Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MM01
tag
Szerintetek politikai szempontbol melyik a legjobb befejezes?
en most Dijkstran gondolkozok, bar akkor meg ugye Vernonek meghalnak -
Šolaire
veterán
válasz GypsFulvus2 #14491 üzenetére
Hasonlóan vélekedek mint te. A 2. Rész sztorija hangulata jön be nekem a legjobban. Mikor az erdő elbúcsúzik Cedric- től mai napig emlékezetes:[link] Kotor játékok óta nem találkoztam hasonló szintű szerepjátékkal mint a Witcher sorozat.
“Praise The Sun” \[T]/
-
MM01
tag
válasz J.Hetfield #14497 üzenetére
Szerintem boven megvagy nelkule is
Nekem annyibol nehez volt ellenuk hogy teljes griffben jatszom igy ugye a jelekre alapozok, csak az a Vadak harcosai ellen nem hasznal. Vegul egy kivalo villam es Aerondight parossal azert sikerult oket leszedni
Aki macska vagy medve stilusban jatszik annak lehet konnyebb az a resz -
MM01
tag
válasz J.Hetfield #14495 üzenetére
csak ha Keira eletben marad. Maskulonben annyi az egesz hogy Lambertnek lesz egy "életereje" ami nyilvan ha elfogy meghal -
nubreed
veterán
Én meg Lambertet nem birom. Őt ki lehet nyírni valahogy? Nekem nem hiányozna. Igen megvolt a története is, amit elmesélt, hogy hogy lett belőle witcher, de ettől még nem kéne faszfejként viselkednie mindig.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
MM01
tag
válasz J.Hetfield #14490 üzenetére
biztos van, nem tudom, de en pont ma ertem oda, es megmentettem Lambertet -
GypsFulvus2
őstag
válasz janos666 #14485 üzenetére
Hát, ez is egy vélemény. Mint mindenkié - beleértve az enyémet is - szubjektív. Gondolom szereted a szerepjátékokat, ahogyan én is, mégis nagyon eltérően látjuk a TW1 TW2 TW3 szériát, néhol pont az ellenkezője tetszik nekem, mint neked. Nem lehet ízlésről vitakozni. A kiinduló MEA-s poszod alapján számomra:
- a gyermekarcok nem bénák, sem egyhangúak, sokszor kifejezetten aranyosak
- Hasonló arcvonások vannak, de ez talán nem meglepő egy olyan játékban, ahol csak Novigradban több NPC fordul elő, mint amennyi a TW1 + TW2 + ME1 + ME2 +ME3 játékokban együttesen szerepelt.. A TW1-ben konkrétan volt vagy 15 féle arc / karaktermodell, oszt' annyi. Leuvardennél pl. kifejezetten zavart, hogy pont u. az arca, mint minden más kövér kereskedőé. Nem beszélve a MEA arcairól, ahol egy az egyben u. azt a pár asari arcmodellt használják eltérő festésekkel. Ez a gáz 2017-ben.
- A rekedtes hangú színész valakinek az agyára megy, van aki imádja. Ezt hibaként felróni eléggé véleményes. Eleinte én is jobban szerettem Grealt magyar szinkronját az első részben, aztán megszoktam az angolt.
- A túlszaturált a színvilág megint csak véleményes. Nekem pl nem tűnt fel; az Oblivion anno ennél sokkal "színesebb" volt, míg a Skyrim "fakó". Ez is ízlés kérdése, Sok olyan mod van, ami a TW 3-at még színesebbé, szaturáltabbá teszi.
- "egyszer két percen át ugráltam kifelé egy gödörből" Ilyen minden játékban akad. Emlékszem a ME1 -ME2-ben pilótafülkében meg még sok más helyen "felragadó" Shepard-ra. A TW1 TW2-ben is több ilyen helyzetem volt (ott néha tényleg zavaró volt) a TW 3-ban jóval kevesebb.
- "sokszor nehéz úgy fordulni, hogy végre előtűnjön a "use" a tárgyakon (pl. ládák)" Ezt aláírom. A készítők is észlelték a problémát, de valamiért nem oldották meg, Helyette a B&W kiegészítőben, ha egy láda fölött van pl. egy gyertya, és véletlenül azt oltod el a láda nyitása helyett, akkor Geralt egy "damn candles" morgást hallat.
- "lassan kedvem lenne lemészárolni mindenkit, aki rám kiált az út szélén, hogy a nyakamba varrjon egy "vidd már el a szennyesem a mosodába, köszi!" küldit"... Ez kb minden sandbox RPG-ben így van. Nekem és a legtöbbünknek kifejezetten tetszik, hogy sok a feladat és ezek ráadásul nem a "hozz 5 ghoul vért" típusúak. Még a legegyszerűbb szörnyes küldetésekben is mindig van valami csavar, dilemma, érdekesség. Nem érzem ezeket felesleges tölteléknek. Jó példa erre, amikor egy egyszerű szörnyes küldetésnél eldöntheted a macska iskolás witcher sorsát aki kiirtotta a falusiakat, amikor azok fizetés helyett megtámadták. Itt a végén a "Butcher of Blaviken" dilemma köszön vissza a könyvekből, hisz Geralttal is előfordult már, hogy "valahogy a fejek csak úgy elkezdenek gurulni". Számtalan ilyen küldetés van. Az egykaptafára készült "szaladjide, öld meg, hozz szörnyalkatrészt" küldetésekkel a TW2-ben már leszámoltak. (Ennek a kifigurázása volt a TW 2-ben a feather quest. Ezért én egyáltalán nem érzem a küldetéseket "tölteléknek". Épp ellenkezőleg, ez az a játék, ahol a legkevésbé érzem ezt.
- Roach egy idióta, ezzel egyetértek. A B&W-ban megint csak kifigurázzák (magukat) a készítők egy küldetésben. Persze nem ártott volna e helyett faragni egy jobb Roach AI-t
- "n a g y o n l a s s ú m i n d e n a j á t é é é k k k b b a a a a n n n " Nekem nem. Én utálom, ha sürgetnek, kényszerítenek a gyors játékra. Nekem pont ez a molyolós, minden kő alá benézek játékstílus tetszik.
- "őrjítő kezd lenni, hogy minden loadscreen egy rajzos összefoglaló" Ha tudod, tedd SSD-re a játékot. Nálam sokat segített.Ami a többit illeti. Tök furcsa nekem, hogy szerinted a TW2 története tűnt "leszűkített"-nek. Szerintem épp a második rész története volt a legjobb, mind dramaturgia, mind narratíva szempontjából .Egy jó kis politikai csalszövevény, bele a mocskos kavarások közepébe, ahol a master manipulátorokat is manipulálják... Ehhez képest a TW3 főküldetése arról szól, hogy "mentsük meg a kiscsajt, aki majd megmenti a világot" - ami szerintem visszalépés a szokásos RPG klisék felé. Persze mindezt nagyon mély emberi kapcsolatokkal tálalva, ami azért megmenti számomra a sztorit.
A harcrenszerekből neked a TW1-é tetszett a legjobban - én azt tartom a leggyengébbnek. Semmi más nem kellett hozzá, sak egy minimális ritmusérzék. Hamar unalmassá és könnyűvé vált - még hard fokozaton is. Nekem a 2. rész harcrendszere jön be a legjobban - mesze ez volt a legnehezebb és ez igényelte a legnagyobb taktikázást. Volt igazi hardcore módja is. A főzetfogyasztás is ott volt a legnikább lore-hű. A 3. részben már meghallgatták a casualok sirámait, és könnyítettek-egyszerűsítettek a harcrendszeren - sajnos.
A Geralt magányosságára vonatkozó soraidat nem tudom értelmezni, mivel én egyáltalán nem éreztem ezt. Mindhárom részben megvoltak a társak, akikkel el lehetett beszélgetni, és pl. Kaer Morhen-ben a csúfos bebaszással végződő este a haverok körében e tekintetben minden igényt ki kell elégítsen -szerintem."Ez már lassan az a szint, hogy majd harc előtt el kell menni a bokrok közé sz@rni, vagy kapunk 2% büntetést az ugrálásra." Hé, ez tök jó ötlet, nekem tetszik!
Összefoglalva azt tudom mondani, hogy a Planescape Torment óta nem találkoztam olyan RPG-vel, ahol a karakterek, a köztük lévő interakció, a küldetések, a világ ilyen hihetetlenül részletesen és valósághűen ki lett volna dolgozva. Azóta nem találkoztam ennyire kompromisszum-mentes RPG-vel, amiről süt, hogy a készítő nem csak pénzt akartak keresni vele (számomra pl. a MEA-n nagyon érezni, hogy ez volt az egyedüli oka a megjelenésének), hanem mert meg akarták mutatni, hogy mit tudnak, és mert imádják ezt a világot, amit Sapkowski megteremtett. Ezért vált a TW3 számomra és még nagyon sokak számára kivételes alkotássá, etalonná, az évtized játékává. A MEA-t játszani utána szörnyű volt, s tartok tőle, hogy hossszú ideig nem lesz olyan RPG, amely - számomra - hasonló élményt ad. Nekem egyébként még a ME 1 volt utoljára ehhez hasonlítható "varázslat".
Hmm, egy kicsit hosszú lett, bocsánat...
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
.LnB
titán
válasz BüszkeeSAAAS #14486 üzenetére
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
MM01
tag
Meg anno valaki irta a kerdesemre hogy
ha Keirat megolom akkor Lambert is tuti meghal. Nos, nem feltetlen. Ha idoben megolod a harcosokat akkor tuleli -
nubreed
veterán
Ha már az első és második résszel is voltak fenntartásaid, minek vetted meg a harmadikat?
Valaki pisztolyt tartott a fejedhez, hogy nyomd végig az általad töltelék jelzővel illetett side questeket? Nem kötelező, a fő szálon bő 10 óra alatt véggi lehet menni és le van tudva a gond.
-
BüszkeeSAAAS
tag
Igen valóban egy zsák híg fos az egész.... én is megbántam ,hogy játszottam vele! Felesleges órákat pazaroltam rá az életemből.....az is milyen bosszantó már ,hogy egy nyitott világú játék tele van felfedezésre váró helyekkel és mellékküldetésekkel, ahelyett ,hogy egy barlangban kéne folyamatosan egy irányba haladni és csak hentelni az ellent és aztán a barlang végén várna egy jó barát ,hogy megbeszéljük heroikus fáradozásaink mélyen szántó céljait ,hisz Geralt legbelül valójában egy ékesszóló poéta (ő tanította ki Dandelion-t is). Az is milyen dolog már ,hogy színes a világ akár egy kifestő (Velen rothadó mocsarát, Novigradot, Skellige-t és Oxfenfurt-ot szóval kb. az egész világot leszámítva) Az első területet és B&W kivételével én sehol nem tapasztaltam ,hogy túl harsányak a színek, de ez is milyen dolog már!!! Ha az elején meg a végén szép színes a képi világ ,történet nagy része miért nem az!!! Legközelebb fekete fehérre állítom a monitorom "aaaz biztos!!!" . Szörnyű nem tetszik nyaf nyaf ez meg már milyen dolog! Magányosnak érzem magam egy alapvetően társadalmilag kiközösített, vándorló hőssel, a fafejű parasztok között, miközben a "fajtám" már kiveszőben... hát ,hogy tehetik ezt a piszok aljasok!!Nem gondolnak a szegény kockákra akiknek nincs vagy csak mininális életük van a való világban!!? Ejnye-bejnye tele van ez a játék hibákkal, és unalmas is fuj fuj nyaff nyaff, de most aztán jól kiadom magamból a csalódottságomat erre jók az egyoldalú kritikák, alaposan kihányom az epét
és így este majd jobban alszol.Azért remélem érezhető az irónia.....
[ Szerkesztve ]
-Megoldottam a problémátokat. -És...?Ennyi?Mesélj még!Tüzet köpött a sárkány vagy mérget? -Igen...és arany pikkelyei voltak és dőlt a seggéből a füst,mint egy kéményből. -Épp ahogy a skaldok éneklik...Kiérdemelted a jutalmad!
-
janos666
nagyúr
Részben erre válaszolva: offtopic hsz MEA-ból @ cyberkind
A TW1-et tavaly nyáron játszottam, és mégis tetszett (mindegy mennyire volt régi és főleg mai szemmel, de vélhetően már akkor is kezdetleges -> elsőre olyan érzésem volt, hogy egy fanmade Dragon Age Origins moddal játszom, később pedig meg is néztem neten, hogy tényleg a DAO motor és toolset gyermeke), abszolút megtaláltam benne azt, ami miatt szerintem sokan dicsérték (csak nekem mindig kimaradt a maga idején).
A TW2 már kevésbé tetszett, ami nem lepett meg, mert notóriusan utálni szoktam a trilógiák középső részét (nem csak játékokból). De arról pl. nem a "középső gyermek szindróma" tehet, hogy sokkal jobban viseltem az alul-szaturált (fakó) látványvilágot a TW1-ben, mint a túlszaturáltat (túl "mesésen" élénket) a TW2-ben. A legnagyobb sérelmem ma visszagondolva szerintem az volt, hogy a TW1-hez képest nem csak a story volt bizonyos szempontból leszűkítve, de kezdtem magányosnak érezni magam (Geralt-ként), hiányoltam hogy nem találkozunk sokat a régi barátainkkal és nem igazán szerzünk helyettük újakat. A másik, hogy mint ha lelassult volna a játék, mert a játékidő nem rövidült a számomra hasznosnak tűnő tartalommal egyenes arányban.
Most a TW3-ban már tényleg bántóan is túl élénk néha a színvilág (bár helyszínfüggő, van ahol teljesen korrekt és szép, de a játék legelején pl. lesokkolt a kifestőkönyv szerű kocsma). Technikai probléma még, hogy nagyon hosszú a töltésidő (a területileg közel mentett állás visszatöltése is) és idegesít az átugorhatatlan rajzos összefoglaló, amit már tízszer hallottam. Néha pedig zavaróan hangos pár effekt (mint ha a nyakamon lenne a szörnyeteg, de ha hátra nézek akkor rég elhagytam).
De ami igazán zavar, hogy rengeteg a felesleges töltelék quest, viszont mégis motivál a kergetésükre, hogy ilyenek juttatnak el néha érdekes helyekre, vagy akár régi ismerősökhöz (korábbi részekben megismert karakterek, akik tőlünk függően akár halottak is lehetnének), amit azért érzek fontosnak, mert nagyon magányosnak találom most magam Geralt-ként:
- az első részben ott volt a törpe, a költő, az őrült tudós, na meg a vonzóan zavart lelkű vörös boszorkány, a feketepiacos, és sokan, akik nevére (avagy "jelzőjére") nem emlékszem (ez bug az én agyamban, a valóságban is mindenki nevét elfelejtem rögtön bemutatkozás után) és most nem jut eszembe jó szó rájuk, de el lehetett velük beszélgetni (az ilyesmi nekem nagyon tetszett, hogy pl. Zoltan-t is le lehetett csak úgy szólítani az utcán, és megvitatni vele egy erkölcsi dilemmát vagy filozófiai kérdést de sok érdekes és beszédes NPC volt még...).
- a másodikban megint ott volt kicsit Triss, kicsit Roche és kicsit Vess és picit a király+varászcselédje (aztán ennyi, plusz az első részből még futtában előbukkanó ismerősök és csak talán 1-2 NPC, akivel pár szót lehetett váltani összesen az egész játékban)
- itt pedig, igaz még a felénél sem járok (level 14, nemsoká hajózom skellige-be), de még senkivel nem éreztem úgy, hogy jót csevegett Geralt, inkább csak nyűg a nyakán mindenki, akivel kicsit haverkodik amiatt mert még jól jöhet az ismerős (pl. a lószakértő tábornok).
Már az is fura, hogy a TW2 végén megígéri Triss, hogy velem jön, de most úgy kell kinyomozni, hogy mi lett vele (és utána is megy a dolgára pár perc múlva, és bár nem tudom később újra előkerül-e még, de úgy látom "lefokozták" alacsonyabb NPC szintre). Aztán Vesimir hagy hamar magunkra, majd a régóta áhítva keresett és hirtelen túl könnyen megtalált "nagy ő" küld el minket egyedül egy nagy útra. Én jobbára egyedül élek a valóságban, de már engem is kezd nyomasztani Geralt magánya.
Eddig egyetlen side-quest fogott meg (level 14-en a komplett játékból), azt is elrontottam.
A Bloody Baroon szálban egyszer azt hittem nagyon félreértelmezhettem valamit a társalgásban, ezért gyorsan meggondoltam magam (bezártam eszközkezelőből, nem fejezetem be azon az ágon a beszélgetést) és megnéztem mit takar a másik válaszopció, majd végül az első megérzésem helyett puszta lustaságból a második opciónál maradtam (mert még mindig tanácstalan voltam, de időigényes visszatölteni, ezért gondoltam mindegy, jó lesz úgy is), és a legvégén nem tetszett a végkimenetel (bár nem olvastam utána mik a lehetőségek, csak sejtem, de úgyis az a lényeg, hogy akkor hogy éreztem...).Ellenben már lefárasztott a végeláthatatlan side-quest halmaz. Ha direkt aprítani akarom a listát, akkor is szaporodik. Túl sok a filler, úgy érezem majd, hogy elpazarlom az életem a játékra, mert rengeteget lovagolok egyedül táblától market-ig és vissza, rengeteg a hangulatszünet a lassú beszélgetésekben, és még sorolhatnám, hogy miért tűnik feleslegesen időpazarlónak és lassúnak a játék. Bár most nyilván nem hagyom itt a harmadik részt egy trilógiából, annyira azért nem rossz (esetleg egy ponton szarok majd a sidequest-ekre és leveszem a nehézséget Easy-re, hogy szaladhassak a végére), de ahhoz képest kicsit csalódtam, hogy mennyire magasztalták ezt a részt, pedig szerintem némileg visszafelé fejlődött a sorozat.
A harc sem a kedvencem. Az elsőt szerettem legjobban, a másodikban kiegyensúlyozatlanabb és emiatt néha vagy könnyű vagy nehéz volt. Most jobban hasonlít a második részre és egyenletesebb, de nekem nehezebb és unalmasabb, mint az elsőben.
Az ability tree pedig már egy agymenés. Abszolút nulla RPG racionalizmust sem látok ebben, hogy sokkal több képességet tudok megvásárolni, mint ami aktív lehet, de főleg abban, hogy a mutagen-eket színnel párosítva lehet bepakolni a táblázatba extrákért (Geralt egy android, akinek nem mindegy melyik PCI-E slotjába tolják be a gyorsítókártyát, mert van amelyik 8x és vagy amelyik 16x? vagy mil...?).
Ez biztos semmi másra nem jó, csak illúziórombolásra, és hogy feleslegesen sok időt kellejen ott eltölteni.De akkor ott van még az eszközkopás. Ötletes, valóságszerű, csak már túl valóságszerű. Ez már lassan az a szint, hogy majd harc előtt el kell menni a bokrok közé sz@rni, vagy kapunk 2% büntetést az ugrálásra.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BüszkeeSAAAS
tag
Nekem az is nagyon tetszett a játékban ,hogy olyan problémákat vet fel amik nagyon is reálisak (és itt most nem a prostitúcióra ,vagy a bűnözésre gondolok) a faji háborúk és egyenlőtlenségek, az önmagát szító gyűlölködés és előítéletek, a gyenge jellemű emberek és az ostoba tömegek manipulálhatósága.... kapzsiság, hatalomvágy, alkoholizmus családon belüli erőszak és annak következményei, sőt a B&W ben még a természet mértéktelen kizsákmányolása és pusztítása is bele van szőve. Nem oktat ki a játék nem mondja meg mi helyes és helytelen,de érezni a szereplők párbeszédeiben és személyes történeteikben ,hogy mi és hol siklott ki némelyik embernél....
-Megoldottam a problémátokat. -És...?Ennyi?Mesélj még!Tüzet köpött a sárkány vagy mérget? -Igen...és arany pikkelyei voltak és dőlt a seggéből a füst,mint egy kéményből. -Épp ahogy a skaldok éneklik...Kiérdemelted a jutalmad!
-
VTom
veterán
válasz BüszkeeSAAAS #14479 üzenetére
Ez egyébként tényleg zseniális húzás, aki olvasta a könyveket, az tudja, hogy Geraltot azért nem verte fel a pénz, és ezt tök jól visszaadja a játék. Ha összeszedsz valami értékes páncélt, de tele van az inventory, akkor el lehet lovagolni Oxenfurtba, Novigradba, ahol találsz olyan kereskedőt, akinek van elég pénze, hogy eladd neki.
Ez így jó. Kivéve persze, ha gyorsutazolEverybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
nubreed
veterán
Nekem nem rontja el.
-
BüszkeeSAAAS
tag
Nem értem ,hogy a pénzváltás miként kapcsolódik az előző hozzászólásomhoz, a beváltani való pénzhez is hozzá kell jutni valahonnan...
-
.LnB
titán
Bankba tessék járni pénzt váltani.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
BüszkeeSAAAS
tag
válasz nubreed #14477 üzenetére
Hát... nem rontja el neked a játékélményt, hogy még egy ócska lomokkal kereskedő útszéli kofának is fullos a bankszámlája? Nekem még így is visszás volt egy kicsit a Velen-i nyomor, bár tényleg elég nyomasztó, de azért mindenfelé lehetett élelmet meg vadállatokat találni.... nekem tetszett ,hogy a pénzt a játék végéig okosan kellett kezelni és nem tudsz mindent megvenni vagy eladni amit csak akarsz,hogy így a végére már csak passzióból gyűjtögesd a koronákat, hanem valóban bejátszik a csóróság a witcher hivatás és befolyásos ismerősök ellenére is.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz BüszkeeSAAAS #14476 üzenetére
Na ki fogom próbálni, Hattorinak eddig csak a kardokat adtam el. Amúgy feltettem egy modot, ami azt csinálja, hogy minden kereskedőnek 5000 koronája van. Untam már, hogy sokszor rajtam marad a cucc, mert kifogy a pénzből és nem tudom neki eladni.
-
BüszkeeSAAAS
tag
válasz nubreed #14475 üzenetére
Az alapjátékban mindenre (felszerelések) Hattori adja a legjobb árakat, az alkímiai cuccokra meg azok akik ilyen alapanyagokkal dolgoznak a városokban, a bűzdémonok bőrérét ők "jó" árat fizetnek emlékeim szerint (125/db). De egyébként is azokkal a kovácsokkal érdemes kereskedni akik a witcher felszereléseket készítik, mivel a lóvéjuk véges. De mivel náluk vásárolsz (szolgáltatást, nyersanyagot stb.) ezért ők is tudnak vásárolni tőled.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
A gyöngyöket kinek érdemes eladni, ki adja a legjobb árat, nem tudjátok véletlenül?
-
szami777
addikt
válasz drachoHUN #14470 üzenetére
Na én odáig nem merészkedtem, inkább hagytam
Nálam a best mission ever (opcionális, nem biztos, hogy mindenki eljutott idáig,
amikor Kaer Morhenbe vagyunk, Vesemir elvitte a torz lényt valami szertartásra, Geralt pedig a witcherekkel nagyon csunyán lealjasodik, majd női ruhát vesznek és elkezdenek a portállal trollkodni. Végig szakadtam az egész küldetést, zseniális volt.
Apropó, aki eljutott idáig, nem tudja véletlenül, hogy ki volt az a tag, akit portálon keresztül láttunk? Nem jött szóba a játék végéig, pedig valakit ott sikerült lebuktatni.[ Szerkesztve ]
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
BüszkeeSAAAS
tag
válasz drachoHUN #14470 üzenetére
Csóró Avallac'h
jól beszopja az átkot aztán még le is alázzák a laborját meg a buráját...., de ő is inkább pozitív karakter volt pusztán évődött a két faj közti rossz viszony miatt -Megoldottam a problémátokat. -És...?Ennyi?Mesélj még!Tüzet köpött a sárkány vagy mérget? -Igen...és arany pikkelyei voltak és dőlt a seggéből a füst,mint egy kéményből. -Épp ahogy a skaldok éneklik...Kiérdemelted a jutalmad!
-
Toxy
aktív tag
válasz BüszkeeSAAAS #14468 üzenetére
Igen az a rész volt.
Akkor tovább jöttem, s majd egyszer megcsinálom.
-
drachoHUN
senior tag
Apróság de jót mosolyogtam rajta, amikor a sztori végefelé
Cirivel lezúztuk kicsit a labort, míg Yenn eme tevékenysége kimerült Avallac'h képének kipingálásában... Forza JUVE!!!
-
drachoHUN
senior tag
válasz BüszkeeSAAAS #14468 üzenetére
Lesz, nekem is ott volt fél végigjátszáson keresztül. De igen, meg lehet csinálni később.
Forza JUVE!!!
-
BüszkeeSAAAS
tag
Hello! Szerintem nem "BUG" csak szimplán így halad a sztori és kész.... valószínűleg hamarabb kellett volna megmutatni a szobrot... ,de a most vagy soha ha jól emlékszem az a rész amikor menekültök Novigrad-ból, aztán egy darabig nem találkoztok ,de később még igen, lehet akkor is lesz még lehetőség arra a melléküldetésre.... És szerintem sem vesztesz vele sokat....
[ Szerkesztve ]
-
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok,
Egy mellékküldetést szeretnék megcsinálni, neve: A katona szobrocska - Beszélj Trissel a szobrocskáról
De mikor felkeresem Trisst akkor egyből indul a Most vagy soha küldetés.
Ez valami bug?
Köszi
-
Methionyl
senior tag
Mikor már harmadjára kezdem újra, én is így vagyok. Szinte nagyon ritkán futok, városban mindig gyaloglok, tájat mindent megnézve mert még így 200+ óra után is, elképesztő a játék
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
drachoHUN
senior tag
No véget ért a sztori. Úgy tűnik jó döntéseket hoztam, mert elég pozitív lett a vége.
Mondjuk volt olyan döntési helyzet, amikor nem tetszett a közvetlen eredménye a döntésnek, így visszatöltöttem a mentést. Majd megnézegetem, hogy hogyan alakulhatott volna másképp.Forza JUVE!!!
-
VTom
veterán
válasz drachoHUN #14461 üzenetére
Én még a Kaer Morhenbe utazást is úgy nyomom, hogy elmegyek a térkép észak-keleti részébe, és onnyan gyorsutazok, az oylan, mintha lóval mennék
Skelligére meg mindig a Novigradi kikötőből megyek
Nekem nagyon hozzátartozik a játékhoz ez is, és a tájat nézni is nagyon jó, ill. a zenéket is szeretem.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
nagyúr
válasz Šolaire #14459 üzenetére
Gyorsutazást én csak akkor használtam, amikor megtelt a puttonyom és kereskedőhöz és/vagy ládikóhoz kellett vinnem a cuccaimat. Mondjuk nekem alapból 200+ óra egy végigjátszás, szal, ha ilyen esetekben is lóval mennék, az durva lenne.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
VTom
veterán
válasz Šolaire #14456 üzenetére
Nhezebb szinten minkenképpen kellenek.
Én a kardforgatást fejlesztettem fel, mint fő tulajdonságot, de minden küzdelemben iszom a gyógyító főzeteket, és használom a jeleket, ill. a szrnyekhez az olajokat, bombákat a bestiárium szerint.
Amolyan witcheresenMondjuk én fanatikus vagyok ilyen téren, mert ha már RPG, akkor nincs gyorsutazás, csak lovaglás, meg általában estére keresek szállást is pihenni, és hajnalban indulok tovább
-
-
Šolaire
veterán
-
.LnB
titán
válasz Jack Oneill #12516 üzenetére
A francba, pont ezt az elméletet akartam leírni én is, hogy okosnak tűnjek (Spoileres aki nem végzett a játékkal, ne kattintson!!): [link]
-
.LnB
titán
válasz nubreed #14445 üzenetére
Én is csak a Witcher-rel nyomom mióta elkezdtem. És az én értékrendem szerint már az is nagyon nagy dolog, hogy a nagy kedvencemmel egy lapon említem a Witcher-t (összesen négy single player játék érdemelte ki ezt tőlem eddig). Ez a játék is egy remekmű. És a CD Projekt-nek hálásak lehetünk, hogy ilyen minőségű játékot tettek le az asztalra!
Én örülök is neki, hogy még egy jó nagy szelet hátra van nekem a Witcher-ből. Ma se kezdem még el a HoS-t, mert holnaptól nem leszek egy hétig. Majd ha kinyaraltam magam akkor nekiállok.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gabigyerek #14441 üzenetére
A gubacsokat kell oldalt szétcsapni, azokból van neki a póver. Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
.LnB
titán
válasz Šolaire #14440 üzenetére
Az úgy nem fog működni, hogy végigviszed az 5. részt és nem ismered az előzményt. Csak szólok előre.
Na de én is befejezem itt a MGS offot, írjatok privit, vagy van topikja azt is figyelem folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
-
gabigyerek
senior tag
A BW kiegészítőben ez a mesevilágos rész valami eszméletlen jó. Újabb elismerés a fejlesztőnek, zeneileg hatalmas, hangulatban és részletekben is zseniális.
Valakinek tipp, hogyan lehet a legegyszerűbben megölni a végén az átváltozott Detlaff-ot? 3-ik nekifutásra sem sikerült PS4
-
.LnB
titán
válasz nubreed #14437 üzenetére
Nagyon érdekelt a sztori. Gyorsan meg akartam ismerni a történetet. Gondoltam majd utána, vagy másodjára több időt töltök a fejlesztésekkel meg ilyenek. Aztán a vége után egy jó darabig nem indítottam el újra a játékot.
szerk.: Egy ponton megszívhatod ha sokat tökölsz.. De ez spoileres lenne.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Köszi!
Más, off: Hogy sikerült 58 óra alatt végig játszanod az MGS V TPP -t? Én 152 óránál járok és még csak kb a story felénél. Habár én a végletekig szeretem kimaxolni a fejlesztéseket. És azok rengeteg időt vesznek igényb ebben a játékban, ezért is hagytam abba egy ideje. De majd visszatérek, csak muszáj egy hosszab szünetet tartanom.
-
cyberkind
félisten
Ide nem jutottam el, de a kutyás megvolt, az aranyos volt. Ha az 5-ben nincsenek filmek akkor semmi bajom, de a játék nehézsége az, bár lehet, hogy csak jobban bele kéne merülnöm ahogy a Dark Souls-ba is, pedig arról csak rosszat hallottam, most meg imádom, na de az offnak vége mert ez itt mégis csak a Witcher!
-
.LnB
titán
válasz cyberkind #14432 üzenetére
A 4. rész egy 1,5 órás videóval van lezárva. Bár kell is mert az a teljes sztori vége.
Nem értem mi bajod az átvezetőkkel: [link]„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
-
.LnB
titán
válasz cyberkind #14428 üzenetére
Mindent leírtam erről abba a logout bejegyzésben. "Szar rész"ei meg nincsenek. Semmi sem tökéletes a MGS sorozat sem. És hiába jó annak is a játékmenete (részről részre fejlődött). Ott a sztori a lényeg. De a sztori az olyan, hogy ha valaki nem ismeri akkor el se tudja képzelni.
Persze a Witcher is egy mestermű. És imádom, semmi mással nem játszom mióta nekiálltam.
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Ezek inkább már filmek, illetve mivel nem vagyok MGS fan így csak a külső elemekre tudok hagyatkozni amikben azt láttam, hogy a vége felé ez se maradt az igazi, de azt elhiszem, hogy maradandó címek ezek is, kár, hogy PC-n csak a szar verziók vannak kint, mármint a régiekből.
-
.LnB
titán
válasz cyberkind #14426 üzenetére
[link] Ez(ek). Viszont a Witcher mint játék, simán veri, csak a sztori marad el tőle. De az nagyon. Bár attól sztoriban minden elmarad.
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
-
.LnB
titán
válasz batai15 #14405 üzenetére
Első gondolatom nekem is az volt, hogy jóval nagyobb, katartikusabb történet lezárást vártam. Én egész végig, míg haladtam a játékkal, azon gondolkodtam, hogy vajon letaszítja e a kedvenc játékomat a képzeletbeli trónról. Mert az látszott, hogy minden esélye megvan rá. A végén ici picit húztam a számat, majd elfogott az érzés, hogy nem igazán a sztori vége a fontos, vagy emlékezetes számomra. Hanem maga az út amin eljutottam idáig. Az felejthetetlen.
-
.LnB
titán
Elképzeltem a következő kérdés/válasz szituációt:
-szami777 te is egér+billel nyomod a Witcher 3-at?
-aha, aha..egér+bill + zsepi!„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
BüszkeeSAAAS
tag
Azért valószínűleg.... nem semmi erőfeszítés lehet megmállni azt ,hogy egy virtuális nőt ne csalj meg egy másik virtuális nővel.... (persze néhány virtuális prostinál azért befigyelt a virtuális fúró....de ez végső soron " nem számít megcsalásnak, mert nem ugyanaz volt az irányító számotok...." )
[ Szerkesztve ]
-
szami777
addikt
Srácok, a kiegészítőkben már nem kell monogámia ugye? Szabadon lehet fűzni a nőket? Az alapjátékban még kibírtam, hogy csak egy nővel kavarok (1-2 örömlány azért becsúszott) ,de remélem itt már nem kell.
[ Szerkesztve ]
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
BüszkeeSAAAS
tag
Hm még Hjalmar
álltam ki menthetetlenül jófiú karaktert csináltam a végére Geralt-ból, ép csak az italról meg a szexről nem szokott le, egyébként szenté avanzsálhatnák, mindenkit életben tartottam aki kicsit is hajlott a jóra és minden negatív karaktert kiiktattam .... épp csak nem lett elfuserált amcsi képregényhősis meghal végül ha ő kerül trónra ez érdekes. Végső soron ott is a boldog/ vagy ha úgy tetszik kevésbé tragikus befejezést választottam mikor a testvére mellett [ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz cyberkind #14407 üzenetére
There are many different factors that make up the game's 36 different endings. While this does not mean that there are almost 40 ending cutscenes, it instead refers to the number of variations there can be in the game world at the story's end.
36 féle lehet a befejezés. Azt nem tudom, hogy hányféle zárójelenet van, nekem eddig kettőt sikerült megcsinálnom, de még egyszer tuti végigtolom, ha befejeztem a két DLC-t.
-
drachoHUN
senior tag
Lassan végére érek az alapsztorinak. Kérdésem az lenne, hogy utána folytatható a felfedezés, tolhatók a DLC-ék? Vagy előtte ajánlott megcsinálni őket?
[ Szerkesztve ]
Forza JUVE!!!
-
MM01
tag
Van ez a witcherek kohoja nevu kuldetes Kaer Morhenben. Amikor megolom a banyaban a foldelementalt kiadja, de egyszeruen nem tudom felvenni. Kuldetesek kozott sincsen. Valaki tudja miert?
-
BüszkeeSAAAS
tag
válasz cyberkind #14407 üzenetére
Igen szerintem is úgy valahogy lehet, a fő és mellékszereplők sorsával és azok kombinációiból jönnek ki a különböző befejezések, melyik csajt választod,vagy Pl. Radovid-ot miként kezeled, vagy utána Dijkstra-t. Nekem is a legpozitívabb befejezés jutott, lehet bizonyos esetekben nem teljesen illik a képbe a happy end,de nekem ez volt a célom és anélkül jutottam idáig ,hogy utána olvastam volna miként kell ehhez döntéseket hozni. A kiegészítőkben is erre hajaztam és ott is a "boldog" végkifejlet jutott.
Én már nem találkoztam
de szerintem ez amiatt is van így ,hogy a kiegészítők külön külön is megállhassák a helyüket.egy főbb karakterrel sem az alapjátékból későbbiekben,(kivéve a B&W végét) Persze itt ott lehet kötekedni a sztorival vagy a végkifejlettel, de alapvetően nagyon kerek és nagyon egyben van a sztori és a hangulata is a drámai tragikuson át a poénos komikus könnyed stíluson keresztül úgy vezeti a játékost ,amit még egy játékban sem tapasztaltam.(talán ezek miatt sem érezni olyan jelentősnek és epikusnak a végét, pedig önmagában az is nagyon odatesz)
Én nem találtam benne olyan eget rengető logikai bukfenceket, amit hiányoltam inkább az a döntések okozta globális társadalmi változások hiánya. (gondolok itt arra amikor segítettem kiiktattam Radovidot, de mégis ment a fasizmus tovább, mintha még mindig élne)
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Én is végig vittem az alapjátékot .
Igazából annyi hiány érzetem volt hogy nem voltak a boss harcok sem túl látványosak ,sem nehezek. Cirella hogy élte túl ? Nem lett meg magyarázva a dolog. Másik meg hogy be hazudtak a császárnak ,de miután Witcher lett azért terjedni kezdett róla a hír is ,kicsit ellent mondásos ez így
Nem volt rossz a történet,de nem igazán voltak epikus pillanatok , ténylegesen eléggé raealis volt az ábrázolás és így maga a játék is.
Most kicsit pihentetés lesz a sorsa ,máson nem játszottam 2. Hónapja utána ki viszem a kiegeket. Cirivel lehet majd bennük találkozni ?[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz cyberkind #14402 üzenetére
Mondjuk nem tudom, hogy ez miért rosszabb vagy hülyébb hobbi sokak szemében, mint mondjuk sörrel a kézben kalimpálni egy hülye focimeccsre a tv előtt. Ez mennyivel "felnőtteseb" dolog? És ugye még rengeteg példát lehetne hozni. Eléggé utálom azokat az embereket, akik lenézik vagy nem fogadják el, sőt egyenesen gyerekesnek tartják ezt a fajta szórakozást.
-
Šolaire
veterán
válasz cyberkind #14400 üzenetére
Hos-t konkrétan végig nevettem. Utoljára a Portal 2-őn röhögtem ennyit. Amióta meg játszottam a Deus Ex HR-al azóta még jobban várom a Cyberpunk-ot Sokszor eszembe jut hogy mi miért nem tudunk egy ilyen kaliberű sorozatot alkotni mint mondjuk a Witcher.
[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest