Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
köszi az infót.
Még ,annyi, hogy adott egy win10-es SSD- , viszont kerülne a gépbe egy új SSD, ami még teljesen szűz. Erre át lehet klónozni a win10es ssd-t, az újra ? A régit ki akarom venni a gépből, így megoldódna, minden problémám. Ha igen, hogy ?[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
zoltanz
nagyúr
Ha ezt beállítom letiltom az autofrissítést?:
Felügyeleti eszközök
Szolgáltatások
Windows Update 2szer rákattintva, szolgáltatás leállítása, ezt követően
Indítás típusa: letiltva -
junior11
veterán
VPN-t, Operát nem használok. Böngésző kizárólag Chrome és Edge. Amúgy ezt a lengyel IP címet jelezte 37.248.255.21 az MS, gugliban ránéztem, de nem nagyon értek ehhez, találtam ott vmi anti hacker oldalt, ott fel volt tüntetve, de mondom nem értek hozzá.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
AtHoS
nagyúr
Mondjuk egy logikai dolgot nem értek. Ha eltávolítod a Defender-t, akkor valószínűsíthetően telepítesz helyette egy másik védelmi szoftvert. Viszont a másik védelmi szoftver telepítésével automatán deaktiválódik a defender.
Tehát minek is kell vesződni a Defender kikapcsolásán?
ui.
Akik pucccéran állnak a fenyegetések elé azok mind kivételek és nem érvényes rájuk a kérdésread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz junior11 #29892 üzenetére
Az, hogy phising vagy sem csak Te tudod eldönteni a kapott levél alapján. Ha nem, akkor lehet megnyugodni.
Viszont az IMAP jellegű bejelentkezés ugye a levelezést érinti. Nem használok lookos mailt, így csak kérdezem, hogy nincs többlépcsős esetleg extra védelemre lehetőség (pl. levelező klienssel bejelentkezni teljesen más jelszót igényel, mint maga a fiók bejelentkezés, stb..)
Ami még bejöhet a képbe: vpn, proxy, opera turbo és hasonlók használata, ami eltájolhatja a hely detektálást
read-only mode on the forum
-
veterán
üdv,
win7 prof 32bitesre, feltudok tenni , majd win10 prof 64bitest ? A gép természetesen tudja a 64bitet kezelni.
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
junior11
veterán
Nem hinném hogy maga a levél phising lenne, az oldalt ellenőriztem, az MS oldalának tűnik, azóta már amúgy ismét megváltoztattam, erősebb jelszóra. Először jeleztek nekem ilyesmit, ezért is furcsálottam. 2 gépet használok az MS accounttal, a gépekbe viszont PIN kóddal lépek be, mind2 gépem más-más.
Ahogy írtam, megnéztem a bejelentkezési adatokat az MS honlapján, visszamenőleg max 30 napot lehet, minden OK volt, hely, IP cím, böngésző stb., csak az az egy volt Lengyelország, Poznan, ismeretlen eszközről, IMAP. Lefutattam az ESS-t és a Malwarebytest, nem találtak semmit, a gépek sem működnek furcsán...
Amúgy az outlookos fiókom az MS account is egyben, és ezt az outlookos mailt használom sok alkalmazáshoz az android telefonon is (Xperia Z2, Eset Security van rajta, szintén rendben szerinte, nem töltögettem semmit sem nagyon le az utóbbi napokban, pár ismert alkalmazást a play storeból, és pár alkalmazás frissült).
-
törölt tag
[link] erre valaki?
-
AtHoS
nagyúr
válasz junior11 #29875 üzenetére
Lehet most kell aggódnod, ugyanis ez tipikus phising esete is lehet.
Jól nézd meg azt a levelet, amit állítólag MS-től kaptál, mert abban szoktak félrevezető módszereket alkalmazni az elhelyezett linkekhez, ami nem MS oldalra visz, hanem annak egy esetleges "másolatára", ahol megadod a régi jelszavad (meg ugye elméletileg az újnak szántat is) és már meg is szerezték a belépéshez szükséges adatokat.
Szóval első körben alaposan ellenőrizd a levél tartalmát, pontos feladási címet (bár ezt a legegyszerűbb hamisítani) és a linket betűről betűre.
Bár én simán böngészőben begépelve belépnék MS fiókba és ott megváltoztatnám ismét a jelszót. Egyébként ha ezen módon változtattad meg korábban, akkor nem kell aggódnod.
Ha viszont úgy gondolod nem hamisítvány a kapott levél, erősen szét kell nézned a gépeden kártevő ügyben.
Amúgy pedig nem az email-lel van probléma, hanem MS fiókkal. Ugye nem egyezik a jelszavuk????
Ha egyezik, akkor nem ártana mindenhol egyénire változtatniread-only mode on the forum
-
Sanya
nagyúr
-
weinmaker
őstag
Srácok továbbra is keresném a megoldást a driver aláírás ellenőrzésének végleges letiltására. A tesztmód nem oldotta meg. Ideiglenesen ki tudom kapcsolni, de az nagyon nagy macera, hogy minden újraindításnál eljátsszam. Így meg nincs hang
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
-
törölt tag
kérdés:egyes win áruházas appok miért nem férnek hozzá a nethez? az mitől lehet hogy egyes appok valamiért nem indulnak el...
-
qantum
senior tag
Sziasztok! 32 bites win7-ből lehet csinálni 64 bites win 10-et?
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
junior11
veterán
Sziasztok, véleményetekre lennék kíváncsi. Ma reggel, miután bekapcsoltam a gépet, jött egy e-mail az MS-től tegnap este 22:29-kor küldte, hogy az ekkor történt bejelentkezésem az MS accounttal nem a hagyományos volt, ugyanis más IP címmel és helyről történt (Lengyelország, Poznan, eszköz ismeretlen, IMAP), ezért tanácsolják, ha nem én voltam, hogy változtassam meg a jelszót, amit meg is tettem. Kb. fél 11kor estefelé kapcsoltam ki tegnap a gépet úgy rémlik. Csak a PH-t és a YouTube-ot használtam utolsó félórában a Chrome-ban.
Kellene aggódnom, hogy esetleg vki feltörte az MS accountomat vagy inkább téves riasztás lenne? Nem nagyon értek ehhez, még ilyen nem volt, szinte mindenütt ezt az e-mailt használom (telefonon alkalmazásoknál, regisztrációknál, neten egyes játékoknál stb.), vagyis az Outlookosat. A gépbe PIN kóddal lépek be, nem jelszóval, már lefutattam az Esetet és a Malwarebytest, semmi gond szerintük. Mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Van valakinek tippje, hogy mi a franc ez? Bejelentkezéskor fogad.
- mozi bolondéria -
-
S. Szabi
őstag
válasz dokee78 #29870 üzenetére
Ilyenkor a hangerő, stb gombok sem működnek nálam. Gép kikapcsolás majd vissza után jó szokott lenni, két egymás utáni indításnál még nem jött elő. Sőt pár napja még abszolút semmi ilyesmi bug nem volt nálam. Gondolom majd javítják, addig együtt kell élni a hibával szerintem.
-
cellpeti
nagyúr
Ebben tudtok nekem segíteni? Már múltkor megírtátok, de nem találom.
Tigris, tigris, csóvafény...
-
dokee78
félisten
Hetente párszor előjön egy hiba,van-e rá megoldás?
-Startgomb,keresés és a mellette lévő gomb nem működik.
Vagy mit kell akkor leállítani és újra elindítani?
Ablakkezelőt? -
weinmaker
őstag
válasz weinmaker #29868 üzenetére
Amúgy meg nem is értem, mert win8.1 alatt tökéletesen működött, sőt amikor először feltelepült a win10 még akkor is, aztán egyszer csak fogta magát és letiltotta, gondolom valamelyik frissítés után.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz Elektrikus #29857 üzenetére
Kipróbáltam a tesztmódot, de ugyanúgy letiltja a hangkártyát, ugyanazzal a hibaüzenettel. Pedig ki van írva alul, hogy tesztmód. Ilyenkor mi van?
-
S. Szabi
őstag
válasz Partyface007 #29865 üzenetére
Szívesen a fordítást
Nem mellesleg, mikor megjelent a fogalom, hogy számítógép, még asztali gépek sem voltak, tehát nem feltétlenül jó az érvelésed.
Most tényeken, fogalmakon vitatkozol, amit nem te és nem is én találtunk ki, az nem baj?
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz S. Szabi #29846 üzenetére
köszönjük a fordítást, enélkül biztos hülyén halunk meg :-)
amúgy egyben igazad van rosszul tettem fel a kérdést mert úgy kellett volna hogy asztali gép vagy laptop
mellesleg nálam az asztali gép meg a laptop akkor sem egy kategória már csak teljesítmény miatt sem
nem mellesleg amikor megjelent a fogalom hogy personal computer akkor még nem voltak laptopok tehát nem feltétlenül jó az érvelésed
-
wjbhbdux
veterán
-
kmisi99
addikt
Heló! Én úgy tudom, hogy a biosba beleírt eredeti kódot a win 10 kiszedi és hozzárendeli a microsoft fiókhoz. Na most mit tegyek ha el akarom adni a gépet. Szóval kézzel fogható serial kódom nincs, és a fiókom persze nem adom el a géppel együtt. Ilyen esetben mit kell tenni? Vagy nem így van és ha újrarakom a windowst az én fiókom nélkül attól még beaktiválja magát?
-
vlevi
nagyúr
HVG Tech cikkekkel óvatosan kell bánni, de ez most igaz.
Engedett a Microsoft: visszaadja a 15 GB-os ingyentárhelyet
Kátai:"Csakhogy nem jelenik meg a csatolt fájl(PDF)"
Ilyen nekem is sűrűn volt, csatolmányokkal. Vagy, ha megnyitotta, akkor is nagyon lassan jutott el az agyáig, hogy le is kéne tőteni. Olyan fordult már elő veled, hogy webcímet normál szövegként mutatott? Persze emiatt nem lehet csakúgy rákattintani, mert nem érzékeli hivatkozásnak.[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz Elektrikus #29857 üzenetére
Köszi szépen, holnap ki is próbálom.
A nyamvadék mestermc klienst kéne még valahogy beizzítanom, de nem indul el a vga kártya drivere miatt, mert azt mondja, hogy nem a legfrissebb (pedig az).
Segíteni senki nem tudott, többen is szívtak a dologgal.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Elektrikus
csendes tag
-
weinmaker
őstag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. A fiam notijára felment a win10, de olyan baj van vele, hogy letiltotta a hangkártyát, hogy a driver nincs aláírva. Találtam olyat ahol ki tudom kapcsolni, de csak a következő indításig hatásos. Hogyan lehet véglegesíteni, hogy ne kelljen mindig kínlódni vele.
Előre is köszi!
-
ela
tag
-
ela
tag
válasz Croft-21 #29852 üzenetére
Szia !
Csak nem azt akarod ezzel mondani ,hogy nagyjából nulla üres helyed volt a rendszer partíciódon ?
Hát így nem is igen tud működni.Inkább előbb formázd le és aztán telepítsed tisztán .Az célravezetőbb.
Amennyiben frissíteni szeretnéd a jelenlegi rendszeredet ,előbb gondoskodj a megfelelő nagyságú üres tárhelyről a cél meghajtón!
Amúgy pedig a tapasztalataim szerint akár órák telnek el a frissítés közben { akár 2-3 óra is, gép függő ,vagy tudja a nyavaja } ,amíg nem látok én sem semmit upgrade közben , aztán meg csak ott van.
Hangsúlyozom ,hogy közben 0% a frissítés ,de a háttérben mégis megy és egyszer csak ott van és más frissül is Win 10-re.Üdv:
ela[ Szerkesztve ]
A jó pap is holtig tanul.
-
-
Bibby
addikt
Antimalware 100% rendszerhasználat még mindig megvan. Mit lehet ezzel csinálni? Nagyon idegesítő, már az összes fellelhető tutorial szerint kikapcsoltam mindent, és mégis eszi az egész gépet, egyszerűen használhatatlan fél óráig is néha bekapcsolás után.
Jól megbántam ezt a win10 telepítést eddig.Ελευθερια η θανατος
-
ela
tag
válasz Anonymus23 #29819 üzenetére
Szia !
Hozz létre egy új felhasználót a megfelelő névvel ,aztán ami kell a régiből másold át ide az újba.
A régi felhasználót pedig töröld utána az összes beállításával és fájljaival együtt.Vezérlőpult > Minden Vezérlőpultelem > Felhasználói Fiókok > Másik Fiók Kezelése > Új Felhasználó Létrehozása a Gépházban.
Üdv:
elaA jó pap is holtig tanul.
-
BullZeye
veterán
Szomorú, hogy 5-6 évvel ezelőtti topicokat is találok arról, hogy Windows átszabja az ablakokat, ha DisplayPorton csatlakoztatok FullHD-nél nagyobb monitort, és ne adj isten elmegy az áram.
Legrosszabb, hogy Microsoft elismeri a hibát és leírás is róla, de megoldás azóta sincs. Pedig Windows 7 óta már kijött egy 8 és 8.1, de W10 alatt is ugyanaz a szarság van.
Sok értelme van DisplayPortnak, ha használhatatlan, és ilyen bugokat 6 év alatt sem javít senki, se Nvidia, se AMD, se Microsoft.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
S. Szabi
őstag
PC, mint Personal Computer avagy személyi számítógép rövidítése, nem az asztali gépé! Egy gyűjtőfogalom, asztali gép, laptop teljesen mindegy, attól még PC!
Egy szakmai oldalon nehogy már ez ne legyen alap! A laptop is PC, nehogy már ezt magyarázni kelljen.
Úgy különböztetjük meg, hogy asztali gép (esetleg Desktop PC) vagy laptop (esetleg notebook), sőt még tablet is mondható PC-nek, lásd tábla PC...
-
borat26
aktív tag
válasz Partyface007 #29844 üzenetére
Sajna pl.: fn+F7 = számológép. Ez csak akkor műxik, ha nyomom az fn-t is.
sajna egyenlőre lövésem sincs, mi a gond, de a billentyű cseréig nem jutottam ma el.ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
Partyface007
őstag
válasz S. Szabi #29736 üzenetére
laptopokon szokott lenni FN funkció de ahogy most ebben az eseben kiderült nála a PC-s billenytűzeten is volt a sima mezei PC-s klaviatúrákon nem szokott lenni.
én is az FN gomb hibás működésére vagy automatikus bekapcsolására gondoltam
amúgy szerintem csak külön kategória :-)
-
Kátai
senior tag
A win 10 posta csatolmányt vagy mellékletet nem jelenít meg?
-
nagyúr
-
Croft-21
őstag
Sziasztok
Ma szerettem volna win 7-ről frissíteni win 10-re, de megakadt a folyamat.
[kép]
Frissítések keresése: 0 %
Nem is értem, hogy miért akar frissítéseket keresni, amikor még nem is frissítettem win 10-re?
Igaz, hogy a windows update szerint kb 100 fontos frissítés van, ami 850 MB lenne, de ezeket azért nem telepítettem korábban, mert nem volt hely a C-n.
Most mindenképp szükséges előbb a win 7es frissítéseket felrakni ahhoz, hogy win 10-re tudjak frissíteni? -
saelin
veterán
Vagy telepítés alatt tiltsa le biosból az egyik adathordozót. Mert pl egy notit senki nem akar szétszedni egy win telepítés miatt. Már ha tud olyat a bios/UEFI (vagy mi a szösz)...
[ Szerkesztve ]
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
AtHoS
nagyúr
válasz eldarin #29830 üzenetére
Ilyen problémához elegendő az is, hogy valamikor "csak" be volt kötve, míg telepítetted a win7-et egy másik tárolóra. Ilyen problémák elkerülése miatt szokták ajánlani, hogy minden adathordozó legyen lehúzva win telepítésekor, kivéve azt amire telepíteni szeretnénk.
Sajnos, ha nem megfelelő sorrendben vannak az adattárak az alaplapi csatlakozókra kötve, akkor a boot-oláshoz szükséges adatok egy része átkerülhet olyan tárolóra, amire nem is akartunk OS-t telepíteni.
Valószínű, hogy nálad pont ilyen probléma van, ráadásul a mostani SSD-re történő telepítés mellett is ott maradt a HDD a telepítéskor, különben nem lenne ilyen problémád
[ Szerkesztve ]
-
Morgal
aktív tag
Sziasztok, épp gondolkozok a Windows 10-re való váltáson, utánna is néztem a különböző drivereknek, viszont a TP-Link 721N wifi adapteremhez nem létezik W10 driver, elképzelhető, hogy menne a W7/8 driverekkel is vagy ne is próbálkozzak?
-
baboss
őstag
A felügyeleti eszközöknél hol tudom megnézni, hogy mi ébreszti fel alvásból a gépet ? -
Anonymus23
veterán
Amit adtam linket, ott csak 3-4 kattintással megvan az egész. Nekem megért ennyit.
Azt én sem értem, hogy ami jó volt, azt miért kell elrontani, vagy visszafelé lépni, de hát amíg meg lehet oldani, addig túlzottan nem húzom fel magam rajta.;) - The Power of the Light Side
-
eldarin
tag
Sziasztok!
Most raktam fel egy új gépre egy windows 10-et és az a problémám, hogy bootolás közben előjön egy windows választási ablak, hogy windows 10-et vagy 7-et akarok elindítani, az ssd telepítés előtt lett formatálva semmi nincs rajta csak a 10 és még életében nem volt win 7 ezen az ssd-n. Valaki látott már ilyet? Ha a 7-et akarom elindítani akkor persze csak egy hibát dob és újra indul a gép a 10-el meg megy rendesen.
-
vlevi
nagyúr
válasz Anonymus23 #29814 üzenetére
Fa... televanmár a registry mókolással.
Rakom fel az ACDSee-t mingyá
De inkább az a kérdés, hogy mi történik ott Indiában, hogy egy normális appot nem bírnak írni a Microsoft fejlesztői Semmi bajom nem lenne az UWP appokkal, ha működnének, legalább úgy, mint ahogy az elmúlt százvalahány évben megszoktuk. Mert gondolom azért nyomják az UWP-t (leánykori nevén metrót), mert az milyensokkaljobbleszmárnekünk. Hát, biztos...[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
válasz AlyrArkhon #29802 üzenetére
Szia, lehet rajta dolgozni, amint bejött az asztal, az pedig hamar megvan, csak azt akartam mondani, hogy ezzel még nincs kész a win boot, mert utána még tölti be a többi (gondolom nem olyan fontos) dolgokat. Nem tudom, hogy mondtam-e, de ezek szűz gépek, minden program a hivatalos oldalakról van letöltve, semmi más nincs rajtuk, így én a vírus lehetőségét teljesen kizárnám.
De itt nem is az a zavaró, hanem hogy webszerverként használhatatlan a win10, annyira lassú, mondom, a win7-hez képest 5x lassabb! A debian legenerálja a php oldalt 0.2mp alatt, a win7 kb 1mp alatt, a win10 meg 4-5 mp alatt. Ugyan azt az oldalt, ugyan azokkal az adatokkal. Ez a nem mindegy.
Nem tudom mit variáltak a win10-ben, vagy hogy miért mondják azt, hogy ez az eddigi leggyorsabb windows. Lehet, hogy a lemezkezelés hátrányára gyorsítottak más dolgokat benne?
-
lufi7
aktív tag
válasz Anonymus23 #29811 üzenetére
10586.29 van nálam.
"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
A múltkor már volt pár kérdésem itt.Akkor azt írták,hogy a meglévő 8.1-ről frissítsem 10-re elsőre a gépem.Majd utána csinálhatok külső adathordóról szűz telepítést.Mert amúgy problémáim lesznek a kulcs elfogadásával.De azóta olvastam,hogy a Microsoft oldalon fent lévő iso file letöltése után már nincs ilyen hiba.
Akkor most,hogy is van?Köszönöm!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
radgyulaba
tag
Hy,nem használtam még Linuxt,a fiam probálkozott már régebben de nem jőtt be,de sikerült aktiválnom végre Pro helyet Enterprisere meglátom hogy fog mükődni ,ha nem fogom szeretni vissza állitom 7-re. Nem tudom jelenleg mi a külőmbség a Pro és a Enterprise kőzőtt.
Ford Mondeo 1995
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Nekem egy olyan problémám van, hogy nem tudok streamelni a hálózaton lévő egyéb eszközökre, mert nem lát a gép semmit a hálózaton.
Egy PS4-re szeretnék streamelni. Ehhez beállítottam a Media adatfolyam továbbítását a leírtak szerint, de sajnos a PS4 nem lát a hálózaton media servert és a media adatfolyam beállításaiban sem látszik a PS4 (ismeretlen eszköznek kellene látszani), de semmi más sem.
A legbosszantóbb, hogy egyszer már működött a dolog tökéletesen. Azóta annyi történt, hogy a notebook, amiről menne a stream LAN helyett Wifi-n csatlakozik a hálózatra. A PS4 eddig is Wifi-n volt és most is azon van (próbáltam a PS4-et LAN-on is, de nincs változás).
Van erre megoldás? Gondolom az kavart be, hogy ne LAN a csatlakozás, de nem találtam semmit arról, hogy Wifi-n nem működne a dolog.
Segítsetek kérlek, mert így egy nagyon hasznos funkciót nem tudok használni, amit már megszoktam.
Köszönöm
-
Anonymus23
veterán
Na jó egy kis mókolással, de könnyen visszahozható. Nekem jobban bejön a régi mint az új fajta.
;) - The Power of the Light Side
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Alvásba raktam a gépet,de 1-2 perc után újra indul, az eszközkezelőben kivan kapcsolva minden ami felébresztheti. Miért indul újra mégis ? Microsoft fiókkal vagyok bejelentkezve, esetleg ott lehet valami ? -
vlevi
nagyúr
válasz Anonymus23 #29811 üzenetére
"A képnézegetőnél én visszaállítottam a régi fajta"
Nincs régi képnézegető.
Én a Win7-ről 10-re frissítés után már rögtön a 10586-os buildet felhasználva telepítettem nulláról újra a gépet. -
Anonymus23
veterán
Szia,
Majdnem, 10586.17 a jelenlegi verzió. Akkor ok, én is valami ilyesmit sejtettem, csak egy ideje nem követem a topicot, mert nekem valahogy semmi bajom nincs a w10-el, minden megy ahogy kell.
Illetve egy bajom volt, de ezt betudtam a spec hardvernek, van egy eSata PCIe-es kártya benne, és w7-en ha bekapcsoltam a dokkolót, akkor azonnal felismerte a winyókat, de itt az eszközkezelőben először tiltani majd engedélyezni kellett, hogy hotplug módon felismerje. Bár az is furcsa, hogy ma reggel még frissítés előtt meg bekapcsoltam, de minden mókolás nélkül felismerte, biztos javítgatták ezt is közben.Akkor törlöm a sallangot, köszönöm a megerősítést
A képnézegetőnél én visszaállítottam a régi fajta windowsos képnézegetőre, ott meg mindig ott van a nyíl, annyi hogy minden képfájltípusra be kell regisztrálni alapértelmezettnek, de 99% úgyis JPG, az meg már megvan.
;) - The Power of the Light Side
-
csadi0011
őstag
A Onedrive képes a képernyőmentést egyből feltölteni, ahogy megnyomtam a printscreen gombot. Viszont csak egy 10 kb-os fekete képet tölt fel. Ez mitől lehet?
-
törölt tag
Végül ez oldotta meg. Annak ellenére, hogy elég tapasztalt vagyok már, miket szabad feltelepíteni, miket nem, legális szoftvereim vannak, nem mászok fel mindenféle oldalra, ahonnan megfertőződhet a gépem, rendszeresen ellenőrzöm malwarebytes-szal, defenderrel, a Windows 10-nek csak nem sikerült hibamentesen kibírnia 3 hetet. A következő ilyennél megy vissza megint az atomstabil 8.1.
Ha úgy vesszük, nekem ingyen volt a 10, de kb. annyit is ér jelenleg.(#29807) AtHoS:
Igen, amúgy próbáltam simán futtatva is, szintén eredménytelenül. Kösz még egyszer a sok utánajárást.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Anonymus23 #29806 üzenetére
Szerintem te most kaptad meg a 10240-es buildről a 10586-ra frissítést.
futtatásba (Win+R) írd be, hogy winver
Szerintem ott már a 10586.29-t fogod látni.
Ezután a C meghajtón jobbegér, tulajdonságok, lemezkarbantartó, rendszerfileok törlésébe lépj be, és ott tudod törölni a régi windowst, meg még jópár dolgot, ami sok-sok gigát foglal. -
AtHoS
nagyúr
válasz #56474624 #29788 üzenetére
Próbáltad script nélkül auto detektálós módon indítani a fix-et?
Innen leszedve [link] a hozzáírt infóban azt írják ennyire egyszerűen is lehet használni:
The simple explanation of using this tool is to first open a command prompt as administrator.
1: Type in "SFC /SCANNOW"
2: Download SFCFix from this page and run it. It may take up to 15 minutes.
Once the scan has completed a notepad file called SFCFix.txt will launch with the results. A text file will open showing you the results. In a perfect world, it will tell you what file was corrupted and that it was fixed. If you don't see the words FIXED/REPAIRED then it did not fix the problem.Gyorsan ránéztem hogy is megy ez és meglepődtem, mikor az sfc /scannow azt írta talált hibát, de azt javította is. A fix-nek viszont így nem maradt mit javítania
SFCFix version 2.4.5.0 by niemiro.
Start time: 2015-12-13 10:23:48.547
Microsoft Windows 8.1 - amd64
Not using a script file.
AutoAnalysis::
SUMMARY: No corruptions were detected.
AutoAnalysis:: directive completed successfully.
Successfully processed all directives.
SFCFix version 2.4.5.0 by niemiro has completed.
Currently storing 0 datablocks.
Finish time: 2015-12-13 10:24:22.348[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok.
Adott egy Win10 Pro, Win7-ről let frisítve, majd teljesen új telepítéssel felrakva (C format, új partíciók stb.).Ma szólt, hogy nem tudott egy frissítést megcsinálni, rányomtam, hogy akkor induljon most újra, erre fel mintha új telepítés lenne, csinált egy hosszú frissítést. Minden program megmaradt, azt viszont látom, hogy bizonyos ikonok másképpen néznek ki, illetve eltávolított néhány programot (kompatibilitási gondra hivatkozva (pl 8gaget, CPUz). Ez nem is akkora gond, viszont, hirtelen +20 GB adat lett az SSD-n.
Az én gépemen Szeptembertől van W10, de pár hete ismerősök gépét (W8.1) asztali és laptop telepítettem újra, és akkor már én is láttam, hogy bizonyos ikonok másképp néznek ki a w10-ben, mint az enyémben.
Mintha ezt a frissítést most kaptam volna meg, Olyan mintha a win10-et frissítette volna win10-re.
Mondjuk ezzel nincs gond, sokkal inkább a plusz adat.Lett egy ilyen mappa is "Windows.old", a kérdésem az, hogy ez törölhető?
Előre is kösz az infót.;) - The Power of the Light Side
-
sagit
veterán
Sziasztok
Hozzám került egy dobozos de német Win7 Home Premium.
Ezzel milyen win10-et tudok beregisztrálni? És honnan töltsem le a képfájlt? Nem akarok előbb win7-et telepíteni és utána win10-et, clean install híve vagyok. Előre is köszi a válaszokatLG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Honkydoo
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #29778 üzenetére
Igen. Egyikben se működik. Sajna a BIOS-ban nincs XHCI support funkció.
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
vlevi
nagyúr
Nem bírom kideríteni, hogy a képnézegető miből dönti el, hogy egy kép megnyitásakor kiteszi-e a jobbrabalra nyilakat a következő kép megtekintésére, és mikor nem?
Ha ezt a képet nyitom meg, akkor nincs jobbra-balra nyíl, de, ha a közvetlenül mellette lévőt, akkor pedig van.
-
AlyrArkhon
senior tag
az asztal ugyan bejön hamar, de utána még percekig tölt, pedig SSD van a gépekben.
Ott valami beállítási generálszósz van, egy tisztességes win10-en bekapcsológomb után 10-30 másodperccel dolgozni kéne tudni, én vélhetően jóval gyengébb konfigon kézi bejelentkezéssel is 30 másodpercen belül netezek. (Jó, igaz, szerverjellegű dolgok nem futnak, iis és társai. De sokéves proci, és csak 4gb ram és gyengusz 120-as ssd...)
Szóval a fetch, prefecht, indexelés és társai, netán eltolás és ilyesmik lehetnek a hunyók, ha nem valami fertőzés...Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
vlevi
nagyúr
Értesítési központon is lenne mit reszelni.
Ha a jobbalsó sarokban megjelenik egy értesítés, és azt az értesítést "leixelem", attól még az értesítő központ azt mutatja, hogy van új értesítés. De nincs, mert amikor rábökök a fehéren világító ikonra, akkor az rögtön átvált normál állapotra, és csak azt az egy, már elolvasott értesítést mutatja. Amit még egyszer törölni kell onnan, hogy eltűnjön. Tudom, nem halok bele, hogy mégegyetkettőt kell kattintani, de akkoris következetlen, mert ha egy megjelenő popupot törlök, akkor tűnjék el véglegesen. Ezenfelül jó lenne, ha az értesítő központ kezelésénél nem kellene a képernő aljától (a jobbalsó ikon) a képernő tetejéig (értesítések törlése) egerészni.Vistaboy:"Bezzeg ez a posta egy halom szemét, ha nem Outlook vagy Gmail fiókot akarok beállítani"
Nehogyazthidd. Tegnap, többhavi bélatesztelés után egy gyenge pillanatomban átálltam 7-ről 10-re. Megint adtam egy méglegutolsóbb esélyt a posta appnak, de megint leszerepelt.
Egyfelől nekem nincs outlook fiókom. Illetve van, mert az MS generált egyet, de soha a környékén nem jártam. A Windows Live ID-be is a gamilos emilcímem van beregelve. De a posta appból nem tudom kiirtani az outlukat. Emiatt viszont, mivel ott ficereg, minden levélküldésnél (pl. böngészőben mailto: linkre kattintva) megkérdezi, melyikkel akarom küldeni, vajon-e a működésképtelen outlukkal-é? Gmail szinkron is több sebből vérzik, mert az oda-vissza szinkron között néha órák is eltelnek. Hiába törlök ki a posta appban egy levelet, attól még a gmail.com címen a webes felület mutatja, mint olvasatlan új levél. Élőcsempéje is üzemképtelen. Én már lemondtam róla, előtvettem a jól bevált powershell scriptet, és uninstalltam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest