Új hozzászólás Aktív témák
-
padre71
tag
válasz bigblase #6803 üzenetére
Szia!
Nekem egy L30-os csinálta ezt. Néha remegett a kép, majd néhány hét után azt kezdte csinálni, hogy időnként elment a kép. Beszéltem a technotradesekkel és azt mondták, hogy vagy az inverter tönkrement, de valószínűbb hogy csak valami kontakt hiba van.
Én azt csináltam, hogy a kijelzőről a müanyag burkolatot lepattintottam (nem nagy művészet), a csavarokat kicsavartam majd az összes csatlakozást széthúztam és újra összedugtam. Olvass vissza, VANESSA1 belinkelte, hogy a toshibákat hogy kell szétszedni [link]
Nekem ezután megszűnt a hibajelenség, nem vibrál és nem megy el másodpercekre a kép.
A driverrel nem lehet gond nálad, biztos hogy hw hiba. -
padre71
tag
Meg tudlak erősíteni az általad leírtakban, ugyanezeket tapasztaltam én is.
Az L30-M010 notiban én is lecseréltem a celeron M440-et egy CoreDuo-ra (T2350 - 1886 MHz) és 2 db gigás Kingmaxra. Nekem a csere 20k+10k-ba volt. Az eredeti proci egyenlőre még megvan, de az egyik 512-est már sikerült eladni. Így most 28k-ba van a fejlesztés.
Tényleg ez a max, amit ki lehet hozni ebből a notiból, de azt néztem, hogy kb. 220k-ig szinte ugyanezt kapnám. A Core2Duo a noti kategóriában csak hajszálnyival jobb, mint a CoreDuo.
Szerintem jobban megéri 20-30k-t rákölteni a gépre, mint eladni max 100k-ért (ha egyáltalán sikerül) és hozzárakni kb. 60-80k-t minimum. És akkor uaz az eredmény, max csak új és garanciás. -
padre71
tag
válasz Kabooom #2397 üzenetére
Olvass vissza egy picit és megtalálod a választ. A CoreDuo belemegy, én is arra cseréltem a celeront.
Tegnap belekerült az L30-ba 2 db 1 gigás Kingmax DDR2 533 MHz ram. Tökéletesen működnek. Akinek van fölös pénze, az nyugodtan belevághat a ram bővítésbe, csak arra kell vigyázni hogy 533-as legyen.
-
padre71
tag
válasz Satellite #2324 üzenetére
Tudom, hogy ha valami garanciális probléma adódik, akkor szinte mindig próbálnak kifogást találni a kereskedők, hogy a hiba miért nem garanciális. Sajnos vannak rossz tapasztalataim, Mo-on még mindig az a divat, hogy a fizetés pillanatáig kedves a vevő, utána már úgy tekintenek rá, mint egy sorozatgyilkosra. A laptop esetében csak max. a csavarokba tudnának belekapaszkodni, hogy nincs úgy beragadva mint a gyári szerelés után. Más nyoma nincs, ha nem barmolja szét az ember a gépet.
De az tuti, hogy a garis ügyintézés általában nagyon lassú és sok ideggel jár.
-
padre71
tag
Közben egy kérdés:
Ha a BIOS-ban enable-re állítom a "Execute Disable Bit functionality"-t, milyen gyakorlati haszna van? Az intel oldalán csak ez van:
"Támogatott operációs rendszerrel együtt fokozott vírusvédelmet biztosít. A memória megjelölhető végrehajthatóként és nem végrehajthatóként, ami lehetővé teszi, hogy a processzor hibát jelezzen az operációs rendszernek, ha a nem végrehajtható memóriában rosszindulatú kód készül lefutni. Ez megakadályozza, hogy a kód megfertőzze a rendszert."
[ Szerkesztve ]
-
padre71
tag
Hali Sopronman! Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Egy Celeron M440-et cseréltem egy T2350-re (1866 MHz) tegnap saját kezűleg. A procit itt vettem a PH-n 20k-ért. Igaz nincs rá gari, de szerintem a procik esetében a legkisebb az esély, hogy beleszaladsz egy rossz példányba.
Az eredeti procit megtartom, mert 2008. májusig még garis a gép, így ha valami gáz lenne vele, rögtön visszaszerelem a régit és nem ugrik a gari. Nem nagy ördöngösség a szétszerelés, de tényleg darabokra kell szétszedni, egy csomó kis csavara kell odafigyelni, de ha mindent kicsavartál, akkor magától szétválik. Nem hiszem, hogy valaki rájönne hogy szét volt szedve, nem volt leragasztva sehol sem. Nekem egy délelöttöm ráment, igaz lassan csináltam. Ráadásul a cserét követően elfelejtettem a gombakksit kivenni és törölni a CMOS-t, így újra szét kellett szednem.
A Technotrade kb 31k-ért cserél procit, azt hiszem T2080-t. Ha jól emlékszem ebben csak 1M cache van, míg az azonos órajelű T2250-ben 2M. De az intel oldalán pontosan meg tudod nézni. Gondolom, hogy most nincs készleten nekik.
Ha nem vagy járatos a szerelésben, lehet hogy érdemesebb a Technotradre bízni. Ha meg igen, akkor hajrá, megéri a csere, sőt a maradék pénzen tudsz venni még 2 giga ramot is.[ Szerkesztve ]
-
padre71
tag
Ismét egy kérdés.
A coreduo proci órajele elméletileg változik használat fokától függően? Ha igen ezt hol kell beállítani (BIOS-ban) ? Jelenleg max órajelen megy független attól, hogy megy vmi, vagy csak üresjárat. -
padre71
tag
válasz padre71 #2303 üzenetére
Közben kiderült, hogy szoftveres gondom volt, újra kellett telepítenem a routert.
Sikerült a proci csere is. Egy satellite L30-as ati x200M chipsetű gépben egy Celeron M440-es procit cseréltem. Egy Core Duo T2350 (1.86) ment bele.Köszönöm a szétszereléssel kapcsolatban adott tanácsokat és segítségeket. Tényleg darabokra kell szedni, de nem annyira veszélyes, mint amilyennek hangzik. Megérte a csere, érezhető a különbség.
-
padre71
tag
Sziasztok!
A WIFI kártyát kivettem a gépből (satellite L30), mert szét kellett szednem procicsere miatt. Sajna elfelejtettem, hogy a vezetékek közül (szürke és fekete) melyik- melyikre megy (main-aux). Próbálgattam felcserélni is, de nem akar működni. Akinek ilyene van, nézze már meg. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
padre71
tag
Sziasztok!
Hogyan kell kipattintani a Satellite L30-as billentyűzetét? A látható csavarokat kicsvartam, de a billentyűzet alatt is van még, ami rögzíti a burkolatot, így még nem tudtam szétkapni.
Van még valahol rejtett csavar? -
padre71
tag
válasz Satellite #2231 üzenetére
Köszi. Elgondolgodtató, hogy megéri-e a fejlesztés. A gép még jövő májusig garis, lehet hogy nem lenne szerencsés otthon házilag barkácsolni, aztán véletlen szétbarmolni valamit. Itt a PH-n kb. 20-22k egy coreduo, míg a technotrade egy T2080-t kb. 31k-ért rak bele munkadíjjal és a régi beszámításával. Lehet, hogy az a 10k különbség megéri a biztonságot és a garit.
Viszont ha ennyi pénzt áldoznék rá, lehet hogy jobban járok, ha ezt eladom és veszek egy jobbat.
Át kell gondolnom mindenesetre. -
padre71
tag
válasz Satellite #2226 üzenetére
Köszi a választ. Közben kiderült számomra is, hogy csak a Core Duo megy bele. Megnéztem a belinket proci tesztet és látom hogy a procim (Celeron M440) a 66., míg a vele azonos órajelű (1860 MHz) core duo T2350 a 27.
A váltás talán érezhető különbséget adna, mint coreduo és egy c2d között.
Mennyire bonyorult a proci csere? A Technotradnél elég drága a proci és 5k+áfaért rakják bele. Az asztali gépemet rendszeresen szétkapom, abban van gyakorlat, de a notimat még nem szedtem szét egyszer sem. -
padre71
tag
Sziasztok!
Egy Satellite L30-M010 (PSL33) notim van. Ati x200m chipset és celeron m440-es proci van bene. Végigolvastam a hozzászólásokat és látom néhányan kicseréltétek a notiban a celeron procit. A noti leírását olvasgatva nem tiszta számomra hogy csak a core duo megy bele (533-as FSB) vagy a core 2 duo is (667-es FSB)?
A Technotradnek írtam emilt, ők csak a T2080-as coreduo-ra mondtak árat.
Van valakinek konkrét tapasztalata vagy infoja. Előre is köszi. -
padre71
tag
válasz djtoomi #1670 üzenetére
Én is ilyen routert használok, de én csak az asztali gépemre telepítettem fel a router driverét, a Toshiba L30-as laptopomra nem tettem fel semmit, csak beállítottam a vezeték nélküli kapcsolatot.
Ha a vezeték nélküli hálozati kapcsolatoknál felsorolja az elérhető kapcsolatok között (lehet hogy csak ezt az egyet írja ki), akkor csak ki kell választani és csatlakoztatni. Ha azt írja ki hogy ''Nem biztonságos vezeték nélküli hálózat'', az csak annyit jelent, hogy nincs lejelszavazva (egyéb biztonsági beállítások hiányoznak) és bárki elérheti. A szomszédét én is ilyennek látom és ha rácsatlakozom, akkor tudok az ő költségére netezni. De nem szoktam.
Szóval próbálkozz. -
padre71
tag
Hali!
Néhány napja egy Satellite L30-as (MM-os akciós) tulaja vagyok. Jó kis gép, bár nincs összehasonlítási alapom, mivel ez az első notim. A kérdésem az lenne, hogy a meglévő 512 DDR2 533 ram mellé belerakhatok-e egy 667-es ramot? Működni fog-e a különböző sebesség ellenére?
Esetleg milyen márkák jöhetnek szóba? Én Geil, Kingston ill. Kingmaxra gondoltam.
Előre is köszi a segítséget.
UI. Ha netán később Vistára váltanék, elég-e a 2x512 vagy vegyek inkább egy 1 gigásat most az 512 mellé? Van valakinek tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Bambanő háza tája
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- StarCraft 2
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 500GB NVMe gar
- Precision 7680 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX A1000 32GB DDR5 1TB NVMe magyar vbill IR kam gar
- ROG Strix G531GT 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1650 16GB 512GB magyar vbill gar
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest