Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• D-LAN|FuRioN

aktív tag

válasz rekop #3946 üzenetére

Na csináltam egy gyors tesztet:

10G WAN FDX:

Belső router speedtest: 1900/900 Mbit/s IDS,IPS, DPI off
    Belső router speedtest: 1115/750 Mbit/s IPS, DPI ON

PTP download 3db gép nvme ssd-re 1g-n: IDS/IPS, DPI off -1257 Mbit/s - CPU: 36% ssh-n.
    L2TP VPN: IDS/IPS, DPI off - 400-450/300 Mbit/s az 1000/300-ból

PTP download 3db gép nvme ssd-re 1g-n: IPS, DPI ON - 1090 Mbit/s - CPU: 93% ssh-n.
    L2TP VPN: IPS, DPI ON - 300-350/300 Mbit/s az 1000/300-ból

L2TP VPN: IPS, DPI ON,OFF esetén - 175/90 Mbit/s a 750/100-ból (földrajzilag távolabbi terület, de még HU és másik szolgáltató)

Érdekes eredmények, rossznak nem mondanám, de 10G-től azért messze van. Viszont nincs gépem direkt 10g linkre, hogy egy vason teszteljem. Kicsit olyan érzésem van mintha a belső switch lenne a gyenge pont, vagy csak még kicsit bugos a dolog. VPN-t kicsit kevésnek érzem, azt hittem jobb eredményeket produkál. Nem tudom, hogy hol a hiba, mert vpn tesztelése esetén a proci terheltség nem nőtt meg +1-3% -nál jobban.

\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'

• D-LAN|FuRioN

aktív tag

válasz rekop #3946 üzenetére

Hát ez egy érdekes dolog, mert elsőre nem ment, bekapcsolt ips és dpi mellett nem engedte a blokkolást, már nem emélkszem pontosan mire hivatkozott, de nem engedte az tuti. Már 1.6.4 volt fent. Most bekapcsolt dpi és ips mellett is tudok országokat blokkolni... Egy router restartom volt, mást nem babráltam. Talán annyi, hogy kikapcsolt ips mellett blokkoltam országokat, majd visszakapcsoltam később próbaképp ki-be, már nem rinyál érte és most simán adhatok hozzá újakat. :DDD

\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'

Új hozzászólás Aktív témák