-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hadr0n
csendes tag
-
Hadr0n
csendes tag
Nah az UDP scant csak az első 10000 portra csináltam mert nagyon lassú, nem tudom van e gyorsabb módja.
sudo nmap -p 1-10000 -sU x.x.x.x erre ezt adta ki :
A következő : Sudo nmap -p- x.x.x.x
Ugye bár ez ugyan azt az eredményt hozta mint az előző kép amit küldtem.Aztán beléptem ssh n és a képen látható paranccsal próbálkoztam. Itt viszont nem tudom hogy az megfelel e vagy milyen paranccsal kéne próbálkoznom.
A kérdésedre a válasz hogy fut e más app is az hogy nem. Csak a network fut, kamera nincs.
Az NSE HTTP részével nem jutottam semmire mert annyi script van hogy nem tudom melyik kell nekem.Elnézést előre is, nem vagyok nagy mágus ezekbe csak most kezdtem el érdeklődni eziránt.
[ Szerkesztve ]
-
Hadr0n
csendes tag
Sziasztok.
Kíváncsiságból megnéztem hogy vannak e nyitott portok az UDM-Pro WAN portján és erre jutottam :
A port Forwardban nincsenek általam nyitott portok.
A kérdésem az hogy az itt látható portok közül van amiket nem ismerek : 9443,8880,8843,6789
Ezek mihez tartoznak és hogy jelenthetnek e nekem a későbbiek folyamán bármi problémát ?
Ezeket gyárilag nyitva vannak az UDM ben ? -
Hadr0n
csendes tag
Megpróbáltam megcsinálni több leírás alapján is a WG t de végül kudarcot vallottam.
Amúgy sem vagyok valami nagy linux mágus úgyhogy hagyom is a fenébe majd valamikor rendesen is bekerül grafikus felületre.
Úgyhogy sajnálom végül nem tudom megosztani tapasztalataimat de nagyon szépen köszönöm az eddig segítségeket a témával kapcsolatban. -
Hadr0n
csendes tag
Erre a gondolsz [link] ?
Ha igen akkor elméletileg ez alapján meg tudom csinálni szerintem de viszont nagyon érdekelne a te példád, megoldásod erre a dologra. Lehet kicsit kedvem támadt kísérletezni vele.
Annyi hogy ha ezt elrontom valahogyan visszacsinálhatatlan módon vagy ha nem akarom hogy üzemeljen mennyire egyszerű majd letakarítani az UDM-PRO ról anélkül hogy le keljen gyárizni ? -
Hadr0n
csendes tag
Őszinte leszek nem tudom. Külön nem találkoztam HW offloaddal a beállítások között vagy átsiklottam rajta. De ha DPI és az IDS/IPS re gondolsz akkor azok be vannak kacsolva.
-
Hadr0n
csendes tag
Sziasztok.
Van egy kis problémám a VPN user beállításokkal.
Adott egy UDM-PRO amin beállítottam egy sima L2TP VPN t ami megy is. A kérdés az hogy ha több felhasználót létrehozok akkor azokat hogy s miként tudom korlátozni hogy ki mihez férhet hozzá. Értem itt azt hogy az A felhasználó nem férhet hozzá a 192.x.x.x hálózathoz de a B pedig hozzáférhessen az 192.x.x.x hálózathoz.A másik kérdésem pedig hogy ennek az L2TP VPN nek mennyinek kéne lennie a max átviteli sebességének az UDM PRO n (t-home gigás net)?
A max amit kitudtam belőle mérni az 100/150 volt (t-home os gigás net volt amire kapcsolódtam ) amit picit keveselek.Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Hadr0n
csendes tag
válasz MasterMark #9901 üzenetére
Bocsi, rosszul fogalmaztam a resetelest illetően szerintem.
Már reseteltem 5x legalább. Nyomtam a gombot a lan csati mellett amíg meg nem szűnik a led világítás az eszközön. -
Hadr0n
csendes tag
Sziasztok.
Vettem használtam egy UAP-U6-Pro t és be akartam állítani telefonról de nem sikerül.
Be van kapcsolva az AP akkor statikusan fehéren világít és csinál egy wifit aminek a neve a MAC címe de viszont van rajta jelszó és nem lehet rá csatlakozni hogy be lehessen állítani.
Az applikációban is próbáltam már mindent hogy qr kóddal meg mac címmel de semmi. Mindig feldobja a képen látható opciót, rányomok hogy csatlakozás de ugye nem tud mert jelszavas.
Már próbáltam mindenhogyan resetelni is az eszközt vagy 5x de semmi változás.Valami ötlet ?
-
Hadr0n
csendes tag
Sziasztok.
Vetem egy UVC-G4-PRO -t felfogató nélkül. Magyarán csak maga a golyó van meg.
A kérdésem az hogy ehhez valahol valahogy nem e lehet venni felfogatót vagy pl 3d nyomtatni ?
A másik kérdésem hogy ubiquiti rackfüleket szintúgy lehet e valahol venni mert a storeba nem találtam sehol se.Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Hadr0n
csendes tag
-
Hadr0n
csendes tag
Sziasztok.
Kis problémába ütköztem és szeretném a segítségeteket kérni. Az alap elképzelésem az hogy van egy UDM PRO és van egy thome modem amin van 2.5 ös port. Ezt a 2 eszközt akartam összekötni úgy hogy vettem egy UBIQUITI UF-RJ45-10G sfp modult hogy majd ezen keresztül csak sikerül a modem 2.5 ös portjával összekötni a UDM PRO t és majd csak átmegy rajta a közel 2 gigabit.
A probléma az hogy nem tud felépülni a kapcsolat a két eszköz között. Az sfp fehéren villog majd megáll 5 másodpercre majd újból fehéren villog 5 másodpercig.
Próbáltam hogy átrakom 10g fullduplexre akkor is ugyan ezt csinálja, ha 1giga fullduplexre teszem akkor el sem indul vagy csak akkor ha a modem 1 gigás portjába dugom a másik felét. Próbáltam a portok tiltását meg megvariálni hogy melyik port milyen legyen az sem segített.
Lehet hogy az sfp modul nem támogatná a 2.5 gigát ? de akkor meg hogy lehetne rákötni a modemet 2.5 gigán ? -
Hadr0n
csendes tag
válasz MasterMark #9252 üzenetére
-
Hadr0n
csendes tag
válasz MasterMark #9249 üzenetére
Áhh ne is mond megráztam mint krisztus a vargát de semmi, óvatosan próbáltam kocogtatni is de semmi. Szétszedni meg még eddig nem akartam.
-
Hadr0n
csendes tag
Sziasztok.
Egy nagy problémával fordulnék hozzátok. Minap vettem egy Unifi ac ap pro v2-t (használtan) ma próbálnám beállítani , sikerült is de nincs wifi. 1 órán át nézegettem minden beállítást mit ronthattam el mire rájöttem hogy csak akkor érzékeli a telefonom a wifi jelét ha 1m es körzetében vagyok az AP nak. Ahogy hátra lépek 2-3 mat már el megy 2 csík.
Amit próbáltam eddig:
-adaptere helyett switchből való megtáplálás.
-Kábel csere.
-Próbáltam 2db 4 es softwaret meg 2db 5 ös softwaret és a mostani 6 osokat is.
-egyedi transmit power érték megadás ezen felül a 3 alap (low, mid high) állítása
-más channelek minden különböző variációja.
-csak a 2,4 vagy csak az 5G használata.
-interferencia nincs mivel másik unifi AP val végig nézve a sávokat semmire se írt semmi rosszat sőt még szomszédok sincsenek hogy zavarjanak.Annyi érdekesség hogy ha közvetlen ráteszem a telefont akkor ugyebár full jelet mutat és úgy átmegy rajta 400/300 mega.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest