-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
válasz Tigerclaw #22871 üzenetére
Mivel a delta mar itt van, nemhogy raerunk, hanem mar el vagyunk kesve.
#22872 Kékes525
Mire hatnának vége a 4. hullámnak. Szeptemberig be kellene adni, hogy mire ide ér a 4. hullám addigra hassanak.
Egyetértek veletek.
Ne akkor építsünk gátat, amikor már árvíz van.
Újra be kell indítani a szervezést a kevés oltópontra, szabadságon is lesznek páran, meg még megy egy kis politikai huzavona, handabanda.
A vakcinának is kell idő, a vírus meg nem biztos, hogy türelmesen kivárja, amíg a védelem kialakul.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Nagyjából leírtad, miért nem lesz kötelező.
Nem szeretné a nép haragját magára zúdítani, az eddigi lavírozás is bevált.
"Van vakcina, aki nem kéri, veszélynek teszi ki magát (és másokat is), az eü. pedig mindenkit képes ellátni, ahogy eddig is."
Jó kis szöveget találtam ki nekik.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Ez két napja volt, de itt nem találkoztam vele.
Bocsánatot kért a holland miniszterelnök, amiért túl korán oldották fel a korlátozásokat
A holland miniszterelnök elismerte, hogy kormányával hibát követtek el, amikor június végén feloldották a korlátozásokat. „Amiről azt hittük, hogy lehetséges, nem volt az”- ismerte be Mark Rutte. A holland kormány pénteken újabb szigorításokat jelentett be, mivel annyira megugrott a fertőzöttek száma. Emiatt a klubokat és diszkókat újra bezárták, a vendéglátóhelyek is csak éjfélig maradhatnak nyitva, és a fesztiválokat is lefújták. A szórakozóhelyek így gyakorlatilag csak két hétre lehettek nyitva.Szeretném olvasni itt is a hasonló, őszinte beismeréseket a felelősöktől.
Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Nimrod #22598 üzenetére
Amíg csomó országba (tipikusan szegényebb) el sem jut az oltóanyag, addig nincs miről beszélni.
Olyan országban vagyunk, ahol van oltóanyag, csak vannak olyan "okosok", akik úgy döntenek, nekik nem kell.
Van ilyen "okos" a rokonságomban is, meg sem próbálom neki elmagyarázni.
A hívőkkel is kerülöm a beszélgetést.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Kékes525 #22587 üzenetére
A gyorshajtás ön- és közveszélyes, ezért büntetik.
A biztonsági öv nélküli közlekedés bírsága 10-20000 Ft/fő, pedig csak magát veszélyezteti.
Nemcsak jutalmakkal lehetne az oltásra rávenni a vonakodókat, hanem büntetéssel is, ha már nem teszik kötelezővé.
A 2. és 3. pont az, amiért nem lehet magánügy és megfontolás kérdése.
A mások testi épségének, életének veszélyeztetése az büntetendő most is.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
4. § (2) Társadalomra veszélyes cselekmény az a tevékenység vagy mulasztás, amely mások személyét vagy jogait, illetve Magyarország Alaptörvény szerinti társadalmi, gazdasági, állami rendjét sérti vagy veszélyezteti.
Szerinted illik arra, amit írtál?
-
mpo
veterán
Jól gondolod, az oka az, hogy nemcsak a turistacsalogató úti-filmekben bemutatott szépségekről tudtam, hanem a másik feléről is, ellentétben a feleségemmel, aki már 46 évvel ezelőtt is oda akart utazni, de ezt csak nélkülem tehette volna meg.
Láttam elég sok szegénységet, amitől szomorú és dühös is leszek, nem keresem az ilyen alkalmat.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Sir Pocok #22360 üzenetére
Nem találták meg a köztes fajt, a cikkben ott a nature.com linkje is.
[link]
Az igazság kiderítése csak azért fontos, hogyha emberi mulasztás, gondatlanság okozta, legközelebb ne fordulhasson elő.
Ha Kína beismerte volna, hol hibáztak, akkor nem kellene sok időt és pénzt a kutatásra fordítani és előbb lehetne megelőző intézkedést hozni.
A légikatasztrófákat is az ismétlődés elkerülése érdekében vizsgálják ki.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Hogy vélekednek a britek a nyitásról?
A britek nem kis része örökre megtartana több covid miatt bevezetett korlátozást.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Ha valaki gyanús, azt nem pénzért tesztelik, ahogy régen sem.
Azért nehéz okosnak lenni, mert a kocsiból-boltba, majd vissza az 50 fokos kocsiba és légkondi azonnal és ezt párszor megismételve, könnyen összejöhet a "megfázás".
Családi ház hűvösébe menekülni a kerti munka vagy napozás után is hasonló hatású.
Amikor még a vírus nem tünt el a világból és a delta a náthához hasonló tüneteket okoz, akkor én nem tudom, mi a helyes megoldás, ez a házorvosokra van bízva, de hallottam olyanról, aki egyet sem küldött tesztre az előző hullámok alatt.
A környező országokban a delta vagy delta plusz is megjelent, itt nem vagy nem tudhatunk róla.
Ahogy a topiktársak véleménye sem azonos, úgy a politikusok járványkezelése sem, holott tudományos, egészségügyi és nem politikai kérdésnek tartom.
Minden politikus kiállított magáról egy bizonyítványt az elmúlt másfél évben, kiderült ki a hülye, a cinikus, a hazug, a tolvaj, mi neki a fontos és mit gondol az állampolgárok életéről.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Jablocskov #21885 üzenetére
Talált. Elsüllyedt.
Az anyagi haszonszerzést kihagytad.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Én is segítőkész vagyok, néha kéretlenül is, de kezdek leszokni róla, mert a végén engem akarnak meggyőzni a hülyeség helyességéről.
Az antivaxert nem próbálnám meggyőzni, mert ha másfél év alatt nem jött rá arra, hogy mennyire hülye, azt én hosszú idő alatt sem tudnám okosabbá változtatni, időpocséklás lenne.
Aki imádja a vezírt vagy vallásos, azzal erről nincs mit beszélgetnem.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz lafaty80 #21718 üzenetére
Oltásellenes kamionsofőr, csempész, stb., akinek a munkájához kell.
és szeretne oltást, akkor mit fog mondani?
Kimegy Romániába és kap oltást vagy hasonló módon elintézi pénzért, mint a kamu igazolványt.
A kamu műszaki vizsga is veszélyes játék, mégis űzik.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz t72killer #21628 üzenetére
Magyarul ha leültetünk 100 embert 0 antitesttel 10db egyenletesen elosztott, magas víruskibocsátású deltással karaokézni, akkor se fog mindegyik megfertőződni.
Visszakerestem, a delta hatékonyabb.
A delta variánssal már mások a tapasztalatok, az új-dél-walesi illetékesek szerint most, ha egy háztartásba bekerül a vírus, annak minden tagja meg is fertőződik.
-
mpo
veterán
Barátom kb. 30 éve jött Erdélyből, most volt ott pár napot, megkérdeztem, miért áll 24%-on ott az oltás és miért nem kérik.
"Mert hülyék."Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Ringman #21554 üzenetére
1. gyerekek - mennyi lehet majd belőlük longos
Amit még mozso írt a #21116-ban [link]
a fiatal korosztályról és a grafikont is odatette, "Az új betegek 51%-a a 0-19 éves korosztályban van, annak ellenére, hogy Izraelben elkezdték oltani a 12-18 éveseket."
azt összevetem a korfával
[kép]
akkor abból nagyon súlyos következmények is lehetnek.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz daneel_hu #21544 üzenetére
Dugig van a nézőtér egy féderer-meccsen és láthatóan senkin nincs maszk.
Be lennék drogozva?
Nem vagy bedrogozva, a meccsre figyelsz és nem veszed észre, hogy páran hordanak maszkot a NÉZŐTÉREN, mert a személyzetnek egyébként kötelező.
-
mpo
veterán
- Lemondott szombaton Matt Hancock brit egészségügyi miniszter, aki a brit sajtóban megjelent fotók tanúsága szerint bensőséges kapcsolatba került egyik hivatali kolléganőjével. Hancock helyére szombat este Sajid Javid volt pénzügyminisztert nevezte ki Boris Johnson miniszterelnök.
- A gazdasági okok mellett erőteljes egészségügyi indokok is a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások teljes feloldása mellett szólnak - írta vasárnap megjelent cikkében Sajid Javid brit egészségügyi miniszter.
Nekik is van Káslerük, Merkelyjük.
-
mpo
veterán
Az SCV2 lappangási ideje 4-14 nap, átlag 5-7 nap. Aztán jönnek az enyhe tünetek, ezek jellemzően 7-10 napon belül válnak súlyossá, amennyiben valakinél ezt dobja az osztó.
Mivel az oltottak is megfertőződhetnek és tovább is adhatják, ezért ajánlatos a maszkhordás beltérben.
-
mpo
veterán
válasz Ringman #21376 üzenetére
Amiről a Yaneer Bar-Yam a Twitteren írt, annak jó lenne a forrását is megtalálni.
látszik, hogy kevesen kapták el a vírust az oltottak közül, viszont az oltottak, akik kórházba kerültek kb. ugyanolyan arányban haláloztak el.
szóval ha oltott vagy, kis eséllyel kapod el a vírust, viszont ha elkaptad, akkor kb. ugyanolyan esélyed van, mintha nem lennél oltva.
A fenti az eddig hangoztatottal szembemegy:
- az oltás nem a fertőzéstől véd, hanem a súlyos megbetegedéstől.Ha érted, akkor már elavult.
-
-
mpo
veterán
Amit múlt csütörtökön kérdeztem,
Jövő héten elérik az 5,5 milliót és nem kell maszk a boltban sem.
Hogy fognak arra nézni, aki mégis fölveszi?
arra már jönnek a válaszaitok.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Tigerclaw #21163 üzenetére
Miert tagadjak meg azt a vedtelenektol hogy kapjanak sajat keresukre masfajta oltast, amikor papirja van arrol, hogy nem alakult ki vedelem?
Rossz helyen tetted föl a kérdést, itt egyfajta választ fogsz kapni.
Kérdezd az illetékes főokost.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Ez máshol is jellemző volt, a világjárvány korai szakaszának egyik érdekes fejleménye volt, hogy akár a családjukkal elkaranténozott fertőzöttek java egyáltalán nem adta tovább a vírust, a járvány főleg ún. szuperfertőző eseményekkel terjedt.
A delta variánssal már mások a tapasztalatok, az új-dél-walesi illetékesek szerint most, ha egy háztartásba bekerül a vírus, annak minden tagja meg is fertőződik.
-
mpo
veterán
A delta variáns még az eddig jól védekező, vagy éppen nagy átoltottságú országok védekezését is kikezdi
Izrael:
a héten azonban újra kötelezővé tették a maszkviselést zárt közösségi terekben - mindössze tíz nappal azután, hogy eltörölték a maszkviselési kötelezettséget.
[link]Itthon:
Kijöttek az enyhítésről szóló rendeletek: 5,5 millió oltott után nem kell maszk a buszokon és a boltokban
-
mpo
veterán
válasz Sir Pocok #21027 üzenetére
Ennek a pandémiának egyetlen pozitív hozadéka van, hogy kettővel nőtt az utolsó mondások száma:
"Engem nem érdekel a Covid, szedek vitamint."
"Na látod ezért kár volt oltatni."Annyi előnyünk még származott belőle, hogy kiderült, ki a hülye és milyen sokan vannak.
-
mpo
veterán
Amikor 10-12 ezer beteg van Covid osztályon és 1500 lélegeztetőgépen, akkor az átcsoportosítás miatt, a normál ellátást el lehet felejteni és kivárhatja a sorát az oltott beteg az oltatlanoknak köszönhetően.
Ezért nem lehet azt mondani, hogy leszarom az oltatlanokat.
A létszám egyébként is csökken (külföldre vagy magánegészségügybe megy, elege van az eü-ből, , osztály, kórház szűnhet meg).
A várólista az most sem szívderítő, egy újabb hullám csak ront rajta.
Nincs mindenhol háziorvos, az ügyelet is problémás lett.
A magánegészségügyben is van várakozási idő, ritka az, hogy holnap jöhet.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz BlackV #20888 üzenetére
a jelenlegi szabályok szerint a magyar állampolgárok közúton vagy vasúton minden korlátozás nélkül utazhatnak Horvátországba és a hazautazáshoz sincs szükség védettségi igazolványra. A repülőgéppel utazók azonban kivételnek számítanak, az ő utazásukhoz védettségi igazolvány, PCR-teszt vagy karanténkötelezettség társul.
Mindig is tudtam, hogy a repülőgép veszélyes.
(Ismerem a repülés és az autózás kockázati különbségeit!)Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
mindenki köhög ..
van, aki taknyozik is mellé. de tényleg mindenki. ugyanakkor nem hinném, hogy covid#20871 Vesa
Mivel más tünet nincs, nem hinném, hogy Covid.#20872 mozso
feleségem szerint ez inkább egy rhino cucc, én pedig nem tudom eldönteni. Tünetek alapján akár delta is lehetne, de szerintem nem az.Nem lehetne tesztet csinálni és akkor mindenki megnyugodna vagy ha covid, akkor a megfelelő lépést megtenni?
-
mpo
veterán
válasz Elektrosokk #20771 üzenetére
Itt a Pfizer product information az EMA oldaláról.
A 6. oldalon:
Musculoskeletal and connective tissue disorders
Very common(≥ 1/10): Arthralgia; Myalgia
-
mpo
veterán
válasz Elektrosokk #20763 üzenetére
Nem viccnek szántam.
Ha le kell vennem magasról valamit, akkor eddig csak a jobb vállam okozott gondot, most mindkettő. Nem foglalkozom vele, csak megemlítettem.
Most kipróbáltam a páros oldalsó könyökemelést és úgy van, ahogy mondtam.
A 2. Pfizert 04.21-én kaptam.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
válasz Ringman #20752 üzenetére
Addig kell őket csesztetni, amíg önként és örömmel átmennek a magánegészségügybe, akár ugyanennyi pénzért, mert ott nem ezek a szabályok érvényesek.
A milliárdos befektetők így könnyedén föl tudják tölteni a létszámot.
Az állami egészségügy kiválóságát meg lesz aki hangoztassa, eddig is megtették és volt aki el is hitte.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Ha a kétszer oltottak sem teljesen védettek a Delta ellen, a WHO nekik is a maszkhordást ajánlja zárt térben, akkor mivel lesz magyarázható az 5,5 millió oltott elérése után a maszkhordás megszüntetése?
-
mpo
veterán
válasz Ringman #20596 üzenetére
most egyébként azzal hangolunk a deltára, hogy eltöröljük a maszkhasználatot és megtagadjuk azoknál az újraoltást, akiknek nem termel ellenanyagot a szervezete a beadott vakcinától?
Tisztelt Uram!
Ön még szombat este is képes minket zaklatni a kérdésével?
Láthatja, hogy hétvégén még adatközlés sincs, eszünkbe se jut péntek déltől ilyenekkel foglalkozni.
Az 5,5 milliót, csak a vasárnapi EB meccs után szabad elérni, ezt kitalálhatta volna, de a számmisztikában sem jártas.
A világszínvonalú védekezést továbbra is folytatjuk, ebben segítenek kiváló szakértőink is, akiket Ön is meg szokott említeni.
A Delta variáns jelenlétéről Ön nem tudhat semmit, ahogy mi sem, mert nem vizsgáljuk.
Várhattam volna a válasszal 45 napot vagy elengedhettem volna a fülem mellett, de láthatja, milyen lelkiismeretes és szorgalmas vagyok még vasárnap reggel is.
Nem értem, hogy Ön és társai többet gondolkodnak a megoldáson, mint mi, akik értünk hozzá.
További szép hétvégét kívánok
XY[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
A mostani módszer:
A kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.#20537 Csatravi:
Mert az eü dolgozókra szükség lesz.
Sokszor mondták nekem, ne keressek logikát az intézkedésekben.
Az eü dolgozó is mehet majd a boltba maszk nélkül.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz radi8tor #20521 üzenetére
Az otthonülő is leviszi a szemetet és megkérdezi a postást, hozott-e levelet, meg a szomszédasszonnyal is összefuthat.
A deltához elég 10 másodperc (tegyük föl, hogy igaz), csak amit linkeltem, nem olvasták el.
"Rád ugrik, mint a bolha."A maszkok között is van különbség hatékonyságban, itt is írta valaki, nem bírja az FFP2-est, ezért az olcsót hordja, ami nem zár annyira, de kap levegőt.
A csiki-csuki beindul, nem győzik a rendeletmódosítást, az emberek meg összezavarodnak, de csak az, aki tájékozott, a többi meg csodálkozni fog, miért kell maszk a boltban.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Ma sem lettem optimista a hírektől:
- amit a #20502-ben linkelt cikkben olvastam a delta terjedéséről.
- a Robert Koch Intézet elnöke, Lothar Wieler: míg a brutális európai harmadik hullámot kirobbantó alfa variáns esetén a hospitalizációs ráta 5 százalék volt - a fertőzöttek huszada szorult tehát kórházi kezelésre -, a delta variáns esetén ez 11 százalék.
- Az UK és Oroszország görbéje se jól néz ki.
- Sydneyben is zárás van.A két hónap nyári jövés-menés újra beindítja a hullámvasutat, aztán jön az egymásra mutogatás.
Az állam részéről soha nem fogom hallani, hogy elcsesztük.
------
Az oroszoknál egyes foglalkozásoknál kötelezővé tették az oltást.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Izrael jövő héten akarta bevezetni a beltéri helyeken a maszkviselést, aztán péntek déltől kötelező lett.
---
A cseh Imunor gyógyszerről.
-
mpo
veterán
Hogy ne utólag kérjék tőlem a linket, most nem emlékezetből írok, inkább visszakerestem.
A delta terjedéséről:
Queensland's Chief Health Officer Jeannette Young has warned we are seeing "very fleeting contact" in some cases.
"If you remember at the start of this pandemic, I spoke about 15 minutes of close contact being a concern," she said.
"Now, it looks like it's five to 10 seconds.
"That's a concern.
"The risk is so much higher now than it was only a year ago."
-
mpo
veterán
Még a kezdet kezdetén volt animáció a zárt térben terjedésről.
- open officeban nem kell maszk, mert 1-2-3-4 órát is tudunk dolgozni, hogy van köztünk 2 méter
A légkondi elősegíti a terjedést, gondolom nálatok is van.Nem hallottam még olyanról, hogy valaki halálos betegséget kapott volna 2-4 perc cigifüst belélegzés után.
Ha nem tévedek, csak 22 éve szigorítottak a dohányzáson, vendéglátó helyeken (étteremben is), irodában is lehetett dohányozni.
Vannak névnapos videóim, ahol 10-ből négyen dohányoznak, akárhol volt a névnap, még a nemdohányzók családi házában is.
Ma már nem engedik meg ők sem.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
50 éve fejeztem be az általánost, úgy emlékszem kétszer voltam balatoni táborban, először negyedikesként.
Történelemtanárunk mezőgazdasági szakkört alakított, suli előtt és után ott dolgoztunk, vittük a piacra a terményeket és a pénzből tudtunk sátoros és egyéb kirándulásokat tenni az országban, busszal, ponyvás IFA-val fapadon zötykölődve. Ha nem vagyok tag, ebből is kimaradtam volna.
Most mások a lehetőségek, de ha egy évben kimarad egy táborozás az nem tragédia.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz t72killer #20456 üzenetére
Csak azt akartam érzékeltetni, hogy meggondolhatja magát még az oltásellenes is, ezért átfogalmazom.
- ha az oltásellenesek nagy számban halnak bele
- ha a kórházba kerültek döntő többsége nem kapott egy oltást sem
és még sorolhatnám, mi okozhat változást a gondolkodásban.Ringman éppen most tette ki.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz t72killer #20446 üzenetére
az oltásellenes helyzet nem lesz jobb, ha duplán oltottakat látunk egyenesen meghalni - még ha viszonylag kis számban is.
az oltásellenes helyzet jobb lesz, ha az oltásellenesek nagy számban, 90%-os bizonyossággal halnak beleMost az oroszoknál "megjött a kedvük" az oltásra.
-
mpo
veterán
válasz t72killer #20442 üzenetére
Mindenki örülne egy olyan 1 Ft-os vakcinának, ami ha meghallja, hogy koronavírus, azonnal kiirtja, akármilyen furmányos mutáns.
Ha erősen kívánjuk vagy ütjük az asztalt, akkor sincs, ezekkel kell beérnünk most.
Az oltásellenesek és a politika még súlyosbítja a helyzetet egyes országokban.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz #86564352 #20438 üzenetére
Igazad van, de úgy kezdtem, "Ezeket még tegnap este olvastam:" és linket sem tettem.
A fully-t írni hiba volt emlékezetből.
Azt nem tudom eldönteni, hogy angol nyelvben a vaccinated az most mit jelent, egy vagy két adagot, mert nekem a kettő lenne logikus, ha csak egyet kapott, akkor lenne partially?Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz daneel_hu #20437 üzenetére
Úgy emlékszem, csak a súlyos megbetegedéstől, a fertőzéstől nem.
Nem tudok olyan szerről, ami a delta ellen 100%-ban megvéd a fertőzéstől.
A Pfizer vezér nyilatkozata rémlik, amikor a mostaniról nyilatkozott.
Én nem viszonyulok érzelmileg egyik vakcinához sem, minősíteni sem szoktam őket.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Ez az a bizonyos görbe, amit lapítani kell és ennek érdekében hozzák a korlátozó intézkedéseket is.
Az alábbi engem nem érint.
Július 4-től, jövő vasárnaptól nem kell maszkot viselni a katolikus templomokban - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pénteken az MTI-vel.Ha érted, akkor már elavult.
-
-
mpo
veterán
Ezeket még tegnap este olvastam:
- Falus Ferenc nem ért egyet a lazítással
- a prágai polgármester azt kéri, hogy beltéren továbbra is kelljen a maszk
- Izraelben a fertőzöttek 30%-a "fully vaccinated"
- Finn szurkolók hazavitték a vírustAz "öröm, bodottá" még messze van.
Ma a piacon, ahol csak zárt térben kell a maszk, ott is 10-20% maszk nélkül volt.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz #20749568 #20350 üzenetére
Nem vetted a humort, mivel én is hordani fogom és ezzel a különcök közé fogok tartozni és a boldog maszk-nélküli közösséget hergelem vele.
Büntetés járt ha a sárvédő hiányzott, ha volt pótféklámpa.
Amit történelemből tanítottak nekem, annak az ellenkezőjét tanítják.
Itt bármi megtörténhet.Ha érted, akkor már elavult.