Új hozzászólás Aktív témák

  • Füleske

    addikt

    válasz borg25 #21484 üzenetére

    "A Newtoni fizikát bemutató könyvbe történt változás? Aham. Semmi. Sehol se írták bele, hogy ez csak a normál gravitációjú, méretű és sebességű tárgyak mozgására vonatkozik?"
    Ilyen ez a tudomány. Amit cáfolni tud azt előbb-utóbb cáfolja , módosítja. Fejlődőképes. A Bibliát nem cáfolja semmi utána jövő "szentek élete, története, zsinatok határozatai, pápai kinyilatkoztatások", semmilyen pontján.
    Tehát fejlődésképtelen , megkérdőjelezhetetlen , vitathatatlan. Éppúgy mint a többi hitrendszer. Pl. Zeusz ma is villámokat szór ha mérges. A Newtoni fizika vagy bármi ami tudományos az nem hitrendszer , ezért cáfolható , módosítható.
    A tudományt és a vallást összekeverni ezért nem jó dolog , abból csak egy nagy katyvasz lesz. Tehát pl. a keresztény hitbe erőltetni az evolúciót.
    A szeretethez annyit írnék hogy pl. a Korán tele van szeretettel mégis ki lehet belőle olvasni az öngyilkos merényleteket is. A Bibliában is ez a helyzet , ahogy Te a szeretetre helyezed a fókuszt más meg mondjuk a pusztításra. De ezt már írtam hogy "bármely vallás 1000-1500 oldalas könyvéből bármit ki lehet mazsolázni".

Új hozzászólás Aktív témák