-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buckey
őstag
válasz
Buckey #46308 üzenetére
Szóval az ígért képek a lámpáról (amit kaptam és "ideiglenesen jó lesz" címszóval maradt végleges
).
[kép] [kép]
Én az USB megoldást annyira nem tartom jónak, ha a TV-be van dugva, mert ha elégséges fényt akarunk 5V-on, oda azért nem elég a TV által leadott 1 A (max. 1,5A).
Mivel LED-ről beszélünk, így a fényáram ( [Lumen] ) a mérvadó, és ahogy nekem jó, illetve legyen is "hatása", az a kb. 800 lumen (max. 3000K) körüli érték ( [kép] ).
És ahogy elnézem ezeket a TV-re köthető USB LED szalagokat, általában 6-7 W körüliek (ami 1A fölött van már) és olyan 50 Lumen/W a fényáramuk, amik dísznek jók, de arra nem, hogy ténylegesen is világítsanak (nekem kevés volt, kipróbáltam egy 230V-os, 250 Lumenes, 3W-os és 3000K-es LED fényforrással).
Mivel valamit konyítok a villanyhoz (szakmám), így én nem kísérletezek az USB aljzat fölösleges (túl)terhelésével. A mai spórolós világban nem biztos, hogy a panel hosszú távon is bírja az esetleges túlterheléseket (zárlat, áramlökések, LED szalag meghibásodása stb.). És az, hogy most működik, az nem garancia arra, hogy hosszabb távon is működni fog.