Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz KISDUCK #63545 üzenetére

    Igazából pont, hogy olyanok csinálják akik pontosan tudják azt, hogy mihez is nyúlnak. Vagyis valójában rajongók azok akik csinálják. És lehet részben sokaknak pont ezért nem tetszik. Ugyanis ha te rajongó, hozzáértő vagy (pl. minden Star Wars tematikájú tartalmat 200+ alkalommal is láttál), akkor sajnos benne van a pakliban, hogy a fanboy/girl szemüvegen keresztül csinálod, ami azért az esetek döntő részében nem biztos, hogy túl jót jelent.

    De ott van az is, hogy a különböző trilógiák, különböző kulturális közben készültek, különböző mainstream nézői igényeknek megfelelően. Más volt azért a mainstream kulturális közeg 77-83 között, más volt 99-2005 között és más 2015-tól napjainkig. Ami korábban működött az nem biztos, hogy most is működne, eladható lenne (a Star Wars mindig is egy termék volt). Plusz azért ott van az is, hogy a különböző trilógiák között el telt annyi idő, hogy egy generáció felnőt korba lépjen, akik aztán úgy viselkedjen egy általuk kedvelt franchise új elemeiről, hogy régen minden jobb volt.

    Valamint azért azt se szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mind manapság, mind már egy jó ideje, azért tömegmédia, az internet ilyen fokú elterjedésekor és annak a emberekre gyakorolt túlsúlya azért sokkal befolyásolóbb mint korábban amikor sokkal kevesebb emberhez jutott el... vagy amikor még csak annyi volt, hogy az újságból, TV-ből, vagy ismerőstől hallottad, hogy ez neki se tetszik. Azért így 2022-ben bármit/bárkit tönkretenni, negatív hozzáállást megfogalmazni, vagy lehúzni valamit, sokkal egyszerűbb mint bármikor.

    De ahogy már írtam, mint Star Wars tartalom az Obi-Wan nekem tetszett, de mint sorozat olya mozgóképes tartalom amiből ha kivennék a Star Wars részt akkor (vagyis logikával, ugyan azokkal szisztémák szerint étékelve mint bármilyen más sorozatott), nagyon gyenge az egész Disney Star Wars felhozatal... viszont szerintem nem sokkal gyengébb mint a korábbi összes többi Star Wars. Hiszen azok esetében is, ha kivesszük a Star Wars és a nosztalgia faktort, akkor azok is nagyon egyszerű tartalmak voltak.

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák