Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
valakinek van olyan képe , hogy hogyan néz ki a kicsomagolatlan TCL tv doboza?
nem szeretnem, hogy amikor atveszem, akkor veletlenul valami ujracsomagoltat kapjak vagy barmi...ha lenne, akkor privatba at tudnatok kuldeni?
elvileg majd penteken veszem at a tvt az uzletbe.
koszonom szepen! -
Urguru
aktív tag
Üdv!
Nekem a v508 van még ehhez képest a v573 add valami értékelhető javulást ? (gyorsaság , beállítási + stb )
Konzol nincs hozzá csatlakoztatva.
Előre köszönöm a választ.
-
Atis45
aktív tag
válasz winters123 #20094 üzenetére
Azt tv-n nem igazán tudod megnézni, hogy hány Mbps-el jön az adás. Azt vagy pc-s tv kártyával, vagy pl boxal felveszel adást, és pc-n megnézed a tulajdonságait.
Amúgy a Diginél a HD adások 5Mbps körül jönnek, amik régen 10-12-vel jöttek, az SD adások 1.5-2 körül jönnek, amik régen 5 körül jöttek. Ergo, sz@rrá vannak tömörítve az adások. -
mrmft
senior tag
A R51MT05 V573-at probalta mar valaki?
-
bazsimano
őstag
Az extra garanciat megnezem.
Vegul a 43c735ot vettuk meg! Kerdes. Kibontasnal a boltban mit erdemes csekkolni? Aztan a beuzemelesnel milyen beallitasokat erdemes hasznalni? Sima tanyeros adas van videken...alt. csak tv nezes lesz neha meccs nezes.
Miket erdemes be vagy kikapcsolni?
Elore is koszonom antippeket! -
rumkola
nagyúr
Üdv!
C735-öt bármilyen kép módba állítom (PC, movie, vivid, vagy gamebarral játék mód) miközben PC van rádugva, az alábbi menükön akármit állítok nincs válozás:
Brightness alatt:
Dynamic contrast, black strech, dynamic brightness, Micro contrast. Szóval állítható ugyan, de nincs hastással a képre. PC képmódban ugyebár ezek a menük nincsenek is meg.PS5-nél, streamelt filmnél vagy bármi másnál működik. PC HDMI-n nem.
Miért? -
bazsimano
őstag
Sziasztok! Pepitan 127ezer a 43c735 2 ev gari az emeganal meg 150ezer de ha ott veszi az ember 5 ev gari jar!
Mennyire hullanak ezek a tvk? Erdemes a plussz 23ezer a 0plussz 3 evert? Elore is koszi -
Saccco
nagyúr
válasz F.B.I. #20082 üzenetére
Átlátszó az EPG, az új beállítások menü is újabb forma. Olyan, mint a C845-é. A C835-ön is azt használom, mármint a formát.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
Egy fél órája kijött a V573, most tettük fel egy 50C725-re, ebben is már az új menü van. Gond nélkül felment.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
Megnéztük az Elemit Dolby Vision-ben, nagyon jól mutat a C835-ön. A színek lemásznak a tv-ről.
-
GoZoL
senior tag
65C715, felgyújtás határán vagyok.
HDMI 1 XBOX series X tökéletesen megy, HDMI2, PS4 PRO játék közben gondol egyet és nincs jel. Minden beállítás úgy van ahogy a HDMI1 porton. Átdugom a HDMI1-es portba a PS4-et és van kép működik. HDMI2-es port gyárilag nem tud valamit vagy csak simán szarakodik a TV 2-es portja? Játék mód és hdmi fejlett jel nem automatán van hanem BE állapotban mind a két porton. Kábelcseréket még nem próbáltam ki de HDMI 2.0 és 2.1 a kábelek. -
rumkola
nagyúr
válasz cserewarrior #20072 üzenetére
A panel csak 1080P-ben tud 120Hz-et, és az is kamu DLG:
"A TCL legújabb 120 Hz DLG ( Dual Line Gate ) technológiájával a tartalomhoz kötött autómata beállítás funkció gyakoribb képfrissítést és akadásmentes mozgás követést biztosít. Csak egy karnyújtásra van az akadásmentes játékélmény.
A C64 sorozatban a TCL egyedülálló techniligájának köszönhetően a 120 Hz képfrissités elérhetővé vált. A játék felbontása automatikusa Full Hd-ra vált, ezzel elérhetővé válik a 120 Hz-es képfrissítés. A folyamatos mozgás megjeleníthető a legújabb játékkonzolok számára" -
RaGi91
senior tag
Először a euronics-nak írtam. Küldek egy válaszlevelet, hogy adjam meg az adatokat, küldjek képet számláról, készülékről, stb.
Jegyzőkönyvbe vették, továbbították a szervíznek, akik kb 2 munkanap múlva hívtak. Egyeztettünk időpontot, hogy mikor jöjjenek a tv-ért és ennyi.
De írta a euronics, hogy gyorsabb ügyéntézés érdekében egyből a márkaszervízzel is felvehetem a kapcsolatot.
Márkaszervíz: Conelser Kft.
Az oldalon szereplő számon beszéltem egy nagyon kedves hölggyel, vele mindent meg tudsz beszélni.[ Szerkesztve ]
-
cserewarrior
csendes tag
Üdv!
Használ valaki TCL645 TV-t PlayStation 5-höz?
Nem sikerül beállítanom játékban a 120fps-t.Teljesítménymódra van állítva PS a beállításokban.
TV beállításokban bekapcsoltam a játék módot, HDMI1-re kötöttem.
Köszönöm! -
Kobor
aktív tag
válasz rumkola #20024 üzenetére
Sziasztok,
Hát ez nekem nem segített DV esetén folyamatosan állítgatta a fényerőt, jelenet váltás nélkül. Felraktam az 582-est és csak csendben és lábujjhegyen mondom, most jó. Végre nézhető lett a TV, csak így is maradjon. Eddig pozitív a tapasztalat. HDR10+ nál kellett a fekete szintbe belenyúlni, de az is jó lett. Illetve szemre szétbarmoltam a fehéregyensúlyt ez is sokat javult, de érik az a kalibrálás mivel ez koránt sem tökéletes.
A lényeg, hogy az 582 óta elégedett vagyok, még a végén mégis megtartom -
atee_13
őstag
válasz Parmezan77 #20059 üzenetére
Sima Smartube videók nézésénél is ugyan úgy melegszik nálam is.
-
Atis45
aktív tag
válasz winters123 #20064 üzenetére
Hány Mbps-el jönnek nálad a csatornák?
-
winters123
tag
válasz Old FatBoy #20055 üzenetére
Normális.
-
winters123
tag
válasz d.véderjoe #20056 üzenetére
Nekem Fehérváron 55C845-el beszarás milyen jól néz ki a Digi kábel. Másképp mondom: tróger, hányinger, kiabrandito minőség volt de vagy azert mert 2x is volt karbantartas a varosban mostanaban vagy a kalbiracio miatt de az elmult 1-2 hetben fasza lett minden. Foleg a reklamok tuelesek, az adas mar attol fugg hogy SD vagy HD, ill. hogy milyen kameraval vettek fel. De erezheto a különbség tenyleg.
-
dniki88
tag
Sziasztok
TCL 55C735
Külső ssd tartalom megjelenítés alapban utolsó módosítás szerint van rendezve, így minden bekapcsoláskor át kell rendezni fájlnév szerint.
Be lehet állítani, hogy az alap sorrend a fájlnév szerint legyen? -
F.B.I.
veterán
Asszony minden este nézi a Séfek séfét….semmi probléma vele ZV adáshoz képest. 65C728
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
nicu71
addikt
A digi fórumban mindenki el van keseredve a platform váltás utáni /4IG/ képminőségen,vagyis annak hiányán.És ez teljesen márkafüggetlen.😪
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Parmezan77
junior tag
HDR illetve Dovi tartalmaknál normális mivel ott sokszor magass fényerőn dolgozik a kontraszt miatt. SDR-ben nem kellene melegedjen ha nincs túl világosra állítva.
-
Saccco
nagyúr
Nem volt plazmád...
-
Old FatBoy
aktív tag
A 65" Philipsem sokkal szebben skálázza fel , én inkább monitornak használom a TCL.t.
Pedig a Philips régebbi készülék 65PUS6754/12 típusú.[ Szerkesztve ]
Audiophile Troll
-
d.véderjoe
tag
Kedves TCL hívők és szakértők!
Arra lennék kíváncsi, hogy DigiKábeles adások nézésekor mennyire élvezhető a képminőség 55-65 colos méretben, C835 és C845 szériáknál.
Lehet, hogy butaságnak tűnik a kérdés, de azért ez mégiscsak egy TV, nem?
Köszi a választ! -
Old FatBoy
aktív tag
Sziasztok!
55C835- ös készüléknél normális ez a melegedés.
A kézfejem a képernyő elé helyezve néhány cm-re érzem a sugárzó hőt.
A mini ledek fűtenek ennyire?
Még egyik lapos tv-nél sem tapasztaltam ezt.
A készülék konzollal jól szellőző helyen szabadon van elhelyezve.Audiophile Troll
-
Parmezan77
junior tag
Azért azon gondolkodjunk el, hogy általában a filmeket moziban nézésre készítik, és nemhiába van a mozikban sötét. Ha teljes kivilágításban, vagy netán nappali fényben vetítenék a filmeket, senki nem járna moziba olyan sz*r lenne.
Magas kontrasztot ergo jó kép minőséget csak úgy lehet elérni, hogy ami sötét az nagyon sötét ami pedig világos az nagyon világos. Az SDR ezt egyenlíti ki, úgy, hogy megemeli a fényerőt de akkor mindennél, így a sötét részek szürkébbek lesznek. Nappali fényviszonyokkal ez jobbnak tűnik, mivel elfedheti a tükröződést.
Amúgy ez lesz most a következő nagy harc a panel iparban, hogyan hozzannak létre olyan felületet amin minimális a tükröződés. Jelenleg ez problémát jelent mert általában a tükröződés csökkentése fényerő vesztéshez és minőség romláshoz vezet, márkától függetlenül.
Netflix témába, én most a Stranger things 4. évadát nézem (ugyancsak Netflix WEBDL), és nagyon jól néz ki Dovi-ban. -
krepp
tag
Ha lenne ilyen opció én is használnám, értem én hogy a (szent) "referencia" mindenek felett, de nekem sem a nappalim alap világossága, sem a szemem nem referencia. Így szükségem volna plusz fényerőre (a frankó feketék mellett is lehetséges ezen a tvn), ami HDR10 esetén simán beállítható, DV nel meg nem. Ha ez több tv gyártónál is ilyen, mert zárt a szabvány, és nem engedi meg, akkor ez egy sz*r szabvány...
Amúgy a netflixen a többsége a DV anyagoknak fátyolos, az alapítványt én is nézem, nekem tökéletes, de azért sötét szobába kell nézni.
(ugyanolyan tvnk van amúgy)
"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
tomp
félisten
válasz Parmezan77 #20046 üzenetére
Szerintem ez mindegy.
Shielden is elindítja a FEL-t a Vimu de még a Plex is pedig az se képes rá hardveresen.
A lényeg, hogy csak az RPU-t fogja kolvasni a FEL sávból amivel nem lesz pontos a kép azaz hibás lesz. A többi dolog nem lényeg itt. -
Swami
senior tag
válasz Vhiktor #20040 üzenetére
Ok, de nincs arra lehetőség, hogy kikapcsoljam a DV-t a televízión? Abban adja a Szolgáltató, de én csak mondjuk hdr-ben akarom nézni. Végülis nézem az öreg LCD tv-n is, ahol aztán nemhogy DV, de semmi hasonló sincs (megjegyzem kiváló képminőségben).
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
tomp
félisten
válasz Parmezan77 #20041 üzenetére
Ha tudná a FEL-t a TV akkor ezt látnád.
Látszik a FEL sáv szellemképe. -
szkutyi
addikt
válasz Parmezan77 #20042 üzenetére
Ja..streamingen van a hangsúly nem külső lejátszón.
-
Vhiktor
veterán
Mert C835-n nem hibás a dolby vision. Lehet olyan modellt fogtál ki amihez kompletten más beállítások kellenek.
Egyébként meg a streamingen található dolby vision filmek nagy része kamu.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
válasz Parmezan77 #20038 üzenetére
Azt nem tudod amit én fotóztam?
-
tomp
félisten
válasz Parmezan77 #20027 üzenetére
"Try alternative decoder for Dolby Vision if display does not support it. "
Itt a magyarázat. Gondolom a tv-ben lévő MTK/Realtek SoC-re is hozzáigazították a Vimu-t. Amúgy melyik Video Engine-t használod a Vimuban?Itt van mkv-ban a teszt FEL videó. Nézd meg mit látsz
-
mikrofon
veterán
válasz szkutyi #20035 üzenetére
Nézzétek meg Disney+ -on a Préda (2023) filmet!
Az is undorító?Ha igen akkor a DV nem nektek való. De attól még nem lesz sz@r.
Fényképezésben is van egy hasonló jelenség. Van akinek a túl szaturált túl élesített agyon dolgozott mobilos képek jönnek be. Nekik hiába magyarázod, hogy pedig ez a fényképezőgép és objektív páros szuper és nagyon jó képeket készít. Nekik nem jön be így számukra sz@ar.....
[ Szerkesztve ]
-
-
Coradiel
csendes tag
válasz beach head #19988 üzenetére
Szerintem igen.
Valószínűleg hibásan küldik az információs adatokat.
Amiket akkor tudsz megnézni ha a műsornál az info gombot nyomod meg.
Ahogy néztem kb fél óra csúszásban van a csatorna lista és az információ a valós műsorhoz mérten. -
Swami
senior tag
válasz szkutyi #20031 üzenetére
Igen, de maradt a fátyolos hatás.
A Young Sheldon és a Better call Saul a Netflixen majd lejön a képernyőről. Egyik sem DV. Amúgy a Dolby Visiont nem lehet valahol kikapcsolni?
Vagy lehet hogy az azért felelős chip vagy mi a fene hibás.
Az a szomorú, hogy akárhány tesztet olvastam, néztem erről a tv-ről, senki nem említette a DV hibás működésének előfordulását. Szóval nem túl korrekt dolog valamiről csak a jót mondani... Namindegy.Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
mikrofon
veterán
"Mindjárt visszacsomagolom, aztán visszaküldöm a fenébe."
Ha ez megfordult a fejedben, akkor szerintem tedd meg!
Keress csak vissza @szkutyi HSz-eire.
Pont igy érzett az elején, aztán túl hosszú ideig szenvedett, mire lecserélte. Közben meg eljutott erre a szintre...[ Szerkesztve ]
-
Parmezan77
junior tag
Ez érthető, én is arra gondoltam, hogy ez valamiféle "placebo" hatás. Viszont valami változhatott mert eddig a Vimu is HDR-ben játszotta le ezeket a tartalmakat. Az lehetséges, hogy valamit megoldottak szofveresen? Ugye a Vimu az Exoplayert használja, nem tudom a mi van a többi lejátszó mögött, viszont az Exoplayer change logjában nincs semmi DoVi-val kapcsolatos változás tavaly óta. Viszont ezt megtaláltam:
Prefer other tracks to Dolby Vision if display does not support it.
Try alternative decoder for Dolby Vision if display does not support it. -
-
rumkola
nagyúr
Üdv!
Ez megoldja, most próbáltam 5 perce. Nálam is újra beragadt és nézhetetlenül sötét volt a DoVi, de ez egyből helyretette.1. Activate Quick Start (EVEN if you have this option ON, just do TURN OFF AND TURN ON THIS OPTION once AGAIN)
2. Turn off (hold power button on remote control 5 seconds and say YES/ OK to turn off question and unplug the TV and of course after 10-15 sec, plug in powercord to TV again)
3. Turn on the TV
4. Let it load all the GTV UI
5. Turn off the TV with the remote control button (but not completly, just one short click - to quick start standby mode)
6. Turn the TV back ON with the button on the remote
7. Put the movie or series with Dolby Vision
8. Enjoy, finally, the movie or series without brightness changes in the scenes -
szkutyi
addikt
Az okés hogy dv-ben jön....de azon belül kepmodot kellene váltani...nem raknál be egy két fotót mi is lássuk amit te letasz..illetve mondtam csinálj egy adott jelenetről képet és megnézem másik két megjelenitőn ott milyen... lehetőleg inkább netflix-disneyplus,hbomax legyen
-
Swami
senior tag
válasz Vhiktor #20021 üzenetére
Lehet váltani, Mozin van, de amikor elindítod pl a For all mankind-ot az Apple tv-n, az Dolby Visionben jön. Nem tudom mi lehet bekapcsolva, de így élvezhetetlen. A 14 éves sima Samsung LCD tv-mnek milliószor szebb képe van.
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Vhiktor
veterán
Pedig ez jó fw.
Ha nem tudsz váltani a képmódok között, akkor valami hülyeség be van kacpsolva.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
válasz BlackJack21 #20015 üzenetére
Jó tudom vicces ezt pont tőlem látni..xd..de ennyi erővel vehet bármit is, ha épp a streaming a szar, az összes megjelenitőn ugyan azt a dv-t fogja kapni....
Azért előtte kellene tesztelni legalább egy belső lejátszón a.dovi-t hogy hello tényleg szar a tv vagy a stream.... -
szkutyi
addikt
-
Vhiktor
veterán
melyik fw van rajta?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Swami
senior tag
válasz szkutyi #20010 üzenetére
Ha Dolby Vision, nem engedi másra állítani.
Egyébként a hangja is nagy csalódás: muszáj hozzá a soundbar...
Egyszerű felhasználó vagyok, csak csak érkezni akarom a szerző képet, jó hangot, nem buzizni minden bekapcsolásnál a készüléket.
Mindjárt visszacsomagolom, aztán visszaküldöm a fenébe.Apple TV: Alapítvány,
Netflix: Éljünk ezer évig: A kék zónák titkai.[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
Tedd dv vilagosra...bug-os szar az egész:/ sajnos
Ill van még egy szerviz menüs megoldás, mindjárt linkelem.
Meg is van: [link]
De közel sem hiszem hogy ez lenne..inkább ami nálam.volt..streaming nem.valo.dv-re...
De ma megnezem az oleden milyen...mert ha ott.is ilyen sötét akkor kuka a stream, ha nem, akkor tv bug..
Esetleg mondjnegy filmet egy adott jelenettel és lefotozom.[ Szerkesztve ]
-
Swami
senior tag
Segítsetek. Tegnap megjött a 65c835. Megvettem Viktor Dolby Vision és HDR beállításait, be is vittem őket. Valamit viszont biztosan még kell állítani rajta, ugyanis a Netflix és Apple TV Dolby Vision, pl Alapítvány képe iszonyú sötét. Ha beletekerek, akkor az alsó kis képen tökéletesen világos, de az egész képernyős full sötét. Vajon mitől lehet ez? Köszi!
-
Perillustris
senior tag
válasz Perillustris #18356 üzenetére
Ma bejelentettem szervizre a tévét, mert az 582-es sem hozta vissza az Airplay-t (85C735). Nagyon furcsa, kíváncsi vagyok, mi lesz ebből...
(Beüzemelést követően egy ideig működött.)
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
tomp
félisten
válasz Parmezan77 #20006 üzenetére
Szimplán a Vimu nem veszi figyelembe, hogy a mögötte lévő hardver milyen DV-t támogat. Elindítja aztán vagy jó lesz a DV vagy sem.
A Plex viszont nézi mit támogat.
A TV saját lejátszója pedig soha nem fogja támogatni az mkv DV-t. -
Parmezan77
junior tag
Már rájöttem, hogy hülyeséget írtam. Nincs honnan legeyen hardweres támogatás. Viszont az még mindig furcsa, hogy mit változtathattak a Vimuban, hogy hirtelen Dovi-ban játsza le ezeket a releseket, mikor eddig ugyanúgy HDR10-et írt ki mint a többi lejátszó.
BTW amit küldtél azt HDR-ben játsza le (Trinitys filmek azok MKV konténerben vannak) -
nicu71
addikt
válasz Parmezan77 #20000 üzenetére
Már annyiszor meg akartam kerdezni,mi ez a Neo barátnője,Neo csaja release,amit mindenki vág?Még gugliztam is de nem esik le😅
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
tomp
félisten
"Már csak azt kellene valahogy kideríteni, hogy a FEL layert is lejátsza-e"
Nem!
FEL lejátszáshoz nem elég a szoftveres támogatás, az SoC-nek is tudnia kell. Azaz a processzorban 2 video decodernek kell lennie. Ilyen SoC-t TV-be NEM raknak. Kivéve azt hiszem az LG C1 vagy C2. Egyedül abban volt olyan SoC ami tudta a FEL-t.
Ha MEL típusú a Profile 7 akkor nincs gond mivel a MEL gyakorlatilag olyan mint egy Profile 8.1. Ha viszont FEL típusú filmet indítottál el akkor kizárólag az RPU-t dolgozza fel(ez van a MEL-ben és a Profile 8.1-ben) azaz nem lesz pontos a kép. Ergo a FEL-t felejtsd el.
Amúgy szedd ezt és nézd meg mit látsz.
Tiszta piros képet látsz vagy szellemképes piros képet?
Erősen kétlem, hogy szellemképes videót fogsz látni.Scale
HDR FORMAT....: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU -
Scale
őstag
Ez hogy profile7 release az honnan derül ki, meg ez mit jelent? (Nfo-ban nem szoktam ilyen infót látni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest