Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Path of Exile 2
- DOOM - The Dark Ages
- Már most óriási siker a Minecraft mozifilm
- The Last of Us Part II Remastered - Premier előzetesen a PC-s kiadás
- Switch 2-re is megjelenik a Sonic X Shadow Generations
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- PlayStation 5
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- World of Tanks - MMO
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a S.T.A.L.K.E.R. Shadow Of Chernobyl játék két ingyenes módjával (StalkerSoup és Narodnaya Solyanka Cumulative Pack 2) és honosításával foglalkozik.
FIGYELEM!
A StalkerSoup fejlesztés alatt álló játék, ezért hibák adódhatnak!
A végleges verzióra még várni kell
(TALÁN SOHA NEM JÖN EL AZ A NAP!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
hubai1979
őstag
válasz
kekeeci #1097 üzenetére
Edig nem mertem kipróbálni a teleport dolgot,valahogy nem lehetne beálítani hogy mikor hová,mert ugyebár lenne hasznam nem is kevés.Azért is irtam róla hogy aki már megtalálta az tud róla írni valamit.A sörtétest nem találtam sehól pedig jó kis fegyvernek tünik,kétszer is vissza mentem a kis tavacskához de semi.
-
Sensut
őstag
Kalamyk zsákja tényleg egy bug. A zsák csak pályaváltáskor jelenik meg, nem a feladat elvállalásakor. Már kijavították a következő frissítéshez.
-
Gery D.
Topikgazda
A SKAT-15-ös Páncél Használata:
A második egység használata után (Ez szerintem az első fejlesztési egység lesz, ha az Aktiváló Modult is beleszámoljuk) kell a Fekete Energia. Hogy a Páncélt használni tudjuk, ahhoz kell a Fekete Energia. Ezzel 2 Zónabeli órára elegendő az energiája a Páncélnak. Nem kell az övre tenni és az utolsó egység aktiválásával már nem kell hozzá a Fekete Energia. Ha nincs Fekete Energiánk, akkor 2 óra múlva leválik rólunk. Ha szerzünk, újra lehet használni.
-
Gery D.
Topikgazda
Ezt egyszer már javítani akartam, kimaradt, köszi.
Cat nevét valamiért Macskának írja, ez szerintem Script hiba, mert az állat nevét írja, nem a Személyét.
Magányosként szerepel abban a Magyarításban, amit felhasználtam.CJ: Próbáld meg egyszerűen Stalker-nak átírni a könyvtárat, lehet, bekavar neki a pont, a szóköz, ilyesmi. Vagy próbáld meg a G-re kirakni a Games mappából. Valamelyik Install nem kezeli a hosszú fájlneveket, ez is lehet probléma.
-
CJ4567
nagyúr
-
Sensut
őstag
-
Gery D.
Topikgazda
Megfejtettem a Skat15-ös Páncél nagy talányát. Azért zabálja a Fekete Energiát, mert még mindig kell egy harmadik Fejlesztési Eszköz. Csak hogy arról semmit se ír az egész játék. Mindjárt utána nézek, hogy melyik fájlban írnak róla.
Óóó, kihagyták a negyedik alkatrészt az Angolból.
-
Gery D.
Topikgazda
-
kekeeci
senior tag
válasz
Gery D. #1079 üzenetére
Az angol is evést ír. (A képen azt is bekereteztem, hogy 'Megesz'.)
A rossz eszközcsoportot úgy értem, hogy a stakerben a különböző eszköztár elemek csoportokba vannak szedve, hogy a hasonlóaknál ne kelljen rendre ugyanazokat a szövegeket, eseményeket használni (script).
Azért neked (nektek - Sensut) jelzem a hibákat, mert semmilyen kapcsolatban nem vagyok az említett TB-vel, a hatalmas jól fejlett (0) angol tudásom miatt.
Esetleg a SKAT-9M-es kérdésemre valami válasz?
-
Gery D.
Topikgazda
El kell távolítani a Magyarítást és meg kell nézni, mit ír angolul. Evést, vagy felhasználást. Nincs nálam ilyen tárgy. Ha az Angol is evést ír, sokat nem tudok ez ellen tenni.
A posztból pediglen nem tudtam megállapítani, hogy mire is gondolt, mivel az nincs ott, hogy Evés van írva.
-
Gery D.
Topikgazda
válasz
kekeeci #1074 üzenetére
A No commentes képedben szereplő hibás pályaleírással nem tudok mit kezdeni, azt nem nekem kell jelezni, hanem TB-nek, hogy javítsa, mivel az script hiba, mivel a text szöveg csak ennyi:
<text>Sakharov:\n%c[default]Itt nem lehet kiteleportálni a területről. Menj át egy másik területre. Megismétlem a területeket, ahonnan lehet teleportálni:</text>["L03u_agr_underground"] <<Bizonyára emiatt van a hiba. Az pedig a \scripts\meceniy_intellectual.script fájlban van elírva, ahol látszik, mindenhol kicsi az "L".
A Kalmyak Kenőcsénél nem értem, mire írod, hogy rossz eszközcsoportba került.
-
kekeeci
senior tag
Néhány dolog:
Kösz az infót!
Amúgy ez a teleport mire jó, mert engem össze-vissza teleportál. Nem lenne jobb, ha megválaszthatnám, hova is szeretnék menni? (Bár másodikra pont oda teleportált Pripjaty-ba, ahol a termoszok vannak, meg egy RPG-s monolit a szemközti tetőn - kissé meleg helyzet volt.)Nálam a két tudós, akiket Yantar-ba kell kísérni, egy kitörés segitségével bement a bunkerbe, azóta is ott vannak.
Idéznélek: "Itt mindig lehet tájékozódni a feladatról, ha már elfelejtettem a beszélgetést."
Ebben az esetben ez kissé nehéznek tűnik:Gery D.
Nekem valamiért a SKAT-9M ruhát nem akarják megerősíteni. Ha nálam van ami szükséges hozzá, akkor ezt az induló párbeszédet kapom, és a listából hiányzik a SKAT-9M.
Akár az alap modellt, akár az éjjellátóval szereltet próbálom.Néhány kisebb hiba:
Lemaradt egy 'n'
(no comment)
Szerintem ez a kenőcs rossz eszközcsoportba került, ezt inkább használni kellene.
-
Sensut
őstag
válasz
Gery D. #1067 üzenetére
Sikerült bespawnolni Kalamykot és bandáját a pompaházba
Ha valaki még így járna, akkor a spawn menu Weapons - Hand Grenades-ek egyikével lehet megjeleníteni az egész csoportot. Ott van vagy 5 féle gránát, nem tudom pontosan melyik hozza be, valószínűleg az utolsó. Ez kellene ott legyen a zsákban ami felrobban és előhozza Kalmykot. A legjobb egy-egyet mindegyikből beokézni és akkor megjelenik a csoport a pompaházban.
-
Sensut
őstag
-
-
Sensut
őstag
Most meg Kalamyk zsákcsapdája nem akar megjelenni nekem a Mocsárban, amikor Basil oda küld, hogy szerezzek tőle kenőcsöket
Mi a f...
-
Aarpok
őstag
válasz
Gery D. #1058 üzenetére
Szerintem mikor Fang mondta, hogy beszéljek a Fekete Dokival akkor azt kellett volna tennem limanszk után menni a kórházhoz (azt hiszem te mondtad, hogy ott lesz). Nem akkora a baj csak most lett egy kis ellentmondás a sztoriban.
Tegnap ott fejeztem be, hogy újra találkoznom kell Ghostal és megtudni az utat a generátorokhoz. -
Aarpok
őstag
válasz
Gery D. #1053 üzenetére
Ige ezek tényleg jók benne sőt van ellenség-detektor is megmondja hány méterre van tőled. Szóval nekem 3 benyalt a táskámból, 3 az övemről és nem volt elég neki. Az a véleményem mindig kell lenni fekete energia nálunk akkor működik rendesen.
Más: Megint megtapasztaltam a sorrend betartásának hiányát. Találkoztam a proffal a hadilaborban és csodálkozott, hogy lehetek még életben a fekete doktorral való találkozás utánPersze a dialógusban nem volt olyan, hogy még nem láttam azt a jóképességűt. Limanszkaban egy tagnak csináltam 1 - 2 feladatot azt annyi pedig az átjáró a kórházhoz ugyanott van mint a Clear Skyban. Igaz a CS vezértől kaptam egy eszközt amivel a teleportok kikapcsolhatók (állítólag csak bele kell dobni). Na ezt érdekes lesz kivitelezni.
Más: Jó volt az elveszett faluban a harc megint 1 fps-el ment ott a játék. Persze egy csomó ellenséget bespawnolt és nem bírta a gép azt a sok embert.
-
Gery D.
Topikgazda
Egyébként érdekesen működik a Páncél. Ha valami csökken, vagy az energiánk, vagy az életerönk, rögtön használja a gyógyítást. Ez jó is lehet, de árthat is. Mivel vannak olyan Műtárgyak, amik visszaadják az Életerőt, meg ilyeneket, ezért ez a funkció felesleges. 65%-on alul már használja is az Elsősegély-Készleteket.
Viszont már túl vagyok a 2 órán és eddig egy Fekete Energiát használt fel a ruha. Nem tudom, hogy kell ennek működnie.
Sensut: Feltettem a Vad Terület autó mentését a tárhelyemre.
-
Aarpok
őstag
Reménytelen ez a fejlesztett szkatruha fekete energia nélkül.Raktam 3 - at az övemre be is csókolta mindet utána meg szépen leamortizálódott.
-
hubai1979
őstag
Az atp az egyik kivezető bejáratnál ahól likvidálni kel a szadista bandát, egy zöld szinü kukába, konténerben, megtaláltam egy kéziteleportot a kuka száma 701.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
kekeeci #1043 üzenetére
Gloss factort vedd jóval alacsonyabbra(nem kell minimumra), a nap fényerejét is vedd lentebb. Próbáld meg ezek előtt kikapcsolni a Fast Bloomot.
Épp AA2.1 telepítésével szenvedek, telepítés közben volt áramszünet, azóta nem tudom feltelepíteni, mert egy fájlnál nem tudja elérni a telepítési helyet(valami ilyesmi, most újratölöm a rart is)
-
Sensut
őstag
GeryD: kellene egy autosave a Vad Vidékre TB-nek a modullal kapcsolatban. Én még nem jártam az erőműnél ebben a játékban. Ha akarod én is elküldhetem neki, csak adj egy linket.
-
hubai1979
őstag
Az autót hogyan kel használni,az f beszálás többi nem megy. Az autót lehet hsználni az átkelőknél, gondolok szemétdomb agroporm vagy hasonló.
Cordonál a katonaságot lebontom teljesen nem gond?
-
Gery D.
Topikgazda
Legalább 2x jártam már a Kívánságteljesítőnél, de semmi változás.
Strelok Régi PDA-ját is megtaláltam, amihez egy feljegyzés által jutottam el. Még egy apróság. Shaktar az egyenlő Miner-rel. Kicsit megkeveredtem, amikor a feljegyzésben erről olvastam. Ez az Élő Szív Műtárgyas küldetés. Már csak el kell jutnom Doctor-hoz.Aarpok: Én is pont itt járok, de még a két órát nem vártam meg, mert befejeztem a játékot tegnap.
-
Gery D.
Topikgazda
Hiába írok erről TB-nek, csak a sok okos válaszol. Lehet, el kéne küldeni a mentést neki, hogy lássa, nincs ott. Ő mondjuk rá tud nézni, hogy vajon miért nem rakja be a játék a Modult.
Ha javítaná is, nem hiszem, hogy újra kezdeném onnan, ahol becsaltam, már túl sok mindent megcsináltam tegnap. Holnap becsalom az RPD-t is, azt úgy is csak meg kell venni, az, hogy becsalom, semmit nem változtat, nem úgy, mint a Modulnál, ami a többi részt aktiválja, ha felvesszük. Bár ránézhetnék a script-jére én is, hogy miért nincs ott. Lehet, holnap meg is nézem, mi indítja el.
-
-
kekeeci
senior tag
-
Sensut
őstag
Ez a szöveg mi lehet és mihez kapcsolódik? Akkor kaptam, amikor először átléptem Jantarra a Vad Vidékről és ott volt két bandita, de lehet, hogy a lentebb levő zombikra vonatkozik?
Szerintetek melyik a legjobb sörétes ebben a modban? Én először végigvittem a játékot az USAS-szel, de most megvettem Sakharovtól ezt a fekete Saigát:
Még szimpla piros sörétpatronnal is nagyon hatékony és pontos. Távcsövet is lehet szerelni rá. Hátránya csak annyi, hogy 11 golyó megy bele, viszont a Saigákra jellemzően gyorsan újratárazható. Össze akarom mérni az USAS-szel ha megkapom azt is.
-
Gery D.
Topikgazda
A Skat15-ös fejlesztéséhez csak az utolsó résznél kell a Fekete Energia. Amikor megtaláltam (Becsaltam) a barlangba a második részt és használtam, elindult a folyamat. Rögtön felhasznált egy Fekete Energiát. Elméletileg 2 Zónabeli óra múlva a Skat15-ösnek el kell tűnni a felszerelésből. Ezután meg kellene, hogy kapjuk a befejezett Skat15-öst. akik megtalálták normálisan a modulokat, azok is ezt tapasztalták? A Barlangban nem hordók mellett van az utolsó darab, hanem ott, ahol Bald kincsét megtaláltuk.
-
Gery D.
Topikgazda
Én nem használom a másik fordító csapat magyarítását. Én teljesen újat kezdtem. Csak mostanában kaptam meg én is. Mivel ők nem játék közben fordítottak, ezért pontatlan lehet az egész.
Viszont ha nem frissíted a fájlokat az új verzióhoz, előbb-utóbb használhatatlan lesz. Az még a 35-ös Patch-hez készült, így elavult. -
shield
őstag
válasz
Gery D. #1016 üzenetére
A kapcsos zárójelben azért van megjelölve, mert mert a prof. orvosi táskáról beszélt.
Amúgy nem kell izgulnod, hogy a fordításodat átfogom írni.
Amúgy a SS részleges fordítását jóval régebben kaptam meg a kollégától mint Te és bizony sok fájlt már én is megcsináltam kiegészítve a fordítását. A nevektől kezdve, a képződményekig, mutáns alkatrészek stb...
A Diverzans miatt abba maradt és nem is fogok vele mostanában foglalkozni.
Már megcsináltam a nevek listáját és az enyém szerint fogok játszani, mert ezeket a számomra megjegyezhetetlen neveket nem tudom megjegyezni. Inkább a listából kikeresem a szövegben szereplő neveket.
Attól pedig nem kell félned, hogy elbitorlom a fordításodat. -
Gery D.
Topikgazda
-
-
borovi
aktív tag
Gery D. (#1008) OK, megnézem.
Aarpok (#1009) Hát igen, amíg vissza lehet tölteni. Csak attól félek, hogy beleölök egy csomó időt, eljutok jó darabig a játékban, amikor egyszer csak meghal menthetetlenül. Több S.T.A.L.K.E.R. moddal jártam így .
-
Aarpok
őstag
Én lelőttem őket az áthaladási pont közelében majd mondtam a profnak,hogy elhunytak sajnálkozott,de nem haragudott meg érte egyik sem.
(#1002) Gery D. Nekem meglettek normálisan majd kipróbálom,hogy működik e.Azt azonban tudni szeretném,hogy az aktiváló modulhoz is kell e fekete energia vagy csak a 2 fejlesztéshez?
(#1007) borovi Jól megy a mód viszonylag,de crash-re számítani kell.Én kevés olyan móddal játszottam ami nem crashelt,de amíg visszatöltés után lehet folytatni szvsz az nem akkora gond.
-
Gery D.
Topikgazda
Helló. Kisebb hibák még vannak benne, de már játszható. Crash-ek még akadnak benne itt-ott, de ez is pálya függő. Ha mentesz benne szépen, akkor gond nem lehet. Szóval érdemes kipróbálni.
Fordítom Doctor párbeszédét a Teleportálásról és érdekes, hogy az Orosz szövegben végig Sakharov-ot emlegeti, de az Angolban Kruglov-ot írja. Mindjárt meg is nézem, kivel kell beszélnem.
-
borovi
aktív tag
Sziasztok!
Látom, többen is toljátok a modot. Kérdezném: érdemes-e föltenni a gépre, mennyire stabil, mennyire játszható? Elég rossz tapasztalataim vannak korábbról a Stalkersouppal, semmi kedvem megint szopni és dühöngeni játék helyett. Bár, ha játsszátok, ez azt jelenti, van remény...Sőt mint látom Gery D. jóvoltából magyarítás is született. Ez mindenképp a játék telepítése mellett szól.
-
Gery D.
Topikgazda
Úgy látom, ez a Fekete Energiás Skat15-ös fejlesztéses dolog nagyon nem működik. Most vagy azért, mertbecsaltam a modulokat, vagy valamit rosszul csináltam. Ha valaki rendesen megtalálta ezt, az tesztelje le és ossza meg a tapasztalatait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Hegesztés topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Xbox Series X|S
- Path of Exile 2
- DOOM - The Dark Ages
- Elemlámpa, zseblámpa
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7420 / 4K UHD / i7-1185G7 / 16GB RAM / 512GB SSD Prémium ultrabook Újszerű állapotban
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Philips 345B1C Ívelt Ultrawide Monitor!34"/3440x1440 /VA/100hz/AdaptiveSync/
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- Keresem - Fostex állvány
- Fedezd fel az új dimenziót a Sapphire RX 7800XT-vel!Kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest