Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz szasanyi #39632 üzenetére

Az NVidia VRAMmal való fukarkodása nem biztos, hogy olyan rossz nekünk. Ugyanis mivel a piacon ez az elterjedtebb kártya, így a játékokat inkább ehhez optimalizálják, és így a 6-8GB-os VGA-k még eséllyel rúgnak labdába akár 2023-ban is (holott ugye már 2017-ben is volt 8GB-os kártya). Másik oldalról persze bosszantó fillérbhaszás, különösen abban az esetben amit írtál. De ha emiatt többen mennek át AMD vonalra, akkor majd észbekapnak.
    Addig is én örülök a FHDre tökéletes, de még szerintem 1440P-re is jó RTX3060-asommal, amin a 12GB VRAM, (pláne a fentebb taglalt okok miatt) igencsak sokáig elég lehet :) De úgy érzem ez valahol nekem extra jó érzés is, miután négy évig szívtam a kevés VRAM miatt, ebből három évig úgy, hogy már el sem indultak címek.

Az RT-nél pedig azt vettem észre, széles körben (nem csak magamnál, más teszteknél is), hogy kb annyi FPS-t vesz el, amennyit a bekapcsolt DLSS mellé ad. Tehát ha a játék RT és DLSS módban is jól fut, akkor kb ugyanannyira fog futni RT + DLSS-el. Az RTt és a DLSS-et mindenesetre egyszerre ajánlom. Ha meg a játék alapból sem fut valami fényesen akkor DLSS. De alapvetően az RT magában is bekapcsolható, amennyiben az ember tud deal-elni azzal a dologgal, hogy bármennyi FPS-e is volt, ezután kb fele annyi lesz. (mondjuk 300FPS-nél már egy 144-es monitoron sem probléma).

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák