Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz MageRG #23310 üzenetére

    Ez már szalmakazal-érvelés amit csinálsz.

    "Egy nem akart gyerek eleve hátrányból indul, a kényszerű szülőség pedig...tudod."

    Tehát akkor az a megoldás, hogy nincs gyerek, nincs probléma. Amúgy meg szalmabáb. Nem beszéltem semmilyen kényszerű szülőségről, ugyanis a "nem akart gyerekből" egyből "akart gyerek" lesz, ha más örökbe fogadja, mert nincs párja, meddő, homoszexuális vagy egyéb okból nem lehet gyereke.

    "Hát nagyon nem. A Biblia nem a társadalmi szerződés, egyeztetés eredménye. Elvben a törvények a kor erkölcsét is tükrözik (amit folyton alakítanak)."

    Én arról beszéltem, hogy körkörösen érvelsz. Az erkölcs habár dogmás, lehet mellette érvelni. Az nem érvelés, hogy azért jó, mert törvény készült belőle. Lásd zsidó-törvények és társai. Vagy hogy aktuálisat nevezzek, pl az ún. "rabszolgatörvény".

    "Nem, pont arról beszéltél, hogy alapból nem lehetne, csak ha bizonyítod, hogy nem vagy felelős. Van ennek értelme?"

    Ez már majdnem Csubakka-védelem ("ennek nincs értelme!"). :D Nem ezt írtam, hanem hanem bizonyos feltételek teljesülése esetén, kizárható az anya felelőssége, erre hoztam példákat. S ott sem kell 100%-os bizonyosság, mint egy bíróságon, mint írtam.

    "Nem, bocs, nincs kedvem. Nem én hoztam fel, hogy a felelőtlen luvnyák csak jól szüljék meg a gyereküket, mert arra valók.
    Akkor légy szíves nézz utána az adatoknak. Engem is érdekel. Ha alátámasztják a feltételezésed, az csak neked jó."

    Én nem mondtam semmi ilyen szexista kijelentést, hogy a felelőtlen luvnyák arra valók, hogy szüljenek.

    Nem érdekel mihez van kedved. A statisztikát még mindig te hoztad fel, hogy nézzek utána. Akkor légy szíves hozd a statisztikát, ha érvelni szeretnél vele, de ha nem hozod, akkor miért kell vele érvelni? :FVagy ez most a személyes kétely kategóriája?

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák