Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zoli bácsi
őstag
Tiszteletem az uraknak. Egy kérdéssel jöttem, kifogott rajtam egy probléma.
Kollégám hozta a laptopját, kb 20 éves, hogy tegyek bele SSD-t. Hozta az SSD-t, beépítettem, a BIOS felismerte, 120 Gb-os.
Utánanéztem a w10 hardverkövetelményeinek, elvileg a 2Gb RAM, és az 1,9 Ghz-en futó 2magos Athlon CPU elég kell hogy legyen. Természetesen 32 bites telepítőt szedtem le pendrive-ra, hogy felteszem neki, aztán vesz digitális kulcsot. Amúgy w7 volt a HDD-n, de mivel lejárt a támogatottság, ezért w10-re gondoltam.
Elindul a telepítő a pendrive-ról, bejön a windows logo, dolgozik....aztán kikapcsol a gép. Se hibaüzenet, se semmi.
Az jutott eszembe, lemezről w7-et telepíteni, persze nem jó az optikai meghajtó...
A támogatottság miatt jobb lenne a w10.
Valaki tudna segíteni, hogyan lehet telepíteni, hol lehet a hiba..? -
Zoli bácsi
őstag
Minap kérdeztem, nem ment el a gép alvó módba magától.Tavasszal volt hasonló, akkor frissítés megoldotta.
Ma jött egy KB4577063 sz. frissítés, illetve pár Intel drivert találtam a szabadon választható frissítéseknél. Feltettem mindent, megjavult, van alvó mód..... (egy darabig.... )
Szóval ha valaki hasonló problémába fut, frissítsen..Nem tudom a driver vagy az az előzetes verziós frissítés oldotta meg..Végül is mind1. -
Zoli bácsi
őstag
Hali! Pár hónapja jártam itt, az volt a probléma, hogy nem ment el alvó állapotba a gép. Akkor egy választható frissítés telepítése megoldotta a problémát. Most pár hete.. pontosan nem tudom, de gondolom az utólsó frissítés óta, megint nem megy el alvó állapotba . Elfelejtettem este lekapcsolni, reggel ment. Az energiagazdálkodási beállítások alapra lettek állítva már.
Van valakinek ötlete, van másnak is ez a probléma?
P35- ös Gigabyte lap, I 4440-es proci. Az az igazság mióta megvan ez a gép, szívok, lefagyások, alvó módból visszatérve kékhalál. Hogy többet GB. lapom nem lesz az tuti, a lefagyásokat az alaplapnak tulajdonítom, de ezt most szoftveres problémának gondolom. -
Zoli bácsi
őstag
Hali! Olyan problémám van, hogy sem a laptopom, sem az asztali gépem nem megy el alvó módba. Először a laptopnál tapasztaltam, azt hittem meghibásodott, de reggel észrevettem hogy az asztali gép is egész éjjel ment. Laptopnál nekiálltam a hibakeresésnek, de ezek után úgy gondolom windows hiba lesz, gyanítom hogy a nemrég feltelepített frissítések óta lehet így, régen működött.
Egyik gép sem mai gyerek, laptopban i5 3210, asztali gépnem i5 4440 intel proci van, mindegyikben 8Gb RAM, mivel böngészni, levelezni tökéletes, nem éreztem szükségét hogy újakat vegyek...
Van valakinek ötlete, találkozott valaki ilyen hibával? Kézi módban működik az alvás, magától nem megy el, a kijelzőt lekapcsolja. Energiasémákat alapra állítottam, eszközöket (egér, pendrive, HDMI) lehúztam a laptopról, hátha valami bekavar...Nem változott a helyzet... -
Zoli bácsi
őstag
Hali!
KB4532693 frissítéssel küzdök napok óta. Letölti a gép, újraindítást kér, majd nem sikerül a telepítés, megint újraindul, visszavonja a frissítést....Aztán újra letölti... kezdődik elölről.
Próbáltam rákeresni, mit lehetne tenni renndszerfájl ellenőrzést csináltam, letöröltem a k..a frisítési könyvtárát a windowsnak, szedtem le Windows Update javító alkalmazást, kézzel próbáltam telepíteni a letöltött frissítést. Minden hiába, nem sikerül telepíteni...De erőlködik azért a gép, a hibakód 0x80070003.
Van valakinek ötlete? -
Zoli bácsi
őstag
Hali! Windows 10 pro rendszerem van, valamikor Windows8-at vettem, azt upgradeltem 8.1-re, most 10-re. Először frissítettem, aztán (aktiváció miatt) tiszta telepítést csináltam. Azóta megőrült az alaplapi Realtek HD audió segédprogram, random kapok egy ablakot hogy "Egy jack dugót csatlakoztattak" majd "Egy jack dugót kihúztak". Az éppen aktuális bedugott csatlakozót mutatja a segédprogram. Próbáltam másik hangszóróval, másik kimenetet, mozgatni a vezetékeket...nem lehet előidézni a hibát, véletlenszerűen jön elő. Régebbi drivert is próbáltam, sőt, az alaplap support által ajánlott w10-es drivert telepítettem.... semmi változás.
Két kérdés:
Más nem tapasztalt ilyen hibát? W10 óta van ez a gond, eddig nem volt.
PCX-ben vettem a gépet, 1,5 éves, de az alaplapra 3 év gari van. Beszéltem velük telefonon, azt mondták küldjem be, valószínűleg garanciális hiba. De ha cserélik az alaplapot, mi lesz a w10 aktivációval, mert hardverhez kötött tudtommal...??!
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest