Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz Noddy #7572 üzenetére

    A fanatizmus alatt én is valami hasonlót értek mint kymco. Aki Jézus nevében öl, vagy nyomorít meg embereket (testileg, lelkileg) az a sátán uralma alatt van.
    Aki Jézus nevében öl, az is pont ugyanazt a könyvet olvassa, mint amit te, sőt, pont ugyanúgy meg van győződve arról, hogy a helyes utat követi, mint ahogy te is meg vagy róla győződve.
    Megint ott vagyunk, hogy van a te saját józan eszed, meg van a másik (nem)józan esze. Mindketten a saját értékrendetek szerint cselekedtek, mindketten olyan dolgokat olvastok ki a Bibliából, ami a saját józan eszetek szerint elfogadható. Kérdés, hogy mit tesz hozzá az amúgy is meglévő erkölcsi értékeinkhez és a józan eszünkhöz a Biblia. Ha ugyanúgy ki lehet olvasni belőle a szeretetet és a jóságot, meg a gyilkosságra való buzdítást is, akkor gyanítom, hogy nem sokat..

    (Bár szerencsére a keresztény kultúrkörben elég ritka az ilyen, vallási fanatizmus által okozott gyilkosság, de azért előfordult már. Kézenfekvőbb példa az iszlám, amiről ugye soha nem felejtik el megemlíteni, hogy a béke vallása :D )

Új hozzászólás Aktív témák