Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
Szia.
Mérlegelni kell.....
- 4 fiók, minden lemez külön kötet ( Basic / Alap )
- védelem semmi
- cserébe több a tárhely.Itt előjön - ami pár hsz-al korábban téma volt - ha a DS-t feltelepíted, akkor :
- kötetet kell választanod, hogy hová telepítse a DSM !Addig nincs gond amíg azon a lemezen ( köteten ) van hely....
Ha elfogy a hely az adott köteten, akkor a DS-ben az ideiglenes mappát és a letöltési mappát is át kell állítani egy másik kötetre / másik köteten lévő megosztott mappára.
Egy lemez meghal.....arról az adatok is szinte biztosan eltűnnek.
Vagy beáldozol 1 db lemezt.... :
SHR-t javasolnék létrehozni !
- Lesz 1 db köteted
- Lesz lemez meghibásodása ellen védelmed
- Későbbiekben könnyebb a bővítés / javításEgy NAS-nak pont az a lényege, hogy folyamatosan elérhetőek legyenek a rajta tárolt adatok.
Ezt biztosítja a RAID / SHR.- Biztonsági mentés mehet külső usb-s merevlemezre....a fontos adatokról.
Lényeges lehet ha a RAID / SHR mellett döntesz, hogy a legkisebb merevlemezt kell betenni először.
Teszem azt vannak : 1Tb , 2Tb , 3Tb , 4Tb-s lemezeid. Ha egyszerre kerül a gépbe és úgy hozol létre SHR kötetet, akkor automatikusan elvégzi a rendszer a kötet létrehozást.Ha csak 2 lemezt teszel be először akkor az 1 és 2 Tb-s lemezekkel kezd.
Ha csak 1 lemezt teszel be , akkor az 1 Tb-s lemezzel kezd !Fordított esetben Pl. : Beledobsz 3 Tb-s lemezt, SHR létrehoz, majd bedobsz mellé egy 1 Tb-s lemezt , akkor azt NEM tudod, hozzáadni a már meglévő 3Tb-s SHR kötethez !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Nincs mit.
Bármelyik meghajtó tönkre megy, attól még az adatokat utoléred, használhatod !
De természetesen célszerű a hibás lemezt kicserélni egy minimum ugyanakkora vagy nagyobb kapacitású lemezre, majd a kötet javítást indítani.Másik variáció :
Mi lenne ha csak 3 db 1 Tb-s lemezt tennél bele ?
Ekkor lenne 2 Tb hasznos tárhely, 1 lemeznyi védelem.
( Később bővítheted újabb lemezzel...)A megmaradó 500 Gb-s lemezt pedig usb-n rákötöd.
A fontosabb adatokról ( képeket említettél ) lehet egy mentés a NAS-on egy mappában és menthetsz a külső usb-s lemezre is.
Ennek annyi előnye van.....mert az ördög nem alszik....., hogy ha a NAS megy tönkre ( és nem a benne lévő lemez/ek ) , akkor is meg vannak a fontos képek a külső merevlemezen.
De ez csak egy tipp....
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
gyugyo79
addikt
Mert kb majdnem lehetetlen megfelelni a feltételeknek ha tényleg NAS nak van használva az eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
kgymac
őstag
Nézz utána, hogy is működik egy hdd jelenleg. Mi az az eszköz, amire hasonlít, amíg ki nem alakul a fej és a lemez között a "légpárna". Én jobbára 7200 vagy feletti hdd-ket használok (notiban is 7200-est) és minimálisra csökkentem a hdd felpörgések számát. De van erre topic a PH-n, bővebb infót ott vagy a tudástárban találsz (bár ott is van fals infó, pl. sshd témában).
-
veterán
Tapasztalatim alapján semmivel sem bírja tovább egy hibernált winyó mint egy olyan ami 0-24h-ba működő. Én soha semmit nem hibernálok, se a gépembe, sem a NAS-ba, sem a család más gépébe sem, de meghalni még egy winyó se halt meg, inkább a tárhely bővítés miatt szoktam cserélni.
Lehet ezzel csak én vagyok így, de mivel torrentezek így hagyom hogy nyugodtan fusson a DS non stop, aztán ha valakinek kell valami akkor tudjon tölteni rólam is. NAS keveset eszik, szóval ebből a szempontból is lényegtelen számomra hogy most megy vagy nem.
Másrészről meg van a családba még szgép meg okostelefonok így ha épp valaki nézni akar valamit a NAS-ról akkor nagyobb nyűg neki állandóan kijönni a hibernálásból mert mondjuk sorozatozik valaki, vagy filmet néz, vagy backup van, vagy épp én rakok be a melóhelyről pár torrentet távolról.
Így emiatt is azt preferálom hogy menjen csak nyugodtan egész nap.iPhone 13 Pro Max
-
Pubszon
veterán
Én is blokkoltam pár országot (Orosz, Kína stb), de amit jobb ha megteszel, hogy elköltözöl a gyári portokról (5000, 5001) egy távolira, mondjuk 30000 felé.
A routeren pedig csak azokat a portokat nyitod a NAS felé amiket használsz kívülről.És mindig ahonnan jön a próbálkozás, azt az országot tiltod. Előbb utóbb elfogy.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
-
Marci112233
addikt
Attól többet szerintem ne várj. Az szerintem bőven jó érték attól a NAS-tól.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Borisz76
veterán
Az NAS-od adatlapja szerint ( pdf dokumentum ) a CPU egy :
Marvell Armada 88F6828 dual-core 1.3GHz-n.Az összefoglalóban írtam a Download Station-ról is.
Ebben olvashatsz arról, hogy milyen sebességeket mértek a fórum társak a különböző vasakkal.Sebességmérési eredmények a fórumtársaktól :
Irgum fórumtársunk vasa :
DS216play STM STiH412 dual-core 1.5GHz
Videó alapján 20-30 MB/s a letöltési sebessége.
Irgum hozzászólásában linkelt egy videót !Lajos75 fórumtársunk vasa :
DS 718+ Intel Celeron J3455 quad-core 1.5GHz, burst up to 2.3GHz
A letöltési sebesség meghaladja az 50 MB/s-t.Videó a letöltésről.
Lajos75 kolléga új mérési eredménye : 36841. hozzászólás.Kicsimix fórumtársunk vasa :
DS 216+II Intel Celeron N3060 dual-core 1.6GHz, burst up to 2.48GHz
A Letöltési sebesség meghaladja a 60 MB/s-t. Videó a letöltésről.Bandi20 fórumtársunk vasa :
DS 218+ Intel Celeron J3355 dual-core 2.0GHz, burst up to 2.5 GHz
A letöltési sebesség felugrott 90 MB/s-ra is :(#35690) bandi20 hozzászólása.Ezek az értékek tájékoztató jellegűek !!!!
Mivel erősen függ a netkapcsolattól, a torrentet seedelők számától és a DS beállításaitól is.Ugyanakkor, ha megnézed a CPU magokra vonatkozó sebességét ( GHz ) és a letöltési sebességeket, akkor látszik egy tendencia....miszerint :
Minél magasabb a CPU sebessége , annál nagyobb a letöltési sebesség.
A magok száma nem igazán mérvadó.....annak máshol van jelentősége ( Pl.: virtualizálás, Docker stb. )A fenti tapasztalatokból az következik, hogy a 4 éves belépő szintű NAS-od bizony ennyit tud !
Ha szeretnéd kihasználni az 1000-s neted teljes sebességen , akkor erősebb , INTEL processzoros NAS-t kellene venned.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- E-roller topik
- Apple notebookok
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro White 12/512GB Bontatlan, független / Garancia 2027.11.hónap
- Samsung 23.6 S24E390HL hibàtlan.
- eros felgep elado jo aron - i7 9700 16 gb be quit + gaming alaplap + win 11 pro
- Leárazva Samsung S7 lcd hibás, független
- Apple MacbookPro M3 14" 8 CPU 10 GPU 16GB RAM, 512GB SSD, Magyar bill, asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest