Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #24370 üzenetére

    1. Jeti, Loch Ness-i szörny, stb. - Ez az érvelés már felmerült korábban Füleske részéről (Superman, Alien/Predator), de már akkor is írtam: keverés-kavarás. Szalmabáb.

    2. Továbbá, miért nem lett cáfolva? Ezek szerint Te hiszel a Mikulásban. Nincs ezzel baj, de azzal igen, ha dacból, önkényesen ellenkezve állítasz olyat, ami abszurd. Ez nem ellenérv. És még cáfolatot sem mutattál fel (Isten létére vonatkozóan). Ez csak vagdalkozás, dac.

    3. "Argumentum ad ignorantiam"
    Isten kapcsán eddig is ezt állítottam: patthelyzet.
    "a nemtudás mint érv szoros értelemben érvet jelent, mely szerint egy állítás igaz, mert hamissága nem bizonyított, vagy hamis, mert igazsága nem bizonyított."

    A Mikulásról senki nem állítja komoly szándékkal, hogy létezik, hanem lényegében a gyerekeknek színesítik a gyerekkorát.
    A Loch Ness-i szörnyről se gondolja azt senki (csak néhány anyagilag érdekelt/elmeroggyant), hogy létezik. Ez egy helyi turisztikai célzatú legenda. ("Az első újkori észlelés 1933. május 2-án történt, és valóságos médiaszenzációt keltett.")
    A jeti sem az, aminek beállítod. ("Bizonyos fizikai bizonyítékok (mint például fészkek) azt sugallják, hogy a jeti egy ismeretlen főemlős, egy megmaradt emberszabású, esetleg egy medvefajta lehet.")

    Ezek mind nem Istennel, a hittel, a vallásokkal egy kategóriájú dolgok.Azt is ideírom, miért, mert megkérdeznéd: Isten transzcendens, az általad emlegetettek pedig fizikai világunk létezői/legendái/stb. A Mikulás=jeti=LN-szörny =/= Istennel, és a "bennük való hit" sem egyezik.
    Szedd már össze magad. ;)

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák