Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz t72killer #100 üzenetére
És ezeken a réseken mentek is haza ismeretlen adatok a korábban linkelt dokumentum alapján. Szerintem ez önmagában elég bizonyíték. De részleteket gondolom a további biztonsági okok miatt egy cég vagy állam sem fog nyilvánosságra hozni. Ez a doksi sem volt alapból publikus ugyebár.
-
PROHARDVER!
Ez nem a politikai topik. Legyen szíves mindenki tartsa be a szabályokat. A személyeskedés meg főleg nem jó.
-
kenwood
veterán
válasz t72killer #100 üzenetére
En itt most a switchekre,routerekre gondoltam. Optikai jelatvitelben is nagyon eros a Huawei, csak ugye abba nem nagyon lehet backdoort rakni.
Ezt nem csak a kulonbozo hatosagok vizsgaltak nagyon durvan, de azok az ISP-k is, akik ugye bepakoltak a kritikus infrastrukturaba. Nekik eleve nagy a felelosseguk, hiszen minden kommunikacio rajtuk keresztul megy at. Ott azert a tudas is megvan, hogy lebuktassak a rossz utra tevedoket.. En nem nagyon olvastam ilyen cikket. Meg az olyan,amugy tok "atlagos" dolgok is ritkak naluk, mint pl ez : [link]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
t72killer
titán
Én úgy emlékszem, hogy notórius "résnemjavítás" volt a gond a hüvejjel, ami ugye effektíve hozzáférést biztosít. De majd kijavít vki aki jobban képben van, tudtommal volt ennek az egésznek technikai alapja is.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
RM007
addikt
Rájöttem én mitől félsz annyira. A kötelező kínai nyelvoktatás bevezetésétől még az orosz mellett. Írásbelin se mennénk át.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
RM007
addikt
[link] Vagyis, te meg a másik szekeret tolod. A világon mindenki kémkedik a másik felé, ez teljesen természetes.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
kenwood
veterán
Alapvetoen itt a Qualcomm es Intel liszenszekrol van szo, nem arrol, hogy szegeny ruszkiknak nem maradt mas valasztasuk,mint lerohanni egy szuveren orszagot. Legyszives te is,meg az osszes ruszki kem, menjetek mashova osztani az iget.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
doooo
veterán
Az ezzel a probléma, hogy megint Kína van mindenki más ellen. És ez már mindennél világosabb, hogy ebben a helyzetben Kína csak veszíteni tud. Nem életképes a gazdasági terjeszkedéshez használt módszere. Csak addig működik, amíg mindenki más észbe nem kap. Ez pedig most történik épp, minden iparágban.
-
Watchdog
aktív tag
-
Pikari
addikt
Olvass a saját soraid között. Azt mondod, hogy ezek az európai technológiával épült gyárak még egy csavart se tudtak rendesen legyártani, a legyártott eszközök eladhatatlanok, miközben állítólag ezek képviselik az európai hadiipar abszolút csúcsát. Amennyiben elfogadjuk igaznak azt, amit írtál, akkor a kína fele nyitás helyes, szükséges, és az egyetlen vállalható út.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Watchdog
aktív tag
A magyar töltény/fegyver/harckocsigyárak termelése kb. 0. A lőszergyár alapköve le van téve. A harckocsigyár előbbre jár, már van tető a csarnok felett. A kézifegyver gyártás is minőségi gondokkal küzd (nem verik nagy dobra), de az összes magyar katona még messze nincs hazai BREN fegyverrel ellátva... de a világpiac, az nyitott. Mit is adtunk el ott?
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz t72killer #57 üzenetére
Svájc is inkább a globális piacra fókuszál, nem is tagja az eunak. A magyarországon épült töltény/fegyver/harckocsigyárak pedig eleve magyar megbízásra jöttek létre, eleve magyar befektetésből. Ezek vagy teljesen magyar tulajdonban vannak, vagy résztulajdonban, de magyar irányítás alatt. Ezek a belső magyar piacon kívül a teljes világpiacra gyártanak. Ritkán van úgy, hogy európai multi idehozzon komoly struktúrát a szabad belátásából. Ha hoznak is valamit, csak alacsony hozzáadott értékű összeszerelőmunka, eleve nem is nagyon van már mit idehozniuk. Ebből az irányból szerintem már nem érdemes nagy gazdasági tüzijátékokat várni, főleg nem az IT területén.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
t72killer
titán
Ódehogynem, van ilyen több is. Ismerős svájci munkahelyét pl en bloc leköltöztették Makóra (Givaudan).
Most ugye felfutóban a fegyvergyártás: a Rheinmetall is gyártó üzemet futtat az országban.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Nem kína akadályoz meg minket abban, hogy elláthassuk az európai országokat is magyarországon gyártott termékekkel (akár akkumulátorokkal), hanem főleg az a tény, hogy nem hoznak ilyen beruházásokat ide, mivel az európai gazdaság fejlődése lelassult.
Ha magyarország globálisan is nyit az üzleti lehetőségek felé, mint ahogy láthattuk is kína, törökország, azeriek, oroszország, fülöp szigetek, stb, azzal növeljük a magyar gazdaság lehetőségeit, de ha csak európára fókuszálnánk, azzal biztosan a belassulás és lassú hanyatlás pályájára állnánk.
-
Watchdog
aktív tag
Azt azért valahonnan sejtem, hogy nem Magyarország lakossága fogja felvásárolni a villanyautó felesleget, ha az export lehetőségek bezárulnak. Most akkor felmerül a kérdés, hogy biztos, hogy Szegedről kell a kínai belső piacot ellátni? Tudom, ott van még Azerbajdzsán, meg ...isztán, de azok mégse fogják kiváltani az EU és USA piacokat.
-
Pikari
addikt
Tesz kína egy szimmetrikus ellenlépést, kivágja az amerikai autógyártókat, és mindjárt nem lesz semmilyen hatása a gyáraikra nézve, mert a hazai piacról kompenzálják a kieső piacot.
Ezzel viszont csökkent a diverzitás, és a verseny, mind az usában, mind kínában áremelkedés fog bekövetkezni.
-
Watchdog
aktív tag
100 százalékos büntetővámot vezetne be a kínai elektromos autókra az USA
Ennek is érdekes következményei lesznek a kínai autógyárakra nézve, főleg, ha az EU is követi... -
doooo
veterán
válasz janeszgol #28 üzenetére
Na ez meg már tényleg a másik véglet. Abszurdum. Szerbiában játszották ezt el először. Most már itt is. Nyilván illegális az egész, több szempontból is, de ez van.
Mondjuk attól még ugyanúgy egy tollvonással ki lehet dobni az egész bagázst a francba, és semmit sem tehetnek ellene. Csak ahhoz előbb épeszű ember kell a toll másik végére.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Az amerikai eredetű szoftverek és hardverek nagyobb nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, mint a kínaiak.
-
Watchdog
aktív tag
-
devast
addikt
válasz tha_answer #3 üzenetére
20 éve nem olyan volt kína, mint most, és ezt nem a technológia fejlettségre értem.
-
kenwood
veterán
Igazabol itt nem sima tiltasra lenne szukseg, hanem felteleket szabni. Az azert nonszensz, hogy a Xiaomi uj kocsija egy atcimkezett Taycan, es kulfoldi cegeket nem lehet kinai szekhellyel uzemeltetni, mikozben ok a fel vilagot felvasaroljak
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz t72killer #13 üzenetére
"a számtech fejlődés nagyon belassult"
Kivéve AI téren. Qualcomm esetében is ezért kötöttek bele, elvileg, de akkor az nVidia Jetson már sokkal problémásabb, mint holmi notebookba való NPU. (Ráadásul az nVidia keynote-ján az Unitree robotja is ott bukdácsolt az AI tréning szolgáltatásukba... Na most nem mondom, hogy biztos T100-as lesz belőle, de, ha már Qualcommal gond volt, akkor kicsit fura, hogy ez OK.)
-
t72killer
titán
Akinek engedik az exportot, az nagyon nagyot kaszálhat.
Nem tudom, hogy működik egy ilyen licenszmegvonás: mostmár akkor core2 duót és MSM7200-at se exportálhatnak, vagy az idei szinten áll meg a tudomány és mondjuk az idei modelleket korlátlanul szállíthatják a jövőben is?Csak azért, mert a számtech fejlődés nagyon belassult, igazából 6-8éves hardverrel (MÉG TELEFONNAL IS) teljesen el lehet lenni. Ha kereslet van, akkor a 'zintel és Qualcomm simán elgyártogatják még az idei modelleket 8-10évig ha van fix kereslet.
-
janeszgol
félisten
válasz tha_answer #3 üzenetére
De Kina nyersanyag-keszlete azert jol jott, nemde?
-
ddekany
veterán
Az nVidia Jetson, az AI robot vezérlő/fejlesztő platform meg tudtommal továbbra is árusítható Kínában. Most gyorsan rákerestem, hátha kiderül hogy rosszul tudom, erre kapásból ez jött szembe: "Chinese researchers use low-cost Nvidia chip for hypersonic weapon — unrestricted Nvidia Jetson TX2i powers guidance system".
-
RM007
addikt
Éljen Kína, majd kitalálnak valamit. A cégek kerülőúton ahogy szokás manapság meg fogják oldani.
-
Darmol
senior tag
Helyes. Már eddig is túl sok csúcskategóriás laptopot heggesztettek rá a kínai cirkálórakétákra.
[ Szerkesztve ]
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Pikari
addikt
Mindeközben a Zhaoxin főhadiszállásán:
-
tha_answer
őstag
20 eve se lett volna szabad felvezetogyarakat letrehozni ott, most mar veszett fejsze nyele.
-
doooo
veterán
Jobb később, mint soha.
-
joey04
titán
Eleve nem szabadott volna léteznie.
Új hozzászólás Aktív témák
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok