Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Van egy TL-WR1043 routerem.Gyári Firmware Version: 3.13.4 Build 110429 Rel.36959n
Hardware Version: WR1043ND v1 00000000 használom.
Usb-n szeretnék megosztást létrehozni, hogy akár TotalC-rel is elérhető legyen és futtatni is lehessen bármit róla.Eddig nem sikerült beállítanom. Érdekes amikor megvettem pár naponta fagyott és újra kellett indítani, aztán ahogy kijött a legújabb fw felraktam, egy kis idő után ugyan így fagyott.Még egyszer visszaraktam ez egyel régebbit akkor már naponta újra kellett indítani.Aztán még egy próbát tettem visszaraktam 110429 és nem fagy 3 hete megy folyamatosan.Ez úgy néz ki megoldódott, de az usb része nem.Tehát ,hogy lehetne beállítani az usb-t, hogy a megosztott pendrive könnyen elérhető legyen akár TC-ből is?Gyári fw maradjon.
"Open the disk" erre nem reagál semmit...........""..........
-
iff
senior tag
Sziasztok!
A TL-WR1043ND routerom állandóan fagyott. Rászántam magam és lecseréltem a router firmware-t openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_v1.02.1_ReBuilded.bin.
1, A TL-WR 1043 (DMZ állítva) előtt van egy Cisco EPC3925 t-home modem. Azt nem értem, hogy a Cisco kiosztott ip pl. a laptopnak 192.168.0.15 , a gyári firmware-val csak egy ip-t osztott a Cisco 192.168.0.12. Többit a TP-Link intézte.
2, Adott egy dvr rögzítő, működik a távelérése számítógépről, de telefonról már nem tudtam beállítani. A gyári fw-vel ment egyszerűen.
3, Az usb-t hogy tudom megosztani? A gyári fw-vel az is ment. Illetve a router távoli elérését, hogy tudom beállítani?Előre is köszönöm a segítséget.
..........""..........
-
iff
senior tag
válasz vargalex #27075 üzenetére
Az 1. sikerült beállítanom. Azt ne kérdezd, hogy hol találtam
2. a dvr-t wifiről szeretném. (Az viszont fura, hogy ha az első kamera kép bejön és utána váltanék másikra mindig hálózati hibát ír ki. A dvr-en valami linux fut, megnéztem a naplójában és olyan mint ha folyamatosan be lenne jelentkezve, ha kilépek a programból akkor is. Csak a dvr újra indítása után lehet rácsatlakozni újra. Csak belső hálózaton érem el.)
A router távoli elérését, hogy tudom beállítani?[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
iff
senior tag
válasz vargalex #27077 üzenetére
dvr a tp-linkre csatlakozik, 28x végignéztem a beállítást, forward tűzfal stb. nem tudtam már mit állítani és most meg rákapcsolódott .De, hogy miért nem tudom. Lassan észhez tér.
Arra gondoltam, hogy pl.: akármi.dyndns.biz és elérem a router webes felületét.
Esetleg arra ötlet, hogy ha képet váltok akkor miért ír ki network erro.
Remélem befog állni a router és nem fog fagyni. (Két éve van meg és iszonyat sokszor lefagyott)..........""..........
-
iff
senior tag
vargalex
Szia! Köszönöm a segítséget minden működik!
Még egy kérdésem lenne a wifi-vel kapcsolatban. Nekem a laptopon csak max 130 Mb/s a gyári fw-vel. Most meg 65 Mb/s még ha közel rakom a routerhez a laptopot akkor is ennyi.
Olvastam itt a 300 Mb/s beállításról. Ha a wifi beállításoknál hozzá adom /etc/config/wireless-ben a config 'wifi-device' szekcióhoz hozzáadni: option 'noscan' '1' akkor eltűnik a wifi beállítás a routerből, ha törlöm visszaáll. Ebben tudnál segíteni, hogy miért van ez így? Vagy mit állítsak a routeren?üdv.
..........""..........
-
iff
senior tag
válasz vargalex #27172 üzenetére
Ha beteszem ezt írja: "No page is registered at '/admin/network/wireless'.
If this url belongs to an extension, make sure it is properly installed.
If the extension was recently installed, try removing the /tmp/luci-indexcache file."Eltűnik a wifi fül is.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
iff
senior tag
-
iff
senior tag
A tx, rx total stb. ezeket át lehet írni pl. fel, le, össz. Próbáltam, de nem sikerült. nem szeretném eltolni. Most már nagyon jól beállt minden.
..........""..........
-
iff
senior tag
Most már nagyon hasít a wifim
..........""..........
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Ez már nagy eredmény: Működési idő 19d 16h 12m 14s és nincs fagyás (OpenWrt - vargalex build ver. 1.02.1 ReBuilded, ver. 1.1.1_beta3). A gyárival érdekes, majdnem naponta volt fagyás.
Ha a vnstat az usb-re mentett, akkor a forgalmat nem jól mérte, visszaállítottam az alapra most jól méri.
Az OpenWrt - vargalex build ver. végleges verzió mikorra várható? Amiben már a wifi 300Mbps is menne?üdv.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
iff
senior tag
válasz Intruder2k5 #28221 üzenetére
Szia!
Igen, már ezeket próbáltam. Amit ki tudtam hozni az 240, de vissza esett 150-180 közé.Tehát nem lett stabil.
..........""..........
-
iff
senior tag
Sziasztok! Frissítettem a v1.1.2 verzió - 3.3.8-as verzióra. A vnstat-ot újra fel kellet, hogy rakjam (frissítés után eltűnt) és most csak ennyi a szabad helyem. Ez így most normális? Előzőnél több volt a szabad helyem 25% körül volt.
..........""..........
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Frissítettem a bétáról v1.1.2 verzióra. Tegnap este nagy vihar volt mindent kihúztam, ma indítottam mindent, de csak wifin volt net kábelen nem. Most visszaraktam a openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_v1.1.1_beta3.bin ezzel minden működik. A vnstat-ot újra felraktam és itt érdekes módon 33% szabad helyet ír. A v112-nél meg csak 9% volt.
..........""..........
-
iff
senior tag
válasz Bagira01 #29885 üzenetére
Szia! Kb.: 2 éve van meg a 1043 és nálam is folyamatosan újra kellet indítani (fagyott). Több gyári fw-t próbáltam, majd OpenWrt vargalex v1.1.1 beta3 nekem ez vált be a legjobban, a wifi-t 180-ra tudtam belőni, de alapjába véve stabil és fagyás vagy újraindítás nem volt szükséges, amióta ezt használom. Érdemes lecserélni a gyári fw-t.
..........""..........
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Samsung ML-2165w nyomtatót. Ez elvileg wifis és vezeték nélkül lehetne összekötni a hálózatba. Nekem ez nem világos, hogy hogyan lehet ezt megoldani a routerhez. TP-Link WR1043ND OpenWrt van rajta.
..........""..........
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy melyik éri meg jobban a TL-WR1043ND ver.2.1 vagy TL-WDR3600 ver.1.5? A régebbi TL-WR1043ND ver.1 (OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342) használom, csak a wifi kezdi megadni magát. Esetleg openwrt-vel lehet használni? A 1043 2.1 elég sok rosszat olvastam. Viszont a 3600 gyengébb cpu-ja van.
..........""..........
-
iff
senior tag
Sziasztok!
A tp-link 1043ND V1-et cseréltem le 3600-ra V1.5. openwrt vargalex 1.1.7-el használom, a kezdeti problémákat megoldva, most már 1 éve gond nélkül. Azóta nem kellett foglalkoznom TP-Link routerrel.
Ezért is lenne egy kérdésem
Egyik ismerősöm vett egy TP-Link 1043ND V3-at és erre szeretnék felrakni openwrt-t. Ehhez már nincs a Vargalex féle.
A kérdésem az, hogy akkor ez mehet fel rá?
suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wr1043nd-v3-squashfs-factory.bin
[link]
Ha esetleg gyárit szeretnék visszarakni, akkor mehet az eredeti vagy vágott verziót kell?(nem szeretném elcseszni)
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
iff
senior tag
válasz Headless #62481 üzenetére
Megnéztem laptoppal is és ott is 54Mbps körül volt a 1043-al ill. Tp-link 841n gyári fw 135Mbps. Telefon tablet laptopon is megnézve.
Tehát összegezve:
Tp-link 3600 openwrt vargalex 1.1.7 135Mbps (telefon,tablet és laptopon is)(10m 85-135Mbps)
Tp-link 841 n gyári fw 135Mbps (ugyan úgy)
Tp-link 1043 openwrt 54Mbps (laptop,telefon,tablet)Igen 40 MHz.
Ez így elég karcsú. Igen most találtam egy két hozzászólást rólal,de akkor is rossz kevés ez az érték 30 cm-ről.Arégi 1043 v1 is megvolt a 135Mbps.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
iff
senior tag
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option hwmode '11g'
option path 'platform/qca955x_wmac'
option htmode 'HT40'
option txpower '20'
option channel '2'
option country 'HU'config wifi-iface
option device 'radio0'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option ssid '********'
option key '********'
option encryption 'psk2+tkip'wlan0 ESSID: "********"
Access Point: **:**:**:**:**:**
Mode: Master Channel: 2 (2.417 GHz)
Tx-Power: 20 dBm Link Quality: 34/70
Signal: -76 dBm Noise: -93 dBm
Bit Rate: 36.0 MBit/s
Encryption: WPA2 PSK (TKIP)
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11bgn
Hardware: unknown [Generic MAC80211]
TX power offset: unknown
Frequency offset: unknown
Supports VAPs: yes PHY name: phy0A 1043 as nem próbáltam gyári fw-vel.
..........""..........
-
iff
senior tag
válasz Headless #62487 üzenetére
wlan0 ESSID: "********"
Access Point: **:**:**:**:**:**
Mode: Master Channel: 2 (2.417 GHz)
Tx-Power: 20 dBm Link Quality: 70/70
Signal: -36 dBm Noise: -92 dBm
Bit Rate: 108.3 MBit/s
Encryption: WPA2 PSK (CCMP)
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11bgn
Hardware: unknown [Generic MAC80211]
TX power offset: unknown
Frequency offset: unknown
Supports VAPs: yes PHY name: phy0Köszönöm a segítséget!
A tableten 65Mbps.
A lényeg, hogy a laptopon jó.
..........""..........
Új hozzászólás Aktív témák
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest