Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz MageRG #23804 üzenetére

    Ha kutatsz,rájössz magad is,hogy Jézus nem vallásos. Nem a vallásod alapján fogad el,nem azt nézi,hogy mindennap járunk-e templomba vagy sem,és nem törölte el a bűneinket,mert pár ezer évvel később valamikor mi templomba fogunk járni.
    Nem a vallás miatt,nem a templom miatt,nem a papok miatt tette,hanem az emberek miatt.
    Egyen - egyenként mindenkiért adta az áldozatot,ami örökké tartó egyszeri áldozat,szeretetből,kegyelemből.
    Semmit nem kér érte. Elmondja,hogy ha megtérünk,akkor üdvösségünk van.
    Ezért örömhír a neve lefordítva az evangélium szót,mert már-már hihetetlen,hogy mennyire egyszerű Istenhez tartoznunk.

    Ez miatt képtelenek sokan elhinni,mert nem találnak benne buktatót,mert azt gondolják,hogy ez túl egyszerű. Mert az ember úgy van berendezkedve,és "megtanítva",hogy ingyen nem kaphat semmit...azt ki kell érdemelni.
    Azért biztosan tenni kell valamit....
    És még szellemi ajándékok is járnak emellé ingyen? Ezt már végképp nehéz elhinni. Az emberek keresik a buktatókat.
    A vallási közösségek pedig gyermekszinten tartják a hívőket,hogy ne legyenek képesek Jézust követni. Ez a vallás. Ami bezár egy úgymond " kalitkába"/ dobozba, és a hagyományok szerint ott tartja a hívőket.

    Halálunk napján nem az fog számítani,hogy mit értünk el az életben saját erőből,hanem hogy Jézus mit tett értünk és ,hogy mi elhisszük- e amit mondott. " Térjetek meg, és merítkezzetek be,hirdessétek az evangéliumot...
    ( örömhírt ).
    Minderre rájön maga minden ember ,aki rá akar jönni és valóban vágyik az Istenre és nem a bizonyítékokban bízik. Mert ha a bizonyíték van hiszek,nem Istenben hiszek,ha nem Istenben hiszek,nem is vágyok igazán Istenre. Ha nem vágyok Istenre,-(Ő látja a szívemet)- akkor nem is találom meg Őt.
    Egyszerű.
    Vagy a tudományt Istenítem,mert az kézzel fogható és bizonyít,vagy hiszek Istenben,ami nem kézzel fogható,és nem is látható. Ha látnám, nem kellene hinném,mert tudnám,hogy ott van. A tudománynál a bizonyítékot pedig tudjuk,mert látjuk.
    A hit: a nem látott dolgokról való meggyőződés,amelyet Isten megjutalmaz. A tudományt pedig az ember jutalmazza,minél többet tud az ember,annál jobb állása lehet,több pénzt kereshet stb...
    Nem mondom,hogy maradjon buta az ember,nem erről beszélek.
    De nem az az élet célje,hogy milliomosak legyünk,nagy ház,új autó,trendi ruhák......
    Hiába van még mindez,annak az embernek aki a szívében kárt vall. A hit,remény és a szeretet sokkal fontosabb ezektől,melyek közül első a szeretet. :K

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák