Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Igen, én is azt látom, hogy a digitális benszülöttek "készen" kapják a (digitális)világot, és épp ezért fogalmuk sincs a működésükről.
Sokszor nem érti az oprendszer fogalmát, vagy épp tudja, hogy hány magos a procija, de fogalma sincs, hogy ez valójában mit jelent.
Nagyon sok 2000 után születettnél látom azt, hogy dunsztja sincs arról pl, hogy egy Windowst hogyan kellene fel/újratelepíteni.
Azt pedig hogy egy szimpla RAM Modul bepattintásához/VGA cseréhez szakembert hívnak ugyanúgy életkortól függetlenül látom, mint azt, hogy facebook = internet. De fiataloknál (mondjuk úgy 30 és alatta) szerintem ez méginkább gáz.De ugye mint írtam, szerintem az egyik legnagyobb bajuk ezzel, hogy nem átlátják és ismerik, hanem készen megkapják a felszínt, és az ismeretük kb addig terjed, hogy hogy kell elindítani egy videót vagy (parancsikonról) a játékot. Erre szép példa öcsém is, a család informatikusaként mindig minden problémát megoldottam, így neki is a videó és játékindításig tart a tudása, és fogalma sincs pl hogy milyen gépe van, a videókártyát még csak kis hibával ki is találgatja, de a proci, ram, alaplap már nem megy neki. Meg még azt tudja, hogy "egy terrás", pedig valójában 1TB M2 SSD + 1TB HDD van a gépében.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- NVME/SATA SSD külső ház + 256GB - ORICO M.2 NVMe Cloner Dual Külső SSD dokkoló és klónozó állomás
- 7db 14TB Seagate Exos X16 SATA3 kisker garis
- Hibátlan - SEAGATE és WESTERN DIGITAL 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDD merevlemezek
- Hibátlan - Kingston - Kingmax - Samsung m.2 SATA és NVME SSD-k
- Crucial P3 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 22.000.-
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest