-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a S.T.A.L.K.E.R. Shadow Of Chernobyl játék két ingyenes módjával (StalkerSoup és Narodnaya Solyanka Cumulative Pack 2) és ezek honosításával foglalkozik.
FIGYELEM! A StalkerSoup fejlesztés alatt álló játék, ezért hibák adódhatnak!
A végleges verzióra még várni kell
(TALÁN SOHA NEM JÖN EL AZ A NAP!).
----------------------------
Aktuális StalkerSoup verzió: 110019
(A letöltött és a beépített update fájlt időnként többször is el kell indítani, hogy a legfrissebb verziót telepítse!)
----------------------------
A honosítás legutolsó frissített verziója: 110019
(Tölthető az új gamedata\config\text\hun mappa, az eng mappa már törölhető!)
(Folyamatosan frissítem, egészítem ki a fordítást.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sensut
őstag
Szóval az a nagy K helyzet, hogy hiba van a Generators pályán, illetve a pályára való lépéskor. Normális esetben itt Ghosttal együtt érkeznénk oda, de az 110003-as verzióban Ghost nem követ, és ettől a játékot nem lehet folytatni, mert így egyedül senki nem áll velünk szóba. Az előző verzióban (110002) ez a rész rendben volt, viszont abban később volt valami hiba ugyanezen a pályán, ami miatt a 110003-as javítás készült. Ez a hiba nem csak nálam van, úgyhogy általánosan létezik
Írtam és elküldtem TB-nek a mentést és remélhetőleg válaszol hamarosan.
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
Hát, én igazából nem is tudom, hogy mit akartak javítani a Generators pályán a 110003-as patchel, ami aztán nem jött össze, mert én visszafordítottam az előző verzióra a játékot, és azzal simán átjutottam a Generators pályán. Talán két helyen volt hibagyanús a játék, ezeket leírom ide maszkolva, hogy ha esetleg valaki már ott jár, akkor odafigyelhessen rá:
Valami rémlik, mintha egy hiba a pálya elején lenne, amikor megérkezünk Anderson bázisára és ajánlatot kapunk, hogy vagy elpusztítunk egy ellenséges helikoptert, vagy fizetünk 100000-et a folytatásért (nem lövöm le a poént). Nos, a hiba talán a helikopter spawnolásánál van, de mivel volt nálam szerencsére lé, ezért fizettem, hogy elkerüljem az amúgy is esélytelennek ígért légi csatát.
A második hiba akkor történhet, amikor Botswaint beküldjük a joystickel a monolit bázisra, hogy lekapcsolja a psi-antennákat a bunker körül, majd térjen vissza. Itt nekem Botswain szépen be is sétált, de nem akart vissza is jönni, hiába vártam hosszú percekig. Nos, itt az az ötletem támadt, hogy aludjak egyet, mivel amúgy is éjjel volt. Húztam egyet a hálózsákban, de mikor felkeltem, ő még sehol nem volt. Ekkor ötlet híján visszamentem Anderson bázisára és lám, Botswain ott ült a tűz mellett és minden ment tovább rendben. Vagyis míg aludtam, ő visszatért a bázisra.
Még esetleg egy joystickel lehet gond, amit elég nehéz megtalálni a vadonban, nem tudom. Nekem simán összejött ez is.
Egyébként kegyetlen ez a Generators pálya, mert minden szövegelés SMS üzeneteken keresztül történik és alig lehet követni a folyton áradó szövegmennyiséget. Mellesleg, hogy jobb legyen, az angol fordítás is itt a legrosszabb az egész eddigi SS-ban, úgyhogy megkínozott egy kicsit, de gond nélkül át tudtam vergődni rajta. Mivel már nincs útmutató ettől arrafelé, jól benehezedett a játék, de ugyanakkor izgalmasabb is lett, mert nem tudom meglesni, mi is következik.
-
Sensut
őstag
Akkor a helikopter lehet a hiba, amit javítani akartak és amit én egy összeg ellenében elkerülhettem. Valami ilyesmit láttam a Steamen is. És ha tényleg az, akkor minden okés, mert ki lehet kerülni ha van az edmbernek pénze
. Én, szívem szerint ki is venném a helikopter-csatát onnan, mert állítólag bajos lelőni, egy csomó más hibát generál, vagy mi.
-
Sensut
őstag
Akkor az még hülyébb ötlet a helikopterrel. Nem értettem nagyon a lényeget a szöveg miatt, de nem is érdekelt különösebben, amikor kivettem annyit, hogy szinte esélytelen
. Amúgy ez az egész Generátor pálya különös, nem szokványos Stalker. Amolyan COD - Counter Strike féle ostrom, ami nekem nem igazán jön be. Untam is, alig vártam túl legyek rajta. Most már megyek vissza a Felderítetlen Területre és remélem többet nem küldenek ide ilyen hülye feladatokkal.
-
Sensut
őstag
Persze. Az voltaképpen a Warlab, ami a radaron van, csak volt egy teleport a Generátorok felőli bejárata előtt. Ezt kellett itt semlegesíteni, és annyi. A bázis kipucolva, a csaj megvan, de halott szegény. Ámbátor jött kopterén a Fekete Doki és már fel is élesztette valahol. Nem is kell lemenni itt a laborba, küldenek tovább a Reconra felkutatni egy tikos barlangot. Itt a lényeg az volt, hogy a csajt kell megtalálni (Panther), de nem tudtunk kijutni a Generátorokra a Warlabból a teleport miatt, ami folyton visszadobott a laborba. A csajt meg itt tartották fogva a Generátorok bázisán, és ezért a nagy cirkusz, hogy megtalálni őt.. A Warlab itt már csak egy átjáró szerepét tölti be, mivel a dolgokat benne már korábban letudtuk.
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
Baba... baba? Az angolul mi, mert nem tudom
. Egy helyen volt egy baba, de ott mást kerestem.
Igen igen, ugyanaz a lány volt, csak már harmadszor veszett nyoma. Egyszer a Warlabból, aztán a faluba kellett vinni és onnan most újra. A másik lányt még mindig keressük, így igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
-
Sensut
őstag
Megnézem, bár ő Agropromban van. Vagyis volt eddig, de ki tudja.
Amúgy ez az SMS rendszer tényleg zavaró. Nem tudod, hogy veled tárgyalnak-e vagy valaki csak szórakozik. Őszinte részvétem a fordítás miatt, itt annyi a szöveg, hogy csak. S mellesleg ugye nagyrészt érthetetlen is. Szépen lassan a SS profilt váltott és egy zavaros chat csatorna lett holmi kevés feladattal a szöveghez mérten. Szerintem eredeti oroszból könnyebb lenne lefordítani, ha egyáltalán még létezik orosz verzió.
-
Sensut
őstag
Nem a kórházban, ott még nem vagyok. Fent a dombon az Felderítetlenen, ahol megtaláltam a barlangban Fly-t, és Panther jött a helikopterrel. Astrologerrel voltak és jól elküldtük egymást a csába
. Agyar még le is akarta lőni, de lebeszéltem róla. Aztán elkísértük Agyarral Flyt a kunyhóhoz és nekem mennem kell a Warlabba a profhoz. Na itt tartok jelenleg.
-
Sensut
őstag
Nem láttam ilyesmit. Itt kiderültek dolgok a lányról és ez nem tetszik Streloknak (azaz nekem), és ezen mennek össze. Ez a jelenet:
Itt érkezik Panther és Astrologer a helikopterrel:
És ez a szövegelés folyik le (alulról felfele van a sorrend):
Ez után Fly feljön a barlangból és Agyarral lekísérjük a kunyhóhoz Hermitékhez. Útközben Panther még próbálkozik néhány üzenettel, amitől Strelok még jobban begorombul
Egyelőre ennyi, ezt követően a Warlabba kell mennem.
-
Sensut
őstag
Ghost problémája rég volt, az előző verzióban, még a
09-esben. Ez teljesen új telepítés, semmi köze ahhoz. Nincs gamedata, csak akkor lesz, ha az alap szinten módosítok a launcherben. Akkor megjelenik az actor.ltx stb., vagy 3 fájl, de a modder akkor sem. Az is csak a 09-es verzióban volt.Hülyeséget beszélek: nem 09-es, hanem 0003-as. 0002-re úratelepítettem az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
Nekem a 0002-est TB küldte volt, miután javította Radaron a problémát (én küldtem volt neki azt a mentést), és mielőtt publikussá tették. Ebben a db0 fájl eleve tartalmazza azt a modder scriptet, nem kellett a gamedata és kikötés volt, hogy töröljem a gamedata mappát! Azt a patchet használom most is és azzal tudtam Ghostot átcsalni a Generatorokra.
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
Itt megint baj van. Miután Fly és Fang a tábortűzhöz érnek, jön az üzenet, hogy menjek a laborba Klenow-hoz az artiért. Odamentem és semmi. Körbejárok, ott a feladat, hogy beszéljek vele, de semmi. Visszatöltöttem 2x is onnan, hogy Fly-t megtalálom a barlangban stb., jön a labor feladat, odamegyek, de semmi. Aztán a Youtube-on kaptam egy orosz végigjátszást, és ott amikor Fly a tábortűzhöz ér, ad egy olyan feladatot, hogy keressek meg egy babát Radaron. Utána beszélnem kellene még Fanggal is. Csakhogy nekem ezt nem adja be. A tűz mellett semmi szöveg, csak a szia. Hiába töltöm vissza bárhonnan, ez a feladat már nem jelenik meg és valószínű, hogy e miatt nem áll szóba Klenow se. Idáig tök jó volt minden, de itt megint passz. A baj az, hogy ez már egy ritkán játszott terület, idáig még nem nagyon jutott el senki.
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
Hát, ami Klenownak kellett, azt odaadtam, másképp nem jutottam volna tovább a feladatokkal, nemde?
Az utolsó dolog nála egy antenna volt Cordonról és akkor azt mondta, hogy minden OK, majd jelentkezik. Ez most lenne, ha menne. Cordonon van a cuccom, de nincsen benne semmi ilyen arti az biztos, mert az ilyeneket nem szoktam letenni. Jól jön az övön, amíg nem kell valakinek.
-
Sensut
őstag
Nem talál a verzió, az van. Én jó ideje a 0002-vel nyomatom, mert a 3-as a Generátoroknál behalt. Viszont nem volt új játék kezdve, csak 0002 verzióra váltottam a Generátorok előtt, de a mentések maradtak a 0003-asok. Ez kavarhatott be megint, úgyhogy cumi nálad is meg nálam is. Nem vagyok már otthon, de fölösleges ezt tovább kínozni, mert az agyamra ment a szarakodás. A Stemen olvasgattam, hogy itt korábban is problémák voltak, mert nem jöttek elő a feladatok, meg a párbeszédek, stb. Én passzolom a SS-ot, majd ha lesz egy játszható verzió és valaki végigment már rajta, akkor újra nekilátok. Addig is kaptam egy COP modot, nekifogok annak.
Amúgy az általános artikkal folyton üzletelek, azért nincsenek épp most kéznél -
Sensut
őstag
Van ott Svarog, Veles, minden detektorom, de nem használtam utólag, mert az artik csak a bajomat gyújtötték meg a sugárzásukkal, és nem volt helyem cipelni se a nagy containereket. Inkább vigyáztam magamra és kerültem a bajt, így sok pénzre se volt szükségem, mert lőszer mindig került és harapni való is. Nekem a cél az volt egyelőre, hogy végigrohanjak a játékon és lássam, hogy meddig lehet eljutni a játékban. Ha végig mehettem volna, akkor jött volna egy alapos végigjátszás. De sajnos csak eddig tartott.
-
Sensut
őstag
Helikoptert kék virággal? Nem is halottam, mikor beszélt volna róla? A barlangban alig mondott két mondatot, aztán jött Pantherék helikoptere és azután többé nem állt szóba Fly senkivel.
Na, de beugrott a Kísértet szíve. Azt épp Minertől kell megszerezni és 10 kaviccsal kell leadni Klenownak. Azután adja az antenna feladatot Cordonon. Megvolt az, persze. -
-
Sensut
őstag
Hé, megtörtént a csoda!
Tényleg az van, csak én siettem el a dolgot és pucoltam el gyorsan a helyszínről. Ez is egy olyan szívatósdi akar lenni, hogy amikor már majdnem pályát ugrottál, akkor visszahívnak, hogy beszélni akarnak veled. Nem mintha nem kolbászoltam volna ott eleget
Viszont ha abba az irányba indulsz, amerre hív a kötelesség - vagyis a Raktárak felé -, akkor tényleg nem történik semmi. Így jutottam el 2x is ingyen a Warlabba. Tehát a dombokra kell sétálni kétoldalt és aztán csak megjön a várva várt üzenet Agyartól. Ezt is jó tudni!
Nálam nem volt probléma a Szabadságosokkal a Raktáraknál, sárgák mint mindig. Sosem zöldültek be ezen a bázison, talán mert lelőttem a fegyvertáruk őrét még az elején. Viszont már a Radar határán levők zöldek, és a Warlabban, és mindenhol másutt.
Közben kiraboltak Cordonon, most látom. Az egyik ládából az összes fegyveremet elvitték, mert elfelejtettem benne hagyni a lakatot. Akimnál vegyetek számzáras lakatot és hagyjátok a csomagjaitokban, mert lopnak a Zónában! Remélem, hogy rablás volt, ezt akarom hinni, és nem egy hiba miatt veszett oda az arzenálom. Most a teherbíró képességemet "megnövelem" és az összes cuccomat felcipelem a Bárhoz, hogy közelebb legyen
.
-
Sensut
őstag
A "macskanő" ruhákra, így, nem emlékszem. Viszont volt 2 különleges ruha, amit el kellett vinnem valakinek (már nem tudom kinek), a cordoni katonai bázisról. Valami olyan ruhák voltak, hogy semmi védelmük nem volt, viszont sok cuccot lehetett velük cipelni, és kettő volt belőlük. Valami ilyesmi rémlik. Ja, azt hiszem Skinflintnek (Miser) kellett a Raktáraknál.
Az Akim féle összerakós ruhával, ebben a futamban nem foglalkoztam, de a leírást megszereztem. Előzőleg összekerestem volt a Vadvidéket az egyik darabjáért, de nem találtam sehol. Most hogy szóba került, utána nézek ennek a ruhának is.
A cuccot mindig saját zsákba rejtem el, mert a publikus tárhelyeket szerintem hamarabb kirabolják. Itt meg ugye féltik is egyesek. Még jóhogy nem kérnek pénz érte. Volt olyan mod is, ahol igen
A Szabadságos őrnek a kapunál Antizombin kell. Ezt menet közben Akim adja valamiért cserébe. Viszont ugyancsak nem emlékszem a gyógyítós Beril ruha feladatra, de találtam egy ilyen ruhát Yantaron a gyár udvarán. Azt hiszem azt is ellopták, mert ott volt a ládában.... Vagy lehet, hogy mindez a cucc akkor veszett el a ládából, amikot LaFavreék elkábítnak, megvernek és kirabolnak a Raktárak bázisán? Azóta nem is tudom ha jártam ennél a ládánál
Minden esetre nekem gyanús ez a sok verzió csere nálam, mert egy valakinek volt még ilyen baja a Generátoroknál, másoknak meg pont fordítva volt a verzióval, használt a 003-as javítás. Szerintem az én játékom előbb-utóbb beadja a kulcsot, de megyek vele, ameddig bírja.Spoiler szükségeltetik +1 !
-
Sensut
őstag
Nem tűnik el a kapuból az Antizombinos őr. Ő az, aki középen áll a sárga exoban, annak kellett az Antizombin (hacsak ki nem nyírják közben a mutánsok). Még most is ott áll, a feladatot már jó régen letudtam. De Antizombint sehol se találni csak Akim ad később valami feladat jutalmaként.
Én a Beryl feladatra valahonnan máshonnan emlékszem, a SS-ban sose kaptam ilyen közepes szintű feladatot. Az viszont lehet, hogy egy "ilyen fajta feladatok nem érdekelnek" féle mellékfeladat, amit csak akkor vállalsz el ha tényleg sz@rban vagy[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
Hogy ne csináltam volna meg
Ezt akkor kéri az ürge, amikor először mész be a bázisra és szóba állsz vele. Az a feladat, hogy fedezd fel a terjesztőjét a Zónában, vagy ilyesmi. Forgasd vissza a teljesített feladataimat, ott megtalálod az összeset. Egy csomót kerestem az antizombint, de nem volt sehol. Utána már Yantarban is megjelent, meg sok helyen elrejtve is kaptam. Ja, és utána ő adja az átjárót az erőműnél jutalmul, ez biztos. Lehet aztán, hogy más is kér antizombint, de azt tényleg nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
Ez volt az a feladat, megtaláltam:
Sok sok hiba van, ezért jó, ha van egy útmutató és látod, hogy minek kellene történnie és mi történik, vagy épp nem történik meg. Azt is jó tudni, hogy rengeteg olyan küldetés van, amiben valakit kell követni, vagy valakit vezetni kell. Legtöbbször ilyenkor az történik, hogy az illető, a párbeszéd után nem tesz semmit. Indulnia kellene, de nem teszi, csak áll ott bambán. Ilyenkor a megoldás egy gyors mentés és visszatöltés. Ez mindig megoldja a problémát.
-
Sensut
őstag
-
Sensut
őstag
Ennél rosszabb a Bar Szeméttelep felőli kijárata, mert az átlépő pont messze kiesik a valós pályáról. Sokszor a környezet teljesen eltűnik, textúrák meg hegyek, minden, és csak mész, csak mész a fekete semmiben a minimap után, aztán egyszer csak ott vagy.
Ja, és a Mocsár térképe csalós, de nagyon. El van csúszva. Ez akkor baj, amikor ki kell vezetni valakit és a környék tele van anomáliákkal. A vízbe senki se megy bele, de a térkép szerint ahol száraz a terület, ott valójában már víz van, és a nádastól nem látni semmit előre. Botswainnal itt marhára megszenvedtem míg sikerült átvezetnem a mocsáron. Tök részeg volt és folyton belesétált az anomáliákba, mert ő ugye nem menne bele a vízbe még véletlenül sem.
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
-
Sensut
őstag
Végül is az van Kostya zsákjaival, hogy véletlenszerűen adja be őket, de mindig a megfelelő leírással. Vagyis ahol mondja éppen, ott kell keresni mert ott van, csak jól elrejtve. Egy zsák 5-6 helyen is lehet, de ha egyszer beadta, akkor az ott is marad, nem változik a helye. Én simán megtaláltam az összeset, aztán jön a szívatás az X-10-ben a teleportokkal, de az is működik rendesen.
-
Sensut
őstag
Van még egy tapasztalatom, amit megosztanék a kézi teleportokkal kapcsolatban, de ezt inkább a modderek figyelmeztetései után mondom, mert egyszer megjártam én is. Ezeket a kézi teleportokat több helyről össze lehet gyűjteni és céljuk az, hogy lerövidítsék a pályák közti utazást, mivel sajnos gyorsutazás nincs a SS-ban. Szerepük a gyors utazás, amit a zsákunkból egyszerű "használ" paranccsal aktiválhatunk és arra a pályára szállít, amelyre épp be van hangolva. Költséges luxus ez, de van, hogy megéri. Viszont nem árt vigyázni a használatukkal, mert ha mondjuk egy olyan feladatsorozat közben teleportálunk, ami több pályát foglal magába, könnyen lerombolhatjuk a feladat folyamatát azzal, hogy átugrunk egy úgynevezett "triggert". Ezek a triggerek olyan pontok, amelyek eseményeket aktiválnak amikor oda érünk, ahol el vannak helyezve (spawnok, üzenetek stb.), és sok belőlük a pályák átjáróinál van elhelyezve. Mivel a teleportok sose az átjárókhoz szállítanak, ezért megeshet, hogy nem aktiválunk egy ilyen triggert és az illető feladatot nem tudjuk teljesíteni, és azt se tudjuk, hogy miért. Ezért csak akkor érdemes teleportálni, ha nem egy komolyabb feladat közben vagyunk, hanem mondjuk csak kincsvadászaton.
-
Sensut
őstag
talán Voronin nekem se adott monolit teleportot, de lehet, hogy nem figyeltem rá. Állítólag Lukash ad a controller agyakért cserében, de arra se emlékszem, hogy adott volna. Viszont 3 darab lesz a szarkofágban a monolit kő mellett amikor meg kell találnod Arrow PDA-ját (ez lényegében a saját PDA-d, amit még az előző ottjártadkor hagytál hátra, mielőtt teherautóra kerültél, és a teleportokat is te hagytad ott egy másik teleporttal, ami a Raktárakhoz visz, nem is tudom miért).
-
Sensut
őstag
Ha jól emlékszem a LA-ban hívják Arrownak. De lehet hogy keverem valamelyik SOC moddal.
Én közben elértem az alapsztori végéig. A "jó véget" választottam. Fekete Doki felfedte magát, felélesztettem Fly-t, megismertem Panther apját, kibékültem Pantherrel... Most visszamegyek és kipróbálom a másik véget.
Lényeg, ami lényeg, ha tovább nem is lehet menni a játékban, már eddig is megéri végigjátszani ezt a modot, mert szép a sztori és rengeteg fordulatos feladatot meg kell oldani. Vannak benne hibák, de túl lehet esni rajtuk. Nekem egyetlen feladatot se kellett lepasszolnom valami hiba miatt. Megoldható az összes. Aztán kíváncsi leszek a továbbiakra, az már csak jó ráadás lehet.Ja, a magyarításodat használtam és jól megy, szép munka, sokat segít, mert az angol érthetetlen. Találtam a vége felé két angol maradékot, ezeket:
Ez ott van a Generátorokon, amikor megegyezel a szabadságosokkal, hogy a tudósokat leengedjék dolgozni a laborba.
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
Nem nem. Az információk alapján, eljutottam a sztori végére, amikor találkozol a Fekete Dokival, Agyar meghal a CNNP2-n a harckocsival stb. A további részek, azok "lightning quests", nem tartozik a fő sztorihoz. A "leves" része. Legalábbis ezt mondják a modderek
Persze megy tovább a játék, de amiért eddig harcoltam, az megoldódott.
Ja, a magyarítást csak most a végén tettem be, mert az angol szöveg követhetetlen a gyors SMS-ek miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
Vajon azok a pályák kinyílnak egyáltalán. Volt egy mod, amelyikben ugyanígy volt egy rakás pálya, de csak egy kölcsönvett térkép miatt voltak ott, a játék sose vitt oda.
Az erőműbe el tudsz jutni Pripjátyot kikerülve az X-10 laboron keresztül is. Viszont a titkos laborba (rendes vég) a dekóder nélkül nem jutsz be. Ezért a kütyüért úgyis vissza kell menned Pripjátyba.
[ Szerkesztve ]
-
Sensut
őstag
Itt folyt le az a beszélgetés a Generátorokon levő bázis udvarán, amikor egyességet köt Anderson és a laborban levő Freedom (Vitaminék), hogy a tudósokat leengedik dolgozni a Warlabba bizonyos feltételek mellett. Ez után engem elküldtek fel az úttorlaszhoz ahol kinyírtam 3 monolitost és következett a generátor megjavítása. Előtte meg össze kellett gyűjtenem azt az 5 kütyüt a szomszédos stációnál.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest