz a megoldás!
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz batmab #23736 üzenetére
Elsőkörben futtass le egy memória tesztet (írd ki cd-re, és cd-ről boot! Eltart egy ideig, hagyd futni több órán keresztül!) Ha ez rendben, akkor rakd fel minden hardverhez a legfrissebb drivereket (gyártó weboldaláról letölthető)!
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz FoxiestFox #23500 üzenetére
Ha a norton ghost kilőve, akkor próbáld ki az Acronis True Image-t!
A működéséről itt találsz leírást...A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
-
Tosee
őstag
válasz Antigabo #23067 üzenetére
Igen! Rendszergazda jogosultságod van! De van egy külön "Rendszergazda" fiók is, amit a felhasználó nem lát! Alapesetben a felhasználó neve mint ahogy írtam Rendszergazda, és a jelszó mező pedig üres!
Ha van lehetőséged áttírni a felhasználó nevet, vagyis klasszikus bejelentkezést használsz akkor írd át, és próbálj meg belépni azzal!
Ha nem megy akkor a bejelentkező képernyőnél nyomd meg 2x a ctrl+alt+delete kombinációt, és előjön a klasszikus bejelentkező ablak...
Felhasználó: Rendszergazda
Jelszó: üresen kell hagyni majd OKA4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz Kal-El #23066 üzenetére
az új hardverek nagy részéhez vannak 32/64 bites driverek egyaránt! De ennek utána tudsz nézni a gyártó honlapján és akkor már nincs szívás a későbbiekben... A 32 bites sajnos csak 3,2-3,5 gb memóriát kezel, ahogy azt olvastad is! De ha már 64 bites oprendszert raksz a gépedre, akkor már inkább vista-t telepíts, mert az stabilabb!
-
Tosee
őstag
leírást most nincs időm keresni, de google biztosan talál!
Ami biztos, hogy kelleni fog 2003 szerver, és erre az alábbi szolgáltatásokat kell telepíteni: Active Directory, DHCP és DNS a RIS (Remote Installation Services)...
Hozzáteszem, hogy a kliens gépnek támogatnia kell a hálózati bootolást!
Remélem nem felejtettem ki semmit...A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz Sk8erPeter #22936 üzenetére
Gondolom kiírta (.iso) egy sima cd-r -re! Ha nem tévedek...
-
Tosee
őstag
válasz kaente #22480 üzenetére
senki sem tud segíteni! Cseréld le! Ahogy leírtad annak már mindegy...
Szóval kicsit bővebben is kifejthetted volna... Milyen konfig?
De így csak annyit, hogy töltsd le a ccleaner-t és takarítsd ki vele a szemetet! Rendszerleíró takarítása közben csinálj mentést (program rákérdez)!
Futtass töredezettségmentesítőt, majd egy online vírusellenőrzést pl: kaspersky!
Esetleg még futtasd le ezt és ha ez sem talál semmit akkor tiszta a géped!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Ehhez már server oprendszer kellene tartományvezérlővel! XP-nél a jogosultságokat nem lehet ilyen szinten beállítani! Csak a gépen létrehozott felhasználókat tudja ilyen szinten kezelni! A hálózat felhasználóinak nem tudsz jogosultságokat beállítani, felhasználók szerint! Így a megosztott mappákhoz mindenki hozzáfér aki tagja a hálózatnak! Esetleg csoportoknak! Rendszergazdák, kiemelt felhasználók, vendég stb... De ennek sincs sok értelme mert ha a kliens gépen magasabb jogosultságot állít be, akkor már azokat is látja amiket nem kellene!
De ha a felhasználóknak létrehozol egy-egy profilt külön külön, akkor megoldható, csak be kell állítani a jogosultságokat, és egy progival (pl. ultra vnc) bejelentkezni a gépedre az adott felhasználónak a saját fiókjába!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz Kalandor #22206 üzenetére
még valami beugrott! Nem biztos, hogy működik de egy próbát megér! Ha elindul vga módba, akkor töröld a videókártya driverét, majd telepítsd újra, hátha ez megoldja a problémát! + nézd meg az eszközkezelőt, hogy az előző monditor nem tett-e fel magának valamilyen meghajtóprogramot, és esetleg még mindig azt használja a win...
-
Tosee
őstag
válasz Kalandor #22190 üzenetére
Ugyanabban a listában ahol a csökkentett módban indítottad (boot, majd F8) a VGA módot próbáltad? Ha így indítod akkor a megjelenítés beállításokat visszaállítja alapra, majd a win-be újra be tudod állítani!
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
Előfordulhat, hogy nem! Főleg az újabb alaplapokhoz készített drivereket nem! Elvileg az intel chipes alaplapokkal nincs gondja... A többihez kell a driver tudomásom szerint! Az sp2-es is csak néhány sata drivert tartalmaz tudtommal, de hogy melyikeket, és mennyit azt nem tudom! De ha a biosban kikapcsolod az AHCI módot, és IDE-ben telepíted akkor elvileg nem kér drivert a telepítéskor! De utána ne kapcsold vissza AHCI-re mert az a rendszer összeomlásához vezethet!
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz trialboy2 #22182 üzenetére
természetesen elég a 32bites xp is! Azért nem látja a telepítő a merevlemezt, be kell adni neki a sata drivert! Keresd meg a fájlt, az alaplap lemezén található, valamelyik mappába (sata driver, vagy ilyesmi ha jól emlékszem), és floppyra (ha van a gépbe drive) másolva lehet megadni a telepítőbe! Célszerű ezzel kezdeni ha már amúgy is telepítve van a vista! Ha nincs floppy meghajtó a gépbe, akkor érdemes beleintegrálni a windows telepítőbe a sata drivert, és így nem kell megadni telepítés során! Ezt nLite-al meg tudod csinálni (ingyenes, és magyar)!
Sata meghajtóra való telepítésről itt találsz némi info-t!
nLite használatáról itt olvashatsz!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz rootkiller #22152 üzenetére
nem kell semilyen registry kulcsot módosítani, már ha létezik erre...
állítsd át az automatikus frissítés és telepítést, csak töltse le a frissítéseket, de te döntsd el, hogy mikor telepíted azokat, így akkor indítod újra mikor időd engedi! Van ilyen beállítási lehetőség vezérlőpul/automatikus frissítések... ha jól emlékszem akkor a középső lehetőség az!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz Killing #22148 üzenetére
megnyitod a sajátgépet...
Sajátgépben felül van olyan, hogy fájl, szerkesztés, nézet, kedvencek, eszközök stb...
Katt a nézetre, válaszd ki a neked megfelelőt!
Ahol az előbb kiválasztottad a "nézet"-et, most az "eszközök"-et nyisd le!
válaszd a mappa beállításait...
nézet fül, katt a "minden mappára érvényes" -re majd OK!Ennél érthetőbben nem tudom, leírni!
-
Tosee
őstag
válasz Kicsiguszti #22141 üzenetére
ha telepítés során a beírt kulcsot elfogadja, akkor fel fog települni! Közben már nem fog szólni, hogy ha tiltólistás, vagy fake kulcsot adtál meg! Ezt majd a win-update után fogod látni ha ilyen kulcsot adsz meg! "Lehetséges, hogy szoftverhamisítás áldozatává vált..."
De ha van másik eredeti kulcsod (és ráadásul aktiválatlan) akkor megadhatod a telepítéskor, és nem lesz gond vele!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
-
Tosee
őstag
válasz Sk8erPeter #21595 üzenetére
a kép láttán elsőre én is így jártam! De aztán rémlett, hogy ezt már láttam én is... de lényeg, hogy megvan mindkettőnknél!
-
Tosee
őstag
válasz Sk8erPeter #21591 üzenetére
de van csak, a teljesítmény fülre kattints először, majd utána a nézet -re!
[ Szerkesztve ]
-
-
Tosee
őstag
-
Tosee
őstag
válasz GomezGTS #20715 üzenetére
az is elég ha letöltöd a Service pack 3 -at akkor az már tartalmazza az előtte kiadott összes frissítést! Én ezt integráltam a telepítőmbe! Szerintem készíts egy új (frissebb) telepítő cd-t, és telepítsd újra a win-t!
-
Tosee
őstag
válasz GomezGTS #20713 üzenetére
1, ez természetes jelenség tudtommal sata vincsi esetén!
2, -
3, próbáld meg, integráld bele az sp1-es telepítőbe, és ha azzal telepíted akkor szerintem jó lesz! Hacsak nem valami hardverhiba miatt csinálja, de ehhez tudni kéne a kék képernyő szövegét!
4, -Az sp2 használata erősen ajánlott 125 gb-nál nagyobb merevlemezek esetén! Ennek hiánya akár adatveszéshez is vezethet, mivel az sp1 nem tudja megfelelően kezelni az ennél nagyobb partíciókat!
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Külpolitika
- Politika
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest