-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethel
aktív tag
Sziasztok!
Ma érkezik egy 423+ és rendelnék hozzá nvme ssd-t. Van tapasztalatotok olyanról hogy finnyás lenne a gyártóra-típusra? Vagy mindent megeszik? -
TheMarci
addikt
Sziasztok,
Az 1 lemezes nas-ról költözés 2 lemezesre remekül sikerült a leírások alapján, a gondom a képen látható, hogy a 2 hdd-t külön látja, de én valamilyen raid szerű biztonságos tárolót szeretnék. Hogy tudnám ezt megvalósítani?
Do You Dream?
-
Guenwhywer
csendes tag
Először is köszönöm az eddigi sok hasznos tanácsot de ugye a tanulásnak soha nincs vége... A torrent dolog parádésan működik megy a fotó szinkronizálás is szépen... (még kb 600gb van hátra pc-ről.. ) A torrenttel kapcsolatban lenne még egy kérdésem. Szeretném(legalábbis azt hiszem) bekapcsolni az email értesítést. A bekapcsolásnál feldobja hogy előbb be kell állítanom az email fiókomat. Ezt a felugró ablakban meg is teszem, el is mentem de a DS-ben továbbra sem tudok semmilyen email címet kiválasztani. Mindig ugyanezt az ablakot dobja fel. Mit hagytam ki?
-
-
addikt
válasz tobias40 #95481 üzenetére
Pont nem érdemesebb, hiszen a Synology híresen lassú a csomagkövetéssel és ahogy nézem egyre kevésbé szeretne natív csomagokat támogatni a saját dolgain kívül.
Nekem az ABB-en kívül minden Dockerben fut, sokkal egyszerűbb használni és költöztetni is őket."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
tobias40
veterán
válasz burgatshow #95476 üzenetére
A tvheadend-ről van konkrétan szó.
-
tobias40
veterán
válasz burgatshow #95474 üzenetére
Tehát csak ssh-n lesznek láthatóak,ezért nem találtam a file kezelőkben.
Akkor ha az alkalmazás file-jében kellene pl. notepad-al szerkesztenem akkor ezt hogyan kell végrehajtanom?
Bele kell merülni a linux-os parancsok világába? -
burgatshow
veterán
válasz tobias40 #95473 üzenetére
Ha csak az alkalmazás saját fájljait keresed és a működéséhez nem szükséges egyéb megosztott könyvtár, akkor csak SSH-n belépve tudod a megfelelő helyen megnézni. Ha pedig kell neki valamilyen könyvtár, akkor meg lásd előbb, szokott kérni egy általad létrehozott megosztott könyvtárat, vagy telepítés közben létrehozza magának.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Ha telepítek egy programot pl. a tvheadend-et,akkor annak a könyvtárait-file-it hol találom meg a nas-on?
Nem dockerben mert abban látom amik vannak hanem csak simán a csomag kezelési központból.
Lehet nagyon vak vagyok de nem látom sehol! -
őstag
723+
Nvme:
az NVMe Cache-t kötetté alakítottam és 2x 2TB-s SSD van benne Raid 1-ben.
Szükségem lenne az egyik 2TB-s SSD-re máshol.
Ha kiveszem akkor okozok valami kárt?
Fut tovább minden?
Vagy mi lehet a jó megoldás, hogy az adatok is megmaradjanak, és ki tudjam venni az egyiket?Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Borisz76
veterán
válasz Borisz76 #95470 üzenetére
A dolog szépséghibája , hogy ebben viszont nem jelennek meg a többiek által feltöltött képek.
Megkövetem magamat....
Ránéztem és a fiam által lőtt képek nálam is látszódnak a böngészős "Synology Photos" oldalon.
A párom rizkán fotóz.....Lehet amióta beállítottam még 1 képet sem csináltSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Szia.
Jól értem az a gond (ami szerintem nekem is) hogy a Synology Photos csak a home/SajatUser mappaba tolti fel a kepeket?
Igen. Az volt a gondom, hogy vagy a saját mappájába másolja a képeket vagy az általam megodottba.....de csavarral :Pl.: "Telefonos képek" ez a megosztott mappa a NAS-on.
Ezen belül vagyunk 3-an , 3 db mappával.
Az volt a terv , hogy mindenki a saját eszközéről oda mentsen.
Ez részben sikerült is mert a :
Telefonos képek / Saját mappa -ba másolt.....
Csak éppen létrehozta kb ezt az elérési utat :
Telefonos képek / Saját mappa / Dcim / 2024 / 01 / ......
és itt voltak a képek...aztán ahogy ugrottunk új hónapra akkor lett egy új " / 02 " mappa.....és így tovább.
Vagyis nem a megadott mappába másolta , hanem azon belül al-al-al mappába.
Mondanom sem kell, hogy ez nem kóser a számomra.Ezért szépen az összes eszközre telepítettem a DS File-t.
( A tableten már volt előtte is mert azon szoktam filmet nézni kint a teraszon kávé és cigi közben...)
A DS File-ban is van egy Photo Backup funkció :
Bal oldalon felül 3 db , rövid , vízszintes sárga csík a menü...
Lenyitva a legalsó menüpont a : Photo BackupEzt beállítottam és érdekes módon oda menti a képet ahová beállítom !
Nálam 3 felhasználó van :
- A fiam ( androidos telója )
- A párom ( szintén teló )
- Én , telefon és tablet
Csak nekem van admin jogom.
Nekik létre lett hozva 1-1 user / felhasználó.A webes felületről indított " Synology Photos " weboldalon szépen látom a saját mappám tartalmát.
A dolog szépséghibája , hogy ebben viszont nem jelennek meg a többiek által feltöltött képek.Nálam ez azért sem gond mert a már említett " Telefonos képek " megosztott mappa az fel van csatolva a PC-re mint hálózati meghajtó. Vagy a Win file-kezelőben vagy a Total Commander-el elérem azonnal.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
zedok
őstag
válasz Borisz76 #95367 üzenetére
Sziasztok!
Jól értem az a gond (ami szerintem nekem is) hogy a Synology Photos csak a home/SajatUser mappaba tolti fel a kepeket?
Mert olyasmit keresnek mint a google fotosnal, reszben lassam a sajat kepeimet de hozza tudjak ferni a felesegem fotoihoz is. Ezt hogyan tudnam egyszeruen beallitani?
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
atees
őstag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy mac os-en finderbe a nas mindig elérhető legyen ? kikapcsoltam a quickconnectet és így állandóan újra kell csatlakozni hozzá
Nem megy a nas folyamatosan, ezért van az hogy újra kell csatlakozni, mert éjjel automatikusan kikapcsolja magát.
Van erre valami trükk?Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
Magnat
veterán
válasz AiRLAC #95464 üzenetére
Nincs pc-m per pill, van egy öreg Xeon procis vasam de kölcsönadtam a melóhelyre egy lehalt kameraszerver helyett
De igazából mivel a fizikai vason látja a W11 a teljes méretet, egyszerűbb lenne egy live ubuntu, úh lehet majd azzal nekiugrok ... de másrészt inkább a miértje érdekel a dolognak, mert ha natívban jó, akkor a vassal elvileg nincs gond, de az is fura, h két hypervisor is rosszul látja ... persze lehet, h az usb vezérlőjük pont hasonló v egyforma.[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
Én a legegyszerűbbnek ezt látom (csak a logikáját tudom leírni, a pontos lépéseket nem, mert nekem nincs 2 lemezes raid, de majd mondja akinek van):
-legyalulad a 8-asról ami nem kell, maradékot lemented
-törlöd a 8-as tárolókészletét, és beemeled a 3-as mellé, úgy, h 2 lemezes shr-t kapj - ezzel egy darabig dolgozik majd a nas, mert mindent le kell tükrözzön
-ha megvan az előző, lesz egy 3TB-os tömböd tükrözve, ekkora nas kikapcs, kiveszed a 3as lemezt, visszakapcs, elkezd sipítozni a nas, h szétesett a tömb. Kikapcs, be a másik 8ast, tároláskezelőben mondod, h javítás v vmi ilyesmi, és akkor szépen az új 8asra letükrözi az adatokat.
-ha kész vagy, kiterjeszted a kötetet max méretűre.Azért várd meg, h rábólintson valaki aki már csinált ilyet, de én magamnak így csinálnám meg
-
nagyúr
Sziasztok!
Active Backup for Business-szel készített mentés böngészhető valamivel? Pl. a windows userek mappáiban lévő dolgok (letöltések, dokumentumok, asztal, stb.).
Csinálnék egy tiszta Win11 telepítést a PC-men és ha nem muszáj, akkor nem kezdenék megint mentegetni, hanem ha van ilyen böngészési lehetőség, akkor visszamásolnám, ami kell.
Köszönöm .
-
poirot
őstag
válasz burgatshow #95453 üzenetére
Nekem van/volt problémám evvel a bejelentkezési móddal. Most megnéztem, evvel a programmal csak abban az estben müködik, ha "kivűlről", vagyis NET felől próbálom, akkor valóban előugrik a számmal a telón a program, jóváhagyom de mivel nekem nincs quick konnect elérésem, hibát jelez és nem enged úgy be.
-
burgatshow
veterán
Vagy beallitasz egy teljesen hagyomanyos TOTP alkalmazast (1Password, Apple Passwords, Google vagy Microsoft Authenticator - csak hogy a nepszerueket megemlitsem) 2FA hitelesitesre es akkor nem kell a Syno SignIn app csak erre, ami raadasul offline nem is megy akar a Syno offline, akar a mobil.
(Ha mar keptelen a Synology a Passkey-t megcsinalni.)
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Nem igazán Syno specifikus dolog, de nem is tudom, melyik topikba lenne jó feltenni: pár hónapja kicseréltem a WD Red 8TB-os diszket a nasban (1 lemezes shr) egy héliumos Exosra, mert zavart a hangja. Tegnap este gondoltam kipróbálom, h linux alatt mennyire nyűgös olvasni ( [link] ) . Van egy usb-s dokkolóm (régebbi darab de műxik), bedugtam a gépembe, és egy virtuális Ubuntunak odaadtam vezérlő szinten. A guideban megadott parancsok valamelyike már hibát jelzett, megnéztem lsblk-val és nagy meglepetésemre a 8 TB-os partíciót csak vmi 1.3-nak mutatta. Akkor odaadtam egy virtuális W11-nek, és meglepve láttam, h ott sem korrekt a mérete, itt a képen a jó a hoston (W11 szintén) a másik a guesten:
Ez Virtualbox alatt történt, fogtam és betettem egy Vmware alatti W11-es gép alá, ott is 1.3-at mutatott. Mi lehet a gond? Régi a dokkoló, nem volt még akkor 8TB-os lemez, de a host kezeli jól, szóval elvileg az nem gond. Lehet, h mind a két hypervisor (Vmware meg a Virtualbox) rosszul adja át a guestnek az ilyen nagy diszkeket? Beletettem próbából egy 500-ast, az tökéletesen látszott a guest alatt is.(Következő az lesz, h vagy rádugom a Proxmox alapú minigépemre vagy bebootolok egy Ubuntu pendrive-val a notin és majd megnézem ott, meg igazából nem is kell semmi adat róla, csak látni akartam, hogy megy a dolog ha szükség lenne rá...)
-
Magnat
veterán
válasz Borisz76 #95447 üzenetére
Sztem azt kellene tudni, h melyik lemezen vannak a telepített appok, mert ha a 3TB-oson, akkor vagy minden appot áttelepít a 8-asra, vagy egyszerűbb lenne a 3TB-os egyelemezes shr-t bővíteni a 8-assal adatmentés után, utána kivenni a 3-ast, betenni a másik 8-ast, helyreállítani a tömböt, aztán kiterjeszteni max kapacitásra.
Ráadásul ha a 3TB-os már SHR, akkor max Raid1-et tud csinálni, bár nem tudom, van-e érezhető előnye az SHR-nek, ami miatt jobb lenne azon maradnia Raid1 helyett.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Guenwhywer #95442 üzenetére
[Összefoglaló] azon belül [Download Station]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Nálam magyar a rendszer....és itt egy kép a RIAD tipus módosítási lehetőségéről :
Annyi , hogy nálad a Storage Pool 2 -t kell választani....az a 8 Tb-s lemezed.
Megpróbálhatod most is....nem kell hozzá kivenni a másik lemezt.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Guenwhywer
csendes tag
de jól érelmezed csak nem találtam ilyet elsőre a playen..
-
olajbogyo
aktív tag
Miért nem a DS get mobilappot használod hozzá? Gondolom távolról akarnál valamit elindítani mobilról, az otthoni nasodra. Elindítod a DS get appot, majd abban megnyitod a böngészőt, és onnan letöltve bármely torrentoldalról be is teszi a torrentet. Vagy én nem értelmezem jól?
"Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
atees
őstag
Ha ncore akkor RSS beállitása a legjobb megoldás
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
Guenwhywer
csendes tag
Sziasztok! Alakul a dolog. Sikerült elérni a nast kinti hálózatból is. Az otthoni hálózatom is ésszerűsödött kicsit. Most a következő dologgal vagyok megakadva. Remélem egyáltalán kivitelezhető. Telefonról szeretnék elindítani letöltést(torrent) a nas-ra. Nem jöttem rá a módjára. Böngészőn keresztül megnyitom a nas felületét, ott megnyitom a download stationt majd torrent hozzáadása. Ott kellene betársítanom a torrent filet de ez nem jön össze. Itt ugye a nas menüjében vagyok tehát a telefon fileok közül a copy paste nem működött. Legalábbis nem sikerült ezzel a megoldással bemásolni. Van más megoldás ami nem jutott a fejembe?
-
Picco
addikt
válasz Borisz76 #95440 üzenetére
ugy tunik hogy a 3TB az SHR, 8TB basic.a 3TB-n levo adatoknak mind jonnie kell, a 8TBn viszonylag keves a fontos adat, amugy is ideje takaritanom, 3-5TBt siman tudok gyalulni rola.
"Amennyiben a jelenlegi 8 Tb-s lemezed BASIC kötet :
Ha jól emlékszem , akkor van rá lehetőség, hogy SHR kötetté alakítod a Tároláskezelőben."na erre nem talaltam meg lehetoseget.
koszonom szepen a segitseget
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Borisz76
veterán
Szia !
azt sem tudom hogy a "rendszer" melyik vinyon van.
Minden lemezen rajta van a rendszer !
A különböző alkalmazások azaz APP-ok
( Video Station , Audio Station stb...)
telepítésekor kérdez rá a rendszer,
hogy melyik kötetre szeretnéd telepíteni.
HA több kötet van.miutan torolgettem es atmasoltam mindent a 3TB-rol a benne levo 8TB-re, utana hogy kezdjek neki a muveletnek?
1.
Amennyiben a jelenlegi 8 Tb-s lemezed SHR kötet :
( Berakott képen nem látszik !!!! )
- NAS kikapcsolása.
- 3 TB-s lemez kivétele.
- Új , 8 Tb-s lemez beszerelése
- NAS bekapcsolása.
- Tároláskezelő-ben :
Meglévő SHR kötet BŐVÍTÉSE
Ha a kivett 3 Tb-s lemezre voltak telepítve APP-ok, akkor azokat újra kell telepíteni és beállítani.2.
Amennyiben a jelenlegi 8 Tb-s lemezed BASIC kötet :
Ha jól emlékszem , akkor van rá lehetőség, hogy SHR kötetté alakítod a Tároláskezelőben.
Ezt követően 1. pont....[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
udv mindenkinek.
evek ota boldogan hasznalok egy ds218j-t (DSM 6.2.4-25556 Update 7).
ket lemez van benne, 3tb es 8tb.
sikerult beszereznem egy ugyanolyan 8TB vinyot mint amivel mar rendelkezem es szeretnem berakni a nasba es tukrozni oket.nem melyedtem bele a nas funkcioiba, hasznalataba, amikor megvettem beallitottam es azota is megy. azt sem tudom hogy a "rendszer" melyik vinyon van.
miutan torolgettem es atmasoltam mindent a 3TB-rol a benne levo 8TB-re, utana hogy kezdjek neki a muveletnek?
itt egy screenshot, hatha segit:
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Használtam a CCleaner programot, ilyenkor be kell lépni ismét jelszóval az olyan oldalakra amikben mindig is bent szoktam lenni, ez nem gond, a böngészőm megjegyzi, viszont a belépésnél egy olyan opció is van, hogy küld egy számot a mobil eszközömre azt hagyjam jóvá az eszközön. Megnéztem a telóm, de nem ugrott fel semmi ablak, vagy program. Ott melyik programban kell megnézni? (Be tudtam lépni jelszóval is, de nem az volt az elsődleges opció. Ki tudja mikor lesz egyszer csak mobil eszköz).Köszönöm a válaszokat előre is.
-
ffodi
veterán
A /Volumes rész szerintem nem jó.
Nézd meg, hogy az a megosztott mappa, ahova feltetted a fájlt (kicsomagolva) melyik köteten van (file station is kiírja, ha fölé viszed az egeret, ha jól emlékszem), és azt helyettesítsd be....pl. kötet2 eseten /volume2/....[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
atees
őstag
SSH-n egy script futtatásában tudna valaki segíteni ? beléptem megadom a script elérési útvonalát, de azt a választ kapom vissza, hogy a fájl nem található. A fájlt direkt a nasra raktam fel. Mi lehet a hiba?
Ezt próbálnám futtatniAláírás (nem kötelező megadni) :)
-
nagyúr
válasz realist #95429 üzenetére
Szerintem az admin user is fel van véve a windowsban. Lehet, hogy régebben ezzel csatoltad fel a meghajtót és utána elfelejtetted. Nézd meg, hogy amikor a windowsban file kezelőben a megosztást böngészed, akkor a PC-d IP címéről milyen csatlakoztatott usert ír ki a DSM.
Windows hitelesítő adat kezelőben nézz szét, szerintem ott lesz a DSM admin usered is elmentve.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz zsamiatt #95424 üzenetére
Csere, ha jól van benn a foglalatban akkor kompatibilitási gond (ha nem döglött maga a modul). Sajnos az alaplapra forrasztott ramokkal ez mindig lutri.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
realist
őstag
Ugyan azt a nem admin usert használom PC-n, azaz ezzel dobom be a torrent fájlokat az erre használt mappába.
NAS-ra bejelentkezve ezzel a userrel eltudom indítani a DS-t, de itt sem látom a taskokat ->
Admin userrel megnéztem és a DS alatt a taskoknál a felhasználó az admin user. Ez lehet a gond. De miért ha nem ez a user amivel PC-n csatolva van a mappa?[ Szerkesztve ]
-
forintuser
őstag
válasz Guenwhywer #95425 üzenetére
Pont így van nálam is. 4 TB a képeknek, programoknak, második 10 TB a torrenteknek. SHR, kötet létrehozása volt a menete. Mindkét meghajtón.
Holnapkészítést vállalok.
-
Borisz76
veterán
Hiába van benne a 2. lemez ha nem hozol létre arra is egy Tárolókészlet-et majd azon egy Kötet-et majd azon belül már lehet megosztott mappát.
Pontos menetét nem tudom fejből....régen csináltam.
Tároláskezelőben nézz szét !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Magnat
veterán
Szia, nem jó valami, amikor létrehoznád a megosztott mappát, be kellene tudni állítani, h melyik köteten akarod, h létrejöjjön ... hogy nem sikerül pontosan, mi az üzenet?
-
Guenwhywer
csendes tag
Sziasztok. Lehet rosszul értelmeztem a dolgokat vagyis az én kis fejemben máshogy volt ez mint a valóságban lehet. 2 lemez esetén( a két lemez különböző mindkettő basic és btrfs vsgy mi filrendszeren van tehát nem tükrözés stb.) Azt hittem hogy az egyik vinyóra(1-es slot) tudom rakni a képeket mindenféle forrásból a másikra (2-es slot) mennének a torrent letöltések. Ez nem sikerült a kettes slotban lévő vinyóra semmi mappát nem tudok létrehozni. Ez így jó vagy valamit nem vettem észre?
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz PhoenixK #95421 üzenetére
a régi memoval végül is elindul. Az újjal nem pedig angol oldalon ajánlották. Ez az első syno nas és memory párosom ami bukta lett. Pedig már upgradeltem 1-2-t. 1520+ nasról van szó és 16gb-s modul kellett volna bele.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
őstag
válasz zsamiatt #95419 üzenetére
Elsöre teszteli a memóriát. Nem a nagy memteszt. mint a Syno Finder-ben, de eltarthat egy darabig!
Valamint érdemes megnézni azokat a memóriákat, hogy jól be vannak-e pattanva a helyükre, mert ami foglalatokat odatesznek, néha nagyon alja minőség"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
zsamiatt
őstag
Mitol lehet hogy a power led vilog? A tobbi led nem vilagit. Memoria bovites volt. Vissza raktam a regit is de a helyzet nem valtozott.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
nagyúr
válasz realist #95415 üzenetére
Nálam úgy van megoldva, hogy erre a feladatra külön user van létrehozva, amit a "users" felhasználói csoporthoz rendeltem csak (System default group), engedélyeknél csak azokhoz a mappákhoz adtam olvasás/irási jogosultságot amibe letölt a Download Station. Alkalmazásoknál pedig csak a Download Station és a File Station van engedélyezve.
-
Whynot?
aktív tag
DS220+ +6GB RAM, futtatható ezen értelmes sebességgel virtuális gép?
-
realist
őstag
válasz realist #71699 üzenetére
Új NAS, setup 0-ról, de ugyan ez a régi probléma; amit anno sem tudtam megoldani
DS get -re belépek mobilon, de nem látom a feladatokat (csak egy üres listát). Abban a pillanatban, hogy a usernek admin jogot adok megjelenik a lista (on the fly, ki/belépés sem kell újra a DS get-be).
Nem szeretnék admin jogot adni ezért a usernek. Meglehet ezt oldani valahogy nélküle?
Kösz!
-
-
őstag
válasz Oldmobil #95411 üzenetére
Ezt konkrétan úgy vettem...
A hiba ha nem is javítható, de kezelhető egy extra ellenállás beforrasztásával pont, mint a DS*15+ széria esetében.
Eddig a rekorder helyrerakott már 3 éve megy gond nélkül, de sajnos ezeknél kicsit szerencsejáték! Ha tovább esik az LPC jelkülönbség, akkor tényleg annyi"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Oldmobil
aktív tag
válasz PhoenixK #95409 üzenetére
A J1800/J1900 procis nasokkal vigyázz, nekem két Qnap is megdöglött már egy javíthatatlan CPU hiba miatt: https://www.reddit.com/r/qnap/comments/klbogi/warning_many_qnap_nas_are_dying_due_to_a_cpu_bug/
-
Magnat
veterán
válasz PhoenixK #95409 üzenetére
"A támogatás itt kb azt jelenti, hogy ennyinek látták értelmét hozzá, és ennyivel tesztelték" - meg a Synology részéről annyit, h az Intel is csak 8GB-ot mond maximumra, nyilván ők is tudják, h többel elmegy, de gondolom hivatalosan nem mondhatnak többet mint amit a chipset hivatalosan tud. A 6GB meg gondolom onnan jön, h a gyári modult némelyik modellben nem lehet teljes szétszerelés nélkül cserélni vagy vmi ilyesmi.
-
őstag
válasz kis.zsolt #95408 üzenetére
+1! Szintén DS918+ 16GB RAM-mal
Valamint van itt még egy QNAP NAS is J1800-as Celeron procival és 16GB RAM-mal, ami szintén max 8GB-ot támogatA támogatás itt kb azt jelenti, hogy ennyinek látták értelmét hozzá, és ennyivel tesztelték, de a címzésen felül semmilyen más limit nincs
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
addikt
válasz paolinho #95404 üzenetére
Marius általában jó dolgokat ír de a fenti állítása egy baromság. Millió példa van arra hogy a hivatalosan 8GB-ot támogató Intel low power procik 16-al meg 20-al (meg néha 32-vel) mennek. A 20-as sorozat meg minden ilyen Syno modell ahol a base RAM alaplapra van forrasztva az kényesebb a második modul típusára/időzítésére mert értelemszerűen passzolnia kell a kettőnek. A foglalatos modellek meg leszarják az állítólagos 8GB-os limitet (az elmúlt 5 évben 100+ Synology modellbe tettem 16GB ramot, egynek nem volt gondja vele, két egyforma időzítésű, lehetőleg ugyanannak a gyártónak a RAMja kell bele, ennyi).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
merqree
őstag
válasz paolinho #95404 üzenetére
Ez alapján tűnt jó ötletnek a 16 GB-os, meg sem fordult, hogy lehet felső korlát.
Érdekes, hogy nálam mind a 16 GBot telepakolta a DSM, míg nálad van bőven szabad hely.
aladárka fórumtárssal egyszerre rendeltünk 16 GBos modult, elvileg ugyanazt, de máshonnan. Neki nem működött, én töröltem a megrendelésemet.
Aztán amit linkeltem, az és ott megvettem, beraktam, igen sokáig tartó boot után elindult.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz merqree #95375 üzenetére
Én csak 8Gb-ossal próbálkoztam szintén 220+ ban, és nálam is hibátlanul fut minden.
Itt, és ezt a memóriát vettem.
Valójában MARIUS cikke miatt nem kísérleteztem a 16Gb-ossal, ami szerint DS220+ = Intel® Celeron® J4025 processzor 8Gb RAM-ot támogat, de a Synology csak 6 GB-ot ajánl. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű ThinkPad, játékra is,core i5 1135g7(8x4,2Ghz),IRIS XE VGA,8-32GB DDR4 RAM,SSD
- HP SPECTRE X360,4K UHD,core i7 8705G,IntelHD+RX VEGA 4GBVGA,16-32GB RAM,512 SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ
- Raktáron, PlayStation 4 Slim 500GB SW:11.00!!!, györű szép állapotban, 6 hó garanciával, üzletből!
- Ubiquiti UniFi Security Gateway - USG-3P - Ingyenes futar eloreutalassal
- XBOX One/S/X/360 Series S/X konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest