Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz sveczo #13976 üzenetére
Eszözkezelőben látszik a hálózati kártyák közt? Ha igen, akkor nincs letiltva? Ha tiltva van, engedélyezd.
Ha nem látszik, akkor ugyanott nincs ismeretlen eszköz? Ha van, akkor driver reinstall kellene. Ha nincs, akkor lehet kimozdult a foglalatból, vagy meghalt.
Ha látszik és látszólag minden rendben van, akkor is megteheted, hogy Eszközkezelőben eltávolítod, majd újratelepíted.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz repvez #13941 üzenetére
Win alatt hogy van beallitva a felnyitasi muvelet? Az belenyulhat. Illetve azt nezd meg hogy mas BIOS beallitas megmarad-e mentes utan. Lehet hogy lemerult a gombelem, ez a lassu boot-ra is magyarazat lehetne. Bar errol illene ertesitest kiirnia (datum es ido helyessege a Windowsban nem eleg ellenorzesre mert lehet hogy azt NTP szerverrol szinkronizalja).
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
Én innen szoktam AMD driver-eket szedni, 7670M-mel általában jók. Szerintem a többivel is.
Most éppen a 15.11 van fent, Win10 alatt is jó. -
Balázs1986
őstag
válasz aram01 #13822 üzenetére
Arra a kérdésre, hogy honnan szedd le a Win7-et, természetesen csak azt lehet válaszolni, hogy legális helyről, legális módon
Ezután, ha megvan a Win7 telepítőjének a .iso képfájlja, a Windows USB Download Tool segítségével kb. 2-3 perc alatt boot-képes pendrive-ot tudsz készíteni, rajta a telepítővel.
Azt nem tudom, hogy ez a típus képes-e USB-ről boot-olni, de hátha. Ha igen, akkor BIOS-ban, vagy Boot Menu-ben kiválasztható az opció indításkor.
A RAM kérdésre igazából neked kell tudnod a választ. Ha csak kis hardverigényű alkalmazások futnak, akkor még talán megéri a párezer Ft beruházást a RAM, biztosan gyorsabb lesz a gép. Komolyabb dolgokhoz viszont komolyabb beruházás is kell. -
Balázs1986
őstag
válasz perempe #13819 üzenetére
Igazából a lényeg éppen az output, azon belül is az, hogy a feszültség pontosan egyezzen meg azzal, ami a gyári töltőé, az áramerősség pedig legalább annyi legyen. (Az input voltage a töltőnél ugye az, amit a konnektorból kap, az meg biztos szintén jó, elvégre 110/230-as.)
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz urbi73 #13793 üzenetére
Na google-okosodtam neked egy kicsit. Valószínűleg nincsenek idióta keresztkötések az alaplap felé, szimplán egy sima toldat kell. Akkor már csak a forma a kérdés. Ahogy néztem a képet, illetve több másikat a neten, nincsenek bevágások vagy kiugró részek a műanyagon, úgyhogy még egyszerűbb a dolog. Akkor pedig pl. ez olcsó és jó. Ez már kicsit drágább, cserébe Angliából egy hét alatt itt kell lennie.
(Nem tudom, hogy az M40 támogatja-e már az USB boot lehetőséget, de nem mai gyerek, esélyes hogy nem. Ha mégis támogatná, akkor még kellene találni egy op.rendszert, ami megy USB-ről. Linux verziók közt könnyen lelni olyat, ami rávehető, a Windows kicsit macerásabb, de nem lehetetlen.)[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz urbi73 #13791 üzenetére
Na ezt nem tudnám megmondani. Az a baj, hogy a notebook-oknál rengeteg alkatrész nem szabványos kialakítású (ház, alaplap, hűtés, stb.), csak a cserélhető alkatrészek foglalatai (IDE, SATA, bővítő slot-ok, proci foglalat <-már ha nem olyan átalakítósok, mint amibe belefutottál). Illetve vannak "házon belüli" típusok közt kompatibilis csatlakozók is (billentyűzet, kijelző, stb.).
Szóval nem merek biztosat mondani. Az a baj, hogy még ha a pin-ek száma és kiosztása szerint szabvány is, nem biztos, hogy a csatlakozás módja is az (csavarozás / ráhúzás / felpattintás / mittudoménmégmi ), így ha a szabvány jó is, a csati akkor se biztos.
Példa1, példa2, példa3, példa4
Mondjuk, neked lehet, hogy a kétoldalt csavaros is beférne, elég nagy a hely. (A csavarosak -ha jól néztem- akkor többnyire inkább olyan laptopokba mennek, ahol bölcsőben van a winyó).[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
Letelt a szerkesztési korlát, de piszkált a dolog, ezért kicsit utánanéztem: ha a Pause az adott modellen Fb gombos, akkor Esc gomb kell, vagy ahogy mondtad, F2 folyamat nyomva tartás is beléptethet.
Vagy legvégső esetben az Assist-ban is kikapcsolható a fastboot, de én azt amíg nem muszáj, addig nem tenném fel. Lényeg, hogy telepítés, flash-elés vagy szétszedés nem kell, hál'isten.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
Félreértesz Nem azt mondom, hogy eleve olyat vegyél, hanem ha megvetted a kiszemeltet (pl. amit fent linkeltek), akkor ezt a kis módosítást megcsinálhatod. Egy beépítő keret kb. 4-5000Ft, az SSD meg kb. 20000Ft-tól indult, amikor utoljára nézegettem. Ezt nem vásárlási célként, hanem a RAM mellett egy másik fejlesztési lehetőségként írtam (Nem jár garanciavesztéssel)
-
Balázs1986
őstag
Ilyen alkalmazásoknál egy SSD sem jön rosszul
A DVD meghajtó úgysem kell (vagy ha kell, hát mehet USB-ről is), egy beépítő keretben a helyére mehet a HDD, a HDD helyére pedig egy SSD. Barátnőm fotós, sokat használ PS + Illustrator + Indesign + mittudoménmég miket, nála egy L850-13M üzemel a fenti kombinációval (egyelőre "csak" 6Gb RAM mellett, de általában ez elég neki). Valamint, nálam is ez a kombó van egy L850-13Q-ban (ebben 8Gb RAM van), itt is tökéletesen működik.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz B-L-A-C-K #12445 üzenetére
Még csak AIDA se kell. Eszközkezelő, jobb gomb, Tulajdonságok, Részletek, Hardverazonosító (Device Manager, Properties, Details, Hardware ID). Vendor ID és device ID alapján Google már jó eséllyel megmondja, mi is az.
petipetya: A fekete képernyő azt jelenti, hogy a BIOS postscreen se jön be, vagy az még igen?
Ha az sem, akkor megpróbálnám azt, hogy monitorra kötöm, hátha úgy bejön a kép (ekkor kijelző hiba, vagy kijelző port hiba az alaplapon). Ha ott sem, akkor jó eséllyel VGA hiba. Az talán javítható, de nem biztos.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz #65388800 #12434 üzenetére
Az első linkkel nem igazán tudom, mit kell néznem -szerk.: ja de, látom.
A Dropbox-osban pedig azt látom, hogy SATA3 vezérlő van benne, ill. SATA2 HDD-d van jelenleg, plusz SATA1 ODD.Ez alapján viszont a HWInfo nem a vezérlőt írta ki, hanem a meghajtókat. AIDA64 talán okosabb.
De mindegy is, a Dropbox mutatja, hogy SATA3, és ez a lényeg[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz #65388800 #12429 üzenetére
Én nem vettem plusz garanciát, de ez egyéni kérdés, ki mennyire tart tőle, hogy gond lesz
A touchpad nekem oké (leszámítva, hogy lekopott róla az érdes réteg). Driver frissítést próbáltál? Nálam olyankor nem mozog, ha valami zavarja (pl. vízcsepp kerül rá). Töröld át száraz ruhával, frissíts driver-t. A szalagkábel elvileg nem mozdult ki, ha máskor meg jó. Más tippem nincs :/
SATA3 csati van a HDD-nél neked is, ez 100% Oda nyugodtan tehetsz SSD-t (mondjuk, SATA2-re is tehetnél, érezhetően az sem fogná vissza).
Közben megnéztem, nekem SATA2 az ODD (tehát az M-nél is az, és gyanítom, hogy az R-nél is). Töltsd le a HWInfo32/64-et, azzal le tudod ellenőrizni.
Menete:
.zip kicsomagol, .exe elindít, bal oldali menüben Drives fül kinyit, (S)ATA / ATAPI devices kinyit. Ott lesz a HDD és az ODD, sorban meg tudod nézni őket. Katt rá, jobb oldalon kijönnek a tulajdonságai. A 2. sorban lesz, hogy Serial ATA x Gb/s. Amelyik 6Gb/s, az SATA3, amelyik 3Gb/s, az SATA2.
De 99%, hogy neked is egy 3 és egy 2 van[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz n@p@lm #12426 üzenetére
Nem megoldásként írtam a Linux-ot, hanem azért, hogy azzal egyszer letesztelve kiderüljön, nem Windows driver baj van-e.
kalm007: Nekem pl. DreamSpark-ról van a 8.1
raven12: A HDD csatlakozója SATA3. Az ODD ha jól emlékszem SATA2, de lehet, hogy az is SATA3. Most pont nincs nálam (13Q van nekem de az alaplap ugyanaz). Ha jól sejtem, és SSD beszerelés miatt kérdezed, akkor nyugodtan csináld azt, hogy a HDD helyére teszed a SATA3 slot-ba az SSD-t, az ODD helyére pedig egy 12.7mm magasságú beépítő keretben a HDD-t (a gyári 5400rpm HDD úgyse használja ki a SATA3-at).
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz n@p@lm #12421 üzenetére
Ez könnyen lehet hardveres vagy szoftveres hiba is. A szoftverest viszonylag könnyű kiszűrni:
Tölts le egy Linux-ot, pl. ezt. (Azért ne másik Win-t, mert ha az alap Win driver kezeli rosszul a VGA-t, akkor az nem lesz megoldás...meg egyébként is, a Win-t megvesszük, nem letöltjük, mert ez nem warez fórum )
Írd ki cd-re a képfájlt, vagy pendrive-ra eszerint a leírás szerint.
Nem szükséges telepíteni, van olyan lehetőség, hogy cd-ről / pendrive-ról fusson a rendszer.
Amikor betölt a rendszer, használd (netezgess, vagy valami) egy ideig, hogy kiderüljön, bírja-e a grafikus felületet a VGA. Ha bírja, esetleg telepítheted is, hogy megnézd, az sikerül-e.
Ha így működik, akkor talán tényleg a Win-féle vga driver a ludas, vagy a telepítő.
Ha így se működik, akkor jó pár hardveres dolog lehet. Tippjeim: Olvastam, hogy tesztelted a memóriát (meg a Linux is jó teszt lesz neki, mert oda dolgozik a live cd), szóval azt akkor kizárhatjuk. A kijelzőhibát meg azért vetném el, mert akkor már az elejétől csinálná, nem egy idő után. Merevlemez biztos, hogy nem lehet? Ja, és még a memóriára visszatérve...ebben a típusban -ha jól láttam- osztott megmemória van, talán a VGA hibásan éri el a RAM-ot. Erre nem tudok megoldást, akár chipset hiba is lehet.
Túlmelegedés kizárt? Más nem jut eszembe.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz Kezdő Balázs #12362 üzenetére
Úgy, hogy rákeresel a procira, és megnézed az adatlapját. Abból kiderül, hogy valóban csak VT-x -et tud, ill. VT-x EPT -t.
-
Balázs1986
őstag
válasz Sly189 #12309 üzenetére
A Toshiba support oldalán keress rá a pontos modellre. Valószínűleg Atheros modul van benne, ha a listában az is lesz, én azzal kezdeném a kísérletezést. Ha nem nyert, akkor jöhet a többi.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz Ice-ozsé #12307 üzenetére
2 tippet tudok adni. Ha bejön valamelyik akkor bejön, ha nem akkor nem
Mindkettőt úgy próbáld, hogy már be van dugva a pendrive bekapcsoláskor.
1. Floppy eszközt listáz a BIOS? Ha igen, lehet, hogy az az USB, próbáld azt.
2. Bekapcsolás után tartsd nyomva az U betűt, hátha... -
-
Balázs1986
őstag
válasz nulzkukac #12294 üzenetére
A Toshiba támogató oldalán találhatók az USB driver-ek, szerintem ez kell neked.
Op.rendszert nem írtál, így majd kiválasztod, melyikre van szükséged
Win 8.1 x64
Win8 x64
Win7 x64
Win7 x86
Ha x86-os Win8 / Win8.1 van a gépeden, akkor is szedd le az x64 verziót, hátha a telepítőcsomag része az x86 verzió is. Ha nem, akkor Win7 x86 is jó eséllyel megfelelő lesz hozzá. -
Balázs1986
őstag
válasz nulzkukac #12292 üzenetére
USB 3.0 controller-re tippelek. Toshiba oldalán a driver-ek között biztosan ott van ez is, ha van a gépedben. Ha megmondod a pontos típust, könnyebben segítünk.
Bingoo: Elvben akár működhet is, de egy ilyen régi TV gyanítom, hogy 720x576 körüli felbontással bír, és 4:3 képarányú (vagy, ha 16:9, akkor annak a képaránynak megfelelő, de ehhez hasonló felbontás). Szóval kb. élvezhetetlen lesz. Ha mégis valami újabb TV-ről van szól, és csak a csatlakozás módja lenne analóg, akkor nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
-
-
Balázs1986
őstag
Szia!
Nem nagy művészet a BIOS csere ezeken a laptopokon.
A Toshiba support honlapján keress rá a modelledre, szedd le a legfrissebb BIOS-t tartalmazó .zip fájlt. A laptopon csomagold ki, egy .exe lesz elvileg az eredmény.
Akksi legyen viszonylag jól feltöltve, ugyanakkor a gép legyen tápra kötve (emlékeim szerint ezek nélkül nem is enged frissíteni a program). Ha van valami futó folyamatod ami terheli a gépet, azt zárd be. Ha ez megvan, simán Win alatt rendszergazdaként indítsd el a .exe fájlt, Start (vagy Flash, vagy valami ilyesmi) gombra katt, és szépen megcsinál mindent magától.Szerk.: ennél a modellnél az állandó venti zúgás nem jelent jót, mindenképp takarít(ta)sd ki, és egyúttal pasztacsere is ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz amdathlonxp #12238 üzenetére
Vagy, ha nem akarja / nem szabad szétszedni a gépet, akkor Win alatt Eszközkezelő / Tulajdonságok / Részletek / Hardverazonosító / Ven_ és Dev_ alapján is rá lehet keresni a pontos típusra.
-
Balázs1986
őstag
válasz 75kokoko75 #12148 üzenetére
Na, ezt jo tudni, akkor ha egyszer uj laposom lesz, es maradok a markanal, varok vagy fel evet a regisztalassal
-
Balázs1986
őstag
válasz Zoli133 #12130 üzenetére
Csak ezt mondtam visszább is, hogy a reg.űrlapon azt ír be vásárlás dátumának, amit nem szégyell.
Biztos, hogy a nagyker az alap? Úgy tudtam, hogy a fogyasztóhoz kerüléstől indul a garanciaidő, az meg hitelesen csak a számlából deríthető ki. De ne legyen igazam, az a jobb mindenkinek -
Balázs1986
őstag
válasz 75kokoko75 #12126 üzenetére
Ha közvetlenül a szervizbe viszed, valamit szerintem kérni fognak, hogy igazolni tudd a vásárlás dátumát. Az online felületbe bármit lehet írni, nem mérvadó ilyen szempontból.
A bolttal vedd fel szerintem a kapcsolatot, nekik legalább ellenőrizhetően nyilvántartásba van véve minden, ami a vásárlással kapcsolatos (beleértve a számla bolti példányát). -
Balázs1986
őstag
válasz Chabee #12122 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint csak a külső VGA fog működni, a processzorba integráltat nem használható.
AMD driver szedhető a Toshiba lapjáról, de ott általában vackok vannak. Van az AMD oldalán is, csak kicsit elrejtve. De legjobban talán akkor jársz, ha Guru3D-ről szedsz driver-t. Arra figyelj, hogy csak olyat szedj le, aminél a mobil verziók is támogatottak.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz blindamoor #12095 üzenetére
3 tippem van:
- VGA kontakt hiba (gondolom, integrált, szóval esetleg resoldering vagy reballing oldaná meg) vagy VGA hiba
- alaplap hiba (ezt pontosan kideríteni egy élet és minimális a javíthatóság esélye, mellesleg drága is)
- BIOS frissítéskor halt meg; ebben az esetben még talán gyógyítható, 10-15k körül szokott lenni egy BIOS chip csere (már ha az adott alaplapot elvállalják). -
Balázs1986
őstag
válasz balbekk12 #12068 üzenetére
Bekapcsolás közben nyomd az F2-őt (tehát power gomb megnyomásakor F2-őt is nyomj és tartsd rajta az ujjad), akkor elvileg felkínálja, hogy boot menübe, vagy BIOS-ba beléphess (kiválaszthatod valamelyik F gombbal). Azért nem tudsz most belépni, mert a POST screen-t átugorja, így nem biztos, hogy fog azzal foglalkozni, hogy F12-őt nyomogatsz bekapcsolás után.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz EasyKnight #12018 üzenetére
A dedikált még nem feltétlenül jelent cserélhetőt. Szedd szét, és nézd meg, hogy nincs-e az alaplapra integrálva.
Szerk.: ezen a képen pl. épp az látszik, hogy integrált.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
Igazából nem ritka. Ez nem a laptop tulajdonsága, hanem a RAM-é. A legtöbb (ha nem az összes) 1333-as RAM modulnak van 1066-os üzemmódja (tud 1066-os időzítéseket pl.), így az alaplap szemszögéből nézve 1066-os kerül bele, akként fog működni. Ha olcsóbban hozzájut, mint az 1066-oshoz (mert mondjuk nem annyira ritka), ez akkor érheti meg.
-
Balázs1986
őstag
válasz konyi79 #11852 üzenetére
Ja, hát az a rész kicsit langyos, persze, elvégre ott hő van, ami átérzik. Nem is feltétlen csak maga a chipset, hanem az egész réztömb (ill. az az alatt levő processzorok) áraszt hőt, ez természetes. A bal oldalon nem érződik, mert ott a DVD van (vagy esetemben a winyó), így oda nem igazán jut be a meleg levegő.
zsolti.22: Az anyagminőségre lehet panaszkodni. Ha ezzel meg tudsz barátkozni, akkor szerethető gép. Egyeseknél gondok vannak a hűtéssel, de ez nem általános jellegű.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
Itt a 850 belseje.
A venti befújás melegedés miatt lehet. Ez indokolja az fps esést is. Monitorozni kellene a vga és a cpu hőmérsékletét, és visszanézni a befújás / fps esés idején. Esélyes, hogy takarítanod / pasztáznod kell.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz Balinkó29 #11839 üzenetére
Aaron111 meglátásával egyet értek én is, 4Gb RAM nem árt. Átlagos használat mellett is jól jöhet, ráadásul így már nem lesz annyi lassítás lapozófájlba írás miatt, így a pagefile mérete levehető mondjuk 400Mb-1Gb méretre, ezért nem foglal annyi helyet a fájl sem. Annyit fűznék hozzá, hogy ha tetszik a noti, a RAM méret ne legyen szempont, azt utólag olcsón tudod bővíteni, és nem is garancia vesztéses manőver.
Később még belevágsz egy SSD-t, és bőven jó.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz VMatteo #11772 üzenetére
Ha segít: A nálam eredetileg benne levő 1600MHz-es Samsung-ok típusszáma:
4Gb: M471B5273DH0-CK0
2Gb: M471B5773DH0-CK0
Majdnem biztos vagyok benne, hogy többféleképp is voltak már visszatéve. De minimum egyféle módon működtek rendesen ezek a típusok.A mostani két 1333MHz-es Kingston 4Gb típusa:
KVR1333D3S9/4G
Természetesen ezek is mennek rendesen.Milkoma: Remélem, nem leszek a többiek által megkövezve, ha azt mondom, ebben a kategóriában ezt ne. Újonnan, vagy használtan lenne? Árban meddig tudsz elmenni? Nézz be ide. Valószínűleg egy olcsóbb Samsung, vagy Fujitsu modellt fognak ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz VMatteo #11768 üzenetére
Ugyanilyenem van. Gyarilag 1600MHz 6Gb Samsung volt benne (laptopszalon), azt csereltem (2x4) 8Gb 1333MHz Kingston-ra. Egyik se problemazott. Nalad mindket slot-ban ki lettek probalva kulon-kulon is? Ki kell probalni minden variaciot.
BIOS update is probalhato, ha meg nem volt.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
Én sem ajánlottam. Írtam az anyagminőséget, és azt is, hogy a gyári paszta gány. Ebből azért kiderülhet, hogy szerintem sem normális az, hogy 2-3 hónap után pasztázni kell.
1 év után viszont teljesen normális. Sőt, én fél évnél többet sose hagyok fent pasztát, akármennyire is normális minőségű volt az előző kenés. Filléres befektetés, cserébe minden működőképes marad.
A te eseted viszont nem normális / nem normális kérdése. Egyszerűen meg kell csinálni / csináltatni, ha nem akarsz hosszú távon bajt.Janou: Ha garanciás, és megmondod, hogy te kifújtad, de továbbra is melegszik, tehát garantáltan a gyárilag kent paszta van olyan szinten, hogy normális működést befolyásoló állapotot jelent, akkor meg kell, hogy csinálják.
Vagy, az MSI-nél anno meg lehetett tenni, hogy felhívod a hivatalos szervizt, elmondod a problémát, és bontási engedélyt kérsz. Nem tudom, Toshibánál (meg úgy egyáltalán, az utóbbi egy évben bármely márkánál) működik-e még ez, de meg lehet próbálni.
Ha egyik megoldás sem tetszik a tulajnak, vagy nem kivitelezhető, akkor még mindig lehet keresni egy személyt, aki garantáltan ért hozzá, és megcsinálja észrevehetetlenül (értsd: nincs matricázva csavarhely, és van normális csavarhúzó). Magam és a környezetem részére mondjuk ez a pont kerül az 1. helyre egyszerűség és időtakarékosság végett, de itt, a fórumon ajánlani garanciás gépekre nyilván nem fogom.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
Az a baj, hogy a tisztítás nem szeretet kérdése, hanem bajmegelőzés. Ezt az átlag user-nek is meg kell értenie. Az, hogy magának csinálja meg, vagy szervizelteti, az más kérdés.
Én sem akarom rátukmálni staker-re a Toshibát, sőt, az anyagminőség-gondot meg is erősítettem 2 példánnyal is. Neked akartam tanácsot adni a tiszít(tat)ással kapcsolatban, mert láttam belülről a gépet, és tudom, mennyire hanyagul oldották meg gyárilag a pasztázást.
Por meg -mivel légkeringető rendszerről beszélünk- menthetetlenül belekerül. Az, hogy barátnőm ráadásul takarón is használja, már csak hab a tortán.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
Nekem Q van, viszont barátnőmnek M. Az anyagminőség tényleg bőven várakozáson aluli mindkét modellnél.
A hőmérsékletre megoldás lehet egy pasztázás, barátnőmnek bevált. Majdnem elsírtam magam, amikor a gyári pasztát megláttam...pár hónapos volt, de mint ha gyurma lett volna. Azóta sem jégcsap, de annyira azért nem annyira meleg, hogy pad kelljen alá (gyanítom, hogy nála közrejátszik a "pléden-takarón tartom a laptopot" csajszokás is )
Az enyémet eddig 8 hónap alatt 1x pasztáztam újra, amikor nagytakarítást csináltam benne. Azóta sincs gondom. Bár, előtte sem igazán volt.
Azért érdekes ez a hűtés-anomália a két gépnél, mert az M-ben és a Q-ban elvileg ugyanaz a hűtés, ugyanaz a VGA, és bár a procik modellszáma (i3-2350m ill. i5-2450m) nem, de a csíkszélességük és max. TDP-jük szintén egyezik (ráadásul az i5-ben van turbo, amit használok is).[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz ígyvanferi #11715 üzenetére
Ha a Win újratelepítés nem segít (gondolom format volt, nem pedig "frissítés"), akkor a router beállításokban történhetett valami.
Tippjeim hirtelen:
- időközben bekapcsoltál valami MAC korlátozást (ip cím kiosztásnál, vagy tűzfalban), és nem adtad hozzá a wlan kártyát
- olyan csatornára váltott a router, amit a wlan kártya nem lát (nagyon alacsony vagy nagyon magas) -tedd fixen 5-6 közöttire
Ezeket nézd át a router konfig menüjében. Ha egyik sem nyert, akkor végső esetben router hard reset megoldhatja, lehet hogy valami anomália.
Valószínűleg nincs baja a wlan kártyának, mert a hálózat felderítés megy. Próbálj másik wifi hálózatra csatlakozni (akár telefonnal vagy másik számítógéppel létrehozott AP megteszi), elvileg az menni fog, ami azt igazolja, hogy a router beállításokban van a baj. Ha máshova sem csatlakozik, akkor mégis csak a wlan kártyával van valami baj, de ennek nem sok esélyét látom.
Ha mégsem tiszta Win telepítés volt, csak "rátelepítés", akkor egy driver törlés (Atheros és Realtek is), majd driver újratelepítés is lehet a megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz johniee #11651 üzenetére
Akkor ezért nincs.
Tölthetsz AMD-től is, csak figyeld, hogy a Mobile HD7xxx széria támogatott legyen.
Elvileg ez (13.6 beta 2) jó hozzá. -
Balázs1986
őstag
válasz johniee #11649 üzenetére
A Toshiba oldaláról szedted a driver-t, vagy az AMD-től?
Ha utóbbi, akkor lehet, hogy olyan csomagot sikerült találnod, amiben nincs benne a VGA driver (vagyis benne van, csak nem teszi fel, mert a 7670M-et pont nem támogatja).
Nézd meg, telepítéskor milyen összetevőket akar feltenni (van róla egy pipálható lista). -
Balázs1986
őstag
válasz VMatteo #11617 üzenetére
Az elmélet az, hogy okozhat, mivel sztatikus áramot tárolhat / vezethet, és ezzel kárt tehet az alaplapban, vagy azon levő eszközökben. Gyakorlatilag szerintem ilyen esettel nem sokan találkoztak eddig
Szerintem is nyugodtan csináld, alkalmi megoldásnak jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
Személy szerint nem tapasztaltam, de régebben volt róla szó, hogy az újabb verziós Toshiba Added Value Pack csinált ilyeneket, és az eltávolítása meg is oldotta a problémát.
A BIOS frissítés is jó gondolat, de előtte ezt próbáld meg, mégis csak kisebb rizikó egy uninstall. -
Balázs1986
őstag
válasz Csavar84 #11531 üzenetére
Szia!
Start menüben kezdd el begépelni, hogy Számítógép-kezelés. A talált alkalmazást indítsd el. Annak a bal oldalán lesz egy függőleges menü, benne a Tárolás, azon belül pedig Lemezkezelés. Arra kattintva pár másodpercen belül meg fog jelenni a program munkaterületén a merevlemezed logikai felépítése. Látni fogod a C:\ meghajtót 100Gb-os kötetként, mellette pedig a maradékot -gyanítom, hogy particionálatlan területként. Katt particionálatlanra jobb gombbal, és Formázás. Ha továbbra sem akar megjelenni, akkor ugyanitt tudsz neki meghajtó-betűjelet adni (jobb gomb, Meghajtó betűjel módosítása). -
Balázs1986
őstag
Gyártója/típusa válogatja, mivel különbözteti meg. Nálam ugyanolyan kék, mint a másik USB2.0 (nálam 2.0-án van a S&C). Egy villámjel van mellette, ez jelöli a S&C-t. Az USB3.0 pedig sima fekete az enyémen.
Girmin93: Nem azt mondtad, neked is ott a villámjel a port alatt? Vagy csak arra mondtad, hogy úgy van mint nálam, hogy ugyanott helyezkedik el a port? Ha a jel ott van, elvileg támogatni kell. Lehet, hogy tényleg BIOS update kell neki.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz Zoli133 #11513 üzenetére
De ez csak egy Win alól futó app. A Sleep and Charge OS függetlenül kellene, hogy működjön.
Szvsz ez az app annyit csinál, hogy lemegy BIOS-ig, és beállítja a a Sleep and Charge funkciót Disabled-ről Auto módra (ahogy az Fn app-ban, ha bepipálod, hogy a funkciógomb legyen az elsődleges, az is kb. ennyit csinál).
Viszont, ha megnézed a beszúrt képeket, nincs ilyen funkció. Ott kellene legyen a 2. képen, a Beep Sound és az USB Legacy között annak, hogy Sleep and Charge [Auto Mode / Alternate Mode / Disabled].
Ezért mondtam, hogy talán BIOS update segít. Van is egy 2013.04.25. dátumú update, bár nem viszik túlzásba a changelog írást: "This Bios Update adds increased functionality to your system."[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz Girmin93 #11509 üzenetére
Megnéztem a pontos típusodat a Toshiba lapján, de nem láttam az USB-nél írva ezt a funkciót.
Ahogy nézem a BIOS képmentéseidet, ott sincs feltüntetve a Sleep and Charge. Biztos, hogy ebben a típusban elérhető a funkció? Ha igen, talán BIOS frissítés orvosolhatja.Zoli133: A Sleep and Charge lényege, hogy kikapcsolt gépnél is tölt. A progival ott nem sokra megy (egyébként a Value Added Package csomag része kell, hogy legyen).
-
-
Balázs1986
őstag
válasz alexy92 #11492 üzenetére
Amikor észreveszel ilyet, nyomogasd meg azokat a gombokat, amik kimaradnak. Lehet, hogy alájuk szorult egy hajszál, vagy valami, és emiatt nehezebb őket benyomni. Óvatosan ki lehet pattintani a gombot, és alá lehet nézni. De egyébként, ha asztalihoz vagy szokva, simán előfordulhat az is, hogy még nem érzed, hogyan kell ezt a billentyűzetet nyomni. Majd átszoksz
aaron111: Ez eléggé úgy hangzik, mint ha túlmelegedne, és ezért visszavenné az órajelet. A nálad levő modellre már volt hasonló panasz a processzornál. Figyeld a hőmérsékletet.
-
Balázs1986
őstag
válasz VMatteo #11493 üzenetére
Toshiba driver-ekkel nekem is csinálta néha. AMD honlapjáról tegyél fel driver-t. Itt a legújabb 64bites Win7 / Win8 alá.
-
Balázs1986
őstag
válasz katona.jozsi #11488 üzenetére
Ha szerencséd van, bontásból szerezhetsz (pl. hardverapro-n), bár általában jobb szeretik a burkolatot egyben adni.
Ebay-en is találtam, bár egy darab használt műanyagért sokallom az árat (főleg, hogy a szállítás még ugyanannyi pénz). -
Balázs1986
őstag
válasz Geffry #11486 üzenetére
A whql hianya miatt nem jo neki? Vagy miert nem eszi meg az AMD drivert, mit ir ki? Teszt modban kell inditani a win-t akkor fel lehet tenni. Win7 driverek helyett probalj szetnezni a gyartok sajat oldalan (Intel, AMD, Atheros, Realtek, stb.) az adott eszkoz Win8 drivereert.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz VMatteo #11478 üzenetére
Szia!
A Toshiba gyári driver esetében ez előfordul sajnos. Az AMD oldaláról szemezgess, a 13.2 beta 7 driver az, amit kipróbálhatnál. Vagy, felteheted a legújabb, 13.5 beta 2 driver-t, de azzal még nincs sok tapasztalat 7670m-mel kapcsolatban.
Linket nem adtam, mert nem írtad, hogy x86 vagy x64 kellene, de ha bemásolod Google-be odanavigál -
Balázs1986
őstag
válasz albi31 #11440 üzenetére
Attól még kötelezővé tehetik a jelenlétét az elindításhoz. Épp fentebb írtál két példát, de írok én is: régebben volt nálam egy Fuji Amilo Mini ( ) javításra / takarításra. Azt sem bírtam bekapcsolni félig összerakott állapotban. Arra már nem emlékszem, hogy egy tesztpontnak kinevezett csavar szívatott, vagy a bill. Vagy mindkettő
Maga a billentyűzet egyébként valóban csak egy beviteli eszköz, de a billentyűzet portja jó pár gép esetében BIOS szervizport is egyben, szóval nem lennék meglepve, ha úgy lenne megoldva, hogy valaminek kell lenni arra a portra kötve, másképp nincs POST screen.
És még mindig ott tartunk, hogy adidas4death egyetlen dolgot változtatott a hibajelzésig eljutás / el sem jutás között, ez pedig a bill. bent léte / kint léte.adidas4death: A sípolás üteméből nem kideríthető, mi a gond? Csak mert ezek az üzenetek általában problémaazonosításra szolgálnak (már kérdeztem ezt pár hsz-szel fentebb, csak lehet, hogy nem láttad...vagy én a választ )
Készülök szerezni egy ilyen és egy ilyen kártyát, a te esetedben is hasznos kis állat lenne.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
válasz albi31 #11437 üzenetére
Pedig ha bill. nélkül sípolás sincs, az azt jelenti (szerintem legalábbis), hogy nem jut el a BIOS betöltésig bill. nélkül.
adidas4death: RAM cserélgetést próbáltad?
Legrosszabb esetben proci vagy VGA baj lesz.Más:
Rászántam magam, hogy jobban is szétkapom az L850-est, és kitakarítom. (Eddig még csak RAM bővítés volt, illetve SSD berakás + optibay keretben HDD az ODD helyére. De ez mind szervizablakos sztori.) Gondoltam, akkor már legyen egy kis haszna a PH közösségnek is belőle, leírom a menetet és a tapasztalatokat. Feltettem egy képet is a belsejéről.Szétszedés:
Ahhoz képest, hogy ennél a típusnál nem szervizablakon keresztül történő műveletről van szó, szerencsére (vagy ki hogy érzi ) nem kell a billentyűzetet kiszedni. Alul körben minden csavart ki kell csavarozni, valamint a szervizablak alatt is van néhány, azokat is. A kijelzőt tartó csavarok nem itt vannak, emiatt nem kell óvatoskodni. Az ODD-t is ki lehet emelni, de elég kicsavarozni és kimozdítani a portból, lejön az alsó burkolattal (annak egy sínjében van) együtt. Innentől már csak körben le kell pattintani a burkolatot, és elérhetővé válik a heatpipe (4+2 csavar), illetve a venti (2 csavar).
Gyárilag szürke (gondolom ezüsttartalmú...bár fene tudja), elég gány minőségű paszta volt. Szeptemberben vettem a gépet, nem szoktam szétégésig hajtani, de már csomókban jött le (kicsit közé is ment a GPU-n az SMD alkatrészeknek, és persze be is ragadt, kefélhettem ki közülük). Kapott rendes Coolink pasztát, hálás is érte, most alapjáraton 40°C és egyelőre még nem akar melegedni (...majd Fifa közben ), de ha a paszta "beáll", lesz ez még szerintem még jobb is. Érdekes, hogy chipset hűtés egyáltalán nincs, valamint a GPU dedikált RAM-jai sem kaptak rezet. Ha lesz időm és anyagom, ezeket lehet, hogy majd pótolom magamnak. Ártani nem árthat.
Ha valaki csontra szét akarja kapni a gépet, akkor már fent is meg kell bontani. A billentyűzetet az alsó sarkai egyikénél kell megkezdeni, és haladni a másik alsó sarok felé (csavar nem tartja). 6 csavar van alatta, amik az alaplapot rögzítik a felső burkolathoz.Pozitív élmény:
- Ahhoz képest, hogy nincs külön ablak a tisztításhoz, nincs vele sok munka.
- A heatpipe-ot kivéve addig a pontig, ameddig szétszedtem, végre teljesen egységes csavarozás!Negatív (de legalábbis nem pozitív) élmény:
- Az anyagminőség bent se jobb, mint kint.
- A gyári paszta vacak.
- Nem igazán mondható el, hogy tervezéskor túl sokat foglalkoztak a hűtéssel.
- Most már biztosra mondhatom, hogy az AMD GPU integrált...na sebaj, végül is nem terveztem a cserétRemélem, majd valaki talál hasznos infót a kilométeres leírásban
-
Balázs1986
őstag
válasz adidas4death #11429 üzenetére
Nem minden notebook indul el billentyűzet nélkül. Lehet, hogy a tied is ilyen.
-
Balázs1986
őstag
Én csak a Service Pack 3 telepítőjét találtam meg. Az XP már ki lett vonva forgalomból, csodálkoznék, ha tényleg fent lenne.
adidas4death: A sípolás valószínűleg egy BIOS hibaüzenet.
Tudni kellene, hogy pontosan mi a sípolás (pl. hosszú-hosszú-rövid), és hogy milyen BIOS van a gépben.
Első körön egyébként megpróbálhatod azt, hogy ha több RAM modul van, akkor mindkettőt kivenni, és egyenként visszatéve próbálni. Lehet, hogy RAM halál.Gablex: Kijelző érintkezését meg lehet pl. nézni. Valamint VGA hőmérsékletet figyelni.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
őstag
Az akkor jogtiszta, ha MSDN oldaláról szedi le az MSDN verziót, amire mellesleg jogosult.
Az, hogy az ő saját kódjával már működni fog, az oké, de a beszerzés módja attól még nem feltétlen jogtiszta. Mellesleg már nem is elérhető a Win7 MSDN-en.
Torrentről pedig főleg sehogy sem jogtiszta a Win letöltése (de javítsatok ki, ha tévedek...minden esetre én így tudom).Daert: Hajrá, és ne hagyd magad lerázni
[ Szerkesztve ]
-
-
Balázs1986
őstag
válasz s4hu|SyD^ #11353 üzenetére
Itt kiválasztod jobb oldalon a Satellite, majd a C855, végül a C855-242 típust.
Illesztőprogramnál szűkítesz Wireless LAN Driver-re a wifi-hez, LAN driver-re az ethernet-hez.
Szűkíts op.rendszerre is, egyszerűbb.
Garantáltan a megadott 2-3 márka közül valamelyik lesz, kísérletezz. Egyébként kb. nyakam rá, hogy a wifi Atheros, a LAN meg Realtek lesz. -
Balázs1986
őstag
válasz Fecogame #11351 üzenetére
Nálam néha akkor, amikor touchpad-dal görgetek sokat egyszerre. Gondolom keletkezik valami kis elektromágneses zaj, amit gyönyörűen visszaad a hangszóró. De ez anno az előző laptopom (MSI) alatt is megvolt, úgyhogy megtanultam lesz*rni (De lehet, hogy nálad más miatt zörög néha, az enyém meg egyedi eset, talán csak folyamatosan túltöltött vagyok )
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Apple notebookok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Összehozta a világ első műholdas videohívását a Vodafone
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ROG Strix G531GT 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1650 16GB 512GB magyar vbill gar
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
- Eladom vagy Cserélem Acer Nitro 5 nootebook
- Dell D820 laptop töltővel
- HP / DELL / LENOVO / FUJITSU Notebook töltők + 1 év Garancia + Számla!!!
- Dell Latitude E7440, i5-4310u, 8Gb RAM, 128Gb SSD, 14" HD, akku 30 perc
- HP 640 G4, Core-i5 7300u, 8Gb DDR!, 256Gb M.2 Pcie SSD, 14" HDkijelző, jó akku, világító bill
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest