Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Sub-ZeRo #78590 üzenetére

    +1 " Amúgy meg ha a rendszernek valami driverrel baja van, akkor nem egyből a windows a szar, hanem lehet hogy a perifériát készítette cég szarik a driverre és nem érdekli hogy megy vele vagy csinálna egy új drivert."

    Sajnos ez az egyik - ha nem a legnagyobb - baj. Mikor 5+ éves eszközöket magára hagy a gyártó, erről volt már vitám valahol, hogy nem lehet elvárni a végtelenségig történő támogatást stb. Egy operációs rendszer programok futtatására van kitalálva és hiába a legjobb, legújabb rendszer ha nem hajlandóak rá írni megfelelően kompatibilis programot.

    A telepítés nálam is hasonló:
    1. windows telepítés
    2. azon driverek telepítése amiket manuálisan szükséges nálam: Geforce, Razer synapse, APC, Realtek audio, + visual c++ Runtime AIO Installer, DirectX runtime installer (a játékok meghálálják mióta ezeket telepítem és nem a játékra hagyom hogy telepíti vagy sem sőt inkább már nem is engedem azóta minden azonnal indul)
    3. hagyom lefutni az update-et
    4. telepítem a progamjaimat
    5. BEÁLLÍTÁSOK: a gépházban amit lehet "csúszkát" off-ra állítok
    5 Bevallom nálam van mókolás:
    - DWS-el gyalulom az összes UWP-s appot. ( nemrég ismertem meg ezt a módját előtte egyenként a ccleanerrel tettem ugyanezt mivel csak az listázza ki a "medzsik kingdomot meg társait)
    - Wise care optimalizációját engedem lefutni (vannak benne rizikós dolgok de mivel vagy 8 éve használom ezért már megbízom benne. + van egy probléma ami az optimalizáció nélkül fennáll: ha telepítve van az Origin és a Qbittorrent (ne kérdezzétek miért ez a kettő kombinációja rejti a hibát) akkor nem tud leállni a rendszer rendesen hanem a leállító képernyőre kiírja hogy erre a két programra vár stb. ) majdcsak ezután áll le.

    Alapvetően ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák