-
GAMEPOD.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszlohu
addikt
Június 2 - án kijött az újabb Firefox verzió, de alapból még mindig 38 - ast ír,
Ubuntu alatt,
lehet, hogy ez soha többé nem fog frissülni, csak ha újrarakom a
Mozilla oldaláról?[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
lev258
veterán
Én mondjuk nem szoktam használni a funkciót, de néha előfordulnak hasonló jelenségek, ahogy olvastam. Csak azért, hogy megnézd, esetleg lett-e javítva, szerintem nem érdemes egy 15.04-et felrakni. Esetleg a log-okban körülnézhetsz.
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
Ayg0
senior tag
Üdv!
Laptopomon (AMD E-350, 4GB RAM etc, Lubi 14.04) kb minden 3 altatásból (Felfüggesztés) nem tud visszatölteni a rendszer: a hdd beindul, a ventik felpörönek, a képernyő bekapcsol, de nagy feketeség fogad. Egeres/touchpados kattintásra, billenytűlenyomásra nincs reakció, ellenben a laptop ki-bekapcsoló gombjára bökve úgy tűnik villámgyorsan, de szabályosan leáll a rendszer. (a Lubuntu logó is felvillan rövid időre)
Mi lehet a gond? Tapasztalt valaki hasonlót? Driver vagy oprendszer hiba lesz?Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
törölt tag
válasz #68216320 #21493 üzenetére
Közben megtaláltam a bejegyzést, de LAN-os újratelepítés okán nem lett a probléma megoldva.
-
törölt tag
válasz spammer #21488 üzenetére
Más: Ubuntu 14.04 netinstall -> wifi-ről telepítve eltűnik a wifi lehetőség és a telepítéskor beállított hálózatot használja kizárólag, lan-nak jelezve azt. Egyszer (nagyon) régebben már volt erről szó, hogy valamilyen fájlban ki kell törölni egy bejegyzést, hogy a szokott módon működjön. Sajnos nem találom ezt a bejegyzést. Mit és honnét kellene kitörölni?
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz ngabor2 #21491 üzenetére
Igen, oda.
Egy ilyen alx bug-ot már jeleztek korábban is pont Lenovo gépen, de információ hiányában lemondtak róla. Esetleg megtehetnéd.
Bár előbb derítsük ki, valóban az okozza-e a prociterhelést vagy ettől független jelenség.Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
ngabor2
nagyúr
-
-
ngabor2
nagyúr
Van egy kis problémám. Valami miatt néha újra kell indítani a gépemet, mert valami megeszi az egyik procimagot:
a felső sor a top-ból:
3101 root 20 0 0 0 0 R 100,0 0,0 13:56.78 kworker/0:2és ilyen sorokkal van teleszórva a syslog:
May 28 22:01:23 Lenovo-G510 kernel: [ 4630.253097] alx 0000:09:00.0 eth0: fatal interrupt 0x4019607, resetting
A legszebb, hogy az eth0 elvileg nincs is használva, csak nem tudom, most hol lehet letiltani. Valami ötlet?
-
-
törölt tag
Ha jól tudom, az ubuntu a kinezetet css alapon tarolja. Olyan apró kinézetbeli változtatást szeretnék, hogy az input mezőkben nagyobb padding és nagyobb betűtípus legyen. Ebben tudna valaki segíteni?
-
Rimuru
veterán
válasz N0zer0 #21485 üzenetére
Az se csinalhat sok mindent ha tenyleg meg van elegedve vele, szerintem is instabil a nightly, na de azert megis csak alpha kiadas. Auroraval en is elvagyok.
Elso(!) crash miota ezt a profilt hasznalom (ez is mar ugy volt bezartam a bongeszot), igaz volt minden alatta (stabil/beta/aurora) (eleg regota, 171725m nem az elejetol van ): [link]
Telefonon gyakrabban omlik ossze a heten ma volt a masodik (ott sokkal regebb ota van napi hasznalatban az aurora).[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
N0zer0
senior tag
válasz Rimuru #21484 üzenetére
A Nightly nem alfa, inkább valami prealfa izé, bár olvastam, hogy van, aki azt használja megelégedéssel. Mindenesetre tapasztalatom szerint a Nightly elég instabil és az addonok is le vannak tiltva, és ez utóbbi kitrükközhető, de még instabilabb lesz az addonoktól. Így a Developer Edition a leghasználhatóbb az alfák közül, van olyan stabil, mint a béta vagy a végleges változat.
Chrome-ból bétát használok. Valóban, nagyon durván elhízott az is. Ráadásul light&fast böngészőnek indult, azért is minimális a tudása, de mára bloatware lett belőle, anélkül, hogy a tudása túlzottan növekedett volna. Nagyon csak alap böngészést tud.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz N0zer0 #21483 üzenetére
Inkabb nightly nevezheto alphanak, az aurora meg beta es alpha kozott van valahol. Amugy en is azt hasznalom, csak nem frissitek minden nap (nem is szoktam ujrainditani naponta). Nezz meg egy chromium buildot is, telepitve dupla akkora mint a Firefox.
, es meg butabb is.Vigyázat, csalok!
-
N0zer0
senior tag
válasz ubyegon2 #21450 üzenetére
Ha már Firefox. Én alfát használok belőle, ami régebben Firefox Aurora, most pedig Firefox Developer Edition néven fut, persze csomagon kívüli 64 bites linux binárisként feltéve, ami automatikusan frissül, naponta. Nem is ez a lényeg, hanem az utóbbi napokban vettem észre, hogy milyen brutálisra hízott a böngésző, a telepítő mérete meghaladja az 50MB-tot. Pár éve még csak 20MB volt a tömörített telepítő, aztán ment fel fokozatosan egész eddig. Igaz a memóriaigény nem növekedett ilyen ütemben, de azért durva.
[ Szerkesztve ]
-
-
Panthera
őstag
Üdv!
Tudnátok abban segíteni, grub rescue módban hogyan lehet egyenlőségjelet írni?
-
géeles
aktív tag
Pdf editor vagy pdf convertálót keresek. Mit használtok?
TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
alitak
senior tag
válasz Kendek #21474 üzenetére
read only minden művelet, amit a jelölt script futtat.
Ha viszont nem a háttérben indítom a lekéréseket, akkor a futási idő miatt elcsúszhat a 9-10 és 59-60 másodpercre levő események listázása. Tesztüzem van, 10-15 adattal.
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
MODERÁTOR
válasz alitak #21473 üzenetére
A ciklusod 1 másodpercenként fut le, a php-s cuccot pedig a háttérben futtatod. Az adott adatbázist gondolom zárolni kell miközben az egyik folyamat kezeli, ezért előfordulhat, hogy a túl sűrű meghívás miatt néha zátonyra fut. Tehát amíg az előző nem végzett, addig a következő nem tud vele mit kezdeni és gondolom hibát ad.
-
alitak
senior tag
Sziasztok, segítségre, vagy legalább ötletre volna szükségem A következő a helyzet:
Adott egy php-mysql alkalmazás, Ubuntu 14.04 szerver alapon. Eseményeket kezel a rendszer. Van egy cron, ami percenként lefut és megnézi, hogy milyen esemény lesz a következő 29-30 perc között (tehát legalább 29 perc múlva és legfeljebb 30 perc). Ez jól is működik.
Van egy másik rész, aminek 60 és 10 másodpercen belüli eseményeket kell hozni (tehát 59-60 és 9-10 mostantól). Erre összedobtam egy shell scriptet, ami a következő:#!/bin/bash
while :
do
php -q cli.php "cron/getEventNotifications/60" &
php -q cli.php "cron/getEventNotifications/10" &
sleep 1
doneMikor a megfelelő php meghívásra kerül, adatbázisba elmentem az aktuális időbélyeget. A probléma az, hogy néha kimarad egy ciklus. A megírt bash script elvileg minden egyes másodpercben meghívja a megfelelő php-t. Hol rontottam el? Teljesen rossz az elképzelés?
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
nemurea
aktív tag
válasz laszlohu #21471 üzenetére
Köszönöm, ahogy körbenéztem a neten, valóban van ilyen probléma a Lide-35-ös vonallal, ott is verziók között működött, majd nem... Viszont nálam sokkal prózaibb volt az ok: a 2.0-s USB slotban produkálta ezt a hibát, próbaképp áttettem a 3.0-ba - csont nélkül vitte...
Bocs, ha ezt tudom, nem postolok
-
laszlohu
addikt
válasz nemurea #21470 üzenetére
Habár a kérdésedre a választ nem tudom,
de nálam egy új kernel megoldást jelentett, egy videókari problémára,
nevezetesen Ubuntu 14 - ről Ubuntu 15.04 - re váltottam,
esetleg, ha
pl. Kubuntu 15.04 - ed van, és 15.10 - re váltasz, amin új kernel van, elképzelhető, hogy ott működni fog. -
nemurea
aktív tag
Sziasztok! Kubuntun próbálok munkára bírni egy Canon Lide 35 szkennert. Elvileg a rendszer fel is ismeri: dmesg:
[ 160.960603] usb 1-1.2: USB disconnect, device number 4
[ 161.158499] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 6 using ehci-pci
[ 161.253030] usb 1-1.2: New USB device found, idVendor=04a9, idProduct=2213
[ 161.253037] usb 1-1.2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 161.253041] usb 1-1.2: Product: CanoScan
[ 161.253044] usb 1-1.2: Manufacturer: CanonAmikor elindítom a Képlopót (KSnapshot), kiírja, hogy megtalálta a készüléket, be is dobja a szkennelős ablakot, de akár előnézetre, akár szkennelésre, akármilyen beállítással indítanám, a válasz kis ablakban: Invalid argument, le lehet okézni, oszt' annyi. Nincs más hibaüzenet. Mit tudok tenni mint következő lépés a nyomozásban?
-
-
Lathronos
őstag
válasz laszlohu #21466 üzenetére
Maxthonnal próbálkoztál? Állítólag az is nagyon jó browser.
(#21467) spammer: vagy Cpt. Pirk kedvence, a Chakra. Bár ott az only Qt miatt elég szegényes a csomagválaszték ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Lathronos #21461 üzenetére
Az Ubuntuhoz nem kell olyan besorolási rendszer mint a Minthez. Az Ubuntuban kiadott stabil frissítések már teszteltek (proposed tároló), azok önmagukban nem okozhatnak problémát a rendszer egészét nézve (ez persze nem feltétlenül igaz minden esetben). De alapvetően azért teszik be őket a tárolóba, hogy frissítsenek rájuk az emberek.
A Mint ezzel szemben az Ubuntu tárolóját közvetlen használja (ezért is inkább egy jobb remixről beszélünk mint külön disztribúcióról), és semmilyen más kontrollja nincs az Ubuntus frissítések felett, csak ez. Egy legkisebb frissítés is végzetes lehet a rendszer egészét nézve, mivel az égvilágon senki sem teszteli előre a tárolóba berakott frissítéseket a rendszerrel. Ezért ők kategóriákba sorolták a csomagokat, hogy a kritikus frissítések, amik potenciálisan kárt tehetnek a rendszerben, ne települjenek csak úgy, váratlanul. Ennek az egyik legnagyobb problémája, hogy így a biztonsági (és az egyéb fontos) frissítéseket nem, vagy csak jóval később kapják meg a Mint felhasználók. -
lev258
veterán
válasz laszlohu #21462 üzenetére
A Chrome-ban most cserélik a kiegészítőkezelést (flash, java, ...), ezt Linux-on kísérletezik ki. Valamikor ősszel tervezik a többi rendszeren a bevezetést. Addigra elvileg kiforrja magát. Nem mintha én nem Firefox-ot használnék.
-
Fenyő
őstag
válasz laszlohu #21462 üzenetére
Java az nem megy semmilyen webkit alapú böngészővel, amióta átálltak npapi-ról ppapi-ra, Chrome esetében ez a 35-ös verzió volt Linux esetében, de 42-estől már Win alatt is kilőtték, bár ott még 45-ös verzióig vissza lehet majd kapcsolni manuálisan ha nagyon kell, hogy lesz-e valaha ppapi support java-hoz az meg egy jó kérdés...
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
laszlohu
addikt
válasz ubyegon2 #21458 üzenetére
Ha úgy vesszük, igen , bugbarát vagyok, de azt hozzátenném, hogy nem találkoztam 1 db buggal sem a 38 - as Foxban,
ezenkívül ma sem frissített a 38.0.1 -reMás :
sajnos rá vagyok szorulva a Foxra, mert Ubuntu linuxon Chrome - ban nem műkszik sehogyan sem a Cib internet bank, bármilyen Jávát is telepítek. -
Lathronos
őstag
válasz ubyegon2 #21460 üzenetére
Épp azért írtam, mert Ubuntuban is jó lenne ez a besorolási rendszer, hogy a kezdő felhasználók biztonságban érezzék magukat. Nekem azért nincs ilyesfajta elővigyázatosságra szükségem, mert ugyebár mindig összerakok magamnak egy rendszert, amiből remastert készítek és meg is osztok mindenkivel. Így ha frissítéskor elszáll az Ubuntu/Mint, csak újratelepítem és nem kell a javítással vesződnöm(tudom van systemback, de a mentések sok helyet foglalnak és az a 10 perc amíg telepítek/frissítek belefér az időmbe). A fontos adataimat pedig külön HDD-n tartom, amit rendszeresen archiválok lemezre és töltök fel "felhő" tárhelyeimre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Lathronos #21459 üzenetére
Te írtad: "...itt nincsenek DEFCON kategóriákra bontva a frissítések az ajánlottól kezdve az életveszélyesig. Minden frissítés megy fel rögtön, ha mi magunk nem szelektálunk."
Az Ubuntu 14.04.2 LTS Cinnamon remaster blogodban!
a 2.6-os cinnamon még Nightly(testing) fázisban van és nem ajánlott a telepítése.
Ez bizony így igaz. Reboot után cinmanó összeomlott, fallbackban indult csak, kilépés után konzolból frissítés kellet újra, de végül a dist-upgrade volt jó. Most újra fut, de a menü nem reagál semmire, a nemo jobbgomb kattra nem hozza fel a régi opciókat, csak néhányat, mintha nautilus lenne, a rendszerbeállítások egyelőre működnek, de megváltozott újra.
Én is jól megvagyok a 2.4.5-tel Debianon, de kíváncsi voltam és most a Mint a tesztdisztró.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Lathronos
őstag
-
nagyúr
válasz Lathronos #21452 üzenetére
Erre emlékszel egyébként?
Te is feleslegesnek tartod ezeket a biztonsági szinteket a Cinnamonnál, mint ahogy mások is.
Terminalból vagy synapticból frissítve nem is merül fel a választás, mindent frissít. Helyesen teszi, mert az alábbi képen látható 4-5. kategória inkább riogató, mint veszélyes. Az abszolút kezdők kivételével mindenki terminalból frissít inkább.Ebben az ablakban találjuk a veszélyt!
méghozzá a romeo bejelölése az valóban okoz galibákat
Most néztem, már frissít a Cinnamon 2.6 Rafaela- ra és a Nemo- t is frissíti, a menüt is! Ezt ne csinálja senki! kivéve, ha kíváncsi rá, mi fog történni
Kövessétek nyugodtan growler ft. példáját és frissítsetek bátran! A romeo- t viszont kerüljétek erősen!
(#21454) laszlohu Értem! Bugbarát vagy, ahogy olvasom a FF topikot, ott is sokan szeretik az izgalmat! Aki nyugalomra vágyik, az ESR változatot használ.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
BoB
veterán
válasz lionhearted #21449 üzenetére
Köszi
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Mtbsrác
senior tag
A frissításeknél érdemes feltenni az 5. szintü frissítést ha kéri?
épp ezlenne linux-firmware (1.127.12) a (1.127.7) váltaná le de nemtudom hogy endegjem-e neki. -
-
Lathronos
őstag
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz laszlohu #21438 üzenetére
Gyanítom hogy nem úgy telepítetted ahogy kellett volna.
Biztos nem vettél fel tárolót.
Az ubi repókban még csak a 37-es van.Ezeknek az alapdolognak nézz utánna: tárolók (repository), csomagtelepítés, frissítés linux-on (ubuntun)
Ezekkel tisztában kell lenni.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
laszlohu
addikt
Az alábbi hibát nem tudom, hogy ide, vagy a Firefox topikba írjam,
ha egyáltalán hiba :a frissítéskezelő csak nem akarja frissíteni magától a 38 - as
firefox for Ubuntu canonical 1.0- ot38.0.1 - re,
Ubuntu 15.04 - en, Május 14 - e óta
lehet az az oka, hogy csak néha-néha használom a fox-ot? -
chab7
addikt
válasz lev258 #21430 üzenetére
A Dhampir által említett Radeon HD 3650 és Intel GMA 4500MHD van benne. Sok leírást próbáltam, nem sikerült egyikkel sem. Azért lenne jó ha találnék valakit akinek már sikerült ilyen oprendszeren belüli váltás a kártyák között, akkor megpróbálnám azzal a módszerrel.
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
lev258
veterán
válasz Dhampir #21433 üzenetére
Amihez nincs zárt driver, ott Terminálon keresztül lehet kapcsolni. Azt még nem csináltam, de találkoztam már vele keresgélés közben.
Én nem vagyok guru, mégse volt még gondom se saját, se más gépével. Azzal viszont egyetértek, hogy időnként az ember kifogja a problémásabb hardvert, akkor pedig kell utánaolvasni.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz lev258 #21432 üzenetére
Nálam is ment, de a switchable rész nem működött a T500-ban lévő Radeon HD 3650-el, csak az Intel GMA 4500MHD Integrált VGA-t használtam.
T530 alatt nem volt gond, csak az Nvidiás opencli-vel, ami mókolással ugyan megoldható volt, de a korábban még működő Wine játékok azután ennek ellenére sem váltak ismét futtathatóvá.
HP Probook 6570b alatt az Intel grafikával nem sikerült feljavítani a gyenge képernyő színeit.
Valami apróság mindig akad, amin bukik az adott hardver, ha a felhasználó nem guru(l).
-
chab7
addikt
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata ubuntun működőképes switchable graphics beállításról? T500-as thinkpad laptopon kellene oprendszer alatt váltani az integrált intel és dedikált ati között - ami windowsban működik, de linuxon nem sikerült még beállítanom, csak biosban váltva. Leírásokat találtam, de nem működnek, ezért érdekelne olyan akinek már sikerült ilyet beállítani.
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
-
Lathronos
őstag
válasz lionhearted #21426 üzenetére
Én kivárom a 16.04-et. 7-8 hónapig támogatott rendszernek nem látom sok értelmét, bár igaz, hogy ezek amolyan LTS Technical Preview-k
-
-
Fenyő
őstag
válasz caindwan #21422 üzenetére
Terminálból pl. sudo cat /var/log/syslog , ha hosszú lenne akkor | more , ill esetleg próbáld ki az alternatív telepítőt, problémás (pl nonpae-es), kevés ramos (512mb alatti) gépeken be szokott válni.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
caindwan
aktív tag
Heló!
Máma megpróbáltam újra felvarázsolni, most már a Lubuntut. A videóban mutatott verzió alatt hibát írt. "ubi-partman failed with exit code 10. Further information may be founded in /var/log/syslog. Do you want to try running this step again before running?" Erre annyit találtam, hogy a nodmraid -ot kell kipipálni a speciális beállításokban. Ezzel futtatva ugyanazt a hibát írta. -
UnSkilleD
senior tag
válasz Hurkaleves #21379 üzenetére
a win 10 armon ki fog merülni egy iot oprendszerben, azaz csak távolról tudod elérni, csak cli az egész, azon nem fogsz semmi filmet lejátszani
[ Szerkesztve ]
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
Lathronos
őstag
Az Ubuntu 14.04.2 Cinnamon változatok a blogomból elérhetőek, ha valaki kíváncsi lenne rájuk.
[ Szerkesztve ]
-
-
Fenyő
őstag
válasz Lathronos #21414 üzenetére
Ez már tényleg nagyon off, de leginkább piaclefedés, mondjuk voltak kevésbé jó és ütőképesebbek Cerkák is, ilyen szempontból a "P4 Cerkák" voltak messze a leggyengébbek, főleg Willamete, ill Norhwood magosak, azokat még egy Tualatin P3-as vagy Applebread Duron is lenyomta, a Cerka D-ék egy fokkal már jobbak voltak, de az is felejthető széria, a Tualatin magos vagy Core2 alapú Cerkák viszont kifejezetten jók voltak ár/érték arányban vagy a legendás Celeron 300A ami garantáltan ment 450-en, így kb a sokszorosába kerülő 450-es PII-őt szorongotta, tehát az Intel saját magát lőtte tökön vele, azóta erősen meggondolja milyen Cerkákat adjon ki nehogy saját magának állítson konkurenciát házon belül.
[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
-
Fenyő
őstag
válasz Lathronos #21412 üzenetére
PAE már PII-eskben, Athlon classicban is volt, ilyen szempontból a Pentium M / Celeron M széria érdekes, amiből ki tudja milyen megfontolásból kispórolták nem is az utasítást hanem a flaget.
The Banias family processors internally support PAE but do not show the PAE support flag in their CPUID information; this causes some operating systems to refuse to boot.[ Szerkesztve ]
-
-
Fenyő
őstag
válasz Lathronos #21408 üzenetére
PAE van "P4-es Cerkában", inkább a 14.04-es verziót kéne kipróbálnia (régebbi gépek hardvertámogatásával lehet gond a 14.10-essel, nameg annak úgyis hamarosan lejár a támogatása, míg 14.04-esre 2019-ig van), és maximum Xubuntu-t vagy Lubuntu-t bír el a vas, ebben egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
-
spammer
veterán
válasz caindwan #21405 üzenetére
Pendrive-ról fut? Mivel írtad rá? Részletesebb hibaüzenet? Vagy csak ennyit ír?
Egyébként arra a gépre inkább Xubuntut vagy Lubuntut tegyél szerintem (esetleg Linux Mint xfce vagy MATE), Ubuntuhoz talán már gyengécske lesz az a vas. Meg egyébként is jobban jársz bármelyik másikkal.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
caindwan
aktív tag
Sziasztok!
Ubuntu 14.10 desktop verzió telepítéssel próbálkoztam egy régebbi gépen (celeron p4, nvidia fx 5200). Addig simán eljut, hogy választani lehessen, live, vagy telepítés. A telepítést választva error 126-ot ír, és hogy nem tudja folytatni. Ez után kilép. Tudnátok segíteni? -
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest