-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Csak hogy érzékeltessem mekkora nagy ugrás a WDDM 2.0 és dx12 követelmény:
Win10 eszi a dx9-es kártyákat is akár SM2.0-val vista driverrel probléma nélkül. Persze ez nyilván nem egy gyakori dolog de poénnak jó.
Jó jó kissé barkács ugyan de szomorú lesz ha ezt nem láthatom viszont Win11-nél. Elég sokat barkácsolok.[ Szerkesztve ]
-
-
isti732712
aktív tag
[link] Meglepő hardveres követelményt támaszt a Windows 11 a laptopok elé
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
válasz mefistofeles #195 üzenetére
Felejtsétek el a Rufus-t..!
-
-
-
Visormail
addikt
DirectStorage requires an NVMe SSD to store and run games that use the "Standard NVM Express Controller" driver and a DirectX12 GPU with Shader Model 6.0 support.
Akkor hiába van pci-e ssd-m, ez a funkció nem fog menni, mert az RX580 shader model 5.1-es (GPU-Z szerint)?
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
válasz mefistofeles #189 üzenetére
Iso filet felcsatolni és A könyvtárból B könyvtárba filet másolni még a Linux is tud. [link]
Itt a win11 iso ban még csak 4GB-nál nagyobb file sincs.. -
-
HARDVERAPRÓD
válasz mefistofeles #186 üzenetére
Rufussal lehet linux disztrit is kiírni.
-
gyulank
addikt
Az a célom, hogy bekapcsolt secure boottal is bootoljon ez a pendrive ezzel a képfájllal. A következő célom, hogy a Windows, amiről most írok, mert mikor kikapcsolom a secure bootot, akkor elindul, elinduljon úgy is. Plusz talán, ha a telepítő elindul, akkor tudja javítani azt ami miatt nem indul a telepített.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Nem akarok bele böfögni a nagyok dolgába de nem igazán értem a dolgot.
-Mi volt eddig a gépeden? Win vagy linux?
....ha rufussal írtad akkor elvileg win.
-Honnan szedted a telepítő iso-t?
-Ha win volt fent akkor miért kell újra telepíteni, miért nem jó frissíteni?
-Ha win volt fent akkor miért nem a MCT-vel írtad?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Én a 51fc1dab19152ba51fc520dd8ec0c846 md5 ellenörző-összegű iso filet próbáltam ki. Rámásoltam a tartalmát egy fat32 pendrivera és simán bootolt bekapcsolt secure boot mellett uefi módban, eljutok a home/pro/stb kiválasztó képernyőig.
Nem követtem a témát hogy mi a célod? ... esetleg leírhatnád újra..
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz JamesHun #183 üzenetére
Senki sem fog akinek van egy csöpp esze. Az alap tézis az volt, hogy az intel i procik 8-ik generációjától fut majd a Windows 11 tehát a 7-ik generáción nem ami kb. 4 éve jelent meg gondolom ezt te is érzed, hogy abszurd. Nekem egy 7 éve megjelent procim van ami bőven jó még most is - i5 4690 - és még én sem tervezem egy 7-ik generációs 4 éves procival pedig gondolom még úgy sem tervezi senki, a tiéd sem rossz főleg annyi RAM-mal és SSD-vel. Böngészésre és casual gaming-re jó.
-
Cs1csó
titán
válasz JamesHun #178 üzenetére
Ha nagyon kíváncsi vagy akkor ahogy írták egy Windows 10-es telepítős pendrive-ot a fájkezelőben megnyitod majd ha jól tudom egy WIndows 11 telepítő ESD fájljaival kicseréled és arról boot-olod (keress utána volt erre kipróbált megoldás) ha települ akkor fut. Az más kérdés, hogy health check mit mutat.
-
JamesHun
addikt
ha a pc health check el sem indul akkor totál esélytelen lenne a gépem?
SeriesX: JamesSHun
-
King Unique
titán
És?
Arra ment a válasz, hogyan lehet a microsoftos forrású (nem tákolt) W10 és W11 ISO-kat pendrive-ra másolni/írni és USB-s telepítési adathordozót létrehozni, ami normál esetben nyilván működik is (ki lett próbálva) és eleve UEFI + Secure Boot kompatibilis. Ha esetedben nem, az már egyéni probléma, ennyi...[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz King Unique #173 üzenetére
King Unique Köszi!!
-
King Unique
titán
válasz isti732712 #169 üzenetére
UEFI-nél .
-
Geth
veterán
Csak egy kérdés: az .iso-ban az efi\boot mappában van bootx64.efi file?
#169 isti732712
Welcome to uefi world
A biossal ellentétben az (u)efi filerendszer alapon bootol. Minden bootolható, ha a filerendszert tudja olvasni az efi (fat32-t 100%, ntfs és egyéb ha a firmware gyártó hajlandó), illetve ha "jó" útvonalon talál egy megfelelő .efi binárist. Nincs más teendő, nincs olyan, hogy "bootolható", minden az, ami megfelel a követelményeknek.
A fat32-höz hasonlóan útvonalból az EFI/boot/bootx64.efi 100% hogy működik, az a fallback.[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz King Unique #167 üzenetére
De ezerszer mondtam már hogy eddig is FAT32 volt és nem bootolt, azért akartam nem rufussal megcsinálni ugyanazt, hogy bebootoljon.
-
isti732712
aktív tag
válasz King Unique #167 üzenetére
Vagy másik lehetőség felcsatolni a fájlkezelőben a W11 ISO-t, majd a tartalmát a fájlkezelőben 1:1-ben a FAT32-re / NTFS-re (ha támogatja az UEFI firmware) formázott pendrive-ra másolni és ennyi, lehet utána bootolni erről UEFI módban, bekapcsolt Secure Boot mellett.
Ezt nem is tudtam,hogy így is lehet.
De akkor minek a bootolható pendrive készítés? ISO mount átmásolom pendrive-ra és UEFI-be bebootol?[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Én még ott tartok, hogy mindenféle beállítás kell a partícióra, meg úgy másolni, hogy a boot szektor ugyanott legyen. Most ezt csinálom FAT32-vel. Bár akkor simán átmásolni csak át tudta a rufus is, akkor ebből kiindulva így se lesz jó.
-
King Unique
titán
Ha W10 ISO-t akarsz pendrive-ra írni, akkor adott az MCT és a 21H1 verzió használata ami Secure Boot kompatibilis, nem Insider Preview verziókkal kellene vesződni, hacsak esetleg nem célirányosan az utóbbi használata a cél.
Ha az előzetes W11 ISO-t (21996.1) akarod pendrive-ra írni, akkor továbbra is adott a Rufus, annál a GPT-UEFI séma használata UEFI-s telepítéshez és bootoláshoz, ahol a program a 21996.1 ISO esetén (< 4 GBinstall.wim
) FAT32-re formázza a pendrive-ot és nem UEFI-NTFS beállítást használ, tehát a Secure Boot kompatibilitás is oké lesz. Vagy másik lehetőség felcsatolni a fájlkezelőben a W11 ISO-t, majd a tartalmát a fájlkezelőben 1:1-ben a FAT32-re / NTFS-re (ha támogatja az UEFI firmware) formázott pendrive-ra másolni és ennyi, lehet utána bootolni erről UEFI módban, bekapcsolt Secure Boot mellett."Én még ott tartok, hogy mindenféle beállítás kell a partícióra, meg úgy másolni, hogy a boot szektor ugyanott legyen"
Nem, nem kell, legalábbis UEFI bootoláshoz és telepítéshez eleve nem, max. Legacy/CSM esetén kellhet aktív partíció vagy boot code (
bootsect /nt60 P: /mbr
) a pendrive-ra, ennyi.(#166) Doky586:
Tudtommal 1 microsoftos verzió van/volt abból, a W7 és W10 alapút, azok telepítésvezérlőjét használót egy fórumtag készítette itt utólag azoknak, akiknél az eredeti elhasalt a követelmények hiánya miatt, lásd a már linkelt esetet a másik topikból. Az eredeti W11 és a módosított W10 alapú W11 dev ISO UEFI és Secure Boot kompatibilis, azokat próbáltam, a W7-essel viszont nem vesződtem, de az utóbbinál sanszos lehet a Secure Boot inkompatibilitás.[ Szerkesztve ]
-
Így csináld a boot pendriveot: [link], ott a teszt is hogy tudja-e az alaplapod.
Legacy bootnál egyébként ha nem bootol valami akkor az a szokásos hibaüzenet hogy kiírja fekete képernyőn fehér karakterekkel hogy: "reboot and select proper boot device ... press a key", de UEFI boot hibánál nincs ilyen, ott csak visszadob az uefi képernyőjére, nem minden gyártó írja ki hogy pl a secureboot miatt bukott el a boot.
Ui: ez a mostanában torrentről letölthető win11-nek is két verziója volt emlékeim szerint, az egyik a win7 betöltőjét használta. Na AZ biztos nem secureboot kompatibilis iso...
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz King Unique #163 üzenetére
De én az iso-t akarom pendrive-ra írni úgy, hogy bebútollyon.
-
King Unique
titán
A 19631, 20150 stb. W10 Insider Preview buildek, amik tesztelésre valók, de normál esetben azoknak is bootolnia kellene bekapcsolt Secure Boot mellett, meg ha microsoftos forrásból letöltött ISO-k és nem másik fél által tákoltak.
Nem is a már letöltött ISO-t kell az MCT-vel betallózni, hanem eleve letölti az aktuális stabil Windows 10-verziót (21H1, 19043.928), + letölti és egyből pendrive-ra is írja, stb. -
Geth
veterán
Ja, az image "előkészítő" amit írtam, az is ps1 Ha jön ki új update és szükségem van új telepítőre csak lefuttatom, és pár perc múlva friss ropogós .wim a vége.
Nyilván akkor hasznos, ha többet kell egymás után telepíteni, de igazából az se rossz, ha csak 1-et, de az is rögtön olyan, hogy nem tölt semmit (hiszen friss) és le van pucolva.[ Szerkesztve ]
-
Hege1234
addikt
a "klasszikus" vezérlőpult megmaradt a 11-ben is?
[kép] -
gyulank
addikt
válasz King Unique #149 üzenetére
Au MCT nem jó, nekem kész ISO-m van.
-
-
gyulank
addikt
válasz King Unique #149 üzenetére
Hát az ez, az. Amit még nem tudok. Mert most az van ami a leírásban, ezt kiírja az asztalon, de ez frissítések eredménye. Úgy néz ki, hogy a 20150. A többi az 18363;19631.
[ Szerkesztve ]
-
takessz
senior tag
válasz GreenGoblin #112 üzenetére
Szia kb ősszel jelenik meg valamikor!!
Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium iOS 18.2 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
koby11h
őstag
válasz isti732712 #144 üzenetére
Ebben azért van jó hír!
Pl. Cortana, OneNote, Paint 3D, 3D Viewer...Nem lehetne a többit is letölthetővé tenni? A telepítő után feldobná a Store-t, alapértelmezetten bepipálva ami most van, meg egy "Egyiket sem" gomb. Pl. Térkép, Fénykép és Video szerkesztőt, XBox programok, Csatolt telefon, Segítség kérés... nem kellene utólag eltávolítani minden vacakot.
Na ennek tudnék még örülni![ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
King Unique
titán
How to Find Windows Version, Edition and Build from ISO, DVD or USB
A Windows 10 ISO verziója és forrása már volt előzőleg kérdés és még nem derült ki meg hogy pontosan mi az "ez" (W11 dev ISO?) és a "többi", de ha a "többi" esetleg valamilyen tákolt változat, akkor annyira nem meglepő a bootolási probléma.
-
gyulank
addikt
válasz King Unique #142 üzenetére
Meg lehet tudni valamelyik fájlból, hogy melyik Windows telepítő van a pendrive-on? Mert a többivel gondok voltak ez a verzió jónak bizonyult, de akkor megcsinálnám azzal amit írtál. Meg hátha helyre tudná hozni a bootot, ha elindulna!
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz King Unique #142 üzenetére
Újrageneráltam kulcsokat. Most bejön a grub, és elindul a Linux, és a Linux telepítő, de nem indul a Windows, és a Windows telepítő.
-
isti732712
aktív tag
Ezek a funkciók búcsúznak a Windows 11-gyel
-
King Unique
titán
De, ennyi! Az viszont, hogy te nem vagy képes értelmezni a leírtakat és megfelelően beállítani UEFI-ben a Secure Boot-ot, az már egyéni probléma
Igen, az különösen vicces, ahogyan utólag összevissza kevered - lásd pl. FAT32 és NTFS téma is - és próbálod félremagyarázni a dolgokat úgy, hogy eleve tévedésben vagy. Az általam leírtak pont kapcsolódtak ahhoz a témához, ahogyan a Rufus UEFI-NTFS beállítása is lehetséges Secure Boot inkompatibilitás okként. Arról viszont nem tehetek, hogy nem voltál képes már az elején kellően világosan és informatívan fogalmazni, hanem jellemzően csak utólag derültek ki az újabb és újabb részletek, meg hogy egy pendrive-ról futtatott Windows-telepítő alapvető bootolási és fájlrendszer beállításaival nem vagy tisztában.
Egyébként meg akár most is adott a lehetőség kipróbálni élesben, lásd W11 előzetes ISO letölt, aztán vagy W10 alól közvetlen in-place upgrade, vagy clean install pendrive-ról és akkor kiderül, hogy tényegesen működik-e, nem feltétlen csak annak a 2 programnak az értékelésére lehet, kell hagyatkozni, ennyi.[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
-
pzstm
titán
válasz Nagymelák #133 üzenetére
Felmegy varhatoan, de mar nem supportslt, nem erre lesz optimalizalva. Energigazdalkodas, tobbszalas mukodes stb tekinteteben
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
gyulank
addikt
válasz King Unique #132 üzenetére
Nem ennyi. Akkor minek van a leírásban, hogy kell? Engem azóta sem érdekel, hogy te a saját hozzászólásaidat, amik nem kapcsolódnak a témához, magyarázod, hogy mit jelentenek. Én sose mondtam, hogy NTFS, te mondtad, hogy azért nem indul, mert NTFS. Most, hogy ebből kihozod, hogy te arról beszéltél, hogy nem csak FAT32-vel működhet, az már alapból vicces, hisz konkrétan körberöhögtél, hogy hát nem csoda, hogy NTFS-el nem működik. De most is leírtad, hogy FAT32-vel igen, pedig nem. Aztán a végén meg közlöd, hogy mindegy, hogy FAT32, és nem működik, mert az, ami eddig is hülyeséget írt, az most jónak találta. Biztos az én esetem különleges, és csak nekem nem kell Secure Boot, mert kivételeznek velem.
-
DellFan
csendes tag
Elméletileg frissült a PC Health Check (2.3 a friss verzió) és most már konkrét hibaüzeneteket is képes megjelölni, ha hiányol valamit a Win 11 követelményei közül.
Ezek a következők:
- A TPM 2.0 a Windows 11 futtatásának követelménye. Javasoljuk, hogy ellenőrizze, hogy a TPM 2.0 engedélyezve van-e.
- A rendszerlemeznek legalább 64 GB-nak kell lennie. Bár ez a számítógép nem felel meg a Windows 11 futtatásához szükséges rendszerkövetelményeknek, továbbra is megkapja a Windows 10 frissítéseket.
- Ez a processzor nem támogatott.
- A számítógépnek támogatnia kell a Secure Boot biztonságos indítást.
[link]
A frissítés után én nem vettem észre változást, még mindig csak a szűkszavú "Ez a számítógép nem alkalmas a Windows 11 futtatására" üzenetet képes generálni. Gyanítom, hogy a részletesebb leírás csak az angol nyelvterületen élők számára érhető el egyelőre, majd később magyarítják (csak tipp). -
King Unique
titán
Akkor olvasd el szépen még egyszer, mert az lett leírva a Rufus UEFI-NTFS megoldása az ami Secure Boot inkompatibilis, + linkelve lett az is, hogy ha támogatja az UEFI firmware az NTFS-t, akkor olyan fájlrendszerű pendrive-ről is lehet bootolni a Windows telepítőjét UEFI módban, meg értelemszerűen bekapcsolt Secure Boot mellett is, nem kizárólag csak a standard FAT16/32 fájlrendszerrel.
Ha nem tudod annál az alaplapnál megfelelően beállítani a Secure Boot-ot, a kulcsokat, akkor nem használod, marad kikapcsolva, úgy is oké esetedben a kompatibilitás a korábbi hsz alapján, ennyi.[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz King Unique #126 üzenetére
Semmi sem NTFS csak te mondod, hogy azért nem bootol, mert de. Először leírtad azt a p-betűs generálást, leírtam már vagy ötször, hogy az megvolt. Már akkor megcsináltam...
[ Szerkesztve ]
-
Dalares
tag
Fórumozóként a Windows 11-ről úgy beszélgetünk, találgatunk, mint egy vak ember, aki egy elsötétített szobában keres egy fekete macskát, ami nincs is ott.
Ne gondoljátok, hogy szerencse nincs, mert ti nem találtátok.
-
sz.j
nagyúr
Nálam (MSI H97 Gaming 3 lapnál) ezeket a hiányosságokat jelzi ellenőrzésnél ...
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
King Unique
titán
Mi dehogy nem és éppen mi NTFS most nem teljesen világos, meg amikor az előbb még FAT32 volt írva a pendrive-ra, de mindegy. Egyébként le lett már írva eddig is, milyen okai lehetnek a bootolási problémának, Secure Boot esetében mit kellene csinálni ha a bekapcsolt állapot a cél, stb.
-
GreenGoblin
őstag
-
gyulank
addikt
válasz King Unique #122 üzenetére
Dehogy nem. Azt magyaráztad meg, hogy azért nem bootol, mert NTFS.
-
King Unique
titán
válasz GreenGoblin #120 üzenetére
Lásd nemrég egy másik válaszban leírtakat.
-
King Unique
titán
Ha figyelmesen olvastál, akkor az lett leírva, hogy mikor lehet FAT32 fájlrendszer a pendrive-on a Rufus használatánál, nem az hogy esetedben nem olyan. Az már csak érdekesség, hogy vajon milyen ISO volt használva, ha ESD akkor miért nem MCT-vel lett kreálva a telepítési adathordozó, ha standard ISO, akkor mégis miféle hogy kisebb benne az install.wim fájl, stb.
-
gyulank
addikt
válasz King Unique #119 üzenetére
Vagyis azt mondod ismét, hogy nem FAT32 csak úgy írom? Akkor magyarázd el, hogy ha NTFS, akkor miért írja ki azt, hogy FAT32, ha rámegyek az intézőben?
-
King Unique
titán
Hát én csak próbálom pontosítani, kibogozni a leírtakat, ha már neked nem sikerült.
Le lett írva világosan, hogy mi van, sőt más is kifejtette neked, azaz szükség esetén UEFI-ben a Secure Boot Key Management beállításait kellene megnézni, alapértelmezett kulcsokat generálni stb. majd utána újrapróbálni a bootolást.
Akkor lesz FAT32 fájlrendszerű a pendrive a Rufus GPT-UEFI séma használatánál, ha az eleve kisebb méretű MCT-s ESD ISO lett letöltve, vagy olyan standard ISO, aminél azinstall.wim
fájl mérete kisebb 4 GB-nál. Bár az utóbbi érdekes lenne, mivel a 64 bites W10 ISO-knál már aszem talán 1809-es (V2) / 1903 verzió óta 4+ GB-os azinstall.wim
fájl, amit a Rufus értelemszerűen csak UEFI-NTFS beállítással tud kiírni, ami ugye Secure Boot inkompatibilis.[ Szerkesztve ]
-
Corleone33
senior tag
i5 600-as procival van egyáltalán értelme Win 11-el próbálkozni?
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
gyulank
addikt
válasz King Unique #113 üzenetére
Hihetetlen vagy. És akkor a nem UEFI módban elinduló, és UEFI módban nem elinduló Linux telepítővel, meg a minden mással mi van? És FAT32 a Win telepítő.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz GreenGoblin #112 üzenetére
október vége, igen
-
King Unique
titán
Hát bocsi, de ezt a zagyvaságot nem is nagyon lehet, nem a Caps Lock-ot kell itt nyomogatni és leírni újra ugyanazt litániázva, hanem kellően világosan és informatívan kellene fogalmazni lehetőleg már az elején, vagy ha nem megy, akkor screenhotot mellékelni, ennyi. Meg ugye esetedben nem újdonság ez, korábban más témáknál, más topikokban is már eljátszottad, hogy több (sok...) kört kellett futni mire kiderült hogy egyáltalán miről van szó, szóval ha valakinek, akkor nekem ne add már elő, hogy te leírtál mindent világosan, mert nyilván nem, lásd pl. az alábbiakat is.
"ha bekapcsolom, a secure bootot, akkor nem indul az UEFI-s telepítő UEFI-s módban?"
"rufussal UEFI módú telepítő Secure Boottal, nem indul UEFI módban"Ja hogy mint utólag kiderült erről van szó, de persze ha kérdés a kiírás módja, akkor szerinted az nem lényeges és jön a telepítés, aminek semmi köze az előbbihez... A Rufus esetében ha az UEFI-NTFS módszer lett használva 4+ GB-os i
nstall.wim
ISO-nál, akkor nem újdonság hogy az nem bootol bekapcsolt Secure Boot mellett és ki kell kapcsolni, le van írva at előbb linkelt hivatalos dokumentációban is, + maga a program is írja világosan a kiírási művelet végeztével..."hogy rufussal UEFI módban csináltam, és azért csak abba lehet telepíteni"
Nincsen ebben semmi meglepő, a Rufus-féle GPT-UEFI telepítő értelemszerűen csak UEFI módban használható, legacy módban nem, mivel oda MBR-BIOS séma kellene. Ha GPT-UEFI módban FAT32-re formázta a pendrive-ot, akkor működik bekapcsolt Secure Boot mellett is, ha UEFI-NTFS módszerrel, akkor nem, lásd az előbb leírtakat.
"mondd már el, hogy hogy a francba kéne telepítenem bekapcsolt secure boottal UEFI módba telepítenem a rendszereket"
Hát W10-et, W11-et pendrive-ról értelemszerűen úgy, hogy nem a Rufus UEFI-NTFS megoldással - aminél ki kell kapcsolni a Secure Boot-ot - , meg a W10-nél pl. MCT-vel kreálva vagy
install.swm
fájlokra darabolás után fájlmásolással FAT32 alapon, megoldható az utóbbi Linuxon is, ha támogatja az UEFI firmware az NTFS-t akkor darabolni sem kell, stb., ezek sem újdonság."Ahol már előtte írtam, hogy a listában nem indul a Windows boot manager sem"
Ahol már előtte világosan le lett írva, hogy a Secure Boot utólagos bekapcsolása egyes hardverkonfigurációknál okozhat anomáliát, bootolási problémát - ezért is célszerűbb lehetőség szerint már eleve bekapcsolt Secure Boot mellett telepíteni UEFI módban - , machinálni kell utólag a kulcsokkal, stb. Vagy nem okoz gondot és utána is bootol az OS, lásd más esetét, nála működik.
Egyébként meg nemrég pont azt írtad, hogy oké minden feltétlen a Microsoftos tool szerint, meg kikpacsolt Secure Boot mellett is, vagyis akkor nem világos miért téma a bekapcsolása, meg pláne ha ennyire nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
Mikor lesz hivatalosan elérhető? Illetve ingyenesen lehet frissíteni majd?
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
Geth
veterán
Várj egy pöppet. Rufus-sal simán lehet olyan pendrive-ot produkálni, ami NEM bootol be Secure Boot-tal, mert az NTFS driver amit betölt a FAT32 partícióról, nincs aláírva.
Egyébként erre a rufusék is felhívják a figyelmet.Ha marad a Rufus és a pendrive, akkor telepíts kikapcsolt Secure Boot mellett, majd a telepítés végén bármikor bekapcsolhatod.
-
Geth
veterán
Secure Boot lehet aktiválva úgy is hogy üres a kulcs adatbázisa
Nem ismerem a konkrét lapot/firmware-t, nem tudom hogy van-e rá külön opció, vagy kell-e.
A tünetek miatt írtam, mert pont így viselkedne pl. az enyém is, ha törölném az adatbázisát, de bekapcsolva hagynám magát a Secure Boot-ot.A legacy telepítő nem csoda hogy elindul, mert BIOS módban nincs Secure Boot, az egy UEFI only feature. Mondjuk én a CSM modult kikapcsoltam, tehát csak UEFI módban tud bootolni a gép. Esetleg még ezt is meg lehet próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz MasterDeeJay #105 üzenetére
Semmi durva nincs benne, csak amire használva van és a gép nem passzol teljesen.
A különcködés már csak ilyen
Marad a win10, veszel tpm modult, vagy lehet hogy fel lehet majd hekkölni mégis valahogy (ez a legjobb, utána bármi borul, soha nem fogod tudni hogy nem a tákolás miatt történt-e).[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
modflow
veterán
válasz MasterDeeJay #81 üzenetére
Értem, köszi. De akkor a Win11-nek -minek ez?
-
gyulank
addikt
válasz King Unique #97 üzenetére
De te direkt nem érted amit mondok, és te mondod, hogy értő olvasás, mikor folyamatosan ismételgetem amit írok, mert hiába írom. És magyarul írom, és ugyanazt írom, de mintha a falnak beszélnék. Mert te feltételezed, hogy biztos nem úgy van ahogy írom, vagy nem tudom, hogy máskülönben miért írom hiába. De most tényleg, szerinted normális válasz az, hogy "A boot listában meg maga a meghajtó szokott szerepelni, a telepítéshez használt pendrive sima (legacy) és UEFI előtaggal, az UEFI módban telepített W10-nél a Windows Boot Manager opció, ahol evidens melyiket kell választani egyik/másik indításához, stb." arra, hogy "Mint mondtam, eddig az UEFI-s indult. Akkor miért kérdés, hogy hogy volt telepítve? A Linuxnál se kérdéses, mert azt indítottam manuálisan mindig, a Windows meg mint írtam, kiírja, ha nem az UEFI-s módban indítom, hogy csak UEFI módban indítható. DE MINT ÍRTAM, ÚGY NEM INDÍTHATÓ, HA BEKAPCSOLOM A SECURE BOOTOT, MERT AKKOR CSAK FRISSÜL AZ F11-ES BOOTKÉPERNYŐ. AHOGY AKKOR IS, HA KIVÁLASZTOM A WINDOWS BOOT MANAGERT. EGYEDÜL AZ A PENDRIVE INDUL, HA BEKAPCSOLOM A SECURE BOOTOT, AMI ELŐTT NINCS AZ UEFI. És leírtam, hogy mit írt ki a linux is, mikor bekapcsoltam. Meg azt is, hogy a Windows partíció nincs a boot listában." Ahol már előtte írtam, hogy a listában nem indul a Windows boot manager sem, de az teljesen más kérdés, mert ebben az esetben te megmagyaráztad, hogy azért kell a windows boot managert választanom ÉRTELEMSZERŰEN, mert az a windows partíció, pedig nem azt írtam le problémának, hogy nem tudom, hogy mi micsoda. És a WBM is azon a lemezen van amin a linux. De lényegtelen. A leírásombanm benne volt másodjára, hogy felfogd, hogy tudom, hogy az egyik előtt ott van, hogy UEFI, másik előtt meg nincs, és hiába írtam le, hogy eddig az UEFI-ssel telepítettem amik voltak, most meg az UEFI-s nem indul, mert te megmondtad nekem, hogy de elindul, csak olyan hülye vagyok, hogy nem tudom, melyik partíciót kell kiválasztani az oprendszer indításához, meg nem tudom, hogy milyen módban csináltam a telepítőt. Konkrétan leírtam, hogy a Win telepítő, ha a simát bootolom be, kiírja, hogy abban nem lehet, és lényegtelen, hogy nem írtam hozzá, hogy konkrétan azt írta ki, hogy rufussal UEFI módban csináltam, és azért csak abba lehet telepíteni, mert elejétől kezdve megmondtam, és azóta ismételgetem, hogy az UEFI-s nem indul, ha be van kapcsolva a secure boot, ahogy nem indul a grub, meg nem indul a windows boot manager se. Jó a grub elindul de nem jön ki menü. És akkor most, hogy huszadjára elismételtem, mondd már el, hogy hogy a francba kéne telepítenem bekapcsolt secure boottal UEFI módba telepítenem a rendszereket, amiket szerinted evidensen kellett volna eddig is tennem, ha most írom huszoneggyedjére, hogy ha bekapcsolom, a secure bootot, akkor nem indul az UEFI-s telepítő UEFI-s módban? És ismétlem ezt is, A rufussal UEFI módú telepítő Secure Boottal, nem indul UEFI módban. Meg a linux telepítő se, meg semmi se. Csak sima módban indulnak. És pl. a windows telepítő sima módban írta ki, hogy UEFI-ben települ csak. De nem azért nem az UEFI módban indítottam, mert nem tudtam kiválasztani, hisz százszor leírtam, hogy eddig mindig azt választottam, hanem azért, mert nem indul UEFI módban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Trollok komolyan
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ismét a vércukorszint mérés a téma
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN licenckulcsok - kedvezményes ajánlatok (frissítve: 2024. 01. 17.)
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
- Office 2024 Professional Plus, Office Pro Plus 2024 online 32/64 bit - MEGA akció!
- Bitdefender Internet Security 1 Year Plan for 1 Device
- Eladó bontatlan Fallout S.P.E.C.I.A.L. Anthology PC
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest