Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz Piftuka #6099 üzenetére
Ezt a videót már néztem. Nem lehet egyértelműen megítélni, mert egy eléggé alja kamerával készült a felvétel. Simán lehet, hogy a fele hiba ott sincs, de akár élőben még rosszabb is lehet.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Piftuka
veterán
válasz mikrofon #6086 üzenetére
Hajrá!
Kíváncsi vagyok én is a beszámolódra, mert ez az ár már (majdnem ) csábító:
TCL 75C728Másfelől viszont bár az 1.296 dimming zóna elképesztően jól hangzik, viszont ezen a bemutatón, amikor a menü bekúszik, nagyon csúnyán villog az a háttérvilágítás: TCL C728 QLED Television | Hands-on and first look
(Mintha nem aktiválta volna a "FALD"-ot az illető...)
A videó vége felé pedig a "Black" teszt filmtartalom alatt látható "blooming" szvsz kifejezetten botrányos: [link]
"Aquila non captat muscas."
-
-
-
mikrofon
veterán
Ha a 728-as 350 lenne akkor nem hezitálnék. Ez valahogy a lélektani határom egyelőre. Mert úgy számolom hogy 150e -ért elmegy a szinte új 55c715-öm és akkor még 200e-t rádobnék a 65c728-ra.
Bár két hete úgy gondoltam hogy 300e a határ így lehet hamarosan eléri a határon a c728-at.[ Szerkesztve ]
-
Noctilux
csendes tag
Drága élet, végre ki lehet kapcsolni azt a mozgásösszemosást és lehet normális 24fps mozifilmeket is nézni
-
mikrofon
veterán
A 65c728 és 65c815 között mi a lényegi különbség és hogy viszonyulnak egymáshoz? Valójában melyiket érdemes megvenni? Illetve a 815-ben van e-ARC?
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
Dinamikus szín szerintem mozi módba semmit nem csinál bár ez lehet csak bug viszont sport módba ha mégnézed elég durván Samsungos túlszaturált képet eredményez. A mozgás javítás nálam is be van kapcsolva talán kicsit egyenletesebb a mozgás. A led mozgás javítás ki van kapcsolva az szerintem csak ront a képen én úgy vettem észre.
hmm...
-
Kiskutya
veterán
ÚJ FRISSÍTÉS V643
A közzététel / feltöltés ideje: 2021.06.16. Az
URL fájlméretének ellenőrzése: 1,385 Gb
[Változtatási napló]:
1. fokozza a stabilitást
2. optimalizált élmény
3. javított néhány audio formátum összeomlott
4. biztonsági csomag frissítés (gDLL)
Letöltési link:
http://na-update.cedock.com/apps/resource2/V8R851T02/V8-R851T02-LF1V643/FOTA-OTA/V8-R851T02-LF1V643.018832.ziphmm...
-
Dyraxx
tag
Valakinek van C715-ön ötlete, hogy ezeket a beállításokat érdemes-e módosítani MOZI módban, vagy jók úgy ahogy vannak? (alább a default)
LED motion Clear (KI)
Motion Clarity (BE)
Dynamic Colour (BE) -
BigBear
senior tag
válasz penge111 #6069 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
Akkor szerintem nekem is elég lesz.
Nálam esti Netflix / HBO meg némi Xbox megy. TV nulla.
Ehhez akkor elég lesz. Érzékeny vagyok én is a nagy fényerőre, néha hétvégén hajnalonta szoktam filmezni, olyankor az LG is nagyon bántó fényerejű volt.
Még pár nap, míg megjön, majd visszajelzek én is, hogy milyen. -
penge111
addikt
válasz BigBear #6068 üzenetére
65C715-öm van ugyan az lesz a véleményem, majd mint amit tuti Kiskutya is leír, nekem este már sok is a max fényerő, vissza szoktam venni. De szerintem nem vagyunk egyformák, van akinek ez is kevés.
Ui: Ps5-öm van, nemrég játszottam végig a Demon's Souls-t és a Plague Tale-t, mindkét játék erősen épít a hdr-re, fontosak nagyon a fények. Brutális volt a látvány, én youtube videó alapján állítottam be game-er módba... Nyilván nem OLED szint, de ennyi pénzért ez pazar
[ Szerkesztve ]
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
BigBear
senior tag
válasz Kiskutya #6067 üzenetére
Köszi.
Atmos hang nem lényeg, csak nem tudtam, hogy a Netflix mennyire teljes rajta.
Hadd zaklassalak még egy kicsit. Beleolvasgattam a fényerő körüli dolgokba. Mennyire lehet probléma a relatív alacsony fényerő? A 60UM7100-as LG-m brutál fényes tud lenni, bár semmi infót nem leltem mennyi az annyi. Ennél a TCL-nél azért mentek a viták, nem igazán tudom, hogy elég lesz-e. A szoba mondjuk nem brutál világos (sőt), meg leginkább este lenne használva. -
BigBear
senior tag
Még egy dolog eszembe jutott.
Netflix, HBO Go menne a C715-ön. Azt olvastam a topicban, hogy működnek, de teljes értékűen mennek? Azaz pl. a Netflix 4k-ban működik, vagy csak korlátozottan?[ Szerkesztve ]
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
A 65C715-ből hova tűnt a micro dimming opció fw640?Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
BigBear
senior tag
Sziasztok.
Hamarosan egy 65C715-ös jön majd a T-től nekem is. Szerződést hosszabbítottam, nézegettem mit adnak, vagy az LG 65-ös Nano793 vagy valamelyik sima LG, (meg pár Samu, de azoknak a brutál túlszarurált festményképétől kifolyik a szemem) meg ez jött ki belőle. Na mondom legyen Qled, az még nem volt... Jelenleg egy LG 60UM7100plb (VA) meg egy régi 42-es LG IPS kijelzős TV van. Nyugtassatok meg, hogy nem rossz választás ez a TV, már akinek hosszabb ideje van. Semmi extra nem kell. Jellemzően esti filmezés, némi xbox, youtube, hbo, netflix. A szoba nem túl világos. Olvasgattam a topicot, tesztet, netes teszteket, youtube teszt, stb., kicsit felemás, bár jellemzően árához képest jónak mondják. Többet nem szánok TV-re én sem. Az LG távirányító brutál jó, van valami hasonló ehhez, ami működik is?
Köszönöm. -
Dyraxx
tag
-
Compika
aktív tag
Sziasztok van 65 c715 tulaj aki kalibráltatott vagy jól belőtte a tv képét az leírhatná hogy miket érdenes állítgatni.
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
bull84ghia
őstag
Sziasztok
Adott egy thomson 32hd5506 tv távírányitó nélkül. Milyen appal lehetne helyettesíteni a távirányíót? Egy gomb van csak az alján a készüléknek.
KöszönömHazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
tomp
félisten
válasz hangya7 #6055 üzenetére
Tippre túlmelegedett a RAM vagy a ROM chip és elkezdett crc hibázni. Vagy csak szimplán gyengébb minőségű lett a chip és eddig bírta.
Video chip nem lehet mert az maga a GPU ami az SoC-ben van. Akkor be sem kapcsolna.
Ha túlmelegedett a fent említett 2 chip egyike azt ki lehet deríteni. Hátlap leszed, sürített levegős palackot fejjel lefelé ráfújod, hogy a chip felülete kicsit jeges legyen. Ha ez után be tudod konfigurálni akkor megvan a hiba forrása. -
junior19
senior tag
Nem kalibráltam még TCL tévét, ezért én csak reagáltam az írtakra.
[link] Ezt a mintát viszont megnézheted, lehet, hogy az Overscan opciót Be kell kapcsolni. Sok gyártó alapesetben szeret egy kicsit belenagyítani a képbe, ezért a gyári beállításnál a minta szélén látható 2,5 % keret nem látható. Ha ez a helyzet, akkor kapcsold Be, ha látod az egész mintát, akkor maradjon Ki opcióban.
A többi beállításához mérő és szoftver szükséges, szemre a fehéregyensúlyt, színteret nem lehet beállítani. Ezért a White Balance és Color Space beállításokat nem érdemes piszkálni, ha nincs eszközünk és tudásunk hozzá. Ez készülékenként változhat, így másolgatni sem érdemes, ha esetleg találsz a neten értékékeket. Szinte biztos, hogy csak rosszabb lesz ilyen értékek bemásolása után az eredmény.
A Color Space-nél az Automatikus legyen kiválasztva, mert így mindig az anyagnak megfelelő színtérben működik. Ha a natív, akkor túlszaturált lehet a kép, mert nem az anyagnak megfelelő színtérben működik, hanem abban, amit meg tud jeleníteni. Az egyéni pedig kalibráláskor teszi lehetővé a színmegjelenítés korrigálását.
A kontraszt értékét hagyd gyári alapértéken, ha nem vágja a 235 alatti részt. Az emelése szinte biztosan valamelyik színcsatorna vágását fogja eredményezni. Ha az alapértéken a fehér számodra nem szürke, hanem tetszik, akkor ne emeld a kontraszt értékét.
A kontraszt értékéhez nem illene nyúlni, az általában jól van beállítva. Akkor kellene csak a kontraszt értékét változtatni, s akkor is csökkenteni, ha vágná a fehéret, a 233,234, 235 sem lenne látható, ilyenkor addig kellene csökkenteni a kontrasztot, amíg már csak a 235 olvad bele a fehér háttérbe. Mivel nálad látható, ezért felesleges a kontraszt értékét emelni, mert csak más problémát fogsz generálni vele.codec project
-
-
Dyraxx
tag
válasz junior19 #5999 üzenetére
Néhány beállítást a C715-ben nem említettetek, azok mindegy, hogy állnak?
Advanced / Colour menü:
Colour Saturation ("movie" default: 50)
Tint (alap 50)
DInamikus szín (alap: BE)Motion menü:
Motion Clarity (alap: BE)
LED Motion Clear (alap KI)Expert Calibration menü:
RGB mode (alap KI)
White Balance (alap: 2 pontos, vagy 20 pontos lehet még)
Colour Space (alap AUTO, vagy Native, ill. Custom lehet még)Screen Setings menü:
Auto format (alap: BE)
Overscan (alap: KI)Ezekre van ötletetek esetleg?
Ezen kívül, amit Brandynew említett, Kontrasztot ha akarnám sem tudnám úgy beállítani, hogy csak 230-234-ig lássam a csíkokat, mert a max 100-as értéken is is még látszanak egészen 237-238-ig.
-
Saccco
nagyúr
válasz rainman72 #6051 üzenetére
No, de akkor most van FALD a C728-ban vagy nincs? Displayspec. oldalon valami bődületes nagy szám van ott, de ugyanaz 55 és 65 esetén is.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
Kitele - ezt az oldalt eddig nem ismertem. TCL 65C728-at linkeltem, nagyon tetszik, már csak a 330nit zavar.
No és nem írnak FALD-ot sem a C728-rá. A Hisense U8QF 600nit-tel szerepel.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Szerintetek mennyiért tudnám eladni a pár hónapos 55c715 Tv-met?
Egyáltalán van ezekre igény használt piacon?[ Szerkesztve ]
-
hangya7
tag
Hozzájutotam jutányosan egy használ 55P715-ös készülékhez. Eleinte minden jónak tűnt, aztán gondoltam megnézek egy-két 4k HDR youtube demót. Itt kezdőttek a gondok. A demó megkaadt a készülék reszetelt. Utána egy darabig boot küzben újra restartolt. Kikcsapcsoltam egy darabig, utána újra elindult, de újra előjött a reset-elős probléma. Frissítetem a frimware-t 636-ra, de még siralmasbb a helyzet, a Google account regisztrációnál lefagy/reset-el a TV.
Van valakinek esetleg ötlete??? -
Compika
aktív tag
sziasztok, c715.
van egy kodi boxom amit eddig hdmi-cec-el iranyitottam a samu tv-m taviranyitojaval.
itt is megtalaltam a t-linket. ha a T-Link Guide kis taviranyito be van kapcsolva akkor tudom iranyitani a kodi boxot, ha ki van kapcsolva akkor nem. Erre tud vki megoldast? eleg kiabrandito igy hasznalniCompika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
embe
nagyúr
válasz mikrofon #6035 üzenetére
Arról nem beszélve hogy allergiás vagyok a karcokra stb. Most kiadod a kezedből - és kitudja hogyan kapod vissza. Itt-ott 1-2 kis pici karc.
Mondjuk ez engem nem érint az Aventage RX-A880-al.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
mikrofon
veterán
válasz rainman72 #6034 üzenetére
én mondjuk az adapterezésnek jobban örülnék, de az gáz hogy a kábelt a felhasználónak kell megvenni. Ezen még szerintem változtatnak, mert nem túl vásárló barát...
Én azért örülnék az adapternek, mert v6a esetén a "csak" a 4K/120Hz-el van baj elvileg. Ez viszont engem nem érint. Emiatt én nem szívesen küldözgetném szervizbe meg vissza, meg még várnék rá hogy cseréljék. Viszont azt sem akarom, hogy ne kapja meg hiszen akkor a haszáltpiaci értéke nagyon leesne ha el akarom adni.... Meghát később még lehet szükségem lesz rá.
Pont emiatt az adapterezés szerintem felhasználó barátabb. Amikor megvan megküldik a felhasználóknak és aki akarja használja illetve a megérkezésik is tudja használni a készüléket ha már megvette valaki, nem pedig küldözgetéssel és szervizeléssel telik az idő. Hiszen nem minden felhasználó lakik Yamaha szakszerviz közelében.....[ Szerkesztve ]
-
-
mikrofon
veterán
Én ebben nem hiszek. Yamaha kiadott jó néhány új AVR-t amit HDMI 2.1-gyel hirdetett mint az elsők akik tudni fogják. Aztán ígérgette hogy jön hozzá új firmware és majd azzal tudni fogja . Próbálkozott is. De nem jött össze. Olyannyira , hogy most már beismerte és bevállalta hogy szervizben kell bennük a megfelelő alkatrészt cserélni. Jah és nem csak belépő szintű erősítők érintettek ezzel.
Ezek után nem hinném hogy lehet arc-ból e-arc-ot csinálni szoftveresen. De nagyon örülnék ha tévednék. -
Kiskutya
veterán
Fw 640:
Változási napló:
- TV-csatornák optimalizálása
- GUI-rendszer optimalizálás + Új TV-ikon Dolby Vison
- SDK-kód frissítés (Pontosabb részleteket nem lehet tudni a Realtek SDK-kra vonatkozó „bizalmas” információi miatt)
- Hálózati lejátszás optimalizálása (csak a helyi lejátszó)
- Néhány alkalmazás frissült.hmm...
-
embe
nagyúr
Csatorna újrakereséssel megoldódik a probléma.
Csak az a nyűg - ez valszeg Voda kártya probléma - hogy a keresés random leáll "kódolt csatorna" címszóval.
Ilyenkor kezdem előlről, és előlről, és ... Majd sokadjára sikerül a teljes keresésnek lefutnia-Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
embe
nagyúr
válasz Kiskutya #6017 üzenetére
Nézd már meg légy szíves, hogy tudsz-e a tévénél csatornát léptetni!
Feltettem ezt a V640-est, de nem lehet léptetni, csak ha beírom a csatornaszámot, akkor vált.
Most ha így váltok, akkor kiírja a csatorna nevét, de a száma halvány.
Lehet kellene neki egy reset.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
mikrofon
veterán
Igen így van. biztos lesz majd az is. Bár egyelőre nem sürgetem mert jó ez a c715 is nekem. Csak nagyon kéne nekem az e-arc a füles miatt. Megjött ez a hdmi hang leválasztó kütyü de sajnos a fülesemm nem kompatibilis. Mert az a füles csak akkor szólal meg ha megy a CEC (HDMI vezérlés) is. Az meg ugye ezen a kütyün nem megy át. Kipróbáltam AVR-rel az tökéletesen megy vele és tényleg átmegy rajta és Dolby Vision kép is és leválasztja Dolby Atmos hangot is. Szóval akit ilyen érdekel írjon rám privátban..
Így marad az számomra hogy kell egy e-arc-os TCL tv...[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
" marad a néma ikon..."
Ez minden készüléken mostanában így van pl az AVR-emen is. Borzasztóan idegesít engem is....."beltéri hangját hiába vettem lejjebb" ez inkább valami beállításbeli dolog lehet. Ha jól van beállítva minden (CEC , HDMI vezérlés) és kompatibilisek is egymással a cuccok CEC funkciói akkor ennek az a rendeltetése hogy az egymás után kötött cuccok közül bármelyik távirányítót is használod a hangerő állítására akkor mindig a hangadó eszköz ( AVR, Soundbar, TV) hangját állítja). Tehát szerintem nálad az egyik firmware frissítés után ez a funkció kikapcsolódott....
-
RVR400
veterán
válasz Kiskutya #6017 üzenetére
Nekem a Telekomos beltéri van rádugva HDMI-vel, majd a TV-be megy a hang, onnan optikán az LG házimoziba.
Azt vettem észre, hogy korábban (634-es FW előtt) a beltéri hangját hiába vettem lejjebb vagy feljebb, az optikán kijövő hangerőn ez nem jelent meg, tehát ha 1-esen, ha 30-ason volt a beltéri, akkor is ugyanúgy szólt, az erősítőn kellett mindig hangerőt szabályoznom. A 634-essel viszont már a beltéri hangját szabályozva is halkul vagy hangosodik a házimozi.
Nem tudom, hogy másnak is feltűnt-e ilyen ,de valamit azért csak tákolgatnak a szoftvereken. Bár fura, hogy ennek már a kezdettől fogva így kellett volna működnie, de csak a 634-esnél sikerült megcsinálni, hátha később a többi banális problémát is orvosolják (pl. a 4K-ban továbbra is képarányhibás gyári lejátszót).
Meg mondjuk továbbra is idegesítő, hogy a TV-t 1-es hangerőn kell hagynom, ha a házimozin megy a hang, mert amúgy kint marad a néma ikon...
[ Szerkesztve ]
-
Dyraxx
tag
válasz mikrofon #6013 üzenetére
Majd lesz az is.
Én is itt vettem, az Euronics-ben folyamatosan sokkal olcsóbbak a TCL-ek, mint a többi kevéske kis helyen, ahol egyáltalán lehet kapni.Szerintetek nincs rá mód, hogy a karácsonyra vett, még jócskán garis 65C715-öst becseréljék nekem egy 65C728-ra, a két készülék közti árkülönbség, illetve esetleg még némi plusz felár kifizetésével?
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
-
embe
nagyúr
Új FW van kint a 715-re, V640-es.
Nem próbáltam...majd ha hazaérek, este.szerk:
Kiskutya: Na amíg a linkkel szórakozgattam beelőztél.[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Kiskutya
veterán
fw 640: [link]
hmm...
-
rainman72
nagyúr
[65C725] ára teljesen korrekt ahhoz képest hogy új
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Kiskutya
veterán
Régen jött béta frissítés lehet már a 11re gyúrnak?
hmm...
-
mikrofon
veterán
Aztaa ez még jól is néz ki.
Nekem g30-as fantázia nevű van. Nem egy gyöngyszem de legalább használható.
Mikor én vettem ez illetve ilyen még nem volt. egyedül a G30-as volt, aminek sok gombja IR tanítható volt. Pont mint ennek.
Érdekes ez a A B és C gombkiosztás választási lehetőség. Nem teszi túl bonyolultá hogy megjegyezd, hogy melyik gomb mire jó? -
mikrofon
veterán
még talán annyi infó hogy ha nem a play-böl szeded le, hanem úgynevezett sideloader megoldással, akkor érdemes olyan böngészőt keresni, ami úgy van kialakítva, hogy klasszikus távirányítóval is lehessen használni.
Ezek közül szerintem a legjobb a fireTV firefox (firefox tv apk) böngészője.
Én még két alternatívát ismerek, ezeket számomra nehéz volt megszokni, de legalább tényleg lehet sima távirányítóval használni:
Puffin Browser
TV Bro
Amúgy szerintem a böngészés már az a szint, amihez érdemes az ali-ról egy "air mouse"-t rendelni.... -
embe
nagyúr
válasz laci1892 #6004 üzenetére
Akár a Crome-t is. Csak az a baj, hogy apk.-ból telepítés után nem látod a telepített alkalmazások között, hanem csak beállítás menüből éred el, így kényelmetlen.
Viszont ahogy penge111 is írta, ha a tévén szeded le a Play-ből, akkor utána azt használhatod.[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
laci1892
őstag
Üdv egy kérdésem lenne. Még nem néztem jól utána, de a c715-n lehet valahogy használni net böngészőt?
-
Tomacko
őstag
válasz Botika89 #5909 üzenetére
Én ezt alapból kaptam az X815 szériához, a másikkal együtt. Telekom-n keresztül vettem.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Brandynew
őstag
Szerintem ezen bármelyiken alkalmazhatóak, legfeljebb bizonyos típusokon bizonyos beállítások nincsenek meg a leírtak közül vagy vannak még további beállítási lehetőségek is.
@junior19: köszi, hasznos adalék, ha van még valami, amivel szerinted ki lehetne egészíteni, írd le, ha gondolod, aztán megpróbálom egybegyúrni a leírásainkat.
-
erzol
őstag
Végre jönnek a konkrét kép beállítások.
Ezek vajon mennyire alkalmazhatók egy 50dp600-on?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest