Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #24132 üzenetére

    Kicsit kiszakadva a konkrét folyamból - és reflektálva az egész eddigiekre -, tisztázd magadban, hogy van-e bármilyen transzcendens felé törő irányultságod (keresztény vagy buddhista, vagy más közelítés, az mindegy: egyáltalán van-e).
    1. Ha nincs, akkor mindegy, próbálj jó emberként élni, kihozva a maximumot az életből (család, karrier, barátságok, élmények, tudás, stb.).
    2. Ha van, ne gondolkodj annyit (tudományos-filozófiai értelemben), hanem olvasd a vonatkozó szövegeket (lassan, apránként) és mélázz rajta (sokat) intuitívan (ösztönös módon - általában mindig az első gondolat szokott beigazolódni, aztán ha túlgondoltam és mást választottam, később "szidhatom" magam, hogy minek kellett feleslegesen elszúrni az "első benyomást/döntést"...). Ne a tudományos logikát, hanem az "erkölcsi", belső igazságodat (harmonizál-e a Te személyeddel, véleményeddel, igazságérzeteddel) vizsgáld közben, arra legyél figyelmes. Aztán idővel eldől, hogy megtalálod-e az utadat, vagy nem vezet eredményre. Esetleg rossz irányba indultál el, esetleg még túl "merev" a "ráérzésed", túlgondolod, nem pedig "átlátod" a lényegét. Mert ott a Biblia is: több, mint ezer oldal, de a lényege (!) annyi, hogy Isten a Teremtő, az ember bűnös hajlamainak engedve elfordult Tőle, ám Krisztus által újra Hozzá juthatunk. A többi - ha úgy tetszik - a sallang, a "szerződés" részletei, a "tanmese" jelzői, a "hírek" mellékes adatai (fogalmazhatunk bárhogy).

    Egy biztos: ha akként akarod ezt az igazságot, mint egy fizikai definíciót, vagy kísérlet általi eredményt, amit előzetesen megkapva már elfogadhatod, akkor kár energiát ölni bele, mert más természetű ez az igazság, mint a világ fizikai valóságának igazságai.
    Szokás mondani: nem látjuk a fától az erdőt - a fa a fizikai világunk, az erdő a transzcendens.

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák