-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beniii06
addikt
válasz viktorhu #107398 üzenetére
Ilyenkor mi történne egyébként?
Szerintem ezt nem lehet így pontosan kiszámolni, mert valószínűleg VBR-t használnak CBR helyett és megvan adva pl egy HD csatornának, hogy a bitrátája mondjuk úgy legyen maximum 12 Mbps és egy minimum 6 Mbps, ha csökken a sávszélesség és érzékeli, akkor lejjebb tekeri automatikusan vagy alapból csökken a VBR mivoltából sávszélességtől függetlenül, de ez csak feltevés. Ezt csak akkor tudnám kijelenteni biztosra, ha lenne IPTV-m és nézném melyik tv csatorna mennyit "eszik", de szerencsére nincs.
"Got any other secret weapons?"
-
viktorhu
veterán
válasz Pubszon #107396 üzenetére
Koaxon 4 csatorna van a 32-ből az iptv-nek fenntartva. Ez mennyit jelent sávszélességben? 200 megabitet? Egy HD mondjuk 8-9 megabit, egy sd 2-3, szóval eleve nem számoltak szerintem azzal, hogy egyszerre mindegyik csatornát nézni fogják a szegmensen belül.
Ilyenkor mi történne egyébként? Mondjuk 500 előfizető a szegmensen, és mindenki másik csatornát kapcsolna, egyik a hd, másik a sima változatot.
-
Pubszon
veterán
válasz zolokas #107395 üzenetére
Az IPTV összes csatornája ~400Mbps...
Ebbe van 41 HD és 107 SD jelenleg.
Még akkor sem lehetne normál HD minőségnek mondani ha csak a 41 HD adás foglalná el ezt a sávszélességet, de mellette még ott van 100+ SD csatorna.
Mondjuk az SD csatornák legyenek 2Mbps, akkor a HD csatornáknak nem jut 200 sem, ami egyesével kevesebb mint 5 Mbps... Ami egy elfogadható SD...ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
zolokas
aktív tag
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Ez az ingyenes HBO GO akkor is jár, ha régóta Magentás vagyok ugyan, de idén megújítottam az összes szolgáltatás hűségidejét telefon vásárlás alkalmával (nagyobb kedvezmény igénybevétele miatt). Szóval ez is számít, ilyenkor is igényelhető? Meg valaki írta lentebb, hogy havonta újra kell aktiválni az app-ban Komoly?
-
gurabli
őstag
válasz Intruder2k5 #107381 üzenetére
Biztos, hogy külföldi szerveren mér a fast, csak átfutottam a hálózati kapcsolatokat, valóban Frankfurt az egyik.
Ellenben jól mér, nálam most szépen ott van 600+ felett. Linux szerver alatt.Emígy azt is lehet, hogy egy jó szerverről indítani akár egy wget letöltést (pl egy Ubuntu img) és ott megnézni. Készítesz egy pl. 2GB ramdisket, tmpfs, mount és a letöltést memóriába történik (kikerülve így akár ssd-ét is). Így próbálva ott vagyok 60-75 MB/s körül, de néha akár 85 MB/s is van. Ami koaxon szerintem igen jónak mondható.
Sőt, van egy Frankfurti brutális VPS-em, ahol nincs korlát a sebességen (csak 1 TB/hó download), ott iperf(3) is működik.Csak elszoktam a Digi optika után, mert ott 950 Mbit körül volt, Asus Merlinnel. Külföldről is, EU szervereken (pl. Frankfurt, Svájc (tudom, nem EU), sógorok, Hollandusok. És 2-es ping, szinte hihetetlen. Gondolom T optika is hasonló. Emígy pont akkor költöztünk el, amikor a T 2GB vonalát akartuk haverral tesztelni:) A router is megvolt hozzá.
[ Szerkesztve ]
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz janoskiss #107389 üzenetére
Mobilon lehet szerkeszteni, PC-re nincs semmi ilyesmi. Mobilon a Műsorújsággal tudod, fontos, hogy, ha több STB van az előfizetéseden, akkor az összesre ráteszi az APP-ban beállított csatornasorrendet.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
janoskiss
csendes tag
Sziasztok,
ISB2201 beltérihez létezik program, amivel számítógépen lehet szerkeszteni a csatornalistát?Köszönöm,
KJ -
DJ. Ru$y
félisten
Igen, 1-2 éves törvényi kötelezettség. Plusz egy dolog, hogy nem adhatnak hűségkedvezményt a szolgáltatók. 1-3 hónapban kapsz kedvezményt 1 év esetén, vagy készülék kedvezményt, ha 2 évet vállalsz.
-
Orgi
addikt
válasz DJ. Ru$y #107368 üzenetére
Köszi! Mondjuk akkor ez vmi új törvényi előírás lehet, mert az elmúlt 10 évben mindig onnan tudtam meg hogy lejárt szüleim hűsége, hogy jól megemelték a havidíjat, mert hogy határozatlan idejű lett, de akkor szuper hogy ezt a szemét gyakorlatot befejezték. Persze az új csomag pár száz forinttal drágább lenne, de jelentős emelés sebességben legalább. Mondjuk azt sem értem, hogy nálam más városban Upc változatlan áron duplázott többször is, a kedves T-nél meg mindig többet kell fizetni, olcsóbb még sose lett, de kizárólagos szolgáltató, szóval lenyeltem... Köszi a segítséget!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz KubanitoS #107384 üzenetére
Erre csak józan ésszel tudnék válaszolni, bár nem tudom mit rendeltél te és mit a többiek, de gyanítom azt az EFI-t teszik előrébb, aki többet fizet, ergo akinél net, tv, telefon is van, minél nagyobb csomagban. Ez csak tipp, talánra. Ő kaphat nagyobb priot. A lényeg, hogy ne csússzanak ki a 30 napból. Azon belül meg természetesen ők is úgy variálnak, ahogy akarnak.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Gabró #107383 üzenetére
Hívd fel őket és kérdezd meg hol tart az ügy. Mást nem tudok mondani. Attól, hogy az infrastruktúra megvan jön az emberi tényező, ha nincs elég ember, nem lesz bekötés ennyi, ahogy KubanitoS is írja... Nem tud Vanda kimenni és bekötni neked amit szeretnél.
-
KubanitoS
veterán
válasz Gabró #107383 üzenetére
Én is most kérvényeztem új bekötést. A szerződést hétfő délelőtt kötöttem meg, a csávó közölte, hogy nagyon el vannak maradva a bekötésekkel, így ebben a hónapban ne is számítsak semmire, minimum két hét lesz. Erre hétfő délután szóltak, hogy kedden (azaz másnap) jönnének is (és jöttek is).
Kérdeztem a szerelőtől, hogy mi a helyzet, azt a választ kaptam, hogy valóban marha nagy az elmaradásuk, van aki két hete vár, engem pedig valahogy "feldobott a gép" és jöttek is.
Mi az igazság vajon?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Gabró
tag
válasz DJ. Ru$y #107218 üzenetére
Háborgáshoz nem kell jogalap.
16-án rendeltem meg az átkötést, 24-én küldtek róla visszaigazolást (nonszensz, a telefonos ügyintéző már a címről látta, hogy az új helyen elérhető ugyanaz a szolgáltatás, ennek a doksinak kb. 10 perccel később az fiókomban kellett volna lennie), és a mai napig nem hívtak időpontegyeztetés miatt, holott lakásig ki van építve a zsír új infrastruktúra. Hol vagyunk? A 90-es években, hogy várni kell egy ikervonalra? Ilyen feltételek mellett vicc a 30 nap. Ennél rosszabb körülmények voltak az előző címemen, ahova vasárnap rendeltem meg online, hétfőn telefonon fixálták velem, hogy biztosan szeretném-e, kedden hívott a műszakis, hogy mikor jöhetnek, szerda-csütörtök nem értem rá, péntek délután bekötötték. Ez rendben volt. A hétfői telefont ebben a folyamatban is feleslegesnek érzem, de nyilván a T-nek fontos, hogy telefonon is meglegyen, hogy "megrendelem".
-
Beniii06
addikt
válasz gurabli #107379 üzenetére
A fast.com-al is csak annyi gond van, hogy talán a legközelebbi szerver Frankfurtban van, ha jól tudom és ahhoz, hogy valaki kimérje külföldi irányba a a gigabitet le és fel is, kb. 0 esélye van, plusz a ping sem lesz fényes.
A legtutibb módszer sebességmérésre(vezetéken), hogy elindítod a speedtest klienst(win 10 app/cli Magyar Telekom/Antenna Hungária szerverre) + megynyitod a feladatkezelőt/rendszerfigyelő(kinek mi) és nézed a hálózati csatolódnál a sebességet, de ennél is biztosabb, ha a routeredben tudod nézni interfészenként a sebességet. Különben a stabilnak mondott win10 app is 1000+-os számokat ír ki vagy gyakran kevesebbet, mint a valóság, mert érdekesen átlagol.
Intruder2k5
Megelőztél
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz gurabli #107379 üzenetére
Kérdés, hogy a fast.com milyen szerverre mér, mert ugye ha külföldi, akkor jellemzően jóval lassabb lehet az elért sebesség, mert a szolgáltatók külföldi kapcsolatának sávszéle jóval kisebb mint a belföldi, főleg ha tengerentúlról beszélünk. Ugyanakkor speedtest esetén bőségesen van hazai célszerver is, még Magyar Telekom-os is.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz Iceman17881 #107371 üzenetére
Egy mérés nem mérés. A Speedtest olykor (elég sokszor) össze vissza mér. Hát még wifin.
Ott a fast.com (amit a Netflix) üzemeltet és van külön linux alatt is."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Starchm
őstag
válasz headhunter #107376 üzenetére
107376-107368 = 8
Tehát 8 hozzászólást kellett volna visszaolvasnod, ha már a keresőt nem használod.[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
Lejárt hűségidő után, emelheti szolgáltató a havidíjat? (Amennyiben igen, mekkora mértékben? %)
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Iceman17881 #107374 üzenetére
Amit mlinus írt, az is simán lehet 2.4 GHz vs. 5 GHz.
-
DJ. Ru$y
félisten
Wifi... A gigabitet több eszközzel sem fogod kihajtani wifin. Ahhoz kábel kell és mérni is kábelen kell. Wifire amúgy sincs garancia, és a Telekom sem garantál semmit.
-
mlinus
őstag
Lehet hogy a telefonod átment a 2.4es wifire. Át kell írni az SSID-t hogy ne ugyanaz legyen mindkét frekvenicának. 2.4ghz-n nem nagyon lesz 50-60mbitnél több.
-
Iceman17881
csendes tag
Sziasztok!
A mai nap folyamán létesítettek nálunk 1000es optikai netet. Modem az Sagemcom 5655. Amint a központból bekapcsolták, direkt lemértem Ooklaval, ment is 180 felett kb.,(telefon+wifin ment az app, szóval valójában ez lehetett 1000hez közeli is?)
Mindenesetre, a szerelők elmentek, egy félórával rá a lakásban akárhol próbáltam maximum 35 mbps-t tudtam mérni, a modem közvetlen közelében is ahol a korábbi mérést (180+)is végeztem.
Előfordulhat hogy a beüzemelés után 1 órában még döcög?
Sajnos el kellett jönnöm otthonról, ezért azóta nem tudtam megint lemérni. Természetesen egy jobb Routert tervezünk hozzá venni, csak elég lehangoló volt ezt látni rögtön. Este megnézem vezetékkel illetve wifin közvetlen közelről újra, ezek után kíváncsi leszek.
Köszönöm. -
DJ. Ru$y
félisten
Na kezdjük az elején, hogy nektek is jó legyen, ha minden kötél szakad.
1, Nem vagy köteles hűséget hosszabbítani, így a csomagod megmarad.
2, Ha nem váltasz csomagot, de lejár a hűség, akkor az előfizetési díjad nem változhat (törvény köti őket)
3, Ha esetleg olcsóbbra jön ki a jobb net és váltasz, akkor már csak 1 évet írhattok alá készülék vásárlás nélkül.Technikai: szinte biztos vagyok benne, hogy lecserélik a Ciscot egy Sagemcomra, amiről vegyesek a vélemények, hogy melyik jobb. Igen, jól tudod, amennyiben az adott HGW-n van IPTV is, úgy azt nem teszik át bridge módba koax esetén.
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
szüleimnél egyedüli szolgáltató a T, sajnos Esztergom külterület és folyamatosan heti szinten problémák vannak a szolgáltatással, több éve, megoldás nélkül. Most jár le a hűség róla (50-es csomag) és ha jól látom, már csak 150-esre lehet majd hosszabbítani. Nem az igazi a mostani Cisco epc 3925 wifi része, a nagyobb csomagot még ezzel fogják szerintetek szolgáltatni vagy ahhoz már kapunk új modemet is? Mert ha marad ez, lehet beszereznénk egy routert... Illetve még annyi kérdésem lenne, hogy saját router esetén, ha van iptv, nem lehet bridge módba tenni a szolgáltatói eszközt, ugye? Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
akkor is jár a Magenta kedvezmény, ha a saját MT azonosítómra kötök egy előfizetést, ami másik címen van? Egy számlát akarok kapni, Azt tudom hogy ha két szolgáltatást bekötök oda akkor igen, de egynél is? Most magentában vagyok..
-
DJ. Ru$y
félisten
Mielőtt beindul az off henger, ahogy ebben a témában szokott, fáradjatok ide, ott megbeszélhetitek ezeket a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz #70234880 #107357 üzenetére
Mint írtam, valakiben meg kell bízni, illetve rábízni az adatokat. Hidd el, nem véletlen, hogy még a DoT és DoH nem hivatalos szabvány (illetve a DoT az).
Ahogy nálam áll a dolog, a szolgáltató jelenleg nem sokat lát a forgalmamból.Használok VPN-t meg Thor-t, olyat, amiben megbízom. Pl. no log, meg közös IP. És olyan helyen üzemel, ahol semmi hatásköre nincs a 14 eyes countries lökött törvényeienek. Tehát OpenVPN és Wireguard. Igen, ott a Wireshark, de sok sikert hozzá :)
Pedig az egyetlen "illegális" dolog, amit tettem (már nem), hogy USA Netflixre fizettem elő, meg pár online, hivatalos sportstreamre. Amikre szépen fizettem. A többi meg BTC, sok sikert ahhoz is:)És nem, nem vagyok paranoiás, csak mondom, hiszek a semleges netben és nem kérek a reklámokból (sem). Ami kell, azt megveszem. Minden szoftverem legális, + Netflix, Spotify, HBO Go, Prime, stb. Szóval nem is lenne mit titkolnom, de ez nem is erről szól. Meg eleve Linuxot használok, egy kivételével, ahol Win 10, mert kell a munkához (azon meg nézhetik, amit akarnak).
Nah, ez már nagyon off topic. Próbáljátok ki a Pihole-t, meg fogtok lepődni. És vegyetek a srácoknak egy sört ;)[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz gurabli #107356 üzenetére
Mert bizonyára a legtöbb embert érdekli, hogy mikor mit nézel. De ha ennyire fosol akkor dobd ki az összes okostelefonodat a kukába, és vegyél butát (még mindig ott a gyártó, és a google). Az összes windowst cseréld le Linuxra, de Debianra, amiről letakarítottad a systemd-t és a dbust. Ha beküldöd a folyamatot inter processingbe akkor le tudják hallgatni egymást (nekem ilyen rendszerem van), és tegyél a géped mögé egy Linux servert, amit beállítasz tűzfalnak, és routernek. Wifiről ne is álmodj, mert az is törhető.
Vagy csak bizonyos forgalmakat engedélyezel a tűzfalon, hogy ne tudja kiküldeni a google magának az adatokat. De akkor van a szopás, mikor mobilnetről nem csatlakozol fel a VPN-re.
-
törölt tag
válasz gurabli #107356 üzenetére
Ha belső hálón van, akkor is teszi szépen a dolgát. Egyébként, az én véleményem az, hogy minden körülmények között a szolgáltató eszközein keresztül megy a kapcsolat. Teljesen felesleges más külső custom DNS-t használni, ezzel kiadva 2-3 félnek az internet szokásaidat. Ha belső hálón ott a saját DNS szervered, az nagyon szépen megszűri a forgalmat. Egyébként, ha valaki kíváncsi rá milyen életet élsz a kibertéren, megfogja tudni.
Ugyanakkor, tökéletesen értem aggályaidat. De ezen az alapon kétségbe lehet vonni az összes DNS szolgáltatót, VPN szolgáltatót stb...
A Belső hálózaton lévő DNS szerver arra jó, hogy lásd hova is akar csatlakozni az eszközöd.
És segíthet hamarabb észre venni ha valami kompromittálódott. De az egész belső DNS nem ér semmit, ha a hálózati eszközön nincs rá erőltetve hogy a belső dns-en keresztül menjen a forgalom, és forwardolja a public dns szervernek a kéréseket.[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz lszlogal #107352 üzenetére
Dehogy foglalkozom olyasmivel, akkor eleve nem itt írogatnék. Egyszerűen csak rühellem a nem titkosított adatfolyamot, az adatgyűjtést és az átlag forgalom 50+ százalékát meghaladó adware-t.
Google vagy Apple: teljesen mindegy. Van alma és droid is. Mondjuk alma nem lesz többet, max SE2.És igen, Pihole/Diversion/Skynet miatt kell. Tiltva pl a Google Analytics is, Microsoft bullshit oldalak, Apple junk, stb, stb. Meglepődnél, ha látnád DNS loggokat.
Minden telefonon Wireguard fut (kivéve otthoni hálózaton), így a forgalom, legyen az mobilnet vagy idegen wifi, mindig a Pihole-on keresztül megy.A DoT vagy DoH: némi túlzással, olyan, mintha azt mondanád, minek neked a https? Egyszerűen azért, hogy se a T, és a Cloudflare-en kívül senki más (valakire muszáj rábízni) ne lásson semmit rólam, hányszor olvasok PH-t vagy akármit. Árulják a DNS loggokat, elemzik, stb. Pl a Google masszívan ezt teszi, persze (elvileg) IP rogzítés nélkül. Aztán ki tudja. Ahogy a Cloudflare is biztos, mint mind.
De a lényeg: iszonyat más Pihole-on vagy Diversion-on keresztül netezni. És nem kell külön állítgatni minden eszközt, stb. Hát ezért.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
lszlogal
senior tag
válasz gurabli #107345 üzenetére
Miért fontos annyira neked az a DNS? Mivel foglalkozol hogy ennyire védeni akarod a dolgaidat? Elárulom, a google, a facebook, és az Apple is gyűjti rólad az adatokat, és el is adják.. Akkor ne használj androidos okostelefont / iPhone-t.. Én is paranoiás vagyok, Windowst például nem vagyok hajlandó még felengedni sem a hálózatomra, de azért nem estem ilyen túlzásokba.
Ha nem foglalkozol olyan dolgokkal, akkor véleményem szerint teljesen felesleges, mert senki sem kíváncsi egy mezei userre.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Tav-Csoves #107346 üzenetére
Ha be tudod kapcsolni, akkor miért ne tudnád kikapcsolni? Egy szoftveres "gomb", ami működik mindkét irányba...
-
Tav-Csoves
őstag
Sagemcom 5655
Ha bekapcsolom a PPPoe Passthrough-t később én ki is tudom kapcsolni? ( Visszaállítani az eredeti állapotot. ) Vagy csak ha felhívom az ügyfélszolgálatot, és csak ők. -
gurabli
őstag
válasz Renwick #107344 üzenetére
Hm, nekem ilyen nem volt. Nálam fixen rögzítve volt a T két DNS szervere, nem is volt külön DNS menüpont.
Erre majd mások tudnak szerintem válaszolni.
Emígy ez fél siker, így legalább tudsz DNS-t választani, de az nem lesz DoT vagy DoH. Persze már sokkal jobb, mint a T DNS szervere így is."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Renwick
őstag
válasz morcosmacko #107341 üzenetére
I see you blaming each other -- And I love you still
-
gurabli
őstag
válasz morcosmacko #107341 üzenetére
Pihole rulez! Egyszerűen imádom :)
Meg tudod emígy oldani egy izmosabb Asus routerrel is, Diversion + Skynet, de nekem a Pihole jobban bejött. Mondjuk a Diversion is jól működött, a Skynet is, és úgy cdak a router fut, nincs más kütyü."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
morcosmacko
csendes tag
Japp, nekem is pár napja kötötte be a Telekom a netet (szolgáltatóváltás), és ezt a csoda Sagemcom 3890v3-as modemet hozta. Nekem is úgy tűnik, hogy bele van égetve a firmware-be a Telekom DNS szervere primary-nak, és csak mellé tudsz másikat megadni. Szintén rá fogok ültetni valami routert, és jön vissza Pi-hole...
-
lszlogal
senior tag
Na jó, nálam most telt be a pohár. Írtam a Telekomnak egy e-mail-t számhordozással kapcsolatban. 40 napig várattak a válasszal, ma hívtak telefonon. Közölték velem, hogy csak úgy tudom hordozni a vezetékes telefonszámomat, ha megszüntetik a szolgáltatásaimat és KÖTBÉRT FIZETEK. Valahogy nincs kedvem kötbért fizetni. Kikértem a hangfelvételt, majd valamikor küldik CD lemezen..
Ez tartott 40 napig? Tudok valamit vele csinálni a hatóságok bevonása nélkül? Valahogy nincs kedvem tárgyalásokra járni.. Nem tehetek róla hogy olyan szar rugalmatlan a rendszerük, hogy egy ilyet ne lehessen megoldani. Mert ez így upgradera szorul nagyon sürgősen. Ha ADSL-em lenne, akkor ezt így megérteném, és elfogadnám... De így visszatartják a telefonszámot.. Írok nekik egy szaftos e-mail-t, amiben megemlítem az NMHH-t vagy a fogyasztóvédelmet, mert rohadtul nincs hűség a VoIP szolgáltatáson.. Bocs a kirohanásért...
[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
Szisztok!
Megrendeltem az optikai netet telefonnal,mivel így csomagban lényegesen olcsób volt.A telefon nem lesz használva.Adódhat ebböl hosszútávon probléma?Köszi. -
v-man
őstag
A Magentás HBO Go ingyenes megrendelésében tudna valaki segíteni? Hol kellene látnom? Se az androidos applikációban, sem a webes telekom.hu felületen belépve nem találom. Otthoni net, telefon, ip tv és mobil előfizetésem van, Magentás.
Köszi szépen!XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
Beniii06
addikt
válasz Pubszon #107327 üzenetére
Mondjuk én személyesen adtam le igényt(kezembe is adtak egy papírt róla), de egy hét múlva már jöttek is kötni errefelé. Mivel nem rég adták át, biztosan sok az igény nem csak az új bekötésre, hanem a régiek átkötése optikára is és a terület új bekötésre kb. 1-2 alvállalkozónak van kiadva véges ember/eszköz állománnyal, idő mire lesz szabad időpont. Én a helyedben felhívnám őket telefonon naponta egyszer, mert elkeveredhet az igényed(amíg nincs konkrétan bekötve, szerződés sem él, nincs kötelezettségük nekik és neked sem semmire), hogy az első szabad időpontra betegyenek. Ilyen 2 órás idő intervallumokat szoktak adni pl. 10-12 vagy 14-16 stb, de a valóságban kb. 30 perc alatt megvan az egész. Arra is készülj fel, hogy ha a környéken vannak és felszabadul egy időpont/hamarabb végeznek, akkor egyszer csak csöröghet a telefonod és megkérdezik, hogy jöhetnek-e, ilyenről is tudok példát mondani.
-
gurabli
őstag
válasz Renwick #107323 üzenetére
Hát, most ha paranoiás lennék, akkor az, hogy a DNS rekord sokat érhet :)
Ha DoT akkor max letiltanak. Ha DoH, akkor kampec. DoT különben jobb (talán), gyors, csak ugye egy portot tiltasz volt DNS nincs DNS. Attól még a tartalmát nem látja, mert nem nála van.
Reklám, marketing, kormány, stb.Na és az, amit írtál. Minél egyszerűbb, kevesebb a hibaforrás.
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Tegnap leadtam a rendelésem telefonon Magenta 1-be netre, de akkor nem tudott adni időpontot a kötésre.
Viszont nem is hívtak azóta és nem is jött sem e-mail, de még az online fiókomba sincs semmi információ.
Érdeklődjek vagy várjak még?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
tibi14
tag
Sziasztok!
Az én értékeimről, mit gondoltok?Laikus vagyok, de a fórumot olvasgatva kicsit gyengének gondolom az rx powert.Javítsatok ki ha rosszul gondolom.Ezt az értéket milyen körülmények határozzák meg, lehet-e javítani rajta?
Telekom GPON 2.5éves hálózat Pest megye 5000 lakos alatti falu.[ Szerkesztve ]
-
Renwick
őstag
válasz gurabli #107313 üzenetére
Sosem értettem amúgy, ezeknek a korlátozásoknak mi értelmük van. Eleve az EFI-k 95%-a soha nem lép be az admin felületre, ha meg valaki belép és elbarmol valamit, abból gyakorlatilag semmi kára nem származik a szolgáltatónak. Oké, lehet, hogy ügyfélszolgálati erőforrásokat zabál, de nehogymár ez tömeges probléma legyen itthon.
I see you blaming each other -- And I love you still
-
r3dsnake
nagyúr
Gépen a webes felületen nem tudok bejelentkezni TVGO-ba. (Több böngészőből tesztelve.) ?Mobilon működik. Ötlet?
-
gurabli
őstag
válasz lszlogal #107310 üzenetére
Lehet ugye belső hálón is DNS, saját. Illetve a WAN oldalon. Ns, az nagyon nem mindegy, hogy melyik. Sebesség és biztonság miatt sem.
Nagyon gáz, hogy ezt letiltotta a v3ban (gyanítom a többiben is) a T.
Nálam szigorúan csak DoT vagy DoH + DNSSec + Pihole. Így a Cloudflare látja csak, hogy mit használok (24 log policy miatt ők sem), senki más.
Pihole: kb. 8 kliensnél kb DND req 70%-a!!! advert vagy más junk (analytics és társai)/hó. Borzalom. Szóval nélküle, amióta használom, nálam nincs net.
És még ott az SNI, stb.
Mobil eszközök pedig végig Wireguarddal védve otthoni routeren vagy VPS-en keresztül (ezért szívás néha a 25Mbit upload és volt mennyei manna a Digi optika)."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
lszlogal
senior tag
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz lszlogal #107310 üzenetére
Egy kis olvasni való: https://docs.pi-hole.net/guides/dns-over-https/]
Mi alá kell írás?
-
-
Atomantiii
addikt
válasz Gedeon31 #107276 üzenetére
Az internetnél igazat írnak a hűségidőre, mert nincs, viszont most a telefonra is ezt hozza a rendszer, pedig arra van jövő augusztusig.
Viszont olyat csinálhatok, hogy hoppá díjcsomagra van hűségidőm jövő augusztusig (mivel készüléket vettem tavaly és így 2 évet vállaltam akkor) és váltanék hoppá plusz díjcsomagra, csak azért, hogy lehessen e-pack kedvezményem, illetve akkor tudjak minden mobilt korlátlanul hívni, míg az internetre azt mondanám, hogy nem akarok hűségidőt és akkor az internet maradna ugyanúgy ahogy most van?
Mert most ugye tavalyi árat fizetek optikán a 150/50-es csomagra, viszont ha arra is vállalnék hűséget akkor már az idei ár vonatkozna rá, ami drágább valamivel, mint a tavalyi.
-
gurabli
őstag
válasz kchris78 #107302 üzenetére
Göd.
Ma hajnalban 620 Mbit körül. Ennyit sosem mértem előtte. Szóval javult, de "csúcsidőszakban" nem az igazi. Családi házas rész, de valószínű, hogy rendesen le van terhelve. Nem heavy userekkel, sztem, hanem sokan vannak erre kötve. És kora este, meg hétvégén, gyanítom amikor pörög az iptv, akkor van a gond. Illetve nem gond, csak nem az igazi a sebesség.Erre van emígy megoldás? Mit kellene fejlesztenie a T-nek, hogy jobb legyen? Sztem sokan még v2-őn vannak, a legtöbb embert nem érdekel a gigabit, max 300-as csomagban vannak, de inkább 150. Aztán ki tudja. Viszont sztem csak nekem nincs T-nél iptv, így én arra tippelek, onnan jöhet a terhelés.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.