Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz Miklós315 #23956 üzenetére

    "Rendben, de azt is mondta, hogy add meg, ami a császáré.

    Ez az adóra vonatkozott.

    "A való világban kell kiteljesednünk, s ez egy folyamat (amíg minél többen eljutnak a hitre), "

    Nem kell kiteljesednünk,a való világot Istennek hatalmában áll elrendezni.
    Nem eljutni kell a hitre,hanem megismerni az identitásunkat,hogy olyanok vagyunk mint Jézus.

    "akkor az együttműködés során feltételezni kell azt, hogy nem mind egy nevezőn állunk, azaz kell egy társadalomszervező keretrendszer."

    Nem kell keretrendszer,mert az megint csak törvényeket állít,bűnösnek mutatja az embert,akiket Jézus már megtisztított. Nekünk az kellene,hogy ezt megértsük,és ezt kellene elmondanunk az embereknek!

    "
    Ugye a skála egyik végén a hívek igaz társadalma, a másik végén a teljes szekularizáció bürokrata berendezkedése. A valóságunk meg valahol a kettő közt...

    A valóság az,hogy Isten gyermekei vagyunk,tiszták és feddhetetlenek. Isten az Apukánk, és amikor ránk néz,Jézust látja bennünk,amikor Jézusra néz,bennünket lát.

    Be tudtuk volna tartani a törvényt,ha Fiakként éltünk volna,bár ha Fiakként élünk,nem lett volna törvény. A Törvény megmutatta,hogy az ember természetével van a baj. Isten Krisztusban ' kijavította' ( megigazította ) a természetünket. Jézus halála miatt,már nincs baj a természetünkkel Isten szemében, csak a hitünkkel van baj,hogy azt hisszük baj van velünk, ezt hívjuk ' vak' hitnek ,nem látja azt,amit Isten lát bennünk.

    Miután Pál megvakult,megnyílt a ( szellemi ) szemes valóságra,aztán újra látott,de ekkor már nem zavarta az amit a fizikai szemével lát,azt amit a szívével lát.
    Minden ember ' lásson' ,ez lett Pál szenvedélye,eljuttatni mindenkit arra a személyes élményre,hogy első kézből,közvetlenül halljon,lásson a Forrástól,Istentől. Ez a küldetésünk. ( Efézus 3:9 )

    [ Szerkesztve ]

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák