Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecsawi
senior tag
-
mikrofon
veterán
válasz Dyraxx #11495 üzenetére
Ha streaming és tárolt média fogyasztásra is egy eszközt szeretnél használni akkor én az nvidia shield tv pro-t ajánlom.
Ha streaming-et a tv-re bizod vagy egy másik eszközre, akkor ahogy a többiek is ajánlották az ugoos am6b plus lehet a legjobb választás.
Ha pedig nincs szükséged tömörítettlen HD hangokra viszont minden másra igen akkor a Fire TV Stick 4k max is jó választás lehet. -
Brandynew
őstag
válasz Dyraxx #10000 üzenetére
Ha engem kérdezel, én még soha, egyik fw-vel sem vettem észre konkrétan semmit. Se a működésben, se a felületen, se a képen, semmiben. Ugyanolyan nekem mind 4 verzió volt fönt eddig. Először mindig gyorsabb a rendszer, amikor egy új megy föl, aztán egy idő után visszalassul.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Ezt nem az Android 9-re teszed. Ez olyan mint amikor Windowst telepitesz. Legyalul mindent. Nulláról építi fel a rendszert.
Én is arra tettem, de nekem a Voda médiakártyát nem ismerte fel, hitelesítési hibával megállt a kártya beolvasása, így ment vissza a 9.[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
embe
nagyúr
Ezeket az .img kiterjesztésű fájlokat nem a tévé menüje alól kell feltenni, hanem ahogy gyűrű is írta.
Ismeretlen szerző műve:
"
Gyári ROM flashelés!
Ez a művelet akkor jön jól ha valami miatt a TV nem tud bootolni azaz úgynevezett “bootloop”-ba kerül vagy csak szimplán szeretnénk “tiszta lappal” kezdeni.
A lentebb található linkről töltsük le az “Update.img” fájlt majd másoljuk egy NTFS-re formázott pendrive-ra.
Kapcsoljuk ki a TV-t, majd húzzuk ki a konnektorból!!!
Pendrive-ot a tetszőleges USB port egyikébe dugjuk majd hátul a Power gombot nyomva, bedugjuk a TV-t a konnektorba!
A Power gombot addig nyomva tartjuk, amíg nem kapjuk meg angolul a ne kapcsoljuk ki a tv-t feliratot. Kb 5perc a folyamat ami MINDENT TÖRÖL A TV-RŐL!!!
Ha végzett, a TV újraindul és kezdhetjük a beállítást!"Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
kecsawi
senior tag
Mai telepítés, 16 GB-os pendrivera a letöltött, ellenőrzött 677-es IMG zipből kicsomagolás közvetlen a penre, majd tv áramtalanítás hosszan nyomva a tv kikapcsoló gombját (min 5 mp) áram alá helyezve elkezdődött a telepítés. Jelenleg nézegetjük, Telekom box adja a műsort, probléma még nincs. (65C715)
-
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
Euronics-nál az életben nem nyomod ezt át, szerintem. Utálatos brigád ilyen és sok más szempontból is.
Hirdesd meg add el! Sokkal jobban jársz. Ha nem viszed le nagyon az árát, akkor nem hiszem, hogy problémás vevőket találsz. Esetleg vidd át máshova.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
Ez most az 'A' gép:
B550 / Ryzen 5 3600 / 32GB DDR4 / Kingston A2000 500GB / RX480A 'B' meg ez:
B450 / Ryzen 5 2600 / 32GB DDR4 / Kingston A2000 240GB / HD7870A HD7870-et 2012-ben adták ki, akkoriban még nem volt olyan, hogy 4K.
A fő gépre a 2560-as monitor van kötve, azért tükrözi azt. A fenti gépek egyike sem elég 4K játékra.
Akkor itt jegyzem meg azt is, hogy a 2560-at is tudja 120Hz-en a TV.Kíváncsi lennék, hogy most akkor van-e local dimming, pl.: Alza szerint is van.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Piftuka
veterán
"A C728 Full Array LD, (ha jól tudom), hogy lehet akkor mégis homogenitás problémája?"
Fontos tisztázni, hogy milyen homogenitásról van szó!
Ha a panel a háttérvilágítás "fényszivárgása" miatt inhomogén, az az egyik jelenség. Számomra például nézhetetlen az olyan tévé, ami "felhős" panellel szerelt.
A másik viszont a háttérvilágítás fényereje. Nem találták még fel azt a televízió készüléket, amely adott pillanatban minden képpontjában 100%-ban egyező fényerőt képes produkálni.
A gyártósorról kikerülő, szérián belül egyező technkai paraméterekkel bíró OLED-ek, és LED-ek sem tökéletesen egyező fényerőt produkálnak a gyakorlatban.
Ez utóbbi egyébként szvsz sokkal kisebb probléma. Nyilván az volna ideális, ha a háttérvilágítás minden egyes pontban mérve, statikus tartalomnál tökéletesen azonos eredményt adna.
A felhasználó viszont jellemzően nem fekete, fehér, zöld, vagy éppen piros teljes képernyős lapokat nézeget a televízióján.
Mozgókép esetében viszont olyan gyorsan változik a képernyő minden pontján a szín és a fényerő (maga a tartalom), hogy szinte mindegy, hogy a világítás egységessége szempontjából egy a mért pontokon 2%-os, vagy mondjuk 22%-os eltérést produkáló készüléket nézel.
Az agy, és a szem nem képes olyan gyorsan fókuszálni a tartalomra, hogy mindez feltűnjön.
(Ha valaki hosszú percekig-órákig statikus tartalmat, például családi fotókat nézeget... no az már "határeset". Ott bizonyos esetekben feltűnhet a nem egységes fényerő.)
"Aquila non captat muscas."
-
mikrofon
veterán
Most nem emlékszem fejből hogy pontosan mennyi volt a különbség, de jelentős. Korábban itt megírtam. Szerintem elég gáz hogy a 65c728 esetén is sokkal lassabb a LAN mint a WiFi. Valaki kipróbálhatná, hogy működik egy usb3-as gigabites LAN kártya. Nekem az az egy bajom van a WiFi-vel hogy nálunk éjfélkor automatikusan kikapcsol, míg a LAN nem. aztán a filmnézésem időnként átcsúszik éjfél utánra. Aztán elég kellemetlenül érint amikor éppen a csúcsponton áll le....
-
embe
nagyúr
Szarakodott a ci kártyával.
Viszont ha benézel a Voda/UPC otthoni szolgáltatások topicba, kiderül, láthatod hogy erről szól most a fórum.
Valamit konfigoltak a szolgáltatónál, és emiatt sokan panaszkodnak. Én vissza is tettem, és hibátlanul működik is.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
-
mikrofon
veterán
"kirekvirált pécé-monitor között használt múzeumi példányt fogtam be erre a célra. " Nah ez pl tényleg lehet. Akkor érdemes azért egyre beruházni.
Ha az előbb általam javasolt beállítások nem jönnek be és a kábelcsere sem, akkor két dolgot érdemes kipróbálnod.
1. kell szerezned egy médialejátszót, aminek van hdmi kimenete azt rákötni a TV HDMI2 portjára és arról nézni médiaelemeket és megnézni hogy így milyen. Természetesen a JBL maradjon a hdmi1 (ARC) porton.
2. Egy másik hangkeltő eszközt kellene szerezned és kipróbálni a JBL helyett.Ezzel kiszűröd, hogy mi a hiba, mert akkor már szerintem hibás készülékröl beszélünk.
-
mikrofon
veterán
Nekem 0,350sec volt az 55C715-ön a hang késése az alábbi felálláson:
lejátszó => hdmi => TV => hdmiARC =>fülesAz amit te írsz sokkal inkább tűnik nekem annak, hogy valami olyan formátum van kiválasztva amit a JBL valójában nem tud jól kódolni, vagy már maga a lejátszó nem játssza le jól. Azért ilyen hosszú késésnek nem kellene lenni.
A HDMI visszafelé kompatibilis. Viszont ha legtöbb mostani kábelen gond nélkül át megy a HDMI1.4 ezért szerintem nem kell drága kábelt venni. Sokkal inkább lehet az, hogy olyan formátumot választasz, aminek a képi és hangi sávszélessége nem fér bele a HDMI1.4-be és szétesik a jel.... Ugye a TV az HMDI2.0 tehát annak nem lehet baja azzal a jellel amit a JBL lekezel....Pontosan mi is a bekötési sorrend neked?
szerk:
"így meg néhány nap alatt (a sok ki-be kapcsolás miatt gondolom) elcsúszik a hang. "
Ez szerintem rossz irány, mert ez szerintem nem lehetséges"Hallani is lehet, amikor a TV-t bekapcsolom, hogy 1-2 másodpercig a TV hangja"
Ez egyszerűen azért van mert ennyi idő alatt éled fel a rendszer és veszi észre a TV hogy már nem a hangszórón kell sugározni. De attól hogy később kapcsol be, még azt a hangot kellene megszólaltatnia, ami éppen megy némi késéssel![ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
Dinamikus szín szerintem mozi módba semmit nem csinál bár ez lehet csak bug viszont sport módba ha mégnézed elég durván Samsungos túlszaturált képet eredményez. A mozgás javítás nálam is be van kapcsolva talán kicsit egyenletesebb a mozgás. A led mozgás javítás ki van kapcsolva az szerintem csak ront a képen én úgy vettem észre.
hmm...
-
junior19
senior tag
Nem kalibráltam még TCL tévét, ezért én csak reagáltam az írtakra.
[link] Ezt a mintát viszont megnézheted, lehet, hogy az Overscan opciót Be kell kapcsolni. Sok gyártó alapesetben szeret egy kicsit belenagyítani a képbe, ezért a gyári beállításnál a minta szélén látható 2,5 % keret nem látható. Ha ez a helyzet, akkor kapcsold Be, ha látod az egész mintát, akkor maradjon Ki opcióban.
A többi beállításához mérő és szoftver szükséges, szemre a fehéregyensúlyt, színteret nem lehet beállítani. Ezért a White Balance és Color Space beállításokat nem érdemes piszkálni, ha nincs eszközünk és tudásunk hozzá. Ez készülékenként változhat, így másolgatni sem érdemes, ha esetleg találsz a neten értékékeket. Szinte biztos, hogy csak rosszabb lesz ilyen értékek bemásolása után az eredmény.
A Color Space-nél az Automatikus legyen kiválasztva, mert így mindig az anyagnak megfelelő színtérben működik. Ha a natív, akkor túlszaturált lehet a kép, mert nem az anyagnak megfelelő színtérben működik, hanem abban, amit meg tud jeleníteni. Az egyéni pedig kalibráláskor teszi lehetővé a színmegjelenítés korrigálását.
A kontraszt értékét hagyd gyári alapértéken, ha nem vágja a 235 alatti részt. Az emelése szinte biztosan valamelyik színcsatorna vágását fogja eredményezni. Ha az alapértéken a fehér számodra nem szürke, hanem tetszik, akkor ne emeld a kontraszt értékét.
A kontraszt értékéhez nem illene nyúlni, az általában jól van beállítva. Akkor kellene csak a kontraszt értékét változtatni, s akkor is csökkenteni, ha vágná a fehéret, a 233,234, 235 sem lenne látható, ilyenkor addig kellene csökkenteni a kontrasztot, amíg már csak a 235 olvad bele a fehér háttérbe. Mivel nálad látható, ezért felesleges a kontraszt értékét emelni, mert csak más problémát fogsz generálni vele.codec project
-
mikrofon
veterán
Én ebben nem hiszek. Yamaha kiadott jó néhány új AVR-t amit HDMI 2.1-gyel hirdetett mint az elsők akik tudni fogják. Aztán ígérgette hogy jön hozzá új firmware és majd azzal tudni fogja . Próbálkozott is. De nem jött össze. Olyannyira , hogy most már beismerte és bevállalta hogy szervizben kell bennük a megfelelő alkatrészt cserélni. Jah és nem csak belépő szintű erősítők érintettek ezzel.
Ezek után nem hinném hogy lehet arc-ból e-arc-ot csinálni szoftveresen. De nagyon örülnék ha tévednék. -
mikrofon
veterán
Igen így van. biztos lesz majd az is. Bár egyelőre nem sürgetem mert jó ez a c715 is nekem. Csak nagyon kéne nekem az e-arc a füles miatt. Megjött ez a hdmi hang leválasztó kütyü de sajnos a fülesemm nem kompatibilis. Mert az a füles csak akkor szólal meg ha megy a CEC (HDMI vezérlés) is. Az meg ugye ezen a kütyün nem megy át. Kipróbáltam AVR-rel az tökéletesen megy vele és tényleg átmegy rajta és Dolby Vision kép is és leválasztja Dolby Atmos hangot is. Szóval akit ilyen érdekel írjon rám privátban..
Így marad az számomra hogy kell egy e-arc-os TCL tv...[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Valójában részben torrent alapú ez is. Másik részben meg Hoster. Csak nem kell letölteni hanem egyből nézed.
Azzal hogy "akár a legujabb filmek" kicsit óvatosabban fogalmazok mert ugye függ hogy kiadták-e már adathordozón, vagy valamelyik streamig szolgáltató (netflix, amazon, stb...) leadta-e már. Pont emiatt pl a Mr.NoBady című filmet már meg tudtam nézni, de az "A Quiet Place 2"-t még nem.
Itt írtam két féle lehetőséget is. Ez alapján már elindulhatsz és megnézheted hogy is működik vagy ki is próbálhatod. [link][ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Részben igaz amit írsz. Én azért cseréltem az ugoos box-omat shield-re mert a gyerekek játszanak rajta. Az ugoos ezt nem bírta.
Az Ugoos sem olcsó box de nem is shield árú.
Azért használok box-ot mert itt tényleg működik az hogy a kijelző azaz a TV olyan frekvenciára vált mint a film. Ráadásul a tv hardvere gyenge. Nagyon gyenge ahhoz amihez én használom. Az Ugoos és az Nvidia is bírja hiba nélkül. Erről már többször írtam.
Még egy extra a shield mellett. Rendkívül jó az AI felméretezése. Már egy fullHD film esetén észre vehető hogy ráküldöm így a TV-re vagy bekapcsolod az AI upscale-t.
De ha ezeket nem is nézzük egy jó minőségű drágább box esetén jól megy az Android míg egy közepes box-on meg jól megy a CoreElec. Míg ezen a TV-n meg ezekhez képest nyögvenyelős és nagyon kompromisszumos az Android.Az hogy plex-en 4k filmet nézel semmit nem jelent. Mert van 5GB mérettel is 4k film. És ugyan az a film elérhető 50GB méret felett is. Próbáld meg az utóbbit felirattal, hangot AVR-re küldve és mind ezt nem adattárolóról vagy belső hálózatról, hanem online az internetről. Azért pedig hogy bizottságban érezd magad még futtasd az egészet vpn-nel. Egyből nem lesz elég a TV...
Én nagyon szeretem hogy nem bajlódok film kereséssel, letöltéssel és tárolással, hanem kitalálom hogy most nézek egy filmet, amit elmentettem az IMDb megnézendő listámba vagy ugyan ezt a Trakt oldali listából kiválasztva. Vagy hallottam egy jó filmet amire most rá keresek és 1 perc múlva már néztem is felirattal és a világhálon elérhető (tehát a kiadott) legjobb hang és képminőséggel. Nah erre képtelen ez a TV ezzel a hardverrel.Végül is mondhatjuk hogy a számítógépet helyettesíti, de valójában ez egy média lejátszó cél eszköz és ebben több is mint egy számítógép.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Maga a C715 is alkalmas lenne az eARC-re csak szoftverfrissítés kellene hozzá.
Sony szereti ezt csinálni. Kijön a soundbar eARC nélkül majd 1év elteltével mikor kijön a gyárilag eARC képes következő modell, hopp az előző évire kiadják az eARC képes fw-t...
Még az is lehet, hogy majd Android 11-el a C715 is megkapja... -
Piftuka
veterán
Én egyelőre nem vagyok meggyőzve arról, hogy a C825 a jobb választás... MiniLED ide, vagy oda.
Nagyon kíváncsi vagyok a tesztekre, és arra, hogyan gondolták azt a már nevetségesen kevés 128, ill. 160 zónát!?
Ráadásul csak 8 bit-es (+2 bit FRC) panelt kapott, nem 10 bit-eset. Meglehetősen "faramuci" termék.
Az elérhető adatok alapján a C728 valószínűleg jobb tévé lesz. Kezdve az 1.296 dimming zónával. Hát az bizony nagyon nem mindegy.
Igaz, a panel itt is csak 8 bit-es, viszont 120 Hz-es, ami mindenképpen előrelépés a C715-höz és a C725-höz képest is.
Komolyan nem jövök rá, hogy mi volt a tervük a 825-tel...!?
"Aquila non captat muscas."
-
mikrofon
veterán
Egy lényegi különbség van már a c715 és c725 között is, mégpedig hogy az utóbbi az eARC HDMI-vel rendelkezik, tehát az összes TV által kezelt formátumú hangot ki tudja küldeni AVR-re vagy soundbar-ra. Ez számomra egy lényegi különbség. Amikor kiválasztottam a C715-öt ez volt az egyetlen fájó pont. Most már tudom, hogy az androidot futtató hardvere is gyengécske nekem illetve ahhoz hogy hogy komolyabb videó és hangsávokat tartalmazó filmet lejátszon tehát lehet ezért nem raktak a c715-be eARC-ot...
Amúgy ha én most vennék én is a c728-at venném.
Egyébként mikor nem rég linkelte valaki a C825-t akkor meglepődtem az árán. Mivel tud többet mint a C728? Mi az ami indokolja ezt a jelentős felárat?[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
Ment. De már nem, mivel így frissítés után már nem szaggat semmi tartalom a tv-n. Itthoni hálózathoz csatlakozik a tv, és onnan játszok le minden filmet lényegében.
Dex nekem egy kisebb monitoron látja el a számítógép feladatait mostmár csak. Viszont azt az én felhasználási szokásaim mellett , teljesen kiváltja.
-
laci1892
őstag
Szerintem kicsi a hardver hogy 4K, HDR, 60FPS mellett jelenjen meg.
5Ghz a wifim. Nem nagy mértékű nálam az akadozás olyankor, de van. Úgy mondanám a 60fps ilyenkor nálam Inkább 30-40.
Ellenben ugyanazon a wifin, ugyanazon tartalmat megjelenítve, de mar q dex-ről téve ki a tv-re teljes mértékben szaggatás mentes
-
Kiskutya
veterán
Vannak emberek akik érzékenyebbek rá valakinek meg fel sem tűnik ez kB olyan mint a 60 vagy 120 fps. Szerencsére én nem vagyok érzékeny rá ezért nekem fél sem tűnik. Normális net hiányában a nagyobb a 4k felbontást le sem tudom YouTubeon se tesztelni.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Kiskutya
veterán
Mindenek előtt nézd meg melyik szoftver van rajta én a legújabb 625-ös verziót ajánlom.
1-2: elég szubjektív mindenkinél a beállítás én mindenképp a mozi módot ajánlom film nézéshez akár 1080p akár 4k vagy hdr. Nekem nagyon bevált úgy ahogy van egyedül az mpeg zajcsökkentést kapcsolom ki a micro dimminget be alapra max a élességet kicsit feltolhatod 10-15ig. HDR filmeknél én bekapcsolom a dinamikis kontrasztot mert jobban kiemeli a fényesebb részeket mivel kevés a hdr fényerő a tévében ezzel szerintem kicsit lehet javítani a hatáson. A fekete szintet is kicsit lejjebb tolhatod 48-49-re kicsit jobb a fekete.
3: Dolby visionbe több féle létezik ebben vannak itt mások akik jobban tudnak segíteni én max netflixen nézek úgy filmeket egyébként magától be kell kapcsolnia ha felismeri a tv.
4: Ahogy fentebb írtam az új szoftverrel próbáld újra megnézni nálam se plexen se a saját lejátszóján nem szaggatott eddig semmi. A feliratos filmeket én a plexen nézem egész jól kezeli a hálózatos tartalmakat én wifin keresztül használom és ahogy írtam nekem nem szaggatott semmi eddig. Sajnos nemtom miért nem ismeri fel az srt feliratot a saját lejátszója pedig az lenne a legjobb mivel az 5.1 hang csak azon keresztül működik.
hmm...
-
Kiskutya
veterán
Ha nem wifin csatlakozik a tv próbáld meg azon! Igaz én csak 1080p-be töltök le a netem miatt de nekem azokat tökéletesen viszi akár a saját lejátszója akár a plex! Ha nem lesz jó megpróbálhatsz egy gyári visszaállítást illetve fentebb linkelt szerviz menüs resetelést!
hmm...
-
redati
tag
Szia.
Bocsánat de ezen jót mosolyogtam :
"ha a telefonon elindítok egy videót, akkor az a tévén játszódjon le a bluetooth-on keresztül"
A Bluetooth erre alkalmatlan. Ez a technológia inkább különböző kapcsolódási adatforgalomra, illetve hang átviltelre van fejlesztve. A Google a barátod
Át tudod küldeni a teló képét a tv-re, de ehhez wifi kapcsolat szükséges. A 606-os fw az utolsó hivatalos, és stabil verzió. Van egy 609-es is, de az tesztelői változat. Amit linkeltél videó, az egy dron felvétel, és ez a felvétel ezt tudja. Tesztnek javasolnám :
Sir David Attenborough Egy élet a földünkön
Kiváló alkotásNetflix
A promóció részleteit nem említetted, így ezt mi nem tudjuk kitalálni, hogy az adott régióban éppen milyen promócióval fut az értékesítés. Az elején sokat dilámmáztam rajta, hogy kell-e nekem? És mondhatom, hogy kb 1 év elofizetés után az az új dilemma:
Vajon szükségem van a digis előfizetésre ? -
Kiskutya
veterán
A frissítést mindenképp rakd fel a 606 stabil verzió abban talán már javítva van a YouTube akadozás ha 606 után is akad akkor rakd fel a 609et abban már tuti jó! Telefont tükrözni lehet egyszer próbáltam már nem emlékszem pontosan de biztos van itt olyan ember aki többet használja majd segít! Menü érdekes nekem is szoknom kellett de pár nap és hozzászoksz ha valamit nem találsz kérdezz nyugodtan. Netflix úgy tudom alapból ad 30 napot hogy kipróbált régebben így volt.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest